stalactite Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Μίλησα με έναν φίλο μου από τη σχολή ο οποίος μαθαίνει πιάνο και μου έλεγε για το ωδείο που πάει και η τιμή που δίνει το μήνα μου φαίνεται αρκετά λογική. Επίσης μου είπε ότι αν ουσιαστικά με "προτείνει" αυτός θα έχω μια μικρή εκπτωσούλα. Επειδή πάντα το χα ένα μικρό παράπονο που δεν ξέρω τίποτα από μουσική σκέφτομαι μηπως αρχίσω, έτσι δοκιμαστικά. Αλλά θα ήθελα μια γνώμη για το ποιο όργανο. Με νοιάζει περισσότερο μια επαφή με τη μουσική και να μπορώ να παίζω ένα κομμάτι παρά ενα συγκεκριμένο όργανο. Κάποιος που παίζει μπορεί να μου πει κάποια συμβουλή; Σκέφτομαι το βιολί και το πιάνο. Η κιθάρα δε με ψήνει. Σκεφτόμουν και το ηλεκτρικό μπάσο αλλά μου είπαν ότι επί της ουσίας μόνο του δεν μπορεί να σταθεί.
panossar95 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Εγω παίζω κιθάρα μόνος μου,χωρίς ωδεία καθηγητές, μόνο μέσω ιντερνετ και μερικά βιβλία, θα στο πρότεινα και εσένα. Είναι αρκετά εύκολο να μάθεις και θα εκπλαγείς με το πόσα τραγούδια μπορείς να παίξεις με πολύ απλές συγχορδίες. Αν δε ενδιαφέρει όμως εγώ θα πήγαινα για βιολί μόνο και μόνο για τον ήχο του που τον γουστάρω απίστευτα, αλλά από γνωστό μου που παίζει είναι πολύ δύσκολο. Και σου πρότεινα κιθάρα για αυτό που λες, ότι θες να παίζεις κομμάτια, μπες youtube να δεις πόσα γνωστά τραγουδια μπορείς να τα παίξεις με 3-4 συγχορδίες.
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Με νοιάζει περισσότερο μια επαφή με τη μουσική και να μπορώ να παίζω ένα κομμάτι παρά ενα συγκεκριμένο όργανο. Κάποιος που παίζει μπορεί να μου πει κάποια συμβουλή; Κιθάρα. Η κιθάρα δε με ψήνει. Πακέτο. Σκέφτομαι το βιολί και το πιάνο. Πολύ καλά το σκέφτηκες, πρόκειται για κλασικά όργανα που κουτσομαθαίνει κανείς για να παίζει καμιά φορά στην παραλία. Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
stalactite Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Κιθάρα. Πακέτο. Πολύ καλά το σκέφτηκες, πρόκειται για κλασικά όργανα που κουτσομαθαίνει κανείς για να παίζει καμιά φορά στην παραλία. Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τα ανέφερα γιατί α) μου αρέσει ο ήχος τους β) εχω πραγματικά διάθεση να μάθω μουσικη δεν με απασχολεί αν είναι δύσκολο ή όχι. Ούτε βιάζομαι να παίξω κομμάτι τον πρώτο μήνα. Στη χειρότερη απλα να μην ειμαι καλος. Δε με αποθαρρύνει το να είναι απαιτητικά σαν όργανα.
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Τα ανέφερα γιατί α) μου αρέσει ο ήχος τους β) εχω πραγματικά διάθεση να μάθω μουσικη δεν με απασχολεί αν είναι δύσκολο ή όχι. Ούτε βιάζομαι να παίξω κομμάτι τον πρώτο μήνα. Στη χειρότερη απλα να μην ειμαι καλος. Δε με αποθαρρύνει το να είναι απαιτητικά σαν όργανα. Λίγο πολύ ανέφερες τα πιο απαιτητικά όργανα που υπάρχουν στον πλανήτη, και τα δυο θέλουν δεκαετίες δουλειάς να τα κάνεις master. Και αυτό όταν έχεις χρόνο, όχι όταν δουλεύεις π.χ. και έχεις και ζωή. "Με νοιάζει περισσότερο μια επαφή με τη μουσική και να μπορώ να παίζω ένα κομμάτι" δεν πολυκολλάει. 1
zio10 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Με το βιολί θα απελπιστείς πιστεύω! Το ίδιο και οι γείτονες για κάτι χρόνια! Μπουζούκι θα έλεγα εγώ, αλλά δεν ξέρω αν σε τραβάει ο ήχος του και αυτή η μουσική γενικά. 3
papoys1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Βιολί - πιάνο πολύ δύσκολο άπιαστο όνειρο ειδικά αν είσαι πάνω από 30. Κιθάρα πιο πιασιάρικη αλλά και αυτή δύσκολη. Θα συμφωνήσω με το zio10 στο μπουζούκι που είναι από τα όργανα που θα παίξεις πολύ γρήγορα την πρώτη σου μελωδία. Αν δεν είσαι φαν πάρε τότε μία κιθάρα και καλή δύναμη. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Αν εχεις ορεξη και υπομονη και θες πραγμ ατικα να μαθεις, τοτε φιλε μου πρεπει να πας στο ωδειο για πιανο.... Ειναι ο βασιλιας των οργανων... Αν τυχον καταφερεις και φτασεις σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο, τοτε θα μπορεις πολυ ευκολα να μαθεις οποιοδηποτε αλλο οργανο θες... Στο λεω με πονο γιατι εγω κιθαρα παιζω(σχεδον καθολου πλεον) αλλα οι αλλοι 2 που ειμασταν παλια στο συγκροτημα, με πτυχιο αρμονιας-πιανου κτλ εμαθαν και κιθαρα ετσι για πλακα και σε ελαχιστο χρονικο διαστημα γιατι ηδη ξερουν απο μουσικη και το χερι τους φευγει σε οποιοδηποτε οργανο κι αν αγγιξουν... Οι πιανιστες μαθαινουν ευκολα τα αλλα οργανα..Οι κιθαριστες δεν μπορουν να κατσουν στο πιανο(οπως εγω δυστυχως) με τιποτα...Εντελως αχρηστος.... 00000000....... Αυτη ειναι η σωστη σειρα που σου λεω.... 3
stalactite Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Αν εχεις ορεξη και υπομονη και θες πραγμ ατικα να μαθεις, τοτε φιλε μου πρεπει να πας στο ωδειο για πιανο.... Ειναι ο βασιλιας των οργανων... Αν τυχον καταφερεις και φτασεις σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο, τοτε θα μπορεις πολυ ευκολα να μαθεις οποιοδηποτε αλλο οργανο θες... Στο λεω με πονο γιατι εγω κιθαρα παιζω(σχεδον καθολου πλεον) αλλα οι αλλοι 2 που ειμασταν παλια στο συγκροτημα, με πτυχιο αρμονιας-πιανου κτλ εμαθαν και κιθαρα ετσι για πλακα και σε ελαχιστο χρονικο διαστημα γιατι ηδη ξερουν απο μουσικη και το χερι τους φευγει σε οποιοδηποτε οργανο κι αν αγγιξουν... Οι πιανιστες μαθαινουν ευκολα τα αλλα οργανα..Οι κιθαριστες δεν μπορουν να κατσουν στο πιανο(οπως εγω δυστυχως) με τιποτα...Εντελως αχρηστος.... 00000000....... Αυτη ειναι η σωστη σειρα που σου λεω.... Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποια κόντρα διάβασα ότι το βιολί είανι ο βασιλιάς των οργάνων Λίγο πολύ ανέφερες τα πιο απαιτητικά όργανα που υπάρχουν στον πλανήτη, και τα δυο θέλουν δεκαετίες δουλειάς να τα κάνεις master. Και αυτό όταν έχεις χρόνο, όχι όταν δουλεύεις π.χ. και έχεις και ζωή. "Με νοιάζει περισσότερο μια επαφή με τη μουσική και να μπορώ να παίζω ένα κομμάτι" δεν πολυκολλάει. το έλεγα με την έννοια ότι σε κάποια όργανα (όπως το ηλεκτιρκο μπασο) στην ουσια δε μπορεις να παιξεις ενα κομματι θελει και αλλα οργανα. Αναφερομουν σε ενα οργανο που μπορει να παιξει πολλα κομματια και να μη χρειαζεται συνοδια απο αλλα οργανα. Επισης εχω υπομονη.
ZELOMOTH Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποια κόντρα διάβασα ότι το βιολί είανι ο βασιλιάς των οργάνων το έλεγα με την έννοια ότι σε κάποια όργανα (όπως το ηλεκτιρκο μπασο) στην ουσια δε μπορεις να παιξεις ενα κομματι θελει και αλλα οργανα. Αναφερομουν σε ενα οργανο που μπορει να παιξει πολλα κομματια και να μη χρειαζεται συνοδια απο αλλα οργανα. Επισης εχω υπομονη. Οχι ρε τι κοντρα! Απλα απο το πιανο ξεκινας για ολα τα υπολοιπα.... Οχι οτι ειναι νομος! Ο,τι γουσταρει ο καθενας κανει απλα εγω λεω τι βλεπω και τι εχω βιωσει... Κι εγω παλιοτερα το μισουσα το πιανο και τωρα μου αρεσει παρα πολυ!Και κιθαρα που παιζω, ετυχε να ειμαι απο αυτους που εχουν "ακουστικο αυτι" που λεμε και εμαθα μονος μου ακουγοντας τραγουδια και παιζοντας! Απλα στην αρχη πρεπει να μαθεις λιγες απο τις βασικες συγχορδιες ωστε μετα να αρχιζεις συνδιαζοντας τες να παιζεις κανα τραγουδακι και οσο ασχολεισαι τοσο θα φευγουν τα χερια σου!
stalactite Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 synthesizer ελληνικά μου κανει λιγο ψευτικο που δεν εχει βαρυκεντρισμένα πλήκτρα
chevo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Θα σου ελεγα καταρχην να δεις τι σε κανει να νιωθεις ωραια στη μουσικη που εσυ ακους και μετα θα δεις πιο οργανο θα σε παρει στο ταξιδι του. Οτι οργανο παντως και να επιλεξεις να ξερεις οτι εκει που πρεπει να επικεντρωθεις πρωτα ειναι καθαρα η μουσικη και οχι τα τραγουδια,αυτο που λεω δηλαδη ειναι οτι αν μαθεις 5 τραγουδια δε σημαινει οτι εμαθες μουσικη αλλα αν μαθεις μουσικη θα βγαζεις οσα τραγουδια θες. Δε μπορω να σου πω τι οργανο εσυ θα ασχολιθεις αλλα αφου εισαι Ελληνας δες καποιο απο τα δικα μας παραδωσιακα οργανα και με το περασμα του καιρου που θα ασχολησε μαζι του θα καταλαβεις και το γιατι. Εγω ξεκινησα μονος μου κιθαρα και οταν επιασα στα χερια ταμπουρα επαθα πλακα σε φαση που αραζω μονος και παιζω ωρες αυτοσχεδιασμους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα