Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σε ολους!

Είμαι με iPhone από το 3G. Πέρασα από 3GS, 4S, 5S και τώρα είμαι στο SE (64 GB) με το οποίο την ερχόμενη άνοιξη κλείνω 2 χρόνια. Για λόγους πρακτικούς προτιμούσα τις μικρές διαστάσεις. Οι σκέψεις για μετάβαση έχουν αρχίσει να με ...βασανίζουν, και παρακάτω παραθέτω τους προβληματισμούς μου & τις ερωτήσεις μου, ευελπιστώντας και σε ένα δικό σας feedback που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει. Πλέον στο θέμα της διάστασης είμαι λιγο πιο flexible καθότι λίγο με τα bluetooth ακουστικά, λίγο με το smartband που έχω, το κινητο μένει κάπως περισσότερο μέσα στο τσαντάκι μου. Παρόλα αυτά, δεν θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο από 5'' - άντε 5,2'' οθόνη.

Πλέον με τις τιμές των iPhones δεν δύναμαι και -για να πω και την αληθεια- δεν θέλω και να μπω στη διαδικασία να ξοδεύω τόσα χρήματα για κινητό. Η πάγια τακτική μου ήταν ότι κάθε 2 χρόνια πουλούσα το iPhone μου, έβαζα και κάποια χρήματα για να αγοράσω κάποιο από τα νεότερα (όχι κατ' αναγκη το τελευταιο μοντέλο). Πλέον τα "επιπλεον" αυτά χρήματα που καλούμαι να βάλω για iPhone είναι πολλά ! Κοιτάζω λοιπόν προς Android. 

- Αλλοι λόγοι που με κανουν να σκεφτομαι την μεταβαση:

-> Αν δεν "εκμεταλλευτώ" την σχετικά καλή μεταπωλητική αξία που έχει σήμερα το SE μου (λίγους μήνες πριν ανακοινωθεί το επόμενο μοντέλο), τότε μάλλον ξεμένω με το SE για κανα 2 χρόνια ακόμα και μετά είμαι στο μηδέν. Αν το πουλήσω τώρα, βάζω λίγα χρήματα παραπάνω και παίρνω ένα αξιοπρεπές Android.

-> Η -όχι και τόσο καλή- συνεργασία του iOS με το Android TV Box μου (βλέπε Miracast, κλπ).

-> Η όχι και τόσο πλήρης συνεργασία του iOS με το smartband μου. Στο iOS έχει μια εφαρμογή με κάποιες βασικές επιλογές. Σε Android έχεις περισσότερες επιλογές στην επίσημη εφαρμογή, και άλλες 2-3 εφαρμογές με τις οποίες μπορείς να κάνει πολύ περισσότερα και να προσθέσεις στο smartband λειτουργίες που με το iOS δεν μπορείς. Γενικότερα το κλειστό iOS έχει αρχίσει να μου τη δίνει.

Κάποια side-notes που έχουν σημασία:

- Οι 3 εφαρμογές που χρησιμοποιώ περισσότερο στο κινητό μου αυτή τη στιγμή είναι οι παρακάτω (και δεν είναι τυχαίο που οι 2 είναι αγορασμένες και ..ακριβές):

1) Fantastical 2: δεν έχω βρει πιο βολικό calendar. Τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι με έχει βολέψει πολύ. Κυρίως το widget του είναι ακριβώς όπως το θέλω. Σε περιβάλλον Android δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχω τόσο καλές εναλλακτικές, αλλά οι τελευταίες εκδόσεις του Google Calendar app φαίνονται αξιοπρεπείς. 

2) 1Password: Με έχει σώσει. Το έχω αγοράσει τόσο στο iOS όσο και στα Windows. Και έδωσα αρκετά χρήματα, οπότε η αλλαγή σε κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή δεν αποτελεί καν ...επιλογή. Δυστυχώς με ένα πέρασμα απο τα forums της AgileBits (που το αναπτύσσει) γίνεται προφανές ότι η ίδια εφαρμογή σε περιβάλλον Android είναι κατώτερη. Θέλω να πιστεύω ότι τα βασικά βέβαια θα μπορώ να τα κάνω... και σε Android. Εναλλακτική (σε λογική τιμή) υπάρχει και είναι το Enpass, αλλά όπως ανέφερα, έχω δώσει αρκετά χρήματα για το 1password και δεν θα μου ήταν εύκολο να το ..πετάξω. Υπάρχει και το Lastpass.

3) iOS Notes: Αυτή η απλή εφαρμογή είναι ότι πιο βολικό έχω δουλέψει στην οικογένεια των "εφαρμογών για σημειώσεις". Για Evernote δεν θέλω καν να ακούσω, ενώ παλαιότερα το Google Keep δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αν και πρόσφατα άκουσα ότι έχει βελτιωθεί. Θέλω στο app να μπορω να βαζω images, και γενικα να ειναι flexible και λειτουργικο.

--> Επίσης, σε όλο το σπίτι έχω σετάρει Airport Express και στέλνω εκεί τον ήχο από το iTunes ή το κινητό μου. Αυτά θα παραμείνουν όπως έχουν, και αυτό κάνει το iTunes Remote app απαραίτητο. Γι' αυτό το σκοπό έχω βρει την εφαρμογή (σε Android) Remote for iTunes, για την οποια εχω διαβασει τα καλυτερα.

Τι ψάχνω σε συσκευή Android:

Οθόνη μέχρι 5,2'', ROM 64GB (ίσως συμβιβαστώ και με 32GB αλλά πολύ χλωμό), RAM 3GB minimum, Αξιοπρεπή CPU, Αν υπάρχει 3,5 jack καλοδεχούμενο (ξέρω ότι τελικά μάλλον θα θέλω να το έχω για λίγο καιρό ακόμα), κάμερα που να παίρνει καλές photos & video (κάτι στα επίπεδα του SE), και οπωσδήποτε να παίρνει microSD καρτα. Επίσης οπωσδήποτε την μπάντα B20/800. Θα ήθελα να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει microSD slot, τότε μιλάμε για 128GB ROM.

1) Το ποσό που διαθέτουμε: 400 αντε και λίγα παραπάνω για κατι πολυ εξαιρετικό
2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Music, Whatsapp, Facebook Messenger, Google Maps, ΟΧΙ Gaming. 
3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: maximum 5.2''
4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): jack 3,5 για ακουστικά, Fingerprint Sensor, NFC, Στοιχειώδη αδιαβροχοποιηση, IR, Οχι οπωσδήποτε Amoled οθονη. Μου κάνει και μια καλή LCD. Ο ήχος δεν με ενδιαφέρει στο ηχείο, αλλά με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ στα ακουστικά ναι ειναι ΟΚ ! Ραδιοφωνο δεν με ενδιαφερει.
5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; ΝΑΙ, περισσοτερο η πισω. Η μπροστινη μονο για καμια video κληση.
6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; ΟΧΙ
7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; -
8) Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; ΝΑΙ
9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; ΟΧΙ
10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; ANDROID
11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; NAI
12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Και εξωτερικό
13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης);  εχω 100 € πιστωτικό απο το Public, οποτε θα βολευε να επαιρνα κατι απο εκει, αλλα δεν το εχω στο μυαλο μου σαν προυποθεση. Κοιταζω και σε αλλα καταστηματα αν ειναι καλη η επιλογη και η τιμη.
14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

- Μια συσκευή που μου φαίνεται ελκυστική γι' αυτά που προσφέρει είναι το Galaxy S7 (το απλο, όχι το EDGE). Τα αρνητικά: θα πάρει μόνο ένα ακόμα update (σε Android 8 / Oreo) και όχι και τόσο σύντομα. Επίσης θα προτμούσα έκδοση με τουλαχιστον 64GB ROM (που από όσο ξέρω δεν υπάρχει).

- Είμαι θετικός και σε Xiaomi, καθότι πολλά από αυτά είναι VFM συσκευές, αν και αποθαρρύνομαι από τα σχόλια περί κάμερας. Επίσης πολλές συσκευές δεν έχουν την B20/800 μπάντα.

- Για root και custom roms δεν ψήνομαι πολύ. Αλλά δεν το αποκλείω κιόλας να ασχοληθώ κάποια στιγμή, όταν θα ξέρω ότι έτσι κι αλλιώς η συσκευή μου δεν θα πάρει άλλο επίσημο update.

Δημοσ.

To καλύτερο κινητο σε αυτό το μέγεθος, στα λεφτά που ψάχνεις, νομίζω είναι το Xiaomi Mi6, αλλα έχει απώλειες σε αυτά που ζητάς. Δεν εχει 800αρα, δεν είναι αδιαβροχο, και δεν έχει θύρα ακουστικών., Κατα τα άλλα θα σε καλύψει 100% νομίζω, εξαιρετική συσκευή, πολύ γρήγορη, και καλή κάμερα.

Δες και το Honor 9 που ειναι στα ίδια επίπεδα, με 800αρα ομως και θύρα ακουστικών.

Τέλος ρίξε μια ματιά και στο LG G6, που παρότι έχει 5.7" οθόνη είναι χωρίς περιθώρια, οπότε το τελικό μέγεθος προσεγγίζει αρκετά αυτό των 5.2"

Αυτό που τα κάνει ολα οσα θες, είναι πως είπες και εσυ το Galaxy S7, αλλα αυτό το το ρημάδι το skin δεν παλευεται.

• Like 1
Δημοσ.

To καλύτερο κινητο σε αυτό το μέγεθος, στα λεφτά που ψάχνεις, νομίζω είναι το Xiaomi Mi6, αλλα έχει απώλειες σε αυτά που ζητάς. Δεν εχει 800αρα, δεν είναι αδιαβροχο, και δεν έχει θύρα ακουστικών., Κατα τα άλλα θα σε καλύψει 100% νομίζω, εξαιρετική συσκευή, πολύ γρήγορη, και καλή κάμερα.

Δες και το Honor 9 που ειναι στα ίδια επίπεδα, με 800αρα ομως και θύρα ακουστικών.

Τέλος ρίξε μια ματιά και στο LG G6, που παρότι έχει 5.7" οθόνη είναι χωρίς περιθώρια, οπότε το τελικό μέγεθος προσεγγίζει αρκετά αυτό των 5.2"

Αυτό που τα κάνει ολα οσα θες, είναι πως είπες και εσυ το Galaxy S7, αλλα αυτό το το ρημάδι το skin δεν παλευεται.

Κάποιες συσκευές που έχω στο μυαλό μου με αρνητικά / θετικα:

Xiaomi Mi 6: Σε non-ceramic version, στα 128GB φαίνεται να έχει σχεδον τα πάντα σε καλή τιμή, αλλα από ότι καταλαβαίνω δεν παίζει να το βρω με την B20/800 μπάντα... και οντως με ξενερωνει που δεν εχει θυρα ακουστικων.

Honor 9:  με προβληματιζει που είναι γυάλινο. Αν καταλαβα καλά έρχεται με θήκη στο πακέτο, αλλα δεν ξέρω αν αυτή ή έστω και καποια καλύτερη θήκη θα μπορούσε να το προστατεψει απο πτωση, κλπ. 

Huawei P10:  εχει καλύτερη κάμερα και ήχο, δεν είναι γυάλινο, αλλα προβληματίζομαι που δεν έχει hardware navigational keys, παρα μονο τα gestures στο home button. Αν ενεργοποιησεις τα Virtual Navigation Keys, 1) χανεις χωρο στην οθονη, 2) το Home button χάνει καθε λειτουργικοτητα (!). Επισης ειναι πιο ακριβο, και δεν ειναι διαθεσιμο στο Public στο οποιο εχω δωροεπιταγη 100 € !

- LG G6: για μενα η πιο ομορφη συσκευη. Ειμαι ομως πολυ προβληματισμενος με τη γνωστη ιστορια των bootloops στα LG. Επίσης στην περιπτωση του G6, θα πρεπει στο budget που διαθετω να περιοριστω στα 32GB ROM και δυστυχως ουτε καν το εχει στο Public... που θα συνέφερε οικονομικα.

Δημοσ.

Κάποιες συσκευές που έχω στο μυαλό μου με αρνητικά / θετικα:

Xiaomi Mi 6: Σε non-ceramic version, στα 128GB φαίνεται να έχει σχεδον τα πάντα σε καλή τιμή, αλλα από ότι καταλαβαίνω δεν παίζει να το βρω με την B20/800 μπάντα... και οντως με ξενερωνει που δεν εχει θυρα ακουστικων.

Honor 9:  με προβληματιζει που είναι γυάλινο. Αν καταλαβα καλά έρχεται με θήκη στο πακέτο, αλλα δεν ξέρω αν αυτή ή έστω και καποια καλύτερη θήκη θα μπορούσε να το προστατεψει απο πτωση, κλπ. 

Huawei P10:  εχει καλύτερη κάμερα και ήχο, δεν είναι γυάλινο, αλλα προβληματίζομαι που δεν έχει hardware navigational keys, παρα μονο τα gestures στο home button. Αν ενεργοποιησεις τα Virtual Navigation Keys, 1) χανεις χωρο στην οθονη, 2) το Home button χάνει καθε λειτουργικοτητα (!). Επισης ειναι πιο ακριβο, και δεν ειναι διαθεσιμο στο Public στο οποιο εχω δωροεπιταγη 100 € !

- LG G6: για μενα η πιο ομορφη συσκευη. Ειμαι ομως πολυ προβληματισμενος με τη γνωστη ιστορια των bootloops στα LG. Πρεπει στο budget που διαθετω να περιοριστω στα 32GB ROM και δυστυχως ουτε καν το εχει στο Public... που θα συνέφερε οικονομικα.

Ναι το G6 δεν υπάρχει με B20, θα πρέπει να ζήσεις χωρίς αυτή. Για τα ακουστικά έχει αντάπτορα, αλλα προσωπικά τη θεωρώ μεγάλη απώλεια τη θύρα ακουστικών.

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τη θήκη στο Honor 9. Γενικά, πάρε μια καλή θηκούλα και δε θα εχεις θέμα με κανένα.

Το P10, είναι το Honor 9 που γράφει Leica. Προτιμώ το Honor, αλλα αυτό ειναι θέμα γουστου.

Το G6 παίρνει και SD για φωτογραφίες κτλ. για σύστημα/εφαρμογές και τα υπόλοιπα απαραίτητα, μια χαρα θα είσαι με τα 32. Μια καλή SD για μουσική και φωτογραφίες και θα είσαι καλυμμένος νομίζω. Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα το G6. Έχει βγει αρκετά αξιόπιστη συσκευή. 

• Like 1
Δημοσ.

Παντως υπαρχουν και ακουστικα που βγαζουν κατευθειαν tupe c θυρα για το μι6 και δεν θες ανταπτορες.Απλα δεν μπορεις να το φορτιζεις ταυτοχρονα αλλα εχει quick charge και δεν ειναι προβλημα.Επισης εγω που το εχω με vodafone εχω παντου 4g μεχρι τωρα τουλαχιστον.Ειναι τελειο smartphone σε ολα του και Splash Proof

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να διευκρινίσω ότι ουσιαστικά με το θέμα της δωροεπιταγής ισχύει το εξής:

Έχω ήδη 50 € πιστωτικό στο Public + μια δωροεπιταγή 50 € που μπορώ να την αξιοποιήσω σε Public, Mediamarkt ή Electronet.

Το ιδανικό θα ήταν να συνδύαζα αυτα τα δυο ώστε να είχα συνολικά 100 € στο Public, αλλα το συγκεκριμενο καταστημα δεν εχει και ...πολλες επιλογες σε αυτα που ψαχνω.

Το S7 μου αρεσει πολυ εμφανισιακα, στο θεμα μεγεθους, κλπ.  H τιμή του είναι απαγορευτική στο Public. 599 € ! Δηλαδη και τα 100 € να βαλω, παλι πανακριβα βγαινει -> 500 €.

Αλλη λυση ίσως ηταν να κοιταξω προς Mediamarkt μεριά που εχει το S7 στα 469, οπότε δινοντας εκει την δωροεπιταγη των 50 € παμε στα 419 €. Και με τα 50 € πιστωτικο που εχω στο public παιρνω καποια αξεσουαρ, όπως θήκη, κλπ για το S7 (που ετσι κι αλλιως θα χρειαζομουν). 419 € είναι και δεν είναι καλή τιμη για "παλαιότερης γενιας κινητο", απλα αυτο που με χαλαει λιγο είναι τα 32 GB ROM, συν το οτι μιλαμε για update σε Oreo, καλό Πάσχα 2018 (κι αν...). 

Επεξ/σία από stark
Δημοσ.

Πηγαινε και πες στο public οτι το media markt εχει το S7 στα 469. Τις πιο πολλες φορες σου κανουν και αυτοι την ιδια τιμη. Ο πωλητης θα πρεπει να ρωτησει τον manager του καταστηματος βεβαια. Υπηρχε μια εποχη οπου στην διαφημηση τους ειχαν επισημα και την εγγυηση χαμηλοτερης τιμης

• Like 1
Δημοσ.

Πηγαινε και πες στο public οτι το media markt εχει το S7 στα 469. Τις πιο πολλες φορες σου κανουν και αυτοι την ιδια τιμη. Ο πωλητης θα πρεπει να ρωτησει τον manager του καταστηματος βεβαια. Υπηρχε μια εποχη οπου στην διαφημηση τους ειχαν επισημα και την εγγυηση χαμηλοτερης τιμης

Ενδιαφέρον. Δεν το γνώριζα οτι παιζει τετοιο σεναριο !

Αρα ουσιαστικα απο τις εως τωρα προτασεις εχουμε:

- Honor 9 από Public με 399 € - 50 - 50 = 299 € (64 GB Rom)

- Galaxy S7 απο Mediamarkt με 469 € - 50 = 419 € (32GB Rom - και μενω με 50 ευρω στο χερι, για θηκη, microSD card + εφαρμογες με χρηση Play Store δωροκαρτων, κλπ απο Public)

- Galaxy S7 απο Public με 469 € - 50 - 50 = 369 € (32GB Rom - στην περιπτωση που γινει δεκτη η προταση του SeNNinhA)

- Huawei P10 από Mediamarkt με 499€ - 50 = 449 € (64GB Rom - και μενω με 50 ευρω στο χερι, για θηκη, microSD card + εφαρμογες με χρηση Play Store δωροκαρτων, κλπ απο Public) - Μαλλον απορρίπτεται.

- LG G6 απο Skroutz με 415€ (32GB Rom - και μενω με τα 50 + 50 ευρω στο χερι, για θηκη, microSD card + εφαρμογες με χρηση Play Store δωροκαρτων, κλπ απο Public + Mediamarkt)

p.s. Εχει στο Public και στο Mediamarkt δωροεπιταγες για Play Store ή ...ονειρεύομαι;

Δημοσ.

αν δεν βιάζεσαι περίμενε ίσως βγει τπτ κάλο στα πάμπλικ καμιά προσφορά μέρες που ναι, έτσι δεν αξίζει να πάρεις τπτ εκτός φτηνών συσκευών φάση σίαομι 4Α, 5Α, p9 lite, honor 6A κτλ

• Like 2
Δημοσ.

Μόνο σε μένα φαίνεται απαράδεκτο που η Infoquest προμοτάρει τρελά το (κατα τ' άλλα σούπερ) Mi6 χωρίς καμία απολύτως αναφορά στο ότι δεν έχει την 800άρα μπάντα;

Δημοσ.

Μόνο σε μένα φαίνεται απαράδεκτο που η Infoquest προμοτάρει τρελά το (κατα τ' άλλα σούπερ) Mi6 χωρίς καμία απολύτως αναφορά στο ότι δεν έχει την 800άρα μπάντα;

Τώρα και συ λεπτομέρειες

Δημοσ.

Ενα thanks σε ολα τα παιδια που κατέθεσαν την άποψή τους και στον SeNNinhA για την ιδέα / πρότασή του, που την αξιοποίησα.

Για να μην διπλοποστάρω, κατέληξα στο S7 - λεπτομέρειες εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...