Προς το περιεχόμενο

arduino uno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι νέος σε ότι αφορά τα arduino και έχω αναλάβει μια ασκήση υλοποιήσης για την σχολη μου, μου ζήτησαν να κάνω μια κάμερα βασισμένη στο arduino uno που όταν πατάς το κουμπί να κάνει πρωτον live stream και δεύτερον να αποθηκεύει κάποια δευτερόλεπτα video σε ένα cloud. μπορείτε να με βοηθήσετε στο πως μπορώ περίπου να το κατασκευάσω?

Δημοσ.

Ο μικροελεγκτής που "φοράει" το Arduino Uno δεν επαρκεί για τέτοια δουλειά. Σίγουρα σου ζήτησαν να γίνει με Uno, ή θέλουν γενικά κι αόριστα με Arduino;

• Like 2
Δημοσ.

γενικα με arduino ειπαν αλλα το uno μου  πρότειναν.

Επίσης μου ζήτησαν να κάνω και ένα δεύτερο arduino με οθόνη που απλά θα δέχεται την εικόνα από το live stream, όχι από τα video του cloud. τι μου προτείνεις?

Δημοσ.

Η ισχύς και η μνήμη του Uno είναι απαγορευτικά για κάτι τέτοιο... ακόμα και αν θέλεις low-res video με... 1 fps (που μόνο video δε το λες αυτό), πάλι δύσκολα θα ανταποκριθεί λόγω των 8ΚΒ μνήμης.

Κάνε μία ερώτηση για το κατά πόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό αναπτυξιακό (π.χ. Teensy) ή ακόμα και κάποιον μικρο-υπολογιστή a la Raspberry.

Δημοσ.

Επικοινώνησα με email και μου είπαν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο πέρα από arduino, απλά έχω αγοράσει ήδη κάποια εξαρτήματα που συνδέονται με arduino αυτά θα μπορέσουν να συνδεθούν με το teensy η το raspberry? επίσης επειδή δεν γνωρίζω το teensy τι ακριβώς είναι? για το raspberry ξέρω μιας και έχω ασχοληθεί παλαιότερα.

Δημοσ.

Εξαρτάται το εξάρτημα. Κάποια δουλεύουν απευθείας, κάποια άλλα θα χρειαστούν level-translator (το Arduino Uno έχει 5V λογική, ενώ το Teensy έχει 3V3).

Το Teensy είναι αναπτυξιακή πλατφόρμα, όπως ακριβώς είναι και το Arduino. Απλά είναι άλλη "μάρκα" με διαφορετικές προδιαγραφές.

Εάν προχωρήσεις με Teensy, επέλεξε το Teensy 3.6. Είναι το ισχυρότερο από την οικογένεια.

Δημοσ.

Μπορεί να κοιτάξει και το esp8266 LUA αν θέλει αλλά η ραμ του είναι πολύυυυυ λιγότερη, απο την άλλη όμως έχει ενσωματωμένο WiFi και υπάρχουν 2-3 project έτοιμα με κάμερα απάνω του. 

ps: Καλύτερο είναι το Teensy, πολύ καλύτερο, και μια φορά μου έχει ψηθεί και 8266 όπως δούλευε, πιο ανθεκτικό πρέπει να είναι δηλαδή το Teensy.... 

Όπως και να έχει, καλή τύχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...