mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. ΔΙαθέτω σέρβερ με αυτήν τη μητρική https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z77MX-D3H-rev-10#ov Σκληρούς δίσκους εχει πάνω wd red Linux οι υπολογιστές εχουν αυτην τη μητρική http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-H81M-S2PV-rev-10#ov Σκληρους διάφορους κάποιοι εχουν ssd Windows 10 Ολοι και ο σέρβερ είναι με την Onboard κάρτα δικτίου! Swich αυτό εδώ https://www.cnet.com/products/3com-baseline-switch-2824-switch-24-ports-unmanaged-desktop-series/specs/ η καλωδίωση είναι ολη με cat6 καλώδιο. Απο δίκτια είμαι λίγο ασχετος τώρα σιγά σιγα καταλαβαινω κάποια πράγματα και βλέπω οτι πάει αργά το δικτιο μου, αν τραβάνε πολοί υπολογιστές αρχεία μαζί οκ εκει να αργεί αλλά αν τραβάει μόνο ένας πόσο ταχύτητα θα επρεπε να πιάνω με βάση αυτά που έχω? τώρα πχ αν πιάσει καμιά 30αριά mb/s είναι θάυμα Τι θα μπορούσα να κάνω για να αυξήσω την ταχύτητα που τραβάνε αρχεία απο τον σέρβερ οι υπολογιστές? Γενικα μεταφερονται μεγάλα αρχεία 40-50-80Gb και συχνά Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2017 από mastoras007
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Το κυριότερο λινκ, του switch δηλαδή, δεν δουλεύει Αν πάντως είναι 100αρι άλλαξε το με 1000αρι, επίσης πρέπει να δεις αν η καλωδίωση σου ειναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου με το πρότυπο 568b
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ναι ειναι 1000άρι το swich https://www.cnet.com/products/3com-baseline-switch-2824-switch-24-ports-unmanaged-desktop-series/specs/ Τι εννοείς να είναι πρότυπο 568b? Η καλωδίωση περάστηκε πρίν 5 χρόνια περίπου. Αα οκ το googlαρα.Η διαφορετικότηα σύνδεσης στα χρώματα του καλωδίου παίζει ρόλο? Αν ναι τοτε δέν είναι όλα ίδια οποτε ευτιαχνα καλώδιο googlara την σειρά των χρωμάτων και τα έκανα επιτόπου...
cpc464 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Τι εννοείς να είναι πρότυπο 568b? Αα οκ το googlαρα.Η διαφορετικότηα σύνδεσης στα χρώματα του καλωδίου παίζει ρόλο? Αν ναι τοτε δέν είναι όλα ίδια οποτε ευτιαχνα καλώδιο googlara την σειρά των χρωμάτων και τα έκανα επιτόπου... πρότυπα συνδεσμολογίας είναι, νά και πώς πάνε ανάλογα με το πρότυπο.
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Οκ και αν τα συνδεσω με το συγκεκριμένο τρόπο θα αλλάξει κάτι? Πάλι βεβαια δέν καταλαβαίνω τι λένε ολα αυτα τα νούμερα αλλά οκ θα ψαχτώ λίγο. Το μονο που ξέρω ειναι οτι υπάρχουν 2 τρόποι σύνδεσης straight και crossover και τα περισότερα τα έκανα straight..Αλλά όχι όλα.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Οκ και αν τα συνδεσω με το συγκεκριμένο τρόπο θα αλλάξει κάτι? Πάλι βεβαια δέν καταλαβαίνω τι λένε ολα αυτα τα νούμερα αλλά οκ θα ψαχτώ λίγο. Το μονο που ξέρω ειναι οτι υπάρχουν 2 τρόποι σύνδεσης straight και crossover και τα περισότερα τα έκανα straight..Αλλά όχι όλα. Oι υπολογιστές τι ταχύτητα σύνδεσης σου λενε στις ιδιότητες δικτύου, να λένε 1000Μb/s δεν εχει παραπάνω, μέχρι εκει είναι.
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Κάτσε γιατί κάτα κάναμε τώρα.. Σε ενα pc που είδα λέει 100..σε ένα άλλο 1000.σε αυτο που λέει 1000 εκανα μεταφορά ενα αερχείο και το γράφει με 45mb/s.. τι φάση?
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Κάτσε γιατί κάτα κάναμε τώρα.. Σε ενα pc που είδα λέει 100..σε ένα άλλο 1000.σε αυτο που λέει 1000 εκανα μεταφορά ενα αερχείο και το γράφει με 45mb/s.. τι φάση? Προφανώς δεν ειναι όλη η καλωδίωση σου, οι κάρτες σου, τα καλώδια σου κλπ συμβατα με 1G Ethernet, τώρα που είναι το πρόβλημα, πιάσε το αυγο και κουρευ' το, ξεκίνα απο την κάρτα δικτύου των υπολογιστών που λένε 100 αν δεις ότι είναι 1000αρα τότε πας για την καλωδίωση κλπ κλπ κλπ.
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 κάρτα δικτίου έχουν ολοι την onboard οποότε είναι 1000 σε όλους.. Μπάς και είναι καμια ρύθμηση σε bios πχ? θα αλλάξω καλώδιο να δοκιμάσω θα κάτσω να τα δώ ολα ενα-ενα, Λοιπόν εντόπισα το πρόβλημα..Στην 1η φώτο βλέπουμε το swich το οποίο συνδέετε με αυτην τη συσκευη απο πάνω (δέν ξέρω τι είναι) με αυτα τα κόκκινα και κίτρνα καλώδια τα οποία είναι cat5e εκει ειναι το πρόβλημα..αλλα το περίεργο ειναι οτι όλα τα καλώδια είναι ιδια παρόλα αυτα αλού ειναι 100 και αλλου 1000 η ταχύτητα.εκανα δωκιμές με ενα άλλο καινουριο καλώδιο και κατευθεία άλλαξε σε 1000.. Ισος πάλίωσαν τα καλώδια δέν ξέρω.. Τωρα πάμε στη 2η φώτο εκει εχω φωτάκια απο της θηρες έθερνετ και απότι κατάλαβα οπου ειναι πράσινο ειναι 1000 οπου ειναι πορτοκαλί ειναι 100.. καθε θηρα εχει 2 φωτακια πάνω και κάτω η πάνω ειναι πράσινη οπου ειναι 1000 οπος είπαμε η κάτω ειναι πορτοκαλί δέν ξέρω γιατί.. οπος βλέπεις σε κάποια ειναι πορτοκαλί και στα 2 απόσο τσέκαρα σε αυτα τα pc ειναι η ταχυτητα 100 οποτε αλλάζω για αρχή ολα τα καλώδιάκια! αλλά γιατί το κατω φωτακι ειναι πορτοκαλί ξέρει κάποιος???
cpc464 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Στο τ568B στα καλώδια στο 1 του φις στο σχεδιάγραμα που σού δωσα πρέπει να είναι το πορτοκαλί/πορτοκαλί ριγα,δές άν είναι έτσι, και άλλαξε ένα καλώδιο με αυτά που ξέρεις ότι δίνουν 1000 να δείς τι αλλάζει σε συμπεριφορά.
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Απόσο διάβασα είδα οτι η ταχύτητες που παιζουν σε δικτια ειναι 40-50mb/s εγώ τώρα που άλλαξα το καλώδιο και γράφει με 45 ειμαι κομπλέ πιστευω.. ''Λόγω περιορισμών που έχουν να κάνουν κυρίως με την ταχύτητα εγγραφής στο δίσκο, στο Gigabit δίκτυο δεν θα έχουμε αντιγραφή δεδομένων με ρυθμό 1000/8=125MB ανά δευτερόλεπτο. Ρεαλιστικά, η μέγιστη ταχύτητα θα είναι μέχρι 40-50MB/sec, που παραμένει σαφώς γρηγορότερη από το Fast Ethernet.'' Μπορώ εγώ τώρα να κάνω κάτι για να ποιάσω μεγαλύτερες ταχ'υτητες? επίσης κάτι ακόμα-τώρα για πρακτικούς λόγους δέν μπορώ να το δικιμάσω αν περνάω αρχεία σε 10 υπολογιστές ταυτόχρονα θα μοιραστουν αυτα δια 10?θα γράφω δηλαδή με 4,5mb/s σε κάθε ενα υπολογιστή?η εκει μετα παιζει ρολο η ταχύτητα των σκληρών δίσκων? Στο τ568B στα καλώδια στο 1 του φις στο σχεδιάγραμα που σού δωσα πρέπει να είναι το πορτοκαλί/πορτοκαλί ριγα,δές άν είναι έτσι, και άλλαξε ένα καλώδιο με αυτά που ξέρεις ότι δίνουν 1000 να δείς τι αλλάζει σε συμπεριφορά. Θα το δοκιμάσω αυριο αυτό και θα ποστάρω
dpolal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 επίσης κάτι ακόμα-τώρα για πρακτικούς λόγους δέν μπορώ να το δικιμάσω αν περνάω αρχεία σε 10 υπολογιστές ταυτόχρονα θα μοιραστουν αυτα δια 10?θα γράφω δηλαδή με 4,5mb/s σε κάθε ενα υπολογιστή?η εκει μετα παιζει ρολο η ταχύτητα των σκληρών δίσκων? Δεν παίζει αυτό που λές καθώς μπαίνουν πάρα πολλοί επιπλέον παράγοντες στην εξίσωση. - Αν τραβάνε όλοι το ίδιο αρχείο από τον server ταυτόχρονα τότε θα έχεις χαμηλώτερες ταχύτητες. - Aν τραβάνε διαφορετικά αρχεία μεν αλλά ο server κάνει και άλλες δουλειές τότε θα έχεις χαμηλώτερες ταχύτητες - Aν τραβάνε διαφορετικά αρχεία μεν αλλά ζορίζουν τον δίσκο του server τότε θα έχεις χαμηλώτερες ταχύτητες - Aν 1 pc τραβάει αρχείο αλλά παράλληλα το αρχείο αυτό το επεξεργάζεται κάποιος άλλος τότε θα έχεις χαμηλώτερες ταχύτητες - Αν 1 pc τραβάει αρχείο αλλά παράλληλα κάνει και κάποια άλλη δουλειά που απαιτεί το δίκτυο τότε θα έχεις χαμηλώτερες ταχύτητες Γενικά δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα μόνο από ένα απλό copy. Το ερώτημα είναι γιατί χρειάζεσαι τόσο μεγάλες ταχύτητες στο δίκτυο σου, τί εργασία κάνουν οι υπολογιστές ;;;
VasKag Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Παντως και με (συγκεκριμενα) cat5e μπορεις να εχεις gigabit δικτυο. Το εχω δει στο δικο μου switch που εκανα δοκιμες. Δεν εχω μετρησει ταχυτητες, αλλα σιγουρα παιζει ρολο οπως ειπες και το μεσο εγγραφης/αγνωσης (δισκος). Αν μπορεις να τα αλλαξεις με cat6, καλο θα κανεις. Το πανω μερος του switch πρεπει να ειναι patch panel.
mastoras007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Συνικιακό Internet cafe ειναι θέλω ταχύτητες για αυτονοητους λόγους τραβάνε παιχνιδια κτλ κτλ κτλ..Βγάζει ενα μεγάλο Update κάποιο παιχνίδι πχ battlegrounds 5-6giga το περνάω στο σέρβερ και μετα το τραβάνε τα pc.Τοσο καιρό δέν το είχα προσέξει κοιτα να δείς...γιαυτο κάποια pc σερνονται οταν τραβάνε games.. οπος είπα cat5e ειναι αυτα τα κόκκινα και κίτρινα που εχω στη φωτο και 1000 δίκτιο βγάζουν.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Λογικο ειναι σε ενα δικτυο, οποιο και να είναι αυτο, να θελεις οσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες, δεν εχεις κανενα λογο να σέρνετε το δίκτυο γιατι ενα καλώδιο γεφυρα δεν εχει το σωστό πρεσάρισμα στα φισακια. Παντως και με (συγκεκριμενα) cat5e μπορεις να εχεις gigabit δικτυο. Το εχω δει στο δικο μου switch που εκανα δοκιμες. Δεν εχω μετρησει ταχυτητες, αλλα σιγουρα παιζει ρολο οπως ειπες και το μεσο εγγραφης/αγνωσης (δισκος). Αν μπορεις να τα αλλαξεις με cat6, καλο θα κανεις. Το πανω μερος του switch πρεπει να ειναι patch panel. Εννοείται το cat6 ειναι υπερβολή και για μενα πετάμενα λεφτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα