Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες ,

Επεσε στα χερια μου ενα pc στενου συγγενη , που με παρακαλεσε να "δω γιατι σερνεται το μαραφετι :P " Το θεμα μου ειναι οτι ειναι τοσο παλιο που δεν εχω μεγαλη εξοικειωση με τα specs του .

Τα specs ειναι απο οσο μπορεσα να καταλαβω :

cpu : Intel ® Celeron ® D CPU 3.06GHz

mobo : ATK 0110 ACPI UTILITY

ram : 512 mb ddr2

gpu : via/s3g unichrome pro igp

Η πρώτη μου σκεψη ηταν φυσικα να κανω ενα φορματ ( μαλλον εχει να γινει χιλιετιες ) , να του βαλω μια ram 2gb και να περασω windows 7 , γιατι κακα τα ψεματα τα xp ολο δεν υποστηριζουν σελιδες/προγραμματα etc . 

Γινεται να περασω σε αυτο το συστημα ( Με την αλλαγη στην ram ) windows 7 ? Αν γινεται , ειναι καλυτερη επιλογη απο τα xp ?

Η μονη χρηση που γινεται στο pc ειναι ελαφρη browsing ( με το ζορι youtube ) και κανα word το πολυ .

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων :)

Δημοσ.

"ATK 0110 ACPI UTILITY" δεν είναι μοντέλο μητρικής αλλά Driver. Κάτι σε Asus μου κάνει πιο πολύ βάσει αυτού. Αν δεν θες να ανοίξεις το κουτί για να βρεις το μοντέλο, κατέβασε το Cpu-Z και δες στην καρτέλα Mainboard μοντέλο και BIOS έκδοση.

Windows 7 σαφώς είναι καλύτερη επιλογή καθώς παίρνουν ακόμα ενημερώσεις ασφαλείας και υποστηρίζονται από τους browser κανονικά ΑΛΛΑ στην καλύτερη 480p θα παίζει αξιοπρεπώς στο YouTube αυτός ο επεξεργαστής.3

EDIT: Άκυρο, μετά είδα ότι είναι Celeron και μονοπύρηνος. Και το 480p θα κολλάει.

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχα και κατι δεν μου κολλαγε με την motherboard :P Λοιπον , συμφωνα με το cpu-Z , εχουμε και λεμε :

cpu : name : intel celeron 347 / code name : Cedar Mill / Socket : 775 LGA 

mobo : οντως asus , model : P5VD2-MX SE 

bios : brand : American Megatrends  version 0203

Για αυτο σκεφτομαι και γω τα 7 , απλα δεν ξερω κατα ποσο θα τα "αντεχει" αυτο το pc . Επισης ειδα οτι η mobo εχει 2 ram slots . Αξιζει να την παω στα 4 gb , ή θα τρωει cpu bottleneck ηδη απο τα 2gb ? 

Δημοσ.

2 GB max @ 533 mhz max λέει το site. Βρες κάποιον Core 2 duo κάποιας αξιοπρεπής ταχύτητας και κάποια απλή gpu που να υποστηρίζει ένα βασικό HW acceleration μεταχειρισμένα για να την παλεύει λίγο αξιοπρεπώς αλλιώς πάμε για άλλα.

Λίστα συμβατών CPU:

https://www.asus.com/us/Motherboards/P5VD2MX_SE/HelpDesk_CPU/

Δημοσ.

Συμφωνα με το site της Asus μεχρι 2Gb παιρνει και Core 2 Duo E6700 (2.66GHz,1066FSB,L2:4MB,rev.B2). Με Win 7 32bit θα ειναι ΟΚ αρκει να βρεις ενα φτηνο C2D

Δημοσ.

Οχι. Ενας φτηνος C2D και μια GT430 (Η264 hardware acceleration) θα το βοηθησουν πολυ

Δημοσ.

Σε αυτό το χρέπι θες τουλάχιστον 1,5-2 giga ram, τον 6700 που αναφέρθηκε και πιθανότατα καινούργιο δίσκο ή ακόμα καλύτερα έναν ssd.

Κόστος

ram : 12-15 ευρώπουλα

cpu : 8-15 ευρώπουλα

hdd/ssd : 50-60 ευρώπουλα

Λειτουργικό 

Με hdd : win XP

Με ssd: win 7/win 10 υπό προϋποθέσεις(μπορεί να χρειαστεί συνολικά 4 giga ram ανάλογα την χρήση που κάνει. Σε αυτή την περίπτωση βάλε άλλο 12-15 ευρώπουλα για τα επιπλέον 2 giga ram)

Δημοσ.

Νομίζω καλό είναι να αλλαχτεί και η PSU αν και εφόσον αποφασίσεις να επενδύσεις χρήματα πάνω σε ένα pc σχεδόν 12ετίας ειδικά αν το PSU είναι μάρκα-μ'έκαψες...

Δημοσ.

Πες στον συγγενη σου οτι εδω μεσα θα βρεις με 50-60 ευρω ολοκληρο μηχανημα πολυ καλυτερο απο αυτον τον χαρο! :-DΚαι του βρισκεις κι εναν μεταχειρ. ssd με κανα 30ρι ευρω και βγαινει και στα ιδια λεφτα απ το να ψαχνεις  cpu  ram  ssd κτλ... :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...