Προς το περιεχόμενο

Vdsl filter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το φορουμ,

Πρόσφατα αναβαθμίστηκε η σύνδεσή μου σε vdsl. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν χρειάζεται να αλλάξω και στον συναγερμό του σπιτιού φίλτρο μιας και φοράει φίλτρο adsl απο την προηγούμενη σύνδεση. Επηρεάζει το adsl φίλτρο του συναγερμού την σύνδεση και αν το αλλάξω σε vdsl θα υπάρξει κάποια διαφορά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα φίλτρα ADSL - VDSL είναι τα ίδια.

Αυτό που (ίσως να) πρέπει να αλλάξεις είναι η τοπολογία. Επειδή το VDSL είναι υπερευαίσθητο στα λεγόμενα bridge-taps, καλό θα ήταν το splitter να είναι πριν την 1η συσκευή του δικτύου σου. Δηλαδή το modem σου να "παίρνει" κατευθείαν το σήμα με το που μπαίνει στο σπίτι.

Ναι το μόντεμ είναι συνδεδεμένο με το σπλιτερ στην κεντρική πρίζα που λεμε. Και ύπαρχει ακόμα μία στο πατάρι που εκεί είναι συνδεδεμένος ο συναγερμός ωστέ αν χτυπήσει να καλέσει τον αριθμό μου για ειδοποίηση. Και σε εκείνη την πρίζα τον έχω με adsl φιλτρο. Οποτέ δεν υπάρχει θεμα με το adsl φιλτρο στον συναγερμο? Να μην μπω στο κόπο να παρω vdsl φιλτρο για τον συναγερμο και να τα αφησω οπως είναι?

• Super Moderators

To voip ειναι το isdn? Αν ναι, τοτε μονο σε vdsl πηγα γιατι η γραμμη μου απο οτι ξερω ειναι pstn

Όχι, το voip είναι να πρέπει να συνδέσεις το τηλέφωνο πάνω στο router...

• 2 χρόνια αργότερα...

Αν και παλιό το thread μήπως μπορειται να μου δώσετε τα φώτα σας.

Έκανα και εγώ την ίδια αλλαγή σε vdsl και voip και από τότε που συνδεσα και την γραμμή του συναγερμού βλέπω πολλά κοψίματα στην ταχύτητα του ιντερνετ.

Μήπως πρέπει να αλλάξω το adsl φίλτρο του συναγερμού σε vdsl φίλτρο?

Ευχαριστώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Tώρα όλα τα VDSL τα κάνουν voip είτε έχεις isdn ή pstn γραμμή, οπότε αναγκαστικά αλλάζεις και τα φιλτρακια στα τηλέφωνα σε vdsl. 

Ήδη έχει αναφερθεί στα προηγούμενα μηνύματα, ότι τα Splitter/φίλτρα είναι τα ίδια είτε ADSL είτε VDSL.

Κανονικά σε VoIP δεν χρειάζονται splitter/φίλτρα, εκτός αν γίνεται επιστροφή της τηλεφωνίας από τον router στις πρίζες ου σπιτιού.

On 30/04/2020 at 23:26, Herc2u said:

Αν και παλιό το thread μήπως μπορειται να μου δώσετε τα φώτα σας.

Έκανα και εγώ την ίδια αλλαγή σε vdsl και voip και από τότε που συνδεσα και την γραμμή του συναγερμού βλέπω πολλά κοψίματα στην ταχύτητα του ιντερνετ.

Μήπως πρέπει να αλλάξω το adsl φίλτρο του συναγερμού σε vdsl φίλτρο?

Ευχαριστώ.

πρεπει να κανεις σωστη συνδεσμολογια www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...