Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, στο σύστημα της υπογραφής μου νομίζω ότι ο επεξεργαστής δημιουργεί "μπουκάλι" στην κάρτα γραφικών. Δυστυχώς χρήματα για ολική αναβάθμιση δεν υπάρχουν, οπότε θέλω να αναβαθμίσω όσο μπορώ τον επεξεργαστή. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για να δω τι μπορώ να κάνω με αυτό το τραγικό socket που πήγα και αγόρασα τόσα χρόνια πριν. 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αγόρασε έναν X3440 απο ebay/κίνα (15-25€) πάνε αυτοί άμα θες VFM. 4C/8T με all-core turbo Χ 20 πολ/στη. Η μητρική σου πάει μπάλα τα 200 MHz FSB οπότε τα 4 GHz τα χείς με όλα τα CPU. Μέχρι τα ~40€ βρίσκεις και Χ3450/Χ3460/Χ3470 που έχουν πιο μεγάλo πολ/στη για πιο χαλαρό FSB OC. Ενδεικτικά ο Χ3470 all-core turbo έχει 24 δηλαδή για 4GHz OC θες 166 FSB.

Δημοσ.

Βασικά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αν είναι να καταφύγω στην λύση του OC τότε γιατί να μην κρατήσω τον δικό μου CPU και να κλοκάρω αυτόν περισσότερο; 

Αυτό που θέλω περισσότερο να μάθω, έχει νόημα να αλλάξω CPU; Προκαλεί "μπουκάλι" στην VGA;

Όσο για τους ΧEON, το σύστημα το έχω σε ένα HTPC, αυτή την στιγμή, το Thermaltake DH101 οπότε το airflow είναι περιορισμένο. 

Δημοσ.

Αγόρασε έναν X3440 απο ebay/κίνα (15-25€) πάνε αυτοί άμα θες VFM. 

Με τους νέους νόμους που ισχύουν από το καλοκαίρι , περνάει επεξεργαστής (από κίνα) χωρίς φέσι τελωνείου ;;;;

Δημοσ.

πας για αλλαγη συστηματος ειτε 8400 ειτε ryzen, μαγικα δεν γινονται -δεν υπαρχει επεξεργαστης για το σοκετ αυτο που να μην μπουκαλιαζει αρκετα την 970,1156 ειναι ε?  το 2009 δεν κυκλοφορησε?

Δημοσ.

Δυστυχώς 1156 είναι. Ναι, ο δικός μου είναι του 10 νομίζω. Σήμερα τον πήγα στα 3.4 (20x170) και έδειχνε καλά. Πιο πριν είχα κάνει και μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 3.8 (20x190) αλλά δεν μπούταρε καν. Δεν έχω ιδέα από σωστό OC, ούτε άλλες ρυθμίσεις πείραξα (ρεύματα και άλλες επιλογές στο bios). Τέλος να αναφέρω ότι το multiplier φτάνει μέχρι το 21x.

Υ.Γ: Οι μνήμες μου τώρα, στα 3.4, είναι στα 1.700 περίπου, είναι πρόβλημα αυτό; Επίσης, όταν είχα δοκιμάσει στα 3.8, οι μνήμες είχαν πάει 1.900. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...

Υ.Γ2: Δεν μπορώ να αγοράσω νέο επεξεργαστή - μητρική. Μπορώ να διαθέσω το πολύ 100€ για αναβάθμιση αυτού του συστήματος ή λίγο παραπάνω αν πραγματικά θα απελευθερωθεί η κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Επειδή έχω i5 760 με rx580 8gb, το θεωρώ χλωμό να έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον επεξεργαστή σου. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το msi afterburner (ή κάποιο αντίστοιχο) για να δεις τo usage cpu & gpu.ο 750 πάει εύκολα στα 3.6 χωρίς πολλά πολλά... Στα 3.6 είχα μεγάλη διαφορά στη σταθερότητα τον fps.

Δημοσ.

Θέλω να προσπαθήσω να τον πάω 3.8 με 4.0 κανονικά όμως, με αύξηση του ρεύματος κλπ. 

Δεν έχω πειράξει ποτέ τάσεις όμως, ακούω προτάσεις...  :fear:

Δημοσ.

Λίγο ψάξιμο βγάζει αυτά ...

(δεν είναι δικά μου τα settings , δεν ξέρω αν είναι ασφαλή,  ο δικός μου παίζει στα 3,98GHz σε άλλη μητρική με μνήμες 1333 με γερή αερόψυξη και πολλούς εξτρά ανεμιστήρες).

Δημοσ.

Με τους νέους νόμους που ισχύουν από το καλοκαίρι , περνάει επεξεργαστής (από κίνα) χωρίς φέσι τελωνείου ;;;;

Με 6-7 εβδομάδες περίπου αναμονή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομιζω οτι αξιζει αλλαγη χωρις να αλλαξεις socket. μπορει να τρως και ενα bneck 20%.

και φυσικα αυτο εχει σημασια μονο σε παιχνδια που ειναι cpu bound κατω απο 60 fps, κατι που εκτιμω οτι θα ειναι πολυ σπανιο για τον επεξεργαστη σου. μπορει να ναι 10 παιχνιδια συνολο, και δεν σημαινει και παλι οτι θα εισαι σε unplayable rates.

να δωσεις χρηματα σε ενα νεκρο socket για να τσιμπησεις 5-10 fps σε μερικα παιχνιδια δεν λεει imo

ουτε βλεπω λογο να κανεις βεβιασμενες κινησεις, με το πασο σου.

υγ

αυτο που αναφερει ο απο πανω με τον xeon ειναι το μονο που μπορεις να κανεις, αν τον βρεις τοσο φθηνα και πιανουν τα χερια σου. ειναι ο καλυτερος επεργαστης για το socket. δεν θυμαμαι τωρα αλλα νομιζω οτι ηθελε μοντα για να παιξει αλλα νομιζω οτι στο ebay τους πουλανε ετοιμους

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Ερώτηση, i7 920/930/950 που παίζει εδώ στις αγγελίες γύρω στα 25-40 ευρώ δεν θα ήταν καλή επιλογή; Και ίσως πουλήσει και τον δικό του στα 15..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...