Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα στο βαθος της τουλετας εχει μαυρισει κατω απο νερο τι μπορω να κανω για να καθαρισω και να ασπρισει ξανα; με εχει πρηξει ο πατερας μου οτι εγω το εχω κανει και δεν θελω να τον ακουω και να το καθαρισω αλλα δεν ξερω. το εχω τριψει με το βουρτσακι και τιποτα , καποιος μου ειπε να βαλω χλωρινη αλλα επειδη εχει νερο δεν κανει τιποτα , επισης σκεφτομαι για υδροχλωρικο οξυ να ριξω αλλα αφου μαζεψω το νερο , λετε να καθαρισει ετσι; .

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα πας σε ένα κατάστημα συνήθως εργαλείων και θα πάρεις 1 κιλό καυστική σόδα.Είναι σε νάϋλον σακούλα και είναι σαν μεγάλες χιονονυφάδες. Κόστος γύρω στα 3 ευρώ.

Το βράδυ πριν πάτε για ύπνο θα ανοίξεις τη σακούλα και θα ρίξεις 3-4 μεγάλες κουταλιές στη λεκάνη.

Μην κάθεσαι από πάνω γιατί κάνει αμέσως αντίδραση και βγάζει άσχημη μυρωδιά.Κλείσε το καπάκι και άφησέ το όλο το βράδυ να ενεργήσει.Το πρωί τράβα καζανάκι και τρίψε με τη βούρτσα.Αν δεν φύγουν τελείως το βράδυ θα επαναλάβεις το ίδιο.

Εάν το πουρί είναι πολύ και δεν έχει φύγει τελείως ξύστο ελαφρά με τη μύτη ενός κατσαβιδιού και θα ξεκολλήσει αμέσως.

Καλό είναι να μην αφήνουμε να δημιουργείται πουρί καθαρίζοντας συχνά με 1-2 κουταλιές σόδα πριν το πουρί κάνει φλούδα και δεν φεύγει εύκολα.

Την καυστική σόδα αν την ανοίξεις μην την αφήνεις ελεύθερη στο αέρα αλλά να την κλείνεις αεροστεγώς γιατί ρουφάει την υγρασία του αέρα και υγροποιείται οπότε είναι για πέταμα.

Κάνει και για ξεβούλωμα νεροχύτη αλλά προσοχή απαγορεύεται να τη ρίξουμε αν ο νεροχύτης ή οι σωληνώσεις έχουν μέρη αλουμινίου γιατί τα καταστρέφει.Το πλαστικό το ανοξείδωτο και το ατσάλι δεν έχουν πρόβλημα.

Οπότε προσοχή γιατί είναι ένα επικίνδυνο υλικό για όσους δεν το ξέρουν.

• Like 5
Δημοσ.

Αυτό που λέει ο από πάνω. Δεν είχες ποτέ προβλήματα με διαρροές ε; Αν είχες με το οξύ πολύ πιθανό να ξαναγίνει.

Δημοσ.

Οξέα και καυστικά πράγματα, κάνουν άμεση δουλειά, αλλά τόσο προκαλούν φθορα στους σωλήνες μετά, όσο και είναι μια επιβάρυνση για το περιβάλλον. Δοκίμασε σε πρώτη φάση να κλείνεις τη μικρή βάνα, ώστε να μη γεμίζει και μένει για ώρα με νερό πριν το χρησιμοποιήσεις και μετά μπορείς να προχωρήσεις να ρίξεις ξύδι που είναι πιο οικολογικό.

• Confused 1
Δημοσ.

ριξε ένα-δυο κουτακια κοκα κολα και αστα εκει ένα βραδυ

αν δεν φυγει το πουρι αλλαζεις λεκανη

δοκιμασμένο;

ψαχνομαι και γω γιατί είμαι στα ξεκινήματα του πουριού.

Δημοσ.

Παιδιά μην τα μπερδεύεται.

viakal , ξύδι , κόκα κόλα και παρόμοια είναι για απλά και ελαφρά άλατα και για να ενεργήσουν οι επιφάνειες πρέπει να είναι τελείως στεγνές και να μην έχουν καν υγρασία.

Τι να σου κάνει το ξύδι το viakal και η coca cola μέσα σε 1-2 λίτρα νερό που έχει η λεκάνη;;;

Και μη μου πείτε ότι θα κάτσετε να αδειάσετε το νερό και να σκουπίσετε τη λεκάνη να μην έχει υγρασία για να ενεργήσουν τα παραπάνω.

Μπορείτε να τα δοκιμάσετε αλλά το πουρί της τουαλέτας δεν θα καταλάβει τίποτε.

• Like 2
Δημοσ.

δοκιμασμένο;

ψαχνομαι και γω γιατί είμαι στα ξεκινήματα του πουριού.

ενταξει για σχετικα νορμαλ καταστασεις αν ριξεις 1-2 κουτακια κοκα κολα και το αφησεις και μετα ριξεις νερο και ένα καλο τρίψιμο τα πολλα πολλα φευγουν.

βεβαια αυτο που λεει ο Papous1 εχει δικιο μην περιμενεις και θαυματα.

• Like 1
Δημοσ.

Δυο μπουκαλάκια υδροχλωρικό οξύ αφου αδειάσεις οσο νερό μπορείς. Δε χρειάζεται να ειναι στεγνο, ουτε πειράζει αν εχει λιγο νερό. Το αφήνεις ολο το βράδυ και το πρωί τραβας καζανάκι. 

Αφήνεις ανοιχτό παράθυρο λόγω αναθυμιάσεων και ενημερώνεις την οικογένεια σου να προσέξουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω για τι επίπεδα βρώμας μιλάτε αλλά εμένα πιάνει 100% να βάλω λίγο χλωρίνη μέσα και μετά από 5-10 λεπτά να φορέσω γάντια και να τρίψω με παλιό πράσινο σφουγγάρι των πιάτων.

Αν λετε για καμιά τουαλέτα του '60 που έχει να καθαριστεί από τό '80 τουλάχιστον, τότε αλλάζεις λεκάνη. Αλλά για βρωμιά 2-3 χρόνων πιάνει σίγουρα αυτό που λέω.

Δημοσ.

ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση , περιμενα να υπαρχει ειρωνικη απαντηση  διοτι καπως μου φανηκε που ανοιξα το θεμα , αλλα ακομα δεν εχω βρει καποια λυση για αυτο και το ανοιξα. Οσο για την τουαλετα ειναι καινουργια δεν εχει κλεισει ενα χρονο αλλα δεν περιμενα να γινει ετσι και συνεχεια τραβαμε καζανακι, αλλα συμβαινει παρα πολλες φορες το νερο να μην φευγουνε τα <<χονδρα >> που κανουμε και να μενει και οταν πας να το δεις που λιγο φαινεται και του ξανα ριχνω νερο με κουβα εξωτερικα και ξανα τραβαω το καζανακι αλλα αυτο οχι παντα συνηθως ειμαι εκει και του ριχνω με τον κουβα κατευθειαν στα <<χοντρα>> για να ειμαι σιγουρος οτι πηγε κατω.. .

Λοιπον χλωρινη μεσα σε νερο το εχω δοκιμασει και το αφησα ολο το βραδυ και τιποτα δεν εγινε.

Δεν εχω δοκιμασει να βγαλω το νερο μεσα και να το τριψω θα πρεπει να βαλω σκουπα που μαζευει τα υγρα για να ειναι στεγνη η τουαλετα.

οσο για την κοκα κολλα καπου το ειχα δει στην τηλεοραση αλλα δεν το θυμομουνα , οσο για την καυστικη σοδα , την ειχε χρησιμοποιησει ο πατερας μου σε φρεατια που γεμιζουνε ριζιδια και ειναι προβλημα και κανει παρα πολυ δουλεια αλλα ειναι πολυ παρα πολυ δυνατη . Οσο για το υδροχλωρικο ειναι και αυτο δυνατο το ειχα χρησιμοποιησει σε μπανιερα για να βαλω αλατα και εκανε δουλεια αλλα θελει και αυτη προσοχη μην σου παει πχ στο σολωνα του τηλεφωνου του μπανιου διοτι φαινεται σαν να σκουριαζει μετα .

Δημοσ.

Οσο για την τουαλετα ειναι καινουργια δεν εχει κλεισει ενα χρονο αλλα δεν περιμενα να γινει ετσι και συνεχεια τραβαμε καζανακι

Ενημερωτικα, το πουρι θα δημιουργηθει ακομα και αν πηγαιναν ολα κατω με την μια.

Δεν φτανει το οτι τραβατε καζανακι, θελει και καθαρισμο με το πιγκαλ ή αλλη βουρτσα ανα τακτα χρονικα διαστηματα.....

Εφοσον ειναι και καινουρια λεκανη θα βλεπετε αμεσα την δημιουργια του πουρι πρωτου κανει ολοκληρη στρωση  :eek:

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα η λεκάνη είναι παλιά,25 ετών περίπου,έχει φύγει το σμάλτο και πιάνει εύκολα πουρί.

Είχα χρησιμοποιήσει τα πάντα και τη λύση τη βρήκα με καυστική σόδα που αναφέρω.Υδροχλωρικό οξύ δεν έκανε τίποτε.

Επειδή φτιάχνω και σαπούνια με δικά μου λάδια έχω διαβάσει για την καυστική σόδα και τι ακριβώς κάνει πέραν από σαπούνι.Η πρώτη της ενέργεια ρίχνοντάς τη στο νερό ανεβάζει τη θερμοκρασία του στους 70 με 80 βαθμούς κελσίου εκτός από τις άσχημες αναθυμιάσεις και τις επόμενες ώρες διασπά μέρος των αλάτων και ξεκολλάει το πουρί.

Πολλές ηλικιωμένες γυναίκες το ξέρουν και την χρησιμοποιούσαν γιατί ειδικά τα παλαιά χρόνια οι λεκάνες δεν είχαν το γυαλιστερό σμάλτο που έχουν οι σημερινές έπιαναν εύκολα πουρί και τις καθάριζαν με αυτό τον τρόπο.

Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης που δεν είναι και τόσο εύκολη η αντικατάστασή της παλιάς που έχει φύγει το σμάλτο με καινούργια για να μην πιάνει εύκολα πουρί πρέπει να καταφεύγουμε σε παλιές ξεπερασμένες συνταγές. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...