Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον cpu τον πηρα ετοιμο,οποτε απλα τον εβαλα...Η αληθεια ειναι πως εαν ανοιξω το v-sync εχω λιγο καλυτερα αποτελεσματα αλλα και παλι κολλαει...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kogi4ever είπε

Τον cpu τον πηρα ετοιμο,οποτε απλα τον εβαλα...Η αληθεια ειναι πως εαν ανοιξω το v-sync εχω λιγο καλυτερα αποτελεσματα αλλα και παλι κολλαει...

Πόσα παιχνίδια δοκίμασες? Στο κάνει σε όλα? Οπως σου είπα κάποια παιχνίδια έχουν θέμα με frame pacing/micro stuttering ότι και να κάνεις. Επίσης δοκίμασες το RTSS? Μπορείς να κατεβάσεις το AfterBurner και το έχει μέσα. Δοκίμασε να κλειδώνεις τα fps με το RTSS στα ίδια hz με την οθόνη σου (σιγουρέψου ότι η οθόνη είναι στα 60hz). Μπορείς να κλειδώσεις τα fps και με το Nvidia inspector αλλα το RTSS είναι καλύτερο γενικά. Δοκίμασε αυτά και ταυτόχρονα παίζε με άλλους συνδυασμούς. Μερικές φορές μπορεί το fullscreen να δουλεύει καλύτερα από το borderless ή το αντίστροφο. Μερικές φορές το vsync από τους drivers μπορεί να δουλεύει καλύτερα από το vsync στα options των παιχνιδιών ή το αντίστροφο. Μερικές φορές κάποιο παιχνίδι που έχει τέτοια κολληματάκια στα Windows 7 διορθώνεται στα Windows 10 ή το αντίστροφο. Εγώ έχω ήδη 2-3 παιχνίδια που μόνο στα 10 παίζουν smoothly και ένα που θέλει Windows 7.

Γενικά αν σε κάποιον μετρητή βλέπεις πολλά fps ή σταθερά 60 και ταυτόχρονα βλέπεις κολλήματα στην οθόνη τότε 99% είναι θέμα συγχρονισμού. Αυτό είναι ένα πονεμένο θέμα για μένα μιας και είμαι πολύ ευαίσθητος ακόμα και στα πιο απειροελάχιστα κολληματάκια γι αυτό έχω κάνει dual boot με Windows 7 + 10 ώστε να έχω πιο πολλά options να αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Ακόμα κι έτσι κάποια παιχνίδια μπορεί να έχουν micro stutters από την μάνα τους ή να είναι τελείως broken όπως το Sega Rally Revo το οποίο είναι αδύνατον να συγχρονιστεί τέλεια στα 60hz (γιατί για κάποιο λόγο το engine τρέχει στα 62) και δεν υπάρχει patch που να το διορθώνει. Πρέπει να κάνεις slowdown το game με το cheat engine και κάτι τέτοια τρελά για να το ψιλο φτιάξεις.

Και κάτι τελευταίο. Αν είσαι ευαίσθητος στο frame pacing και στα microstutters θα σου πρότεινα να ψάξεις και ίσως να επενδύσεις σε μία οθόνη Gsync/freesync (ανάλογα την κάρτα που έχεις). Aυτές συγχρονίζονται αυτόματα ακόμα και αν το frame rate δεν είναι σταθερό στα 60 (πχ 59, 58 κλπ) οπότε λογικά θα καθαρίζουν και τα πιο επίμονα stutters έτσι, ωστόσο δεν το έχω τεστάρει προσωπικά οπότε έχε το σαν μία πιθανή λύση.

Επεξ/σία από imgema
Δημοσ.

Στον υπολογιστή είχα μόνο το lol και μόνο το cod 4 το cod δούλευε απροβληματιστα αν θυμάμαι καλά μόνο το λολ το εμφάνιζε. Έβαλα εχθές το GTA V με φουλ γραφικά παίζει smoothly και αν του κάνω bechmark μου δίνει 30 fps σταθερα Και οταν αλλάξει σκηνή πάει στα 42

Δημοσ.

Σου εχει γραψει ο αλλος απο πανω ολοκληρο κατεβατο. Η οθονη δεν συγχρονιζει. ΔΙΑΒΑΣΕ κ πραξε. Καθαρα θεμα συγχρονισμιυ ειναι.

Δημοσ.

μιας και σου το κανει ποιο πολυ στο λολ(online game) για δες λιγο και το ping που εχεις.επισεις ενα παρομοιο προβλημα στο λολ μου το κανει και μενα καμια φορα οταν απο πισω εχω ανοιχτο browser και κανω εναλλαγες με alt-tab μπορει να τιχει να το κανει  αλλα αν ξανακανω μια εναλλαγη τα παραθυρα λειτουργει κανονικα

Δημοσ.

Στο έγραψα απο την αρχή, στο έγραψε και ποιο πάνω άλλος φίλος: ΒΑΛΕ Το Afrerburner,

Παρακολούθησε, cpu, gpu, ram (κατανάλωση) όταν κάνει τα κολλήματα που λες λογικά θα έχεις σκαμπανεβάσματα σε gpu - cpu 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...