Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις εποχές του πυρετού του χρυσού λίγοι πλουτίσανε, οι περισσότεροι από αυτούς τους λίγους ήταν αυτοί που πουλάγανε τα φτιάρια και τις αξίνες!

Σωστός και να προσθέσω παντελόνια (βλέπε Levi’s).
  • Like 1
Δημοσ.

Αν σκεφτείς ότι θες γύρω στα 250€ το χρόνο για να βαράει ένα οκτάωρο την ημέρα ένας υπολογιστής γραφείου, για δουλειές γραφείου, γενικά ναί.. ΔΕΗ approves.

Εστω 0.2 ευρω η Kwh (που ειναι πολυ ακριβα, πιο κοντα στο 0.15 ειναι με ολες τις εξτρα χρεωσεις)

Εστω οτι ο υπολογιστης και η οθονη καινε 250W οσο λειτουργουνε, που ειναι επισης παρα πολυ. Ειδικα για δουλειες γραφειου. Ενα τετοιο pc ακομα και σε φορτο δυσκολα καιει πανω απο 200 και συνηθως ειναι γυρω στα 120-150. Λιγοτερο αν ειναι νεας τεχνολογιας. Τα εχω μετρησει με βατομετρο

8 ωρες τη μερα * 365 (δεν καταλαβαινουμε απο αργιες!)

250*8 = 2 Kwh τη μερα. * 365 * 0.2 = 146 ευρω.

Στην πραγματικοτητα θα ειναι κατω απο τα μισα.

• Like 3
Δημοσ.

Καλη φαινεται η μητρικη ,,,

Εχω αγροτικο ρευμα 45 KW εγκατεστημενη ισχυς.

3 Χ 125 Α ασφαλειες

Σκεπτομαι να στησω μια φαρμα εξόρυξης 

Λετε να δικαιουμαι να παρω και αγροτικη επιδοτηση , για την αρχικη επενδυση , αλλα και για την παραγωγη κρυπτονομισματων ?

• Like 1
Δημοσ.

Εστω 0.2 ευρω η Kwh (που ειναι πολυ ακριβα, πιο κοντα στο 0.15 ειναι με ολες τις εξτρα χρεωσεις)

Εστω οτι ο υπολογιστης και η οθονη καινε 250W οσο λειτουργουνε, που ειναι επισης παρα πολυ. Ειδικα για δουλειες γραφειου. Ενα τετοιο pc ακομα και σε φορτο δυσκολα καιει πανω απο 200 και συνηθως ειναι γυρω στα 120-150. Λιγοτερο αν ειναι νεας τεχνολογιας. Τα εχω μετρησει με βατομετρο

8 ωρες τη μερα * 365 (δεν καταλαβαινουμε απο αργιες!)

250*8 = 2 Kwh τη μερα. * 365 * 0.2 = 146 ευρω.

Στην πραγματικοτητα θα ειναι κατω απο τα μισα.

Αυτό με 1 GPU έτσι; Για βάλε επί 19 με αυτή την mobo

Δημοσ.

Αυτό με 1 GPU έτσι; Για βάλε επί 19 με αυτή την mobo

Οι πραξεις αυτες δεν ειναι για το συστημα του θεματος αλλα για εναν απλο υπολογιστη γραφειου που εγραψε ενας οτι και καλα θες 250 τον χρονο.Που ουτε 50 δεν θες!

• Like 1
Δημοσ.

Σε RX 580 4 & 8GB που βλέπω είναι το ίδιο, το μόνο που παίζει λίγο ρόλο είναι η μάρκα της vram πχ Samsung>Hynix>Elpida ως προς το overclock. 

Κατά κανόνα τον πυρήνα της gpu τον κάνεις underclock & undervolt αλλά την vram την κάνεις overclock και παίζεις με δοκιμές για undervolt. ΠΧ την Sapphire RX580 8GB Nitro+ πας τον πυρήνα στα 1150mhz από 1411 και την vram 2150~2200 από 2000 και σε Ethereum πάει από 25mh/s σε 30.8~31Mh/s (με bios edit) και από 160w ανά κάρτα πας στα 90-110w. 

Γενικά το ότι είναι στο 100% usage και τα 2 αυτά δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις games.

Αν έχω χρόνο και δεν παραβιάζω το NDA μου θα δώσω πιο πολλές λεπτομέρειες μέσα την εβδομάδα

Μια ερωτηση, 31Mhash βγαζεις ανα καρτα προφανως ετσι δεν ειναι? Συνολο ποσα Mhash εχεις και ποσα watt χρειαζεται ολο αυτο. Οπως αναφερεις παραπανω το ενα 1600 τροφοδοτικο δεν φτανει.

Δημοσ.

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η μονη αλληλεπιδραση της καρτας με το υπολοιπο συστημα ειναι οταν δεχετε το προβλημα και οταν παραδιδει το πακετο. Επειδη ο ογκος δεδομενων ειναι αμελητεος, το 1x lane PCIE 3.0 ειναι υπεραρκετο. Ολη η δουλεια γινεται μεσα στην καρτα.

η vram ειναι μονιμα preallocated με ποσοτητα που διαφερει ανα νομισμα και το setting σου.

Δεν κυκλοφορεί κανένα mod για να κάνεις page ένα μέρος του όγκου στην μνήμη του συστήματος? Για παράδειγμα, αν οι κάρτες σου παίζουν με 8GB VRAM έκαστη, να κάνεις ένα pf, που να παίζει 8 - 16GB ανά κάρτα, ή όσο μπορείς να κάνεις allocate ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το gpu. Κάτι σαν optane για GPU, η να κάνεις cache έναν ssd. Γενικά είχα την εντύπωση ότι το gpu καθυστερεί το σύστημα, αλλά μάλλον είναι η vram, αν είναι να κάνεις underclock το gpu και overclock την vram.

Οι πραξεις αυτες δεν ειναι για το συστημα του θεματος αλλα για εναν απλο υπολογιστη γραφειου που εγραψε ενας οτι και καλα θες 250 τον χρονο.Που ουτε 50 δεν θες!

Sorry, καμία φορά μας ξεφεύγει και κανα brainfart.. Έχεις δίκιο, με ένα γρήγορο υπολογισμό, βγαίνει γύρω στα 48-49€ με το τρέχον κόστος της κιλοβατώρας.

Δημοσ.

Μια ερωτηση, 31Mhash βγαζεις ανα καρτα προφανως ετσι δεν ειναι? Συνολο ποσα Mhash εχεις και ποσα watt χρειαζεται ολο αυτο. Οπως αναφερεις παραπανω το ενα 1600 τροφοδοτικο δεν φτανει.

Γι'αυτό και αυτή η mobo παίρνει 3 psu γιατί το ένα δεν φτάνει.

Ως τώρα μαξ που έχω βάλει σε ένα τέτοιο psu είναι 10 RX580. 

Πάνω από αυτό το νούμερο δεν είχα εξόδους pci-e από το psu και είχα και θέμα με το πόσο κοντά είναι τα καλώδια 

Δημοσ.

ΔΕΗ like this 

:P

Οι περισσότεροι με κλεμμένο ρεύμα τα δουλεύουν, ας είναι καλά τα κορόιδα που πληρώνουν ακόμα.

Βάλε ρε λαμόγιο νομοθέτη 3 χρόνια χωρίς αναστολή σε αυτούς που κάνουν τις ρευματοκλοπές να δω πόσοι θα ζουν εις βάρος των υπολοίπων

Δημοσ.

Οι περισσότεροι με κλεμμένο ρεύμα τα δουλεύουν, ας είναι καλά τα κορόιδα που πληρώνουν ακόμα.

Βάλε ρε λαμόγιο νομοθέτη 3 χρόνια χωρίς αναστολή σε αυτούς που κάνουν τις ρευματοκλοπές να δω πόσοι θα ζουν εις βάρος των υπολοίπων

Για πες και άλλα.

• Like 1
Δημοσ.

απορω πατε και πετατε τα λεφτα σας ασκοπα σε πραγματα που ως τωρα ειναι αχρείαστα .Πειτε μ εναν ανθρωπο π θα δουλεψει 10 καρτες  ...και πες οτι υπαρχει ανθρωπος π θα της δουλεψει τι θα της κανει.. εδω εμεις με το ζορι και εχουμε μια η 10 ειναι πολλες ...υ,γ πάντως οποιος πεταει τα λεφτα του ετσι ασκοπα ας μ τα δωσει σε μενα χιλιες φορες εχω να τα χαλαω στα μπουζουκια  η να τα χαλαω  στης ταβερνες παρα σε καρτες ...! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...