Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω αυτές τις μνήμες RAM KINGSTON HX421C14FBK2/8 8GB (2X4GB) DDR4 2133MHZ DDR4 HYPERX FURY DUAL CHANNEL KIT

τι θα ήταν καλύτερο να αγοράσω άλλο ένα σετ τις ίδιες για να πάω στα 16gb για να εκμεταλλευτώ το dual channel

η 1 dimm 8gb;

Δημοσ.

Ίδιο kit ή τις πουλάς και πας σε ένα 2x8 kit ώστε να έχεις 2 slots ελεύθερα . 

Αν προσθέσω 1 dimm ακόμα 8gb και πάω στα 16gb μου μένει 1 ακόμα slot 

το θέμα είναι ότι θα χάσω το καλύτερο memory management που έχω τώρα ως dual channel

Δημοσ.

Αν προσθέσω 1 dimm ακόμα 8gb και πάω στα 16gb μου μένει 1 ακόμα slot 

το θέμα είναι ότι θα χάσω το καλύτερο memory management που έχω τώρα ως dual channel

Δεν είναι τόσο θέμα dual με single channel , αν και δε θα άφηνα το dual όταν μπορώ να το έχω στα ίδια ή και λιγότερα λεφτά αναλόγως το που θα πουληθεί το 2χ4 που έχεις. 

Οπότε τεκμηριώνω την πρόταση για 2x8gb και πουλημα το 2x4 κιτ γιατι αυτό θα έκανα στη θέση σου.

Απο το πιο σημαντικό στο λιγότερο:

α) δε μπλέκεις με συμβατότητα (και βαριέμαι άπειρα να ψάχνω και να αγχωνομαι για το αν θα παίξουν μπαλα μαζί ειτε τo 2x4+2x4 είτε το 2x4+1x8 )

β) κρατάς το dual channel

γ) μένουν 2 slots free ( και μένει ανοιχτο το 32gb dual channel ενδεχόμενο αν και όταν πέσουν τιμές σε ddr4) 

Το ρίσκο δικό σου πάντα όταν επιλέγεις να συνδιάσεις ram απο διαφορετικά κιτς .Δε θα βρεθεί κανείς να σου πει 100% θα δουλέψει και να πάρει την ευθύνη πάνω του. Στην περίπτωση σου αν επιμένεις στο 2χ4+1χ8 και θες να το επιχειρήσεις τουλάχιστον διάλεξε dimm με τα ίδια timings. Πχ hyperx 14cl 2133mhz. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...