Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον χλωρινη μεσα σε νερο το εχω δοκιμασει και το αφησα ολο το βραδυ και τιποτα δεν εγινε.

Φυσικά δεν έγινε, είπα να βάλεις χέρι να τρίψεις. Με γάντι δεν θα πιάσεις καθόλου σκατόνερα και όλη η ιστορια θα σου πάρει λεπτά.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με γάντι δεν θα πιάσεις καθόλου σκατόνερα

:confused: 

Δημοσ.

Εμένα η λεκάνη είναι παλιά,25 ετών περίπου,έχει φύγει το σμάλτο και πιάνει εύκολα πουρί.

Είχα χρησιμοποιήσει τα πάντα και τη λύση τη βρήκα με καυστική σόδα που αναφέρω.Υδροχλωρικό οξύ δεν έκανε τίποτε.

Επειδή φτιάχνω και σαπούνια με δικά μου λάδια έχω διαβάσει για την καυστική σόδα και τι ακριβώς κάνει πέραν από σαπούνι.Η πρώτη της ενέργεια ρίχνοντάς τη στο νερό ανεβάζει τη θερμοκρασία του στους 70 με 80 βαθμούς κελσίου εκτός από τις άσχημες αναθυμιάσεις και τις επόμενες ώρες διασπά μέρος των αλάτων και ξεκολλάει το πουρί.

Πολλές ηλικιωμένες γυναίκες το ξέρουν και την χρησιμοποιούσαν γιατί ειδικά τα παλαιά χρόνια οι λεκάνες δεν είχαν το γυαλιστερό σμάλτο που έχουν οι σημερινές έπιαναν εύκολα πουρί και τις καθάριζαν με αυτό τον τρόπο.

Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης που δεν είναι και τόσο εύκολη η αντικατάστασή της παλιάς που έχει φύγει το σμάλτο με καινούργια για να μην πιάνει εύκολα πουρί πρέπει να καταφεύγουμε σε παλιές ξεπερασμένες συνταγές. :P

ριχνω κατω νερο και μετα την σοδα η κανει και σε κρυο ?

• Like 1
Δημοσ.

ριχνω κατω νερο και μετα την σοδα η κανει και σε κρυο ?

Μέσα στο κρύο νερό που κρατάει η λεκάνη της τουαλέτας ρίξε 3-4 κουταλιές μεγάλες κλείσε καπάκι και άστο.Θα ανεβάσει μόνο του θερμοκρασία 70-80 Κελσίου.Άστο όλο το βράδυ το πρωί τράβα καζανάκι και τρίψε με βουρτσάκι.

Δημοσ.

Πώς αδειάζουμε το νερό δεν έχω καταλάβει,?με δοχείο;

Εγώ το είχα κάνει με σφουγγαράκι. Απαιτεί λίγη υπομονή αλλά γίνεται δουλειά.

Δημοσ.

Πώς αδειάζουμε το νερό δεν έχω καταλάβει,?με δοχείο;

Βουτάς σφουγγάρι στα βρομόνερα και το βγάζεις προσεκτικά και το στραγγίζεις. Αν η τρύπα είναι κοντά είσαι τυχερός. Αν όχι σε ένα δοχείο που θα πεταχτεί. Και εννοείται με γάντια. Μια βρώμικη δουλειά που όμως πρέπει να γίνει . Και εννοείται στο τέλος τρίψιμο με οξύ και σφουγγάρι.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τα νερα στραγγιζουν ευκολότερα με το πιγκαλ, το πιεζεις πανω/κατω σαν να κάνεις τρόμπα και το 90% του νερου φευγει. 

Προβλημα μεγάλο είχα και εγώ, δοκιμασα πολλα, σωθηκα με το μαυρο harpic, το βρίσκεις ευκολα στα σουπερμαρκετ. 

Αφου σταγγισεις τα νερά, βαλε αρκετο μαυρο harpic και ασε το οσο μπορείς περισσότερο, ακομα και μια ολοκληρη μερα αν μπορείς (η μια νυχτα). Μετα παρε το πιγκαλ και τριψε για 5 λεπτα και εισαι οκ

Δημοσ.

Solution: αφαιρεις το νερό η το περισσότερο.

Παίρνεις από το μάρκετ υδροχλωρικό οξύ (1€ το ένα) 5-6 μπουκαλάκια. Όσο πυκνότερο τόσο καλύτερα. 

Ρίχνεις γεμίζεις αλλά να μην πάει από πίσω στην σωλήνα. Αστο όσο θέλεις. 

Θα αντιδράσει και θα βγάζει φουσκάλες. 

Σε μερικά λεπτά όταν σταματήσει η αντίδραση φουλ νερό από λεκάνη και από καζανάκι (να πάει στις σωλήνες αραιό)

Καλή επιτυχια

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 1/9/2019 στις 1:13 ΜΜ, tz_aristotelis είπε

Solution: αφαιρεις το νερό η το περισσότερο.

Παίρνεις από το μάρκετ υδροχλωρικό οξύ (1€ το ένα) 5-6 μπουκαλάκια. Όσο πυκνότερο τόσο καλύτερα. 

Ρίχνεις γεμίζεις αλλά να μην πάει από πίσω στην σωλήνα. Αστο όσο θέλεις. 

Θα αντιδράσει και θα βγάζει φουσκάλες. 

Σε μερικά λεπτά όταν σταματήσει η αντίδραση φουλ νερό από λεκάνη και από καζανάκι (να πάει στις σωλήνες αραιό)

Καλή επιτυχια

σε ευχαριστω και καλη χρονια!! το υδροχλωρικο οξυ θελει παρα πολυ προσοχη ειναι καυστικο και θελει και μασκα να φορας διοτι ειναι πολυ χημικο. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

σε ευχαριστω και καλη χρονια!! το υδροχλωρικο οξυ θελει παρα πολυ προσοχη ειναι καυστικο και θελει και μασκα να φορας διοτι ειναι πολυ χημικο. 

Που ησουν,σε χασαμε!

Δημοσ.

καταρχήν καλή χρονιά, ο μηχανισμός που κολαει το πουρί ( αλλας )  είναι με στατικό ηλεκτρισμό και για να τον εξουδετερώσεις θέλεις κάτι όξινο .το υδροχλορικο οξυ ειναι πολύ ισχυρό και θα σου καταστρέψει το σμάλτο της λεκάνης με αποτέλεσμα στο μέλλον το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. το καλύτερο είναι ένα ήπιο  όξινο στοιχείο , ομως οσο πιο ήπιο ειναι τόσο περισσότερο χρόνο δράσης θέλει. προσωπικά καθάρισα τη όλη λεκάνη γιατί είχε διαρροή βουλώνοντας τη γεμιζοντας τη με νερο και εριξα μεσα 10 φακελάκια ξινό ( θα το βρεις στα μπαχαρικά ) .την άφησα βουλωμένη 10 μέρες όταν φύγαμε για διακοπές και όταν γύρισα όλο το πουρί είχε ξεκολλήσει σαν φλούδα , η λεκάνη ήταν σαν καινούρια και το σμάλτο δεν ειχε πειραχτεί καθόλου

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...