Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες, αλλά οι εταιρίες δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό. Θέλουν να 'εξαναγκάσουν' τη κερδοφορια τούς. Δεν θέλουν να δώσουν bios σε mobo 3 ετών για να βάλεις σύγχρονο επεξεργαστή, αλλά να δώσεις 80 ευρώ για νέα mobo και στη περίπτωση της Amd θα 'σπρώξουν' τον καταναλωτή σε αγορά νέας motherboard.

Ανέκαθεν οι εταιρίες μητρικών υποστήριζαν τους νέους επεξεργαστές, αν η AMD/INTEL έδινε επίσημη υποστήριξη.

Ποτέ μια εταιρία μητρικών δεν κλείδωσε την αναβαθμισιμότητα με νέα bios αν η μητρική μπορούσε να υποστηρίξει νέα CPU .

• Like 1
Δημοσ.

έχουν όμως κ μια διαφορά στην αξία μετά πωλήσεις η intel με amd οπότε κάπως έχεις κ μια ισορροπία εντάξει εγώ είμαι μάλλον ακόμα ποιο μετριος χρήστης γιατι φτιάχνω συνήθως 2χερι κ συνεπώς οχι τελευταία γενιά. ομως απο μεταχειρισμενα που βλεω η intel υπάρχει ποιο πολύ στο φορουμ κ με μεγαλύτερες τιμές...

Δημοσ.

Ρε ποια αναβάθμιση...ο 2500Κ ακόμη παίζει τα καινούρια παιχνίδια!!!

860 παρακαλώ και είναι τόσο παλικάρι 9 χρόνια περίπου που τον έχω. Αγοράστε ryzen να πέσουν οι τιμές στους intel μάγκες, όταν θα αντέξουν στον χρόνο οι amd τα ξαναλέμε

Δημοσ.

860 παρακαλώ και είναι τόσο παλικάρι 9 χρόνια περίπου που τον έχω. Αγοράστε ryzen να πέσουν οι τιμές στους intel μάγκες, όταν θα αντέξουν στον χρόνο οι amd τα ξαναλέμε

εχω phenom ii 6 thunab εδω κ 7 χρονια απο τα οποια 3 σε oc ,μια χαρα αντεχουν μην γραφετε μλκες

Δημοσ.

τι εννοείς ? έχω intel core i5 2400 και δεν καταλαβαίνω ο αντίστοιχος fx τι δεν μπορεί να κάνει σήμερα (αντίστοιχος σε τιμή) μην λέμε ανυπόστατα πράγματα, άλλο η αξία μεταπώλησης και άλλο οι επιδόσεις/δυνατότητες

εχω phenom ii 6 thunab εδω κ 7 χρονια απο τα οποια 3 σε oc ,μια χαρα αντεχουν μην γραφετε μλκες

όλα εξαρτώνται απο την χρήση και εγώ 7 χρονών επεξεργαστή έχω αλλά με καλύπτει στα πάντα όπως και ένας thunab θα έκανε περίπου τα ίδια αλλά δεν είμαι ultra@4k gamer, το ότι θα ήθελα ένα ποιο δυνατό σύστημα για modeling/rendering είναι γεγονός αλλά δεν σημαίνει ότι ένας επεξεργαστής τέτοιος δεν είναι ακόμα μάχιμος.

• Like 2
Δημοσ.

Τα ακούς intel τι λένε : θα λειτουργούν στα υπάρχοντα motherboards με το socket AM4  κ όχι όπως εσείς με το παραμικρό να αλλάζουμε κ motherboar για το ιδιο socket.

εμ πως θα πουλησουν οι μαδερμποραδες; χαχα τα ξεραμε τα ξερουμε οποτε επιλεγουμε... ;)

Δημοσ.

ε σιγά, θα έχει μια διαφορά όση διαφορά είχε και η ίντελ μεταξύ των γενιών της. Απλά δεν θα χρειαστεί να αγοραστεί 2η μητρική. Το πολυ πολύ τις επόμενες μητρικές να τις κάνουν πιο ποιοτικές και πλούσιες απο τις υπάρχουσες.

Εξάλου 9 στους 10 τι ιντελ τι αμδ, την ιδια δουλεια θα κανουν οπότε τι μας νοιάζει

Δημοσ.

εμ πως θα πουλησουν οι μαδερμποραδες; χαχα τα ξεραμε τα ξερουμε οποτε επιλεγουμε... ;)

χμμ ξες ότι και νέα cpu να βγει κάποιος που θα αγοράσει την παλιά am4 mobo για πχ, πάλι κέρδος είναι για την εταιρεία; Πόσο μάλλον αν δεν χρειάζεται να βγάζεις 30 νέα μοντέλα το χρόνο με νέα bios νέα schematics... Κοινώς κάποιος που θα πάει σε ryzen για 1η φορά με ryzen gen 2, μπορεί κάλιστα να πάρει μια X370, B350 mobo, πάλι κέρδος.

• Like 1
Δημοσ.

γιατί ρε μια χαρά πάει... δεν γουστάρεις που λέει ο άλλος ότι επειδή κάνει αναβάθμιση κάθε 4 χρόνια, θέλει και οι εταιρείες να αλλάζουν mobo κάθε 4 χρόνια; Πάρε και το τζιν τονικ και απόλαυσε τους υπόλοιπους που προσπαθούν να τον πείσουν ότι δεν είναι μέσος καταναλωτής Εγώ το απολαμβάνω και με ξηροκαρπια...

Οντως , αλλά εχουμε δει και πιο δυνατά debate 

Δημοσ.

Οτι δηλαδη, -μεσε καταναλωτη-, αν παρεις τωρα μια z370 + i5 8600k θα χρειαστεις αναβαθμιση για τα επομενα 5 χρονια; Δεν μπορεις να λεγεσαι μεσος καταναλωτης αν ζητας καθε χρονο τον πιο καινουργιο επεξεργαστη.

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι αν υποστηριζονται τα chipset τοτε μπορεις ανα 2 χρονια να αλλαζεις επεξεργαστη με το ιδιο κοστος που θα εχεις εσυ αλλαζοντας επεξεργαστη και mobo ανα 5ετια. 

Ας πουμε ο κατοχος 7600k θα μπορουσε σε 2 χρονια να αναβαθμισει σε 9600k και να του κοστισει λιγοτερο απο οσο θα του κοστιζε να αλλαξει σε 5 χρονια CPU + mobo

• Like 1
Δημοσ.

χμμ ξες ότι και νέα cpu να βγει κάποιος που θα αγοράσει την παλιά am4 mobo για πχ, πάλι κέρδος είναι για την εταιρεία; Πόσο μάλλον αν δεν χρειάζεται να βγάζεις 30 νέα μοντέλα το χρόνο με νέα bios νέα schematics... Κοινώς κάποιος που θα πάει σε ryzen για 1η φορά με ryzen gen 2, μπορεί κάλιστα να πάρει μια X370, B350 mobo, πάλι κέρδος.

το μυστικο ειναι να μην τρεχεις σαν γατακι στο αμεσως καινουριο οταν το συστημα σου ειναι δυνατο και τραβαει.... ποιος ο λογος του 5% ακομα; ;)

Δημοσ.

Εγώ είχα τον intel core quad Q9650 εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια και με υπηρέτησε καλά (με βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι είχαμε κολλήσει στους 4 πυρήνες), το Μάϊο τσίμπησα με 300 € ryzen 1600 και Asus b350 prime plus που είναι εξαιρετικός επεξεργαστής και ευελπιστώ να κρατήσει τουλάχιστον άλλα 5

Δημοσ.

Εγω θα περιμενω να βγουν για να τσακωσω κανενα ryzen 1600 στα 120 ευρω.

Δημοσ.

Για να πω ότι έκανα αναβάθμιση που άξιζε θα πρέπει να δω τουλάχιστον +40% διαφορά επιδόσεων. Αυτό δεν το καταφερε η AMD με το ίδιο socket μέχρι σήμερα. Το να αυξήσει τις ´´επιδόσεις με αύξηση συχνότητας δε μου λέει τίποτα. Το κάνω και μόνος μου.

προφανως θα κατεβασεις μονος σου τα nm για να το πετυχεις αυτο. p δηλαδη αυξηση επιδοσεων με λιγοτερη καταναλωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...