Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ και οι άλλοι miners, κάτω τα ξερά σας από τις nitro +

χαχα! Συμφωνώ! Αλλά δεν είναι δικά μου εγώ μόνο τα βάζω να τρέξουν

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πόσα W το τροφοδοτικό ?

1600w νομίζω αλλά δεν φτάνει ένα μόνο για αυτήν την mobo

Έλα ρε συ, κάνεις και customies για άλλους;

Αν εννοείς το πλαίσιο για την mobo ναι, δεν το κάνω εγώ φυσικά αλλά γνωστός μου

Δημοσ.

δλδ πες οτι δινεις πχ €5.000 να στησεις ολο αυτο το συνολο με μομπο καρτες γραφικων και τροφοδοτικα. σε ποσο καιρο πανω κατω μπορεις να κανεις αποσβεση σε bitcoins?

Δημοσ.

Απορία, μην έχοντας βάλει ποτέ multilane σε singlelane και αντίστροφά. Δεν έχει απώλειες στην ταχύτητα, εφόσον η κάρτα από x16 θα δουλέψει σε x1? PCI 3.0 έχει θεωρητικό bandwidth 8GB ανά lane, οπότε από τα 8 x 16 πας σε 8 x 1. Δεν θα συνέφερε να χρησιμοποιήσει κανείς λιγότερες κάρτες, με μεγαλύτερο bandwidth??

Δημοσ.

δλδ πες οτι δινεις πχ €5.000 να στησεις ολο αυτο το συνολο με μομπο καρτες γραφικων και τροφοδοτικα. σε ποσο καιρο πανω κατω μπορεις να κανεις αποσβεση σε bitcoins?

Σε btc δεν ξέρω γιατί νομίζω ότι δεν συμφέρει να βάλεις gpus να κάνουν αυτό το πράγμα, σε Ethereum με την τιμή που έχει τώρα θα έλεγα 10 με 12 μήνες ανάλογα τον λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Δεν θέλω με την καμία να πάρω κανέναν στον λαιμό μου, όπως είπα και πιο πριν στην δουλειά τα έχω αυτά, δεν είναι δικά μου. Και με αυτό θέλω να πω ότι όλα αυτά τα νομίσματα είναι σε μια φούσκα, σήμερα πάνε πάνω, αύριο μπορεί να πάνε κάτω, πολύ κάτω και να υπάρχει χασούρα.

Βέβαια αν έχεις το υλικό αλλάζεις νόμισμα σε κάτι που δεν το πήρε η κάτω βόλτα αλλά γενικά είναι ένα ρίσκο

Απορία, μην έχοντας βάλει ποτέ multilane σε singlelane και αντίστροφά. Δεν έχει απώλειες στην ταχύτητα, εφόσον η κάρτα από x16 θα δουλέψει σε x1? PCI 3.0 έχει θεωρητικό bandwidth 8GB ανά lane, οπότε από τα 8 x 16 πας σε 8 x 1. Δεν θα συνέφερε να χρησιμοποιήσει κανείς λιγότερες κάρτες, με μεγαλύτερο bandwidth??

Βασικά δεν σε νοιάζει να έχει full speed μιας που δεν τρέχει η gpu σαν gpu όταν τρέχει games. Για τους αλγόριθμους που τρέχουν στο σκάψιμο μια χαρά είναι το χ1

Δημοσ.

Βασικά δεν σε νοιάζει να έχει full speed μιας που δεν τρέχει η gpu σαν gpu όταν τρέχει games. Για τους αλγόριθμους που τρέχουν στο σκάψιμο μια χαρά είναι το χ1

Έχει όριο στον όγκο των δεδομένων που εισάγωνται για επεξεργασία ή είναι τόσο πολύπλοκος ο αλγόριθμος που τερματίζει την κάρτα, οπότε δεν μπορείς να κάνεις feed πάνω από ένα όριο?

Δημοσ.

Έχει όριο στον όγκο των δεδομένων που εισάγωνται για επεξεργασία ή είναι τόσο πολύπλοκος ο αλγόριθμος που τερματίζει την κάρτα, οπότε δεν μπορείς να κάνεις feed πάνω από ένα όριο?

Αυτό δεν το ξέρω, αλλά αν δεις το task manager για την κάρτα γραφικών και η gpu και η vram είναι στο 100% σε όλες και ας είναι x1. 

• Like 1
Δημοσ.

Άρα οι πυρήνες των καρτών κάνουν bottleneck. Αν παίζεις με μικρότερη ή μεγαλύτερη χωρητικότητα σε VRAM, αλλάζει, ή είναι μόνιμα 100%? 

Δημοσ.

ΔΕΗ like this 

:P

Αν σκεφτείς ότι θες γύρω στα 250€ το χρόνο για να βαράει ένα οκτάωρο την ημέρα ένας υπολογιστής γραφείου, για δουλειές γραφείου, γενικά ναί.. ΔΕΗ approves.

Δημοσ.

Άρα οι πυρήνες των καρτών κάνουν bottleneck. Αν παίζεις με μικρότερη ή μεγαλύτερη χωρητικότητα σε VRAM, αλλάζει, ή είναι μόνιμα 100%? 

Σε RX 580 4 & 8GB που βλέπω είναι το ίδιο, το μόνο που παίζει λίγο ρόλο είναι η μάρκα της vram πχ Samsung>Hynix>Elpida ως προς το overclock. 

Κατά κανόνα τον πυρήνα της gpu τον κάνεις underclock & undervolt αλλά την vram την κάνεις overclock και παίζεις με δοκιμές για undervolt. ΠΧ την Sapphire RX580 8GB Nitro+ πας τον πυρήνα στα 1150mhz από 1411 και την vram 2150~2200 από 2000 και σε Ethereum πάει από 25mh/s σε 30.8~31Mh/s (με bios edit) και από 160w ανά κάρτα πας στα 90-110w. 

Γενικά το ότι είναι στο 100% usage και τα 2 αυτά δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις games.

Αν έχω χρόνο και δεν παραβιάζω το NDA μου θα δώσω πιο πολλές λεπτομέρειες μέσα την εβδομάδα

• Like 3
Δημοσ.

Σαφώς, αλλά λογικά αν οι κάρτα τρώει χρόνο στην επεξεργασία, έχοντας μόνιμη ροή δεδομένων προς επεξεργασία. δεν θα γεμίσει και η vram σε κάποια φάση. Εγώ το είπα, σε περίπτωση που αν περιορίσεις την χωρητικότητα της ram, θα μπορέσεις να αφαιρέσεις load από το gpu. Δεν ξέρω αν είναι αποδοτικό από οικονομική άποψη βέβαια. 

Δημοσ.

Σαφώς, αλλά λογικά αν οι κάρτα τρώει χρόνο στην επεξεργασία, έχοντας μόνιμη ροή δεδομένων προς επεξεργασία. δεν θα γεμίσει και η vram σε κάποια φάση. Εγώ το είπα, σε περίπτωση που αν περιορίσεις την χωρητικότητα της ram, θα μπορέσεις να αφαιρέσεις load από το gpu. Δεν ξέρω αν είναι αποδοτικό από οικονομική άποψη βέβαια. 

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η μονη αλληλεπιδραση της καρτας με το υπολοιπο συστημα ειναι οταν δεχετε το προβλημα και οταν παραδιδει το πακετο. Επειδη ο ογκος δεδομενων ειναι αμελητεος, το 1x lane PCIE 3.0 ειναι υπεραρκετο. Ολη η δουλεια γινεται μεσα στην καρτα.

η vram ειναι μονιμα preallocated με ποσοτητα που διαφερει ανα νομισμα και το setting σου.

Δημοσ.

Το σύστημα δηλαδή είναι πανάκριβο για το στήσιμο ώστε να επιτυγχάνει στο μέγιστο κάποιο σκοπό, νομίζω ότι οι χρήσεις του μπορούν να αξιοποιηθούν σε υπερθετικό βαθμό για άλλους σκοπούς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...