Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum.

Πρόκειται να κάνω ανακαίνιση σε ιδιόκτητο οροφοδιαμέρισμα. Θα γίνουν επεμβάσεις για να περαστεί νεα καλωδίωση. Εκτός απο το ethernet που θα είναι σε κάθε δωμάτιο και θα καταλήγει σε rack.Υπάρχει η δυνατότητα να περαστούν καλώδια ηχείων (κόκκινο/μαύρο) σε όλα τα δωμάτια (πλην μπάνιου προφανώς).

Ζητώ την βοήθεια σας στα παρακάτω δύο θέματα

1)  Μπορούν τα καλώδια αυτά των ηχείων να καταλήγουν σε κάποια συσκευή στο rack (που θα είναι εκει και το δικτυο /modem router/nova  ktl ) η οποία θα συνδεθεί σε Modem router/switch κτλ και να μπορεί ο χρήστης να διαχειρίζεται ήχο σε κάθε δωμάτιο αυτόνομα;

Παράδειγμα: στο σαλόνι κάποιος να βλέπει τηλεόραση και να ακούει απο τα ηχεία που θα είναι εκει.

Παράλληλα κάποιο σε ενα δωμάτιο να βάζει μουσική απο το pc του και να ακούει στο δωμάτιο και την ιδια μουσική στην κουζίνα . Τι συσκευή χρειάζομαι.Έχω κάνει μια έρευνα στο internet αλλά δεν βρήκα κάτι. (πχ ενας μίκτης μου λύνει το θέμα?)

2) Μπορώ στην καλωδίωση των δωματίων (και κουζίνας) να συμπεριλάβω κάτι ώστε εαν ο αποκωδοικοποιητής nova είναι κάπου κεντρικά,  απο εκει να υπάρχει δυνατότητα να παίζει σε οποιοδήποτε δωμάτιο (ας παίζει το ιδιο κανάλι δεν με απασχολεί). Βρήκα αυτό ψάχνοντας

http://signalnetworks.gr/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-hd-cosmote-nova/

Λόγω περιορισμένου budget οι οικονομικές λύσεις θα προτιμηθούν.

(Σημείωση: δεν βρήκα κάποια άλλη καταλληλότερη να ποστάρω το ερώτημα μου, εαν δεν ανήκει εδώ παρακαλώ ενημερώστε με να την ποστάρω σε κάποια άλλη.)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων έστω και για την ανάγνωση.

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον θα υπάρχει καλωδίωση και θα πρέπει να βγάζει ήχο σε διαφορετικούς χώρους από ένα κεντρικό σημείο, χρειαζεται νομίζω ένας AVR. Εφόσον μιλάμε για 3 και ίσως περισσότερους χώρους ταυτόχρονα χρειάζεται ένας "καλός" audio-video receiver με κόστος περίπου 1000 ευρώ για να διαχειρίζεται τα σήματα εικόνας και ήχου, να τα μοιράζει ανάλογα τις ανάγκες και να μπορεί να αποδώσει σωστά. Πχ, Yamaha 2XXX, Marantz 7xxxx κτλ. Καλύτερα να συζητήσεις με κάποιον ειδικό από εξειδικευμένα καταστήματα ήχου. Θα τα βρεις εύκολα με μια αναζήτηση στο σκρουτζ. 

Το λινκ που παρέθεσες φαίνεται να μπορεί να κάνει αυτό που ζητάς. Πιστεύω θα σου απαντήσουν και ἀλλα άτομα με περισσότερες πρακτικές γνώσεις στο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...