Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κάπου εδώ συνειδητοποιείς την ηλίθια δημοκρατία των πέντε ψηφοφόρων...

Είδαμε και την έξυπνη δημοκρατία των 9,000,000  ψηφοφόρων...

Δημοσ.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι ο προθάλαμος για να βάλουν περιορισμούς στις ιστοσελίδες (ανάλογα με πόσες φορές τις κοιτάς) κ στο bandwidth...το απώτερο αποτέλεσμα θα είναι να χρεώνεσαι για το παραμικρό π θα τολμάς να κοιτάς κ φουλ παρακολούθηση στο κάθετι που θα κάνεις. (Εξού κ γιατί το αναθέσαν σε δικηγόρο κ πρωιν στέλεχος εταιρίας κινητής παροχής)

Δημοσ.

Aυτή η πακιστανόφατσα/ ινδόφατσα γιατί την βάλατε φάτσα κάρτα; Για να μας χτυπήσετε τα νεύρα ακόμα περισσότερο;

Η ουσία είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να παρακαμφθεί εντελώς το υπάρχον internet και οι νταβατζήδες του. Αν προχωρήσουν σε τέτοιες παλιανθρωπιές, είναι υποχρέωση των ανθρώπων να φτιαχτεί ένα εναλλακτικό δίκτυο απόλυτα ελεύθερο. P2P Decentralized;  Cloud DNS backbone; δεν ξέρω.
Το αν θα είναι ασύρματο και αργό ή ενσύρματο και γρήγορο, ούτε αυτό το ξέρω.
Το θέμα είναι να υπάρχει ελεύθερο μέσο/αγωγός μετάδοσης.. Απο κει και πέρα τα μυαλά των innovators είναι άπιαστα.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τα σχόλια είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καλη επίγνωση τι σημαίνει Net Neutrality και οι περισότερες προβλέψεις\καταστροφολογίες είναι αρκετά εκτός πραγματικότητας. (Να σας προλάβω, δεν ειμαι σε καμία περίπτωση κατα της ιδέας της ουδετερότητας)

Σύμφωνα με την αρχη ουδετερότητας, ένας πάροχος δεν έχει το δικαίωμα  να διαχωρίζει την κίνηση ανάλογα με το περιεχόμενο\κατευθυνση της. Αυτό ήταν κάτι επαναστατικό σε σχέση με την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου. Στο internet είναι το ίδιο τι στέλνεις πακέτα απο αθήνα-λαμία τι στέλνεις αθήνα-αυστραλία.

Επίσης, ο πάροχος πρέπει να σε χρεώνει το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις και ακόμα και αν χρησιμοποιείς skype, torrent ή youtube.

Εάν ο πελάτης έχει επιλογές τότε το πρόβλημα είναι μικρό, ισα ισα του δίνει μεγαλυτερη ποικοιλία στις επιλογές. Εάν όμως είσαι στην αμερική που δυστυχώς ένα 60%+ ποσοστό ζεί κάτω απο ένα ιδιωτικό τηλεπικοινωνιακό μονοπώλειο τότε οποιαδήποτε αλλαγή προς αυτήν τη κατευθυνση σε επειρεάζει αρνητικά.

Ακόμα χειρότερα, δημιουργείται μια σύγκουση συμφερόντων απο την στιγμή που αυτές οι εταιρίες είναι κολλωσοί δισεκατομμυρίων και εκτείνωνται σε πολλες αγορές. Για τους παρόχους υπάρχει συμφέρον να μην δουλεύει καλά το Skype για να πουλήσει πιο πολύ το τηλεφωνικό τους πακέτο ή το netflix και τα torrent για να προωθήσουν το καλωδιακό\δωρυφορικό τους πακέτο.

Το πρόβλημα δηλαδή είναι αρκετά εστιασμένο στις ΗΠΑ, που εκεί λόγω της άσχημης κατάστασης στην αγορά υπάρχει τεράστια ανάγκη να προστασία των καταναλωτών.
Αυτή η αλλαγή θα επειράσει αυτο το κόσμο που έχει ανάγκη απο τους εν λόγω περιορισμούς.

Για παράδειγμα κάτι τέτοιο συμβαίνει σε αρκετές εταιρίες στην ευρώπη. Π.χ. έχουμε το 0.facebook.com που είναι δωρεάν ή τα πακέτα της vodafone για δωρεάν προσβαση σε Spotify youtube facebook κλπ.

Και για τις μεγάλες εταιρίες που έχουν δικά τους datacenter, το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα. Αυτες οι εταιρίες λειτουργούν ως αυτόνομες δικτυακές οντότητες (autonomous systems) και πρέπει διακρώς να διαπραγματεύονται πρόσβαση (peering agreements) και τιμές με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που τις εξυπηρετούν. Αυτό το ζούν ήδη απο την πλευρά τους, τώρα θα το ζούν και οι καταναλωτές τους.

Άρα συνολικά το πρόβλημα θα το τραβήξουν κυρίως οι αμερικάνοι καταναλωτές που δεν έχουν πολλες επιλογές, αυτοι που έχουν ανάγκη για μεγαλυτερη προστασία και αυτοί που πάνε να ανταγωνιστούν την comcast και την κάθε comcast. Οι υπόλοιποι καλως ή κακώς θα επιβιώσουν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

την ειπες τη μαλακια σου. σορρυ για τον ορο, αλλα να σκεφτομαστε και λιγο τι λεμε. τραβα πες σε κανα ηλεκτρολογο, μηχανικο, κλπ να μη χρησιμοποιει ηλεκτρικο κατσαβιδι και να γυρισει στις εποχες που βιδωνες με το χερι

το ιντερνετ ειναι ενα εργαλειο, και μαλιστα ελβετικος σουγιας. κανει τα παντα, επικοινωνια, ενημερωση, ψυχαγωγια, εκμαθηση. το περιεργο θα ηταν να μη το χρησιμοποιουν, πραγματικα λυπαμαι που υπαρχουν ανθρωποι που σκεφτονται σαν εσενα

που κολλαει βρε ο ηλεκτρολογος με το ιντερνετ?αχαχαχαχα οτι μακακια σκεφτει ο καθενας την ξεφουρνιζει οποιος ειναι κολλημεμένος με το ιντερνετ ε βεβαια αυτα παθαινει αλλα οι πραγματικοι ανθρωποι γιατι υπαρχουν κι αυτοι δεν τους καιγεται καρφι και ποια ενημερωση λες αυτη που την κατευθεινει οποιος διαθετει μεγαλο πορτοφόλι? δεν υπαρχει ουτε ενημέρωση ουτε ελευθερια ολα ελεγχονται αλλα δεν το εχετε παρει χαμπαρι πραγματικα θα ηθελα να εβλεπα αν καποια στιγμη επεφτε το ιντερνετ παγκοσμιως τι θα γινοταν εεεεεεεεερε μαυρο σκοτάδι ααχαχ τα παντα ελεγχονται ολα βγηκαν για να αποχαυνωνονται οι μαζες

Δημοσ.

Τα οποία κατά την γνώση σου επικοινωνούν και ανταλλάσουν έρευνες μεταξύ τους με ταχυδρομικά περιστέρια... οι φοιτητές πηγαίνουν στις ανά τον κόσμο βιβλιοθήκες με τα κάρα τους και οι εταιρίες εμπορεύονται τα προϊόντα τους σε φύλλα μιλιμετρέ... βρε πας καλά????

εισαι πολυ νυχτωμένος φίλε μου βγες λιγο στον πραγματικό κοσμο μαλλον εισαι ολη μερα πισω απο ενα υπολογιστή ο κοσμος διασκεδαζει μιλαει επικοινωνει και χωρίς ιντερνετ οποιος νομιζει οτι το ιντερνετ ειναι καλο θα τον παραπέμψω σε έρευνες επιστημόνων οι οποιοι ανελυσαν συμπεριφορές χρηστών του διαδικτύου με μη χρηστες τα αποτελεσματα ειναι τρομακτικα το ποσο πολυ σε αποχαυνωνει το πολυ ιντερνετ ψυχικα και σωματικά τυγχάνει να ειμαι νοσηλευτης και να έχω κανει και ψυχιατρική μπορείς να πάς σε ένα μεγάλο κτιριο υπαρχει σε αρκετες πολεις που μεσα υπάρχουν κατι αχρηστα πραγματα σκονισμένα λεγονται βιβλια και εκει μπορει να μαθεις κατι

Δημοσ.

Είδαμε και την έξυπνη δημοκρατία των 9,000,000 ψηφοφόρων...

Πάντα παίζει ρόλο το δείγμα... άλλο 5, άλλο 1.000 και άλλο 9.000.000... Στα λεγόμενα σου, ηλίθιο είναι το δείγμα... στην είδηση που σχολιάζουμε, ηλίθια είναι η διαδικασία...

εισαι πολυ νυχτωμένος φίλε μου βγες λιγο στον πραγματικό κοσμο μαλλον εισαι ολη μερα πισω απο ενα υπολογιστή ο κοσμος διασκεδαζει μιλαει επικοινωνει και χωρίς ιντερνετ οποιος νομιζει οτι το ιντερνετ ειναι καλο θα τον παραπέμψω σε έρευνες επιστημόνων οι οποιοι ανελυσαν συμπεριφορές χρηστών του διαδικτύου με μη χρηστες τα αποτελεσματα ειναι τρομακτικα το ποσο πολυ σε αποχαυνωνει το πολυ ιντερνετ ψυχικα και σωματικά τυγχάνει να ειμαι νοσηλευτης και να έχω κανει και ψυχιατρική μπορείς να πάς σε ένα μεγάλο κτιριο υπαρχει σε αρκετες πολεις που μεσα υπάρχουν κατι αχρηστα πραγματα σκονισμένα λεγονται βιβλια και εκει μπορει να μαθεις κατι

Όταν καταλάβεις ότι το internet είναι εργαλείο για κάποιους... τότε έλα μα μιλήσουμε, όλα τα άλλα είναι μπλα μπλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ κακη εξελιξη για το διαδικτυο αν περασει τελικα στην αμερικη κ πολυ κακο προηγουμενο που λογικα θα ανοιξει κ την ορεξη των εδω στην ευρωπη ,εγω δεν ειμαι καθολου καθησυχασμενος 

πρακτικα σημαινει οτι ο παροχος θα μπορει να κανεις traffic shaping κατα το δοκουν

θα μπορουν να εξαφανισουν τα torrents πχ

η να σε χρεωνουν εξτρα για fb,twitter, youtube,vimeo ,skype,teamviewer,spotify ,netflix κλπ η να κανουν αυτες κ αλλες τετοιες υπηρεσιες δυσχρηστες η δυσλειτουργικες για να προωθησουν η πουλησουν τις δικες τους

θα μπορουν να εξαφανιζουν σελιδες κ υπηρεσιες που δεν γουσταρουν κλπ

πολυ κακη εξελιξη κ καλο ειναι να σταματηθει πριν γινει παραδειγμα προς μιμηση

Επεξ/σία από crashnburn
  • Like 3
Δημοσ.

Να υπενθυμίσω κάποια πεπραγμένα στην χώρα μας όταν δεν υπήρχε νομικό καθεστώς περί διαχωρισμού της κίνησης (google for more):

-- το skype είχε πρόβλημα (δεν δούλευε) και άλλα services τύπου voip ήταν προβληματικά

-- torrent throtling

Δεν χρειάζετε πολύ σκέψη το τι έχει να γίνει αν υπάρξει και νομοθετική καταχώριση για έναν πάροχο να κάνει ότι θέλει μετά και απο τόσα χρόνια profiling της κίνησης.

Δημοσ.

Εδώ οι εταιρείες κινητής βγάζουν πακέτα μόνο για streaming υπηρεσίες όπως youtube, spotify και δεν εχει ανοίξει ρουθούνι.

• Like 1
Δημοσ.

καλα τραγουδατε για καποιους μπορει να ειναι εργαλειο αλλα για καποιους αλλους πχ γκουχου γκουχου ονοματα δε λεω ειναι για να περναει η ωρα τους δεν θα με πειραζε καθολου αν μια μερα χανοταν

Δημοσ.

Για παράδειγμα κάτι τέτοιο συμβαίνει σε αρκετές εταιρίες στην ευρώπη. Π.χ. έχουμε το 0.facebook.com που είναι δωρεάν ή τα πακέτα της vodafone για δωρεάν προσβαση σε Spotify youtube facebook κλπ.

Οπως ακριβώς τα είπε ο φίλος σε όλο του το κείμενο αλλά εγώ θα σταθώ σε αυτή την πρόταση που οντως ισχύει.

Το να σου δίνει ο πάροχος τζαμπε προσβαση σε συγκεκριμενα sites είναι net neutrality???

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... αλλά σε ότι ειναι τζαμπέ κανένας δεν διαμαρτύρεται....

και με τη λογική αυτή δεν θα θα επρεπε να είναι τζαμπε και το blog τις κυρα κούλας με τη συνταγή για τραχανά και κουπ με ρολει στα μαλια.......???

Συμπέρασμα ούτε στο EU υπάρχει neutrality. Απλά δεν μας ενοχλεί γιατί δεν μας χρεώνει.... και στο EU δεν κάνουν throttling....  (λέμε τώρα ...)

Αν αλλάξει κάτι θα βγουνε οι internetoneantertalious οξω με τα ρούτερ και τις κεραίες.....αλλά μπορεί τότε να είναι αργα....

Δημοσ.

Ας τα κάνουν αυτά που λέτε και στην Ευρώπη και θα δουν τι θα πάρουν μετά. Μόνο για email στην εργασία θα το έχουμε το Ίντερνετ. Μετά θα δε παρακαλάνε οι ίδιοι πάροχοι, άσε που μοκις επηρεάσει τις γνωστές σελίδες θα τους βάλουν χέρι οι ίδιες γιατί θα χάνουν κόσμο και διαφημίσεις. Το χρήμα κάνει κουμάντο όχι η δημοκρατία των 5. Αστούς να ψηφίζουν.

Δημοσ.

Εδώ οι εταιρείες κινητής βγάζουν πακέτα μόνο για streaming υπηρεσίες όπως youtube, spotify και δεν εχει ανοίξει ρουθούνι.

Δεν έχει ανοίξει ρουθούνι, γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται στην ουσία.

Δυστυχώς αυτό δίνει τροφή στις εταιρίες να προετοιμάσουν το έδαφος, για το αν κάποια στιγμή στο μέλλον βρεθούμε στην ίδια κατάσταση με τους Αμερικάνους.

Οπως ακριβώς τα είπε ο φίλος σε όλο του το κείμενο αλλά εγώ θα σταθώ σε αυτή την πρόταση που οντως ισχύει.

Το να σου δίνει ο πάροχος τζαμπε προσβαση σε συγκεκριμενα sites είναι net neutrality???

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... αλλά σε ότι ειναι τζαμπέ κανένας δεν διαμαρτύρεται....

και με τη λογική αυτή δεν θα θα επρεπε να είναι τζαμπε και το blog τις κυρα κούλας με τη συνταγή για τραχανά και κουπ με ρολει στα μαλια.......???

Συμπέρασμα ούτε στο EU υπάρχει neutrality. Απλά δεν μας ενοχλεί γιατί δεν μας χρεώνει.... και στο EU δεν κάνουν throttling....  (λέμε τώρα ...)

Αν αλλάξει κάτι θα βγουνε οι internetoneantertalious οξω με τα ρούτερ και τις κεραίες.....αλλά μπορεί τότε να είναι αργα....

Το συγκεκριμένο που αναφέρεις με το FB, μπορεί να είναι κάποια ειδική συμφωνία του FB με τους ISPs ή μπορεί να εκμεταλλεύεται κάποια άλλη λειτουργία του δικτύου. Γιατί καμία άλλη υπηρεσία δεν διαθέτει κάτι παρόμοιο για δωρεάν πλοήγηση.

(Παρένθεση: Μου έχει συμβεί αρκετές φορές να είμαι συνδεδεμένος σε δίκτυο WiFi, το οποίο δεν έχει πρόσβαση στο Internet αλλά παρόλα αυτά μπορούσα να στείλω και να λάβω κανονικά μηνύματα στο Messenger. Δεν υπήρχε πρόσβαση σε καμία σελίδα, ούτε στο ίδιο το FB αλλά το Messenger λειτουργούσε.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...