fingolfingr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Στο σπίτι έχω στήσει ένα υποτυπώδες δίκτυο για να καλύψω τις ανάγκες μου. Παρόλα αυτά, όταν θέλω να μεταφέρω αρχεία μεσώ wifi... εκεί "κρεμάνε" τα πάντα. Οπότε θέλω συμβουλές για το πως μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Αυτή την στιγμή η συνδεσμολογία είναι ως εξής: Το modem είναι στην κουζίνα (για να μην το πειράζουν τα παιδιά και είναι συνδεδεμένο μόνο με την πρίζα του τηλεφώνου και ένα powerline 500αρι. Στο σαλόνι υπάρχει το 2ο powerline το οποίο είναι συνδεδεμένο σε ένα 1000αρι switch. Στο switch είναι συνδεδεμένο ένα WD MyCloud, ένας HP Microserver G8 και ένα laptop. Ασύρματα είναι συνδεδεμένα 2 raspberry Pi καθώς και κινητά και tablet τα οποία έχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του server του δικτύου. Έχω ρυθμίσει κινητά και tablet ώστε κάθε φορά που φορτίζουν να κάνουν backup τα πάντα στον server. Όταν γίνεται αυτό όμως, επειδή το wifi ζορίζεται, το βίντεο κολλάει στα raspberry. Το ίδιο γίνεται όταν θέλω να περάσω κάποια ταινία από τον server στο κινητό μεσώ wifi Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω ένα router (όχι Modem) για να συνδεθεί στο switch ώστε να παίρνω wifi από εκεί. Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις: 1) Αν το modem υποστηρίζει wifi ac, θα επηρεάζεται η κίνησή μέσω wifi N όταν τα γίνεται backup μεσώ wifi AC? 2) Αν η θύρα WAN του router είναι 1000αρα (όπως και το switch) θα μπορώ να έχω μεσώ wifi ταχύτητες μεγαλύτερες των 10mb/sec? Ευχαριστώ
poihths Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 ναι θα επηρεάζεται... σκέψου οτι το wifi είναι και αυτό σαν καλώδιο... όσο πιο πολλές συσκευές ριχνεις πανω του τόσο πιο πολύ θα αργεί... τα κινητά που συνδέονται με n πχ θα καθυστερούν τα rasberry...που ειναι συνδεδεμενα πχ με g επιπλέον έχε γνώση ότι ac δεν χρειαζεται ναχει μονο το ρουτερ αλλά και ο host δηλαδή η συσκευή που θες να το χρησιμοποιεί π.χ κινητο... κάτι σπανιο μεχρι στιγμης.. εκτος αν εχεις ναυαρχιδα τελευταιας 2ετιας.. καλύτερη λύση γι αυτο που θες ειναι το καλώδιο... επισης τα powerline επηρεάζονται πολύ απο τις γυρω συσκευες... πχ αν παρει μπρος η κουζίνα σίγουρα σου πεφτει το bandwidth
fingolfingr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 ναι θα επηρεάζεται... σκέψου οτι το wifi είναι και αυτό σαν καλώδιο... όσο πιο πολλές συσκευές ριχνεις πανω του τόσο πιο πολύ θα αργεί... τα κινητά που συνδέονται με n πχ θα καθυστερούν τα rasberry...που ειναι συνδεδεμενα πχ με g επιπλέον έχε γνώση ότι ac δεν χρειαζεται ναχει μονο το ρουτερ αλλά και ο host δηλαδή η συσκευή που θες να το χρησιμοποιεί π.χ κινητο... κάτι σπανιο μεχρι στιγμης.. εκτος αν εχεις ναυαρχιδα τελευταιας 2ετιας.. καλύτερη λύση γι αυτο που θες ειναι το καλώδιο... επισης τα powerline επηρεάζονται πολύ απο τις γυρω συσκευες... πχ αν παρει μπρος η κουζίνα σίγουρα σου πεφτει το bandwidth To powerline στην κουζίνα έχει μεγάλη απόσταση από όλες τις άλλες συσκευές. Και βασικά εφόσον μπει router το modem του παρόχου θα είναι μόνο για ίντερνετ. Και να έχει απώλειες το powerline..... και πάλι θα φέρνει την max ταχύτητα του internet στο switch και από εκεί στα υπόλοιπα. Για συσκευές που χρησιμοποιούν wifi τύπου g και n το ξέρω ότι θα επηρεάζει. Αυτό που ρώτησα είναι αν θα επηρεάζονται οι συσκευές που χρησιμοποιούν wifi στα 2.4GHz (πχ raspberry) όταν θα τραβάω δεδομένα από wifi στα 5GHz (τύπου AC). Νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι η κάθε συχνότητα έχει άλλο controler οπότε δεν επηρεάζει η μία την απόδοση της άλλης. Όσο για το wifi AC.... ε δεν είναι και τόσο σπάνιο τώρα πια. Μέχρι και το 2 ετών Xiaomi redmi note 3 του κολλητού μου έχει. To δικό κινητό είναι ένα Galaxy Note 4 και το tablet ένα Galaxy tab S. Του 2014 αλλά... ac έχουν. Γι αυτό άλλωστε και σκέφτομαι να πάρω router. Το βασικό ερώτημα είναι το 2ο. Τώρα, όταν δεν υπάρχει κίνηση στο wifi, το κινητό τραβάει από δίκτυο αρχεία μεσώ wifi με max 3-5mb/sec. Αν προχωρήσω στην λύση με το modem και το AC αυτό θα βελτιωθεί; Δεν ζητάω να μεταφέρω αρχεία με 80mb/sec. Και με 15-20 να πάει καλά είναι.
poihths Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δεν έχει να κάνει πόσο μακριά ειναι η κουζίνα ολες οι πριζες στην πινακα καταλήγουν... για το αλλο σου ερωτημα διαβασε προσεκτικά εδω.. https://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=10&t=1305579 λογικα δεν θα εχεις θεμα αν παίζεις σε 5Ghz αρκει να χεις ένα καλο AP
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα