mastoras007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. εχω 2-3 σκληρούς με υγεία 7-9% ειναι σκληροι απο σέρβερ εχουν 1500-2000 ωρες λειτουργειας πολύ λίγα restart 60-90. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που τους φτιάχνει η ειναι για πέταμα?
Sheogorath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Πέτα το 2ο-3ο-4ο backup μέσα και βάλε τους σε ένα συρτάρι. Δεν είναι αξιόπιστη η χρήση τους. 1
jgeorgiou Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 με 2000 ώρες βγήκαν off??? δίσκοι είναι ή ωρολογιακές βόμβες? για τέτοιες περιπτώσεις να αγοράζεις καλους δίσκους (enterpise)
mastoras007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Seagate φιλε μου..εγγυημενα πράγματα, απλά μερικές φορές πέφτουν εξω απο την παραγωγή και χαλάνε πριν λήξει εγγύηση και μετα αναγκάζονται να μας τους αλλάξουν.. Πραγματικά όσοι seagate εχω βάλει στον σερβερ χαλάσανε λίγο πρίν η λίγο μετά την 2ετία,,,την εγγύηση του δηλαδή θα χώσω μέσα όπως είπες αρχεία φωτο κτλ και θα μπουν σε μπαούλο, πολύ καλή ιδέα σου δεν το είχα σκεφτει..κάνα 2 που είχα τους ξεβίδωσα να δω τι παίζει μέσα και τους χάλασα αυτούς θα τους κρατήσω. Μονο wd.. οπα λάθος..2000 μέρες οχι ώρες... 1
Dr_73 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μεγάλο Ναυάγιο η seagate . ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΡΗΜΑΔΙ. Κάηκα και εγώ. ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΦΤΥΣΑΝ. 1
Sheogorath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ πάντως μετά την πατάτα που κάνανε στους 7200.11 και έχασα όπως πολύς κόσμος τα αρχεία μου (ναι backup ξέρω, αλλά 30% failure rate δεν είναι καλό), δεν τους προτιμάω. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Της ιδιας αποψης ημουν κι εγω αλλα τα τελευταια χρονια λογο του οτι σχεδον παντα εβρισκα στα ιδια χαρακτηριστικα με wd φτηνοτερους seagate ,τους προτιμουσα.... Και κατι αλλο που ξεγελαει... Ο ανθρωπος τους εχει σε server και επαιξαν καπου 2000 ημερες! Αν ειναι απλοι και οχι τα ακριβοτερα μοντελα τα οποια προοριζονται για σερβερς, τοτε και πολυ αντεξαν! Εγω που χρησιμοποιω το pc μου απο 5-15 ωρες την ημερα κι εχω εναν δισκο καπου 9 χρονια, εχει στο hdsentinel γυρω στις 800 ημερες χρησης! Αρα αν ο TS δεν τους ειχε βαλει σε σερβερ που παιζουν ολη μερα αλλα σε νορμαλ χρησεως pc, τοτε θα ειχαν πανω απο 15 χρονια ζωης! Κι επισης, οι 2000 ημερες φιλε ts ειναι 5-6 χρονια κι οχι 2+- που λες εσυ....
mastoras007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Έχω αλλάξει στο σερβερ πολλούς σκληρούς περίπου 6-7 τα τελευταία 2 χρόνια κάποιοι από αυτούς είχαν εγγύηση μάλιστα ο ένας αλλαχτηκε 1 εβδομάδα πριν λήξει. κάποιοι όχι. . Τώρα έχω 2 στα χέρια μου που τους είχα στο ράφι και είπα να τους κάνω ένα τεστ ο σερβερ δουλεύει πάντα δεν κλείνει ποτέ έχει πάνω του 2 seagate από τους οποίους τον ένα πριν 1 εβδομάδα τον πέταξε και μετά το restart που έκανα ξανά δούλεψε αλλά λογικά σε κάνα μήνα 2 θα βγει off Έχω κιαλα νούμερα να σου πω να κλαψεις κάτι 3000 restart με πόσες χιλιάδες μέρες δεν θυμαμαι ακριβώς νουμερα για νετ μιλάμε οπότε καταλαβαινεις. Οσοι wd είναι πάνω στο σερβερ εδώ και 5 χρόνια που δουλεύει σερί δεν κάναν πότε κιχ εκτός από 1 πέρυσι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Στη δουλειά πάντως που χρησιμοποιούμε πολύ 2.5" always on, οι WD Black βγάζουν 300-700 μέρες λειτουργίας. Δεν έχω δει ούτε έναν που να εμφάνισε bad sectors και να αντικαταστάθηκε μετά τις 1000 μέρες. Ενώ αντίθετα κάτι Hitachi λιωμένοι 6ετίας, βγάζουν πάρα πολύ συχνά πάνω από 1500 μέρες, ενώ έχω δει και μερικούς με 2000+ (!!) Το ίδιο και κάποιοι Seagate Momentus 5400.3 και .4 Με 7% health πάντως, πέρνα τους ένα DBAN (full erase) και αν καταφέρουν και το ολοκληρώσουν χωρίς να εμφανίσουν χιλιάδες bad sectors, κράτα τους και βάλε κάνα 4ο μπακαπ όπως αναφέρθηκε. 1
jgeorgiou Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 2000 ημέρες είναι φυσιολογικό για entrprise δίσκους , εντός μέσου όρου συνήθως είναι είναι 70-100% ημερών ,περίπου 5-7χρόνια προφανώς λειτουργείς γιατί είναι σε RAID και δεν κλαις ακόμη , προσωπικά θα θα τους άλλαζα το συντομότερο απλά το κάνεις σταδικακά α) πρώτα τον ποιο προβληματικό , κάνει το σύστημα rebuilt (παίρνει πάρα πολλές ώρες) β) όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον προηγούμενο , ξεκινάς τον επόμενο γ) εύχεσαι να μην βγεις off καθόλου γιατί αν πάνω από 1 δίσκος στο σύστημα raid έχει πρόβλημα είσαι ήδη στην πορτοκαλί ζώνη.
mastoras007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Τοσα χρόνια ένας ένας χαλάει ελπίζω και τώρα ενας να χαλάσει, 1 φορά ετυχε να πετάξει 2 μαζι και έτρεχα να βρώ δίσκο (δέν ειχα καβάντζα) αλλά τον εναν τον ξανα διάβασε και πορόλαβε να κάνει και rebuild. ΥΓ¨: 7 το πρωι στον υπνο σου με εβλεπες? Προσπαθησα να βρώ κανα seagate αλλά δέν βρ'ηκα πάρτε λιγο 2 wd που εκανα στην τύχη και αν ψάξω κιάλο σίγουρα θα βρώ κιάλα..
jgeorgiou Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) οι ΑAKS δεν είναι για enterpise λύση στα 2-4 χρόνια θα φθίνουν πάρε τους RAID ή enterprise edition και θα έχεις διπλάσιο χρόνο ζωής και σημαντικά υψηλότερη ταχύτητα Οσον αφορά την ώρα , ξυπνάω πολύ νωρίς και εκείνη την ώρα τελείωνα τον πρωινό καφε. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2017 από jgeorgiou
Αντώνης Σκό Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 99 και 100 μερες? Εχουν ακομα περίπου 3 μηνες ζωης? Ισχύει αυτο?
mastoras007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δεν νομίζω να ισχύει αυτο..θα ξέρουμε σίγουρα σε 3 μήνες πάντος
rofl Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Oχι με βαση ενα μεσο ορο βγαινει η προβλεψη. αλλα τι να λεμε οι aaks ειναι δισκοι 10ετιας. ανα πασα στιγμη πλεον μπορει να πεθανουν οποτε δεν μπορει να δειξει κατι παραπανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα