Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.υστερα απο 4 χρονια με την samsung ue40f6400 του 2013 αποφασισα να αγορασω μια καινουρια πιο μεγαλη-μαλλον 49 ιντσες με βλεπω-για το σαλονι και την παλια να την παω στο δωματιο.

Εχω μια ερωτηση καθως ενω η 6400 που εχω ειναι πραγματικα 100hz, για να βρω αντιστοιχη σημερινη πρεπει να παω στα μοντελα ue49mu9000 σε samsung η στο 49sj810v της lg που ειναι απο 900 ευρω και πανω,χρηματα τα οποια δεν διαθετω.ολα τα υποδεεστερα μοντελα ειναι 50hz.

Αυτη τη στιγμη εχω καταληξει στο εξης μοντελο:

https://www.skroutz.gr/s/13376933/LG-49UJ620V.html

χωρις βεβαια να εχω κοιταξει αλλες μαρκες οπως sony panasonic κ.α.απο samsung δεν με κερδισε καποιο μοντελο.

Υπαρχει καποιο αλλο μοντελο καλυτερο σε αυτα τα χρηματα?η γενικοτερα υπαρχει καποιο μοντελο που να εχει πραγματικα 100hz?γτ εδω η lg λεει οτι ειναι 100hz true motion αλλα refresh rate 50hz.

http://www.lg.com/gr/televisions/lg-49UJ620V

μιλαμε παντα για εως 50 ιντσες και 500ευρω.Να παρω την 620v της lg η θα εχει χειροτερη ποιοτητα εικονας σε σχεση με την παλια samsung 6400?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων,

Παναγιωτης.

Δημοσ.

ΟΧΙ LG.OXI LG.OXI LG.  

Exει κάνει μεγάλη πατάτα η lg με το ψεύτικο 4Κ που πουλάει και μακάρι να την πάθει για να μάθει.

• Like 2
Δημοσ.

ολες οι φθηνες τηλεορασεις πλεον, κατω των €1.000, ειναι 50ΗΖ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο πανελ, πλην της SJ810 της LG.  αυτα οσον αφορα ΜΟΝΟ τα πραγματικα ΗΖ των πανελ. 

απο εκει και περα, ομως, υπαρχουν παρα πολλοι παραμετροι που καθιστουν μια τηλεοραση, αξιολογη ή "πατατα" οπως λεει και ο προλαλησας. 

Μπορει η LG να εχει κανει αυτη την "πατατα" των Ψευδο 4Κ πανελ (2880RGB + 960 White Pixels), αυτο εχει μια επιπτωση στην ποιοτητα των χρωματων, και συνολικοτερα της εικονας. αλλα, οταν το μπατζετ ειναι στενο, δεν μπορεις να εχεις και υψηλες απαιτησεις...!!!!

Γενικοτερα σαν τηλεοραση η LG, κυριως, εχει πεσει πολυ ποιοτικα. ειναι πολυ λιγα τα μοντελα που θα αξιζαν την προσοχη καποιου.  ενα απο αυτα ειναι το SJ810V και λογω του 120ΗΖ πανελ, αλλα και λογω πολυ καλου Smart TV (το WEB OS πραγματικα ειναι πολυ καλο), και καλα εξοπλισμενη.

το UJ6**V, οποιο και να παρεις, 620-630-634, ειναι παρομοια..., ειναι για πολυ φτηνες προτασεις. και εννοω της ταξεως των 400€, οχι παραπανω......!!!  

αρα κατα σειρα προτιμησης, εφοσον το μπατζετ ειναι στενο, θα εβαζα κατα σειρα απο φθηνοτερο σε ακριβοτερο, 

LG 49UJ634V  (oxi 620 λογω βασης)

SAMMY UE50MU6100 

SONY 49XE7005

'''''''''''''''''''''''''''''7096

UE49MU7000

49SJ810V

KD-49XE8077(android)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις και τις πληροφοριες.

cabdik απο ολες οσες προτεινεις καποιες ξεφευγουν οποτε μενω στα μοντελα τα αρχικα που ειναι εστω εως 600.

Απο αυτα μονο η lg εχει ips panel.παιζει καποιο ρολο αυτο?γτ και η ue50mu6100 καλη φαινεται αλλα την απεκλεισα και γτ ηταν 60 ευρω πιο ακριβη απο την 620v που κοιταγα αλλα και γτ δεν εχει ips panel.

Η 620 με την 634 τι διαφορες εχουν και βγαινουν 60 περιπου ευρω πιο ακριβη?(αυτες οι 2 εχουν web os και αν ναι ειναι το ιδιο καλο οπως της 810?)

Δημοσ.

Η lg φέτος ξεπέρασε ξανά τον εαυτό της αφού μετά τα περσινά όλοι πίστεψαν ότι ο πήχης δεν πάει πλέον πιο κάτω, και όμως πάει..

Η 620v είναι μια τραγική τηλεόραση και ακόμα και η sj810 αν εξαιρέσεις τα 120 hz είναι πολύ ακριβή για την συνολική της ποιότητα.

Κράτα την τηλεόραση που έχεις μέχρι να μπορέσεις να διαθέσεις κάτι παραπάνω. Μην παίρνεις κάτι απλά για να πάρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως φιλε μου  εγω  εχω την LG 49SJ800V (η αντιστοιχη της 810v) δυο μηνες τωρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος σε αυτά τα λεφτα που εδωσα ( 800 ευρω) και μετα από πολύ ψαξιμο..... Πραγματι για παρα πολύ καλη τηλεοραση θες  πανω από 1200...

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις και τις πληροφοριες.

cabdik απο ολες οσες προτεινεις καποιες ξεφευγουν οποτε μενω στα μοντελα τα αρχικα που ειναι εστω εως 600.

Απο αυτα μονο η lg εχει ips panel.παιζει καποιο ρολο αυτο?γτ και η ue50mu6100 καλη φαινεται αλλα την απεκλεισα και γτ ηταν 60 ευρω πιο ακριβη απο την 620v που κοιταγα αλλα και γτ δεν εχει ips panel.

Η 620 με την 634 τι διαφορες εχουν και βγαινουν 60 περιπου ευρω πιο ακριβη?(αυτες οι 2 εχουν web os και αν ναι ειναι το ιδιο καλο οπως της 810?)

στις προτεινα με βαση την τιμη. εσυ ξερεις μεχρι που θα φτασεις. εγω δεν μπορω να σου πω δωσε 400, ή δωσε 800.....! 

η LG βασιζεται σε IPS πανελ κυριως.  

η SONY εχει και IPS και VA, αναλογως το μοντελο. 

η SAMSUNG ακομα χειροτερα εχει ADS, PLS, VA πανελς, παλι αναλογως το μοντελο....

οπως καταλαβαινεις.......ΧΑΟΣ...!!!   

θελει πολυ ψαξιμο η τηλεοραση, γενικα.  μπες στο displayspecifications.com, και ψαξε τα μοντελα που σε ενδιαφερουν, τι πανελ φορανε, και τι αλλα τεχνικα χαρακτηριστικα εχουν. εκει θα δεις και τις διαφορες του UJ620 - 630 -634 -635V...

τα IPS δεν ειναι ασχημα, απλα... το μεγαλο τους μειονεκτημα ειναι κυριως στην αποδοση του μαυρου. εκει πασχει και εκει ειναι το μελανο τους σημειο.  τα VA σε αυτο ειναι αρκετα καλυτερα.   δεν ειναι PLASMA, αλλα απλα ειναι καλυτερα απο τα IPS. 

Π.Χ.

αν λοιπον καποιος που ενδιαφερεται για τηλεοραση, εχει ως βασικη χρηση να βλεπει ταινιες και σειρες, πρεπει να δωσει μεγαλο βαρος στην αποδοση του μαυρου. 

αν καποιος αλλος απλα θελει να βλεπει καναλια και δεν ξερω γω τι αλλο....., δεν εχει θεμα οτι και να παρει..!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους και παλι σας ευχαριστω για τις απαντησεις και την βοηθεια.

Η χρηση της τηλεορασης ειναι πιο πολυ ταινιες και μετα παιχνιδια μεσω υπολογιστη που συνδεεται με hdmi.αλλα πρωτιστως ταινιες και αργοτερα σκεφτομαι μηπως παρω κανα ps4 η xbox one αναλογα.

Περασα μια βολτα εχτες απο ενα mediamarkt και τις ειδα ολες τις παραπανω που λεμε.εννοω τις 620-634v και την 6100 της samsung.οντως η κινηση τους δεν ηταν και οτι καλυτερο.η 620 βεβαια μου αρεσε γτ ειχαν βαλει στην συγκεκριμενη να παιζει promo βιντεο της lg οπου ολα φαινονταν πολυ ομορφα.(ειχε τοπια με χιονια κλπ)αλλα στην ιδια σε 40" που ειχε ταινια ηταν απογοητευση νομιζω.

Εντυπωση παρολαυτα μου εκανε η παρακατω τηλεοραση:

https://www.displayspecifications.com/en/model/3564b36

εκει την ειχε βεβαια σε 43 ιντσες και εδω στο site αν και λεει 60hz ηταν η μονη τηλεοραση που ειχε αξιοπρεπη και ομαλοτατη κινηση.

Εχει καποιος αποψη σχετικα με το αν αξιζει?αυτη τη στιγμη εχει 495 στις 49 ιντσες.

Δημοσ.

μην σκας για τα 60ΗΖ, απο την στιγμη που ολες, αυτης της κατηγοριας, ειναι στα ιδια ΗΖ. 

η SHARP δεν ειναι τυχαια εταιρια, απλα στην ελλαδα και υποθετω κα ιευρυτερα στον ευρωπαικο χωρο, δεν εχει την δυναμικη παρουσια της Sammy-LG-SONY. 

αλλα αν ενθυμουμαι καλως στην Ιαπωνια και στην Αμερικη ειναι απο τις πολυ δυνατες...!!   

ψαξτο οσο μπορεις για την SHARP. κοιτα το SMART κομματι της, δοκιμασε την με δικα σου αρχεια βιντεο, να δεις αν τα παιζει ολα και σε εικονα, αλλα και σε ηχο, διαβασε οσα reviews  μπορεις....!! 

παντως το πιο βασικο -πρωτιστως- ειναι να σου αρεσει εσενα η εικονα και η κινηση, ειδικα αφου προκειται για θεαση ταινιων. και το VA πανελ με Direct led φωτισμο εινα καλες προυποθεσεις  (παντα μιλαμε για χαμηλου μπατζετ τηλεορασεις)

ετσι οπως εχει ερθει η κατασταση, πιο πιθανο μου φαινεται να βρεις καλο πανελ σε αλλες εταιριες, παρα σε LG- Samsung,  ...............πλεον........!!!!  

EDIT. απο οτι προσεξα στο displayspecifications η 49αρα ειναι η μονη της σειρας, που εχει VA πανελ. η αλλες εχουν IPS.....!!!!!!!! 

Δημοσ.

Την παρηγγειλα τελικα σε 55 ιντσες.χωραει ισα ισα σχεδον στον χωρο μου και την περιμενω το απογευμα.

Δεν ειχα προσεξει οτι μονο η 49αρα ειχε va.για ποιον λογο να τις διαφοροποιησουν ετσι?οντως η 55 που πηρα εχει ips.

Θα σας γραψω το απογευμα να σας πω εντυπωσεις.παντως απο χαρακτηριστικα ειναι μια χαρα.μεχρι και wooferακι εχει. :-D  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Η lg sj810 ειναι η sj850 χωρις τα επιπλεον ηχεια.

Μπορει να τρωει κραξιμο απο ολους αλλα τσιμπησε βραβειο για την συγκεκριμενη σειρα απο την EISA.

https://www.eisa.eu/awards/lg-55sj850v-eu/

Eιναι ips με οτι αυτο συνεπαγεται, αλλα ειναι full loaded. 100hz, 10Bit hdr, dolby vision κτλ κτλ κτλ

Nομιζω οτι αυτη την στιγμη επειδη εχει και καποιο προμο που τρεχει, ειναι η πιο συμφερουσα επιλογη.

Οι αντιστοιχες ειναι ολες με 50αρια πανελ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hdr και Dolby vision παρακαλώ με 400 nits φωτεινότητα, local dimming για γέλια με ζώνες μετρημένες στα δάκτυλα και πάνελ rgbw με αντίθεση που δεν φτάνει ούτε τα 1500:1 μαζί με το local dimming.

Η 810v δεν έχει ούτε καν 10bit πάνελ όπως διαφημίζεται.

Σας κοροϊδεύουν και το πανηγυριζετε και από πάνω.

Επεξ/σία από Rebel21
Δημοσ.

Η lg sj810 ειναι η sj850 χωρις τα επιπλεον ηχεια.

Μπορει να τρωει κραξιμο απο ολους αλλα τσιμπησε βραβειο για την συγκεκριμενη σειρα απο την EISA.

https://www.eisa.eu/awards/lg-55sj850v-eu/

Eιναι ips με οτι αυτο συνεπαγεται, αλλα ειναι full loaded. 100hz, 10Bit hdr, dolby vision κτλ κτλ κτλ

Nομιζω οτι αυτη την στιγμη επειδη εχει και καποιο προμο που τρεχει, ειναι η πιο συμφερουσα επιλογη.

Οι αντιστοιχες ειναι ολες με 50αρια πανελ.

ειναι η αποδειξη οτι "στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος"........ΔΥΣΤΥΧΩΣ...!!!!!

η 810V παντως, μαλλον ΔΕΝ ειναι η 850V χωρις τα ηχεια, καθως η πρωτη ειναι 8BIT +FRC, ενω η δευτερη ειναι 10ΒΙΤ.  η πρωτη εχει φωτεινοτητα 500cd/m2 και αντιθεση 1000:1, ενω η δευτερη 600cd/m2 και 1500:1 αντιστοιχα...!!  

• Like 1
Δημοσ.

ειναι η αποδειξη οτι "στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος"........ΔΥΣΤΥΧΩΣ...!!!!!

η 810V παντως, μαλλον ΔΕΝ ειναι η 850V χωρις τα ηχεια, καθως η πρωτη ειναι 8BIT +FRC, ενω η δευτερη ειναι 10ΒΙΤ.  η πρωτη εχει φωτεινοτητα 500cd/m2 και αντιθεση 1000:1, ενω η δευτερη 600cd/m2 και 1500:1 αντιστοιχα...!!  

Nαι σωστος, δυστυχως ετσι ειδα σε καποιο review(Οτι ειναι ομοια, πλην του ηχου και καποιων βελτιωτικων εικονας). Εκτος απο αυτο ειναι και rgbw. Οποτε οτι να ναι....

Εγω γενικα ειμαι απογοητευμενος απο την εικονα των φετινων τηλεορασεων. Προσπαθω να αλλαξω την j6200 που εχω (va panel, 100hz, direct led) και φετος μεχρι τα 1000 ευρω βλεπεις ips και 50 hz. Με βλεπω ειτε για oled, ειτε για sony x9005e.

Δημοσ.

Nαι σωστος, δυστυχως ετσι ειδα σε καποιο review(Οτι ειναι ομοια, πλην του ηχου και καποιων βελτιωτικων εικονας). Εκτος απο αυτο ειναι και rgbw. Οποτε οτι να ναι....

Εγω γενικα ειμαι απογοητευμενος απο την εικονα των φετινων τηλεορασεων. Προσπαθω να αλλαξω την j6200 που εχω (va panel, 100hz, direct led) και φετος μεχρι τα 1000 ευρω βλεπεις ips και 50 hz. Με βλεπω ειτε για oled, ειτε για sony x9005e.

επειδη τυγχανει να την εχω κι εγω την J6200, δεν την αλλαζω με τετοιου τυπου φτηνιαρικες τηλεορασεις.  εχει πολυ καλη εικονα και κινηση, και για να βρεις κατι αντιστοιχου επιπεδου, πρεπει να ανεβεις αρκετα πανω απο €1.000...!! 

θα περιμενω τα επομενα 1-2 χρονια, να δω σε τι κατευθυνση θα πανε.  και επισης να δω και με την DIGEA τι θα γινει...!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...