broxopios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες μου ήρθε το nova VDSL, από το οποίο μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Πως να μην είμαι αφού από τα 8mb πήγα στα 50mb. Παραθέτω και τα στοιχεία από το ρούτερ Τώρα επειδή ακούω πολλά για την καλωδίωση σε vdsl, λέω να το ψάξω λίγο περισσότερο. Έχω διαβάσει τον οδηγό https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf, ωστόσο έχω ακόμη απορίες. Σύμφωνα λοιπόν με τον παραπάνω οδηγό, είμαι στην περίπτωση της σελίδας 10 (ενότητα 3.3), εφόσον έχω μόνο ένα τηλέφωνο και το ίντερνετ. Ο οδηγός αναφέρει ότι πρέπει να μετατραπεί η τηλεφωνική πρίζα που θα συνδεθεί το vdsl σε "πρώτη πρίζα". Και για να γίνει αυτό λέει ότι επιτυγχάνεται με πρόσθετη CAT5e καλωδίωση από τον κατανεμητή σε αυτή την πρίζα. Ερώτηση εδώ. Το καλώδιο CAT5e, δεν είναι καλώδιο ethernet? Επίσης αναφέρει στη συνέχεια και ...εγκατάσταση διπλής τηλεφωνικής πρίζας και επαναφορά της τηλεφωνικής υπηρεσίας μετά τον κεντρικό διαχωριστή στην πρίζα για παραλληλισμό των τηλεφωνικών συσκευών. Αυτή για παράδειγμα; https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?products_id=29751 Για την περίπτωση του τηλεφώνου, σε ποια πρίζα θα το τοποθετήσω και με ποια σύνδεση? Μάλλον έχω ψιλομπερδευτεί 1
makfil Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μην μπερδεύεσαι με τους οδηγούς. Από την κεντρική πρίζα του ΟΤΕ συνδέεις με καλώδιο στο splitter, από το vdsl με καλώδιο συνδέεις το router και από το phone με καλώδιο συνδέεις στο τηλέφωνο.
broxopios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μην μπερδεύεσαι με τους οδηγούς. Από την κεντρική πρίζα του ΟΤΕ συνδέεις με καλώδιο στο splitter, από το vdsl με καλώδιο συνδέεις το router και από το phone με καλώδιο συνδέεις στο τηλέφωνο. Το θέμα είναι ότι δε γνωρίζω ποια είναι η κεντρική πρίζα του ΟΤΕ. Είμαι σε πολυκατοικία. Επίσης αν δεν είναι η κεντρική πρίζα του ΟΤΕ αυτή που χρησιμοποιώ, δε με βολεύει το vdsl να είναι συνδεδεμένο σε άλλη.
makfil Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Κεντρική εννοούμε αυτήν που φτάνει στο διαμέρισμα το ζευγάρι από τον κατανεμητή. Συνήθως είναι στο σαλόνι. Πώς έχεις συνδέσει router και τηλέφωνο;
broxopios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Κεντρική εννοούμε αυτήν που φτάνει στο διαμέρισμα το ζευγάρι από τον κατανεμητή. Συνήθως είναι στο σαλόνι. Πώς έχεις συνδέσει router και τηλέφωνο; Στο σαλόνι έχει 3 πρίζες ΟΤΕ (έλεος!!!). Και μόνο σε αυτή που το έχω βολεύει. Αλλιώς θέλει τρυπήματα και ιστορίες... Στην πρίζα έχω βάλει τον διαχωριστή και από τον διαχωριστή έχω συνδέσει με καλώδια, στο ένα το router και στο άλλο το τηλέφωνο.
makfil Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Ίσως έχεις πέσει στη σωστή αφού το router δείχνει ΄σωστά στατιστικά.
broxopios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Ίσως έχεις πέσει στη σωστή αφού το router δείχνει ΄σωστά στατιστικά. Ναι ίσως. Βέβαια υπάρχει και μια ακόμη που είναι στο σαλόνι κοντά στην εξώπορτα. Αυτή μου πήγε στο μυαλό για κεντρική.
makfil Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Αν έχεις πρόσβαση στον κατανεμητή, υπάρχει τρόπος να βρεις την κεντρική αλλά αν δεν το έχεις μην προσπαθήσεις και βρες ένα ηλεκτρολόγο να το κάνει. 1
broxopios Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Αν έχεις πρόσβαση στον κατανεμητή, υπάρχει τρόπος να βρεις την κεντρική αλλά αν δεν το έχεις μην προσπαθήσεις και βρες ένα ηλεκτρολόγο να το κάνει. Ναι μόνος μου δεν προσπαθώ. Άρα δεν υπάρχει τρόπος αν δεν ξέρω τον κατανεμητή. Ούτε με τον οδηγός της cyta ε;
makfil Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Ο κατανεμητής του ΟΤΕ βρίσκεται, συνήθως, στο υπόγειο και, πιθανά, είναι κλειδωμένος από τον διαχειριστή. Εάν δεν είναι μπορείς να φωνάξεις ένα ηλεκτρολόγο ή να ζητήσεις από ένα τεχνικό του ΟΤΕ που μπορεί να έρθει, για κάποια δουλειά να σου βρει ποιο/α είναι το/α ζευγάρι/ια που πάει/νε στο διαμέρισμά σου και ποια είναι η κεντρική πρίζα του ΟΤΕ. Ο οδηγός της Cyta δεν τα λέει αυτά. 1
naive Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Στις 15/12/2017 στις 9:50 ΜΜ, broxopios είπε Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες μου ήρθε το nova VDSL, από το οποίο μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Πως να μην είμαι αφού από τα 8mb πήγα στα 50mb. Παραθέτω και τα στοιχεία από το ρούτερ Σκέφτομαι και εγώ να το κάνω και μιας και λήγει το συμβόλαιό μου ψάχνομαι για το τι προσφορές υπάρχουν. Εσένα πόσο σου κόστισε η αλλαγή σε vdsl και πόσο πληρώνεις τελικά;
makfil Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, naive είπε Σκέφτομαι και εγώ να το κάνω και μιας και λήγει το συμβόλαιό μου ψάχνομαι για το τι προσφορές υπάρχουν. Εσένα πόσο σου κόστισε η αλλαγή σε vdsl και πόσο πληρώνεις τελικά; Το θέμα που θίγεις είναι πολύπλοκο γιατί από τη μια υπάρχουν τα πακέτα που δίνει κάθε πάροχος για το vdsl και από την άλλη οι ειδικές προσφορές που προσφέρει πχ σε περίπτωση φορητότητας. Συμπερασματικά, στην περίπτωσή σου, τα πακέτα των παρόχων τα παίρνεις και από τους εξωτερικούς συνεργάτες και αν τους στριμώξεις λίγο μπορείς να πάρεις κάτι περισσότερο. 1
naive Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, makfil είπε Το θέμα που θίγεις είναι πολύπλοκο γιατί από τη μια υπάρχουν τα πακέτα που δίνει κάθε πάροχος για το vdsl και από την άλλη οι ειδικές προσφορές που προσφέρει πχ σε περίπτωση φορητότητας. Συμπερασματικά, στην περίπτωσή σου, τα πακέτα των παρόχων τα παίρνεις και από τους εξωτερικούς συνεργάτες και αν τους στριμώξεις λίγο μπορείς να πάρεις κάτι περισσότερο. Για αυτό θέλω να μάθω τι παιζει στην αγορά, για να ξέρω τι μπορώ να διαπραγματευθώ. Έχω ήδη αρκετά οικονομικό πρόγραμμα που προήλθε από αντιπροσφορά και θέλω να το διατηρήσω χτίζοντας εκεί την αναβάθμιση.
makfil Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Είναι δύσκολο να παραμείνει μια ειδική προσφορά μετά τη λήξη και μόνο με φορητότητα μπορείς να την κρατήσεις αλλά το ρίσκο παραμένει.
Dantε Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο σπιτι εμενα,ερχεται η κεντρικη γραμμη με ενα cat5 χυμα και απο εκει συνδεεται σε αλλα 2 cat5 που παει το ενα σε πριζα στο δωματιο μου και το αλλο στο σαλονι. Τωρα η συνδεσμολογια ειναι ολες οι πριζες συνδεδεμενες στο κεντρικο και στου δωματιου μπαινει το splitter με το μοντεμ και ενα τηλεφωνο ενω ειναι αλλο ενα τηλεφωνο στο σαλονι που ουσιαστικα ειναι παραλληλα απο οτι καταλαβαινω. Το ψαχνω γιατι ενω εχω πολυ καλα στατιστικα εχω αποσυνδεσεις,που κατα πασα πιθανοτητα ειναι προβλημα του οτε αλλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι δεν οφειλεται σε μενα. Αρα εφοσον στο vdsl που οτι εχω καταλαβει ολα τα τηλεφωνα πρεπει να ειναι μετα το splitter,παιρνω τη κεντρικη γραμμη ,σφαζω ενα splitter,συνδεω μοντεμ και στην υποδοχη του τηλεφωνου βαζω τα cat5 που πανε στις πριζες? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από Dantε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα