Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Επειδή ασχολούμαι με plc και γενικα αυτοματισμούς θα ήθελε να μου πει κάποιος ποια γλώσσα προγραμματισμού χρειάζομαι σε αυτον τον χώρο.Γνωρίζω για C Και για Visual basic αλλα θα ηθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τα θεματα.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

H IL φημίζεται για την ταχύτητά της αλλά είναι παλιά και δεν χρησιμοποιείται πια πολύ. Η Ladder είναι διάσημη. Η ST χρησιμεύει όταν θέλεις να συμπεριλάβεις κάποιους μηχανισμούς (πχ explicit MPC). Η FBD είναι πιο εύκολη στην κατανόηση από ηλεκτρολόγους/μηχανικούς.

Αυτές νομίζω είναι όλες, τουλάχιστον οι πιο γνωστές.

Δημοσ.

H IL φημίζεται για την ταχύτητά της αλλά είναι παλιά και δεν χρησιμοποιείται πια πολύ. Η Ladder είναι διάσημη. Η ST χρησιμεύει όταν θέλεις να συμπεριλάβεις κάποιους μηχανισμούς (πχ explicit MPC). Η FBD είναι πιο εύκολη στην κατανόηση από ηλεκτρολόγους/μηχανικούς.

Αυτές νομίζω είναι όλες, τουλάχιστον οι πιο γνωστές.

Η Ladder υπαρχει μονη της νομιζα οτι ειναι με γλωσσα που χρησιμοποιείς μονο στα plc

Δημοσ.

Η Ladder υπαρχει μονη της νομιζα οτι ειναι με γλωσσα που χρησιμοποιείς μονο στα plc

Όχι, είναι μόνο για PLC. Δεν είναι ακριβώς "γλώσσα", είναι πιο συγκεκριμένα μια λογική προσέγγιση. Είναι (περίπου, μη βαράτε) αντίστοιχο του διαγράμματος ροής που έχουμε στον προγραμματισμό. Πχ, ορίστε ένα απλό παράδειγμα:

start-stop-ladder-logic-example2.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...