Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 hours ago, taskounis said:

Καλησπέρα σας. Αντιμετώπισα και εγώ μάλλον το ίδιο πρόβλημα και λέω μάλλον γιατί δεν είμαι πολύ σχετικός με το θέμα των δικτύων. Έκανα αλλαγή γραμμής στην Vodafone  τον Νοέμβριο από adsl σε vdsl και μου έστειλαν το ZTE ZXHN H267A ,με το οποίο δούλεψα κανονικά για εκείνη την πρώτη ,μισή μέρα . Την επομένη δεν είχα δίκτυο. Κάλεσα την Vodafone, μίλησα με 2 διαφορετικά άτομα και αφού έκαναν κάποιες δοκιμές δεν κατάφεραν να βρουν τι φταίει και με ενημέρωσαν ότι θα ξανακαλέσουν. Με τα πολλά, μετά κανα μήνα  από ελέγχους τεχνικών ote και Vodafone  ,άπειρων τηλεφωνημάτων εκατέρωθεν , αφού μου έστειλαν και 2ο ρουτερ της zte και αφού έπαιρνε συνέχεια παρατάσεις ,το πρόβλημα λύθηκε. Απ ότι με ενημέρωσε μια κοπέλα τις εταιρίας το ίδιο θέμα με μένα είχαν πολλά άτομα και μάλλον μου είπε και την λέξη vectoring χωρίς να θυμάμαι καλά και χωρίς να ξέρω καν τι είναι. Ευτυχώς που πήγα σχεδόν από την αρχή και αγόρασα το tp link TD-W9977 και είχα κανονικά internet.

Το πρόβλημα μου τώρα είναι το εξής. Kατα την διάρκεια αυτού το θέματος όταν ήρθε ο τεχνικός του οτε, μέτρησε εξωτερικά από το σπίτι και είπε ότι κανονικά  πιάνω γυρω στα 44mbps.To μέτρησε και 2 φορές μάλιστα εκείνη την μέρα. Tο ΖΤΕ και το TP LINK  κλειδώνουν στα 23 με 23,5 mbps. Υπάρχει περίπτωση αυτό το πρόβλημα να δημιουργεί ένα είδος κόφτη στην ταχύτητα; Αν στην τελική πάω και αγοράσω το ρούτερ της cosmote θα τα δω αυτά τα 44 mbps ή θα είναι το ίδιο? Την μέτρηση την έκανα απευθείας από την κολώνα που παίρνω την γραμμή και όχι μέσα στο σπίτι , που παρεμπιπτόντως είναι η ίδια ταχύτητα. (Μένω σε επαρχία λίγο έξω από την Χαλκίδα). Δεν ξέρω αν το ερώτημα μου είναι χαζό ή αν μπορεί κιόλας να απαντηθεί και από εδώ αλλά ειλικρινά κουράστηκα όλο αυτό το διάστημα να επικοινωνώ μαζί τους . Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Και όχι γιατι δεν είχα δίκτυο όπως είπα αλλά για το γαμώτο.

τa zte γενικοτερα εχουν θεμα(δεν ξερω αν εχει διορθωθει) με τα dslam του οτε που εχει ενεργοποιηθει το vectoring.ειναι καποιο bug για αυτο σου ειπε και απο το support οτι επηρεαζει πολλα ατομα που δεν αφηνει το zte να συγχρονισει οταν υπαρχει vectoring παροτι το υποστηριζει.το ιδιο εγινε και με Forthnet με το zte 168 και σε καποιους εδωσαν technicolor που παιζει μια χαρα.to tp link 9977 Υποστηριζει g.vector Οποτε παιζει μια χαρα.για το θεμα ταχυτητας κοιτα πιο κατω.

17 hours ago, NikosKallithea said:

Επανω στο σπίτι σου μέτρησε την ταχύτητα;

Αν πάντως μέτρησε κάτω 44 και πάνω εχεις 23 τότε φταίνε είτε οι συνδέσεις που εχεις κάνει στο σπίτι, είτε το εσωτερικό καλώδιο απο το κουτί του οτε έως την πρίζα σου

εχει bridge taps δηλαδη παραλληλα μεσα στο σπιτι οπως στο 99 τις 100 των σπιτιων.

sto 99 της 100 των περιπτωσεων δεν φταιει κατι στο καλωδιο σαν καλωδιο αλλα στο πως ειναι συνδεδεμενα

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

οποτε πρεπει να γινουν σωστα.

16 hours ago, Live in chaos said:

Για να πάρεις μια σωστή απάντηση για το αν ευθύνεται ο εξοπλισμός σου(όπως στην δικιά μου περίπτωση) ή  η καλωδίωση του σπιτου πρέπει να γίνει μέτρηση μέσα από το σπίτι στο μπριζακι του τηλεφωνου.

Σε περίπτωση που ο οτε σου έχει γυρίσει την γραμμή σε VDSL2 απο το DSLAM και η μέτρηση μέσα απο το σπιτι σου βγαζει κατω απο 30 mbps τοτε παιζει πρόβλημα με την καλωδίωση του σπιτου, αλλα αν η μέτρηση βγάλει 47+ mbps και το ρουτερ παιζει στα 24 τωρα καλύτερα να αλλάξεις εξοπλισμό.

μπορει και κατι να φταιει απεξω και να εχει λιγοτερα απο 30 αλλα μεσα στο σπιτι το πιο συνηθες ειναι να υπαρχουν bridge taps.το πιο ευκολο για να δει καποιος δυο τρια πραγματα ειναι α.δοκιμη στον κατανεμητη/χωνευτη β.δοκιμη στην κεντρικη πριζα και γ.αν τα τηλεφωνα δεν ξεκινανε απο το splitter που ειναι και το ρουτερ τοτε εχει bridge taps. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Bridge_tap

13 hours ago, taskounis said:

Ουπς :wacko:... νόμιζα ότι δεν θα είχα θέμα.. θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί... σας ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια 

δες το Pdf που εβαλα πιο πανω.αν εχεις παραλληλα πριζακια μεσα στο σπιτι τοτε η καλωδιωση σου ειναι λαθος.αν η απαντηση στην ερωτηση εχεις φιλτρακια στα τηλεφωνα μεσα στο σπιτι ειναι ναι τοτε εχεις παραλληλη καλωδιωση που σημαινει οτι τα τηλεφωνα δεν παιρνουν απο το σπλιττερ αλλα παραλληλα με την γραμμη που παει στο router (bridge taps) οποτε και εχεις μειωμενη αποδοση.και το ξαναλεω για 100η φορα οχι προσωπικα σε σενα αλλα γενικα.το vdsl θελει διαφορετικη καλωδιωση απο το adsl.ενω το adsl με τα bridge taps εχει ελαχιστο θεμα εως καθολου το vdsl χανει πολλα mbit.και οταν μετραμε παντα βγαζουμε εκτος  την υπολοιπη καλωδιωση αλλιως μας επηρεαζει

Δημοσ.
14 hours ago, taskounis said:

Παράλληλα. Εκέι που γίνεται η ένωση ,έβαλα αλλο ένα καλώδιο για να συνδέσω το router.Καλύτερα μόνο του;

thumbnail.jpg

δεν το κανεις ποτε αυτο γιατι οτι προβλημα εχει η υπολοιπη καλωδιωση θα στην μεταφερει στο 90 τις 100 και στο παραλληλο που εχεις εσυ

17 hours ago, taskounis said:

Έξωτερικά του σπιτιού έκανε την μέτρηση,στην αυλή.Μέσα δεν μπήκε καθόλου. Στο κουτί εκεί που γίνεται η σύνδεση των καλωδιων του οτε με αυτα που έρχονται προς το εσωτερικό του σπιτιού. Στο ίδιο σημείο που έκανε την μέτρηση, την έκανα και  γω. Έβγαλα έξω ρουτερ και μπαλαντέζες για να το κάνω.

μεσα μαλλον η του ειπες ή ειχες δει οτι παιζεις χαμηλα και μετρησε εξω.δεν μπαινουν στον κοπο συνηθως να μετρησουν  βγαζοντας εκτος τα υπολοιπα πριζακια

17 hours ago, Live in chaos said:

Ο τεχνικός του οτε μέσα στο σπίτι σου, στο μπριζακι του τηλεφώνου πήρε μέτρηση δεν κατάλαβα ;

αν ναι τι ταχύτητα του εμφάνισε ;

ο τεχνικος κανονικα μετραει κατω και μετα μετραει πανω αλλα πολλες φορες δεν απομονωνουν τα υπολοιπα πριζακια απο την κεντρικη πριζα και απλα μετρανε με ολα πανω και σου λενε δεν παιζει και φωναξε ηλεκτρολογο.

17 hours ago, NikosKallithea said:

Επανω στο σπίτι σου μέτρησε την ταχύτητα;

Αν πάντως μέτρησε κάτω 44 και πάνω εχεις 23 τότε φταίνε είτε οι συνδέσεις που εχεις κάνει στο σπίτι, είτε το εσωτερικό καλώδιο απο το κουτί του οτε έως την πρίζα σου

το κακο ειναι οτι οι τεχνικοι λενε παντα φωναξε ηλεκτρολογο.δεν λενε τιποτα για τα bridge taps συνηθηως

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...