Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς 1156 είναι. Ναι, ο δικός μου είναι του 10 νομίζω. Σήμερα τον πήγα στα 3.4 (20x170) και έδειχνε καλά. Πιο πριν είχα κάνει και μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 3.8 (20x190) αλλά δεν μπούταρε καν. Δεν έχω ιδέα από σωστό OC, ούτε άλλες ρυθμίσεις πείραξα (ρεύματα και άλλες επιλογές στο bios). Τέλος να αναφέρω ότι το multiplier φτάνει μέχρι το 21x.

Υ.Γ: Οι μνήμες μου τώρα, στα 3.4, είναι στα 1.700 περίπου, είναι πρόβλημα αυτό; Επίσης, όταν είχα δοκιμάσει στα 3.8, οι μνήμες είχαν πάει 1.900. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...

Υ.Γ2: Δεν μπορώ να αγοράσω νέο επεξεργαστή - μητρική. Μπορώ να διαθέσω το πολύ 100€ για αναβάθμιση αυτού του συστήματος ή λίγο παραπάνω αν πραγματικά θα απελευθερωθεί η κάρτα γραφικών...

δεν ειναι σιγουρο οτι οι χεον οτι θα παιξουν στην μητρικη σου. τσεκαρε εδω.

www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Xeon/X3470_motherboards.html

επισης οτιδηποτε ραιζεν αγορασεις τωρα ειναι πολυ καλυτερο απο αυτους.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υ.Γ: Οι μνήμες μου τώρα, στα 3.4, είναι στα 1.700 περίπου, είναι πρόβλημα αυτό; Επίσης, όταν είχα δοκιμάσει στα 3.8, οι μνήμες είχαν πάει 1.900. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...

Στο oc , ανεβαίνει το bus αλλά μπορείς να ρίξεις τον πολλαπλασιαστή των μνημών . Ο δικός μου έχει 1333 μνήμες και ο επεξεργαστής είναι στα 3,8GHz με turbo on πάει 3,99 με bus 190  . 

Με 10  πολλαπλασιαστή οι μνήμες πάνε στα 1800 , άνετα , αφού είναι 1600άρες.

Οι δικές μου που είναι 1333 , παίζουν στα 1520 . 

Αν δεν έχεις πρόβλημα θέρμανσης cpu , βάζεις και turbo enable. 

Δημοσ.

Ξέρω τουλάχιστον 5 asus μητρικές που δεν βρίσκονται στη λίστα και υποστηρίζουν xeon

δοκιμασε ολους τους χεον τοτε και πες μας αν παιζουν. 

Δημοσ.

Με τους νέους νόμους που ισχύουν από το καλοκαίρι , περνάει επεξεργαστής (από κίνα) χωρίς φέσι τελωνείου ;;;;

αν είναι 25 ευρώ τότε ναι αλλιώς αν είναι πάνω απο 50 πληρώνεις ΦΠΑ. 

Καλησπέρα παίδες, στο σύστημα της υπογραφής μου νομίζω ότι ο επεξεργαστής δημιουργεί "μπουκάλι" στην κάρτα γραφικών. Δυστυχώς χρήματα για ολική αναβάθμιση δεν υπάρχουν, οπότε θέλω να αναβαθμίσω όσο μπορώ τον επεξεργαστή. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για να δω τι μπορώ να κάνω με αυτό το τραγικό socket που πήγα και αγόρασα τόσα χρόνια πριν. 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. 

Για να δεις αν πέφτει μπουκάλι κάνε το εξής

κατέβασε το afterburner απο εδώ: http://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html

δες εδώ πως να εμφανίζεις τις μετρήσεις μέσα σε ένα παιχνίδι:

Παίξε τα παιχνίδια στα οποία σε ενδιαφέρει να δεις αν υπάρχει μπουκάλι. 

Για να πεις ότι έχεις μπουκάλι με μια πρώτη ματια τσεκάρεις τα εξής δύο πράματα

α) Ο επεξεργαστής είναι κοντά στο 100% ενώ η κάρτα γραφικών είναι κάτω απο 95% σε μια απαιτητική σκηνή (δηλαδή να κινούνται εχθροί καμιά έκρηξη κτλ) - το παιχνίδι πρέπει να είναι απαιτητικό 3D και της εποχής της κάρτα σου ή πιο πρόσφατο, παλιότερα παιχνίδια μπορεί απλά να μην ειναι απαιτητικά ή βελτιστοποιημένα και να μην εκμεταλλεύονται την κάρτα στο 100% 

β) αν αλλάξεις σε χαμηλότερες ρυθμίσεις στις ιδιες σκηνές το framerate παραμένει το ίδιο. 

Τότε ναι έχεις μπουκάλι λόγω CPU.

Αρχικά δες αν με ένα OC λύνεται το θέμα. Αλλιώς πάρε όσο το δυνατόν φθηνότερο xeon για το socket σου (αυτός που σου πρότειναν είναι καλός) 

Για κάθε τι πιο ακριβό απο 25 ευρώ συμφέρει απλά να πουλήσεις την κάρτα σου και να πάρεις μια δυνατότερη (πάλι μπουκάλι θα τρως αλλά θα είναι δυνατότερη η κάρτα οπότε η ταμπακιέρα είναι πως θα έχεις υψηλότερο FPS σαν αποτέλεσμα  + όταν πια αναβαθμίσεις και CPU που δεν θα δίνει μπουκάλι θα δείς κατακόρυφα αποτελέσματα γιατι θα "απελευθερωθεί" η πραγματική δύναμη της νέας σου GPU) 

• Like 1
Δημοσ.

α) Ο επεξεργαστής είναι κοντά στο 100% ενώ η κάρτα γραφικών είναι κάτω απο 95% σε μια απαιτητική σκηνή (δηλαδή να κινούνται εχθροί καμιά έκρηξη κτλ) - το παιχνίδι πρέπει να είναι απαιτητικό 3D και της εποχής της κάρτα σου ή πιο πρόσφατο, παλιότερα παιχνίδια μπορεί απλά να μην ειναι απαιτητικά ή βελτιστοποιημένα και να μην εκμεταλλεύονται την κάρτα στο 100% 

β) αν αλλάξεις σε χαμηλότερες ρυθμίσεις στις ιδιες σκηνές το framerate παραμένει το ίδιο. 

Λαθος και στα 2. Νταξει, το β προσεγγιζει λιγο αλλα δεν ακουμπαει. Υπαρχουν ρυθμισεις που επηρεαζουν και την CPU (π.χ. draw distance) αρα ακομα και υπο CPU bottleneck αυξανονται τα fps.

Οσον αφορα το Α, το οτι ενα CPU ειναι στο 20-30% δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν κανει bottleneck. Αυτο ειναι μεγα σφαλμα που κανουν πολλοι και που τους οδηγει στο αμεσως επομενο λανθασμενο συμπερασμα που εβγαλες, οτι υπαρχουν παλια games που δεν εκμεταλευονται την καρτα γραφικων. Λαθος! Απλα τα παλια games τρεχουν σε 1 core, οποτε ναι μεν βλεπεις τον CPU στο 20% και την καρτα στο 50% και συμπεραινεις οτι φταιει το game, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι φταιει το single thread του επεξεργαστη.

Αν η καρτα ειναι κατω απο 99% τοτε το bottleneck ειναι η CPU, δε πα να ειναι και 5% usage.

Δημοσ.

Λαθος και στα 2. Νταξει, το β προσεγγιζει λιγο αλλα δεν ακουμπαει. Υπαρχουν ρυθμισεις που επηρεαζουν και την CPU (π.χ. draw distance) αρα ακομα και υπο CPU bottleneck αυξανονται τα fps.

Οσον αφορα το Α, το οτι ενα CPU ειναι στο 20-30% δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν κανει bottleneck. Αυτο ειναι μεγα σφαλμα που κανουν πολλοι και που τους οδηγει στο αμεσως επομενο λανθασμενο συμπερασμα που εβγαλες, οτι υπαρχουν παλια games που δεν εκμεταλευονται την καρτα γραφικων. Λαθος! Απλα τα παλια games τρεχουν σε 1 core, οποτε ναι μεν βλεπεις τον CPU στο 20% και την καρτα στο 50% και συμπεραινεις οτι φταιει το game, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι φταιει το single thread του επεξεργαστη.

Αν η καρτα ειναι κατω απο 99% τοτε το bottleneck ειναι η CPU, δε πα να ειναι και 5% usage.

Είναι προτιμότερο να ρωτάς παρά να αμφισβητείς όταν δεν ξέρεις.

το bottleneck συμβαίνει όταν η CPU δεν προλαβαίνει να στείλει τον απαραίτητο αριθμό draw calls  στην GPU ανα μονάδα χρόνου. = ορισμός.

Αυτό συμβαίνει όταν η CPU είναι overtaxed/"μπουκωμένη" (δηλαδή στο 100% ή κοντά σε αυτό)

Εννοείται ότι αν το game δεν χρησιμοποιεί όλα τα cores της CPU τότε αυτό ισχύει μόνο για τα cores που χρησιμοποιεί το game στην περίπτωση του φίλου μας όμως (ι5 750) τα περισσότερα απαιτητικά παιχνίδια της εποχής της κάρτας του (GTX 970 ) ή πιο πρόσφατα χρησιμοποιούν 4 cores τουλάχιστον. 

Δεν είναι δυνατόν η CPU να "αράζει" στο 20% και να μην προλαβαίνει να στείλει drawcalls...  κάτι άλλο συμβαίνει ή το παιχνίδι δεν δημιουργεί πολλά drawcalls (δεν έχει πολλά αντικείμενα/δεν είναι απαιτητικό πχ counterstrike 1.6 ) ή κάτι άλλο συμβαίνει που πάλι έχει σχέση με το software ή με τον driver 

Δημοσ.

Είναι προτιμότερο να ρωτάς παρά να αμφισβητείς όταν δεν ξέρεις.

το bottleneck συμβαίνει όταν η CPU δεν προλαβαίνει να στείλει τον απαραίτητο αριθμό draw calls  στην GPU ανα μονάδα χρόνου. = ορισμός.

Αυτό συμβαίνει όταν η CPU είναι overtaxed/"μπουκωμένη" (δηλαδή στο 100% ή κοντά σε αυτό)

Εννοείται ότι αν το game δεν χρησιμοποιεί όλα τα cores της CPU τότε αυτό ισχύει μόνο για τα cores που χρησιμοποιεί το game στην περίπτωση του φίλου μας όμως (ι5 750) τα περισσότερα απαιτητικά παιχνίδια της εποχής της κάρτας του (GTX 970 ) ή πιο πρόσφατα χρησιμοποιούν 4 cores τουλάχιστον. 

Σε τι ακριβως απο αυτα που εγραψα εχεις αντιθετη αποψη και αρα καταλαβες οτι "δεν ξερω"? Εγω απλα διορθωσα τις λαθος παραδοχες που εκανες στο προηγουμενο post, στις οποιες σε τουτο εδω το post εν ολιγοις παραδεχεσαι οτι ηταν λαθος, αρα πως ακριβως "δεν ξερω"? 

Μαλιστα, σε τουτο εδω το post παλι κανεις λαθος παραδοχες. Το οτι ενα game χρησιμοποει 4 cores δεν σημαινει οτι ενας 4core CPU πρεπει με το ζορι να εχει 100% usage για να προκαλεσει bottleneck. Ανεξαρτητως του ποσα core χρησιμοποιει ενα game, οταν ενα απο τα core χτυπαει 85+% usage προκαλειτε bottleneck δεν παει, το συνολικο usage να ειναι 10%, δεν εχει σημασια. Για παραδειγμα το ROTR χρησιμοποιει 12 threads,  ο R5 1600 μου εχει 43% usage και παραυτα κανει bottleneck στην 1080ti μου γιατι ενα απο τα 12 threads ειναι στο 90%. Το χω και σε video στο youtube αν σε ενδιαφερει.

Ας πεταξω και γω την ειρωνια μου τωρα, ειναι προτιμοτερο να ρωτας παρα να αμφισβητεις αυτον που σε αμφισβητει οταν δεν ξερεις.

Δημοσ.

είναι επειδή ο επεξεργαστής είναι SoC με placeholder συμφωνώ. 

Να με συγχωρας ρε φιλε που η γνωμη σου διαφερει με την πραγματικοτητα, αλλα μην αφηνεις μια τετοια λεπτομερεια να σε πτοει. 

Δημοσ.

όχι εντάξει συμφωνώ απόλυτα μαζί σου απλά έβγαζε τριγωνικά σήματα η οθόνη μου απο το bottleneck του επεξεργαστή που ήταν στο 20%  :)  

Δημοσ.

Τι βλέπουμε εδώ; placeholder? ναι ναι φυσικά placeholder σε τριγωνικό radar... τώρα αποστομώθηκα ακόμη περισσότερο. 

Tον επεξεργαστη με 43% total usage, 1 core στο 80+ και την καρτα να τρωει bottleneck. Go figure

Δημοσ.

Tον επεξεργαστη με 43% total usage, 1 core στο 80+ και την καρτα να τρωει bottleneck. Go figure

go figure indeed... 

mutant_facepalm.jpg

Τέσπα ας κάνω μια τελευταία προσπάθεια επικοινωνίας.... 

Όπως σου είπα αν έχεις απορίες καλύτερα να ρωτάς παρά να τα μπουκάρεις σε ένα topic και να διαψεύδεις τον άλλον...

1) ναι ο επεξεργαστής δεν ζορίζεται 

2) αλλά δεν έχουμε και bottleneck μιας και η κάρτα χρησιμοποιείται πλήρως(το GPU συνέχεια είναι πάνω απο 98%)... ο ορισμός του μη bottleneck xD 

3) Απλά βλέπεις πως φαίνεται ένα παιχνίδι όταν ο επεξεργαστής ειναι χαλαρός και δεν δίνει μπουκάλι στην κάρτα

4) τις μικροδιαφορές στο framerate τις βλέπεις γιατι στην αριστερή μεριά τρέχει το ίδιο σύστημα με πολύ γρήγορη μνήμη (νομίζω 3200 mhz) στην δεδιά με λιγότερο γρήγορη μνήμη (νομίζω 2600 mhz) πήγαινε στις πληροφορίες του βίντεο για να δεις τις ακριβείς συχνότητες βαριέμαι να το κάνω εγώ. 

απο τα 1+2+3 αποδεικνύεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται ακόμη και αν το δεις να συμβαίνει με βίντεο μπροστά στα μάτια σου, άρα εφόσον δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις καλό είναι να ρωτάς. 

Αν συνεχίσεις όμως και πεις όχι ειναι bottleneck κτλ.. ή απλά δεν θα απαντήσω ή θα απαντήσω πως συμφωνώ προσθέτοντας έναν αστείο σχολιασμό ανάλογα πόσο χιουμοριστική θα βρω την απάντηση σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...