Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την στιγμή που γυρνάμε σε Vectoring, οφείλουν οι πάροχοι να δίνουν εξοπλισμό που το υποστηρίζει. 

φίλτατε έχω το ίδιο μοντεμ και όπως είπα έπαιξα με τη μία χωρίς κανένα πρόβλημα, το τι έχουν κλειδωμένο και τι όχι δεν με αφορά αφού ως μεσος χρήστης μια χαρά με βολεύει το αυτόματο configuration - αν θες πες μου τι να κοιτάξω στο μοντεμ

Σε αυτό που μου λες, αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το κέιμενο του φιλου παρακάτω (που δουλεύει στον ΟΤΕ μην ξεχνάμε) φταίει λέει η Vodafone (και η Wind) αλλά αυτό που δεν έγινε ήταν πάλι δουλειά των τεχνικών του ΟΤΕ να κάνουν σχετική ρύθμιση στο dslam. Αν λοιπόν η vodafone έχει συμφωνήσει με τον ΟΤΕ οτι πριν παραδώσει τη γραμμή θα κάνει την ρύθμιση που πρέπει στο dslam για να παίξουν οι συνδρομητές της και οι ΟΤΕτζήδες δεν είχαν πάει ακόμα να το κάνουν (αλλά την "παρέδωσαν" την γραμμή κατά τα άλλα), εγώ καταλαβαίνω οτι φταίει ο ΟΤΕ και όχι οι εναλλακτικοί.

"  Τυχαίνει να είμαι εργαζόμενος στο δίκτυο ΟΤΕ , ζήτησα μια χάρη από την δουλειά μου να έρθει ένας τεχνικός να δει αν έχει θέμα το σπίτι μου γιατί είχα απηυδήσει, να μην τα πολύ λέω ο ΟΤΕ είχε κάνει όλες τις ενέργειες για να έχω VDSL και το θέμα ήταν το ROUTER(ZTE ZXHN H267A) το οποίο μου είχαν δώσει. Όταν το είπα απο στους τεχνικούς την VODAFONE μου είπαν ότι έχετε δίκιο αλλά δεν έχουμε άλλο router να σας δώσουμε MONO TO ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΑΡΈΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ VDSL θα πρέπει να περιμενετε να πάει ο ΟΤΕ στο DSLAM και να κάνει μια μικρή ρύθμιση για να συγχρονίζει το router μας με το DSLAM .  "

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φίλτατε έχω το ίδιο μοντεμ και όπως είπα έπαιξα με τη μία χωρίς κανένα πρόβλημα, το τι έχουν κλειδωμένο και τι όχι δεν με αφορά αφού ως μεσος χρήστης μια χαρά με βολεύει το αυτόματο configuration - αν θες πες μου τι να κοιτάξω στο μοντεμ

Σε αυτό που μου λες, αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το κέιμενο του φιλου παρακάτω (που δουλεύει στον ΟΤΕ μην ξεχνάμε) φταίει λέει η Vodafone (και η Wind) αλλά αυτό που δεν έγινε ήταν πάλι δουλειά των τεχνικών του ΟΤΕ να κάνουν σχετική ρύθμιση στο dslam. Αν λοιπόν η vodafone έχει συμφωνήσει με τον ΟΤΕ οτι πριν παραδώσει τη γραμμή θα κάνει την ρύθμιση που πρέπει στο dslam για να παίξουν οι συνδρομητές της και οι ΟΤΕτζήδες δεν είχαν πάει ακόμα να το κάνουν (αλλά την "παρέδωσαν" την γραμμή κατά τα άλλα), εγώ καταλαβαίνω οτι φταίει ο ΟΤΕ και όχι οι εναλλακτικοί.

"  Τυχαίνει να είμαι εργαζόμενος στο δίκτυο ΟΤΕ , ζήτησα μια χάρη από την δουλειά μου να έρθει ένας τεχνικός να δει αν έχει θέμα το σπίτι μου γιατί είχα απηυδήσει, να μην τα πολύ λέω ο ΟΤΕ είχε κάνει όλες τις ενέργειες για να έχω VDSL και το θέμα ήταν το ROUTER(ZTE ZXHN H267A) το οποίο μου είχαν δώσει. Όταν το είπα απο στους τεχνικούς την VODAFONE μου είπαν ότι έχετε δίκιο αλλά δεν έχουμε άλλο router να σας δώσουμε MONO TO ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΑΡΈΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ VDSL θα πρέπει να περιμενετε να πάει ο ΟΤΕ στο DSLAM και να κάνει μια μικρή ρύθμιση για να συγχρονίζει το router μας με το DSLAM .  "

Θα σου πω γιατί λέω ότι φταίει η vodafone , διότι από την στιγμή που έπρεπε να γίνει κάποια απαραίτητη ρύθμιση στο καφαο όσο άφορα το vectoring θα έπρεπε να το καταχωρίσουν στην αρχική αίτηση ώστε οταν παει ο τεχνικός να το κάνει μια κι εξω, απο τα συμφραζόμενα της τεχνική υπηρεσίας vodafone αυτο δεν είχε γίνει στην αρχική αίτηση.

Απο οσο ξέρω το zte zxhn h267a υποστηριζει vectoring

υποστηρίζει άλλα χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο dslam, στην δικιά μου περίπτωση αυτή η ρύθμιση δεν καταχωρήθηκε ποτέ από τον παροχο για να την φτιαξει ο οτε

• Super Moderators
Δημοσ.

Από το αρχικό post πάντως δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι έγινε αυτή η ρυθμιση στο DSLAM, μόνο ότι έβαλε το άλλο router κι έπαιξε. Ο γνωστός τεχνικός πήγε απλά στο σπίτι, δεν πείραξε κάτι στο DSLAM.

Δημοσ.

Το έχεις λάβει απο την αρχή λάθος, Ο τεχνικός ήρθε για να δει αν φταίει η καλωδίωση μου μέχρι το καφαο όχι για να μου φέρει το ίντερνετ στο σπίτι,πήρε μέτρηση από το μπριζακι RJ11 του σπιτίου μου και έφταναν 49Mbps και 5Mbps στο DL/UL , ωστόσο εγώ δεν είχα καθόλου ίντερνετ από το RJ11 μέχρι το modem διότι ο εξοπλισμός που μου παρέδωσε η Vodafone για να υποστηρίζει vectoring πρέπει να γίνει αίτηση στον ΟΤΕ να κάνει κάποια αλλαγή στο καφαο μαζί με την αλλαγή της γραμμής σε VDSL2 ,που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε

Δημοσ.

δεν εχω δοκιμασει προσφατα η αληθεια αλλα σα λυση αναγκης αν καποιος αντιμετωπιζει τετοιο προβλημα θα μπορουσε να δοκιμασει με adsl modem η να γυρισει το modulation μονο σε adsl. μπορει και να παιζει.

παντως οταν κλεινω το vectoring,  συγχρονιζω κανονικα σε dsl στα 17.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάνει ο εναλλακτικός έξτρα επισήμανση στην αίτηση προς ΟΤΕ για τη ρύθμιση του vectoring. Είναι ενεργοποίηση vdsl γραμμής. Ο ΟΤΕ έπρεπε να την είχε κάνει με την παράδοση της γραμμής.

Δημοσ.

Παιδιά όλοι οι εναλλακτικοι έχουν θέμα με το vectoring του ΟΤΕ. Και αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένες καμπίνες.

Ψάχνουν λύση μαζί με τον ΟΤΕ. Τα μόντεμ που δίνουν υποστηρίζουν vectoring.

Απλα ο ΟΤΕ για μια ακόμη φορά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το δικό του μαγαζί. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση σύντομα.

Δημοσ.

Και μιλάμε για νότια προάστια, με σάπιο χαλκό και πάνω από 1,5 ΚΜ από το ΑΚ.

Στο vdsl δεν παίζει ρόλο ούτε το πόσο "σάπιος" είναι ο χαλκός, ούτε αν είσαι 5 χλμ. από το Α/Κ. Γιατί η διασύνδεση γίνεται από το σπίτι σου στην καμπίνα (σε απόσταση δηλαδή όχι πάνω από 200-300m) και από εκεί και πέρα η καμπίνα συνδέεται με οπτική ίνα στο Α/Κ. Άρα αυτονόητο είναι ότι σε vdsl εξαλείφονται προβλήματα που τυχόν υπήρχαν στο adsl.

Δημοσ.

Καλα χριστουγεννα σε ολους,

25 Δεκεμβρίου σημερα παει παραπανω απο 1 μηνας που ειχε γινει η αιτηση απο ADSL σε VDSL με τον εξοπλισμό στην Vodafone δεν εχω ακομα προσβαση στο ιντερνετ!

Παλι καλα που βρηκα ενα μόντεμ απο τον ΟΤΕ με το οποιο παιζει κανονικα η γραμμη μου σε VDSL2.

Σε επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα πριν από κάτι μέρες ( με πήραν για να μ ευχηθούν καλά Χριστούγεννα τα παιδιά, μιας και τους ειχα μάθει ολους με  μικρο τους) μου ανέφεραν οτι δεν μπορούν να λυσουν το θεμα με τον ΟΤΕ και θα πρέπει να μου φέρουν νέο εξοπλισμό ο οποίος είναι ακόμα σε ΒΕΤΑ εκδοσή με την ολοκλήρωση του μετα τις 10/1/2018.

Καλες γιορτες !

Δημοσ.

Που να βάλεις και Vodafone TV να γελάσεις...

Την έχω από το Σεπτέμβρη και έχω δει 3 ταινίες από τότε. Κάθε φορά (λίγες ωρες έχω ετσι και αλλιώς) που βρήκα χρόνο να κάτσω να δω μια ταινία δεν έπαιξε ποτέ! Πότε είχε ξεσυγχρονιστεί ο αποκωδικοποιητής, πότε είχε κολλήσει, πότε το ένα πότε το άλλο...

Τελικά η λύση είναι μια... πρέπει αν καλέσεις κόσμο σπίτι να δειτε ταινία, μια δυο ώρες πριν να ανοίξεις το Vodafone TV για σιγουριά και να έχεις πάρει και τηλ την τεχνική υποστήριξη να είσαι στην αναμονή ετσι για σιγουριά.

• Like 1
Δημοσ.

Την έχω από το Σεπτέμβρη και έχω δει 3 ταινίες από τότε. Κάθε φορά (λίγες ωρες έχω ετσι και αλλιώς) που βρήκα χρόνο να κάτσω να δω μια ταινία δεν έπαιξε ποτέ! Πότε είχε ξεσυγχρονιστεί ο αποκωδικοποιητής, πότε είχε κολλήσει, πότε το ένα πότε το άλλο...

Τελικά η λύση είναι μια... πρέπει αν καλέσεις κόσμο σπίτι να δειτε ταινία, μια δυο ώρες πριν να ανοίξεις το Vodafone TV για σιγουριά και να έχεις πάρει και τηλ την τεχνική υποστήριξη να είσαι στην αναμονή ετσι για σιγουριά.

ααα όσο πάει και καλυτερεύει δηλαδή :lol: 

Δημοσ.

Από την στιγμή που γυρνάμε σε Vectoring, οφείλουν οι πάροχοι να δίνουν εξοπλισμό που το υποστηρίζει.

υποστηριζει κανονικα αλλα υπαρχουν ασυμβατοτητες με καποια ρουτερ .δεν το κανει σε ολα τα kv ασχετα αν ειναι ιδια μαρκας dslam.σε συνθηκες lab παιζει αλλα το lab διαφερει απο το real world.η προσωρινη λυση μεχρι προτινως δινεις αλλο ρουτερ στον πελατη για να λυθει το θεμα.τωρα αν ο εξοπλισμος δεν εχει vectoring αναλογως το dslam που ειναι στο kv του οτε δηλαδη huawei η alcatel η συμπεριφορα ειναι να συγχρονιζει λιγοτερο ειτε να κανει fallback σε adsl2+

και με το zte 168 ιδια θεματα υπαρχουν σε vdsl με vectoring

Δημοσ.

Θα σου πω γιατί λέω ότι φταίει η vodafone , διότι από την στιγμή που έπρεπε να γίνει κάποια απαραίτητη ρύθμιση στο καφαο όσο άφορα το vectoring θα έπρεπε να το καταχωρίσουν στην αρχική αίτηση ώστε οταν παει ο τεχνικός να το κάνει μια κι εξω, απο τα συμφραζόμενα της τεχνική υπηρεσίας vodafone αυτο δεν είχε γίνει στην αρχική αίτηση.

υποστηρίζει άλλα χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο dslam, στην δικιά μου περίπτωση αυτή η ρύθμιση δεν καταχωρήθηκε ποτέ από τον παροχο για να την φτιαξει ο οτε

καλα μην παίρνεις και όρκο οτι θα το έφτιαχνε ο ΟΤΕ...

Εμένα χρειάστηκε 4 επισκέψεις για να φτιάξει αυτά που χάλασε και δεν έφτιαξε.

Την πρώτη φορά ήρθε για να ενεργοποιήσει τη σύνδεση από το ΚΑΦΑΟ. Είπε ΟΚ. έρχετε μετά η Vodafone και βλέπουμε οτι δεν παίρνουμε σήμα καν από το καλώδιο.

Ξανα ο ΟΤΕ με ραντεβού, έρχεται και μαθαίνουμε οτι δεν υπάρχει ελεύθερο καλώδιο από το ΚΑΦΑΟ στο σπίτι (κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θεώρησε ο ΟΤΕ οτι έφτιαξε...και ποιον ένωσε που...)

Ερχεται ξανα ο ΟΤΕ λοιπόν και βάζει ΝΕΟ καλώδιο όπως οφείλει.

ΞΑΝΑ ερχεται η Vodafone και βλέπουμε οτι κάνει βραχυκύκλωμα και δεν συνδέεται.

Ξανα ο ΟΤΕ με ραντεβού, έρχεται και το φτιάχνει,

Ξαναέρχεται η Vodafone μου το συνδέει και βλέπουμε οτι συχρονίζει στα 5Mbps με απίστευτο θόρυβο. Στον έλεγχο του σπιτιού βλέπουμε οτι τα καλώδια είναι ολα οκ οποτε το πρόβλημα ειναι στον ΟΤΕ.

ΞΑΝΑ ο ΟΤΕ σε συνδιαστικό ραντεβού αυτη τη φορά με τη Vodafone για να διαπιστώσουμε τι; Οτι έχουν βάλει μεταχειρισμένο σάπιο καλώδιο...

Ε καλα ήταν πάντως... μετά από 2 μήνες χωρίς τηλέφωνο όλα καλά... :D

Οπως είπε κάποτε και ο Καλυβάτσης..  "Ο ΟΤΕ είναι μακρύς ο ΟΤΕ είναι μεγάλος..."

Δημοσ.

αν εχεις αποσυνδεσεις σιγουρα δεν παιζει να δεις ταινια.και υπαρχουν και αλλοι λογοι που μπορει να μην παιζει.απο μικρο bandwidth απο οτι καποιος κατεβαζει,οτι κατι γινεται με powerlines αμα καποιος εχει Powerlines κτλ.

Καλα χριστουγεννα σε ολους,

25 Δεκεμβρίου σημερα παει παραπανω απο 1 μηνας που ειχε γινει η αιτηση απο ADSL σε VDSL με τον εξοπλισμό στην Vodafone δεν εχω ακομα προσβαση στο ιντερνετ!

Παλι καλα που βρηκα ενα μόντεμ απο τον ΟΤΕ με το οποιο παιζει κανονικα η γραμμη μου σε VDSL2.

Σε επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα πριν από κάτι μέρες ( με πήραν για να μ ευχηθούν καλά Χριστούγεννα τα παιδιά, μιας και τους ειχα μάθει ολους με  μικρο τους) μου ανέφεραν οτι δεν μπορούν να λυσουν το θεμα με τον ΟΤΕ και θα πρέπει να μου φέρουν νέο εξοπλισμό ο οποίος είναι ακόμα σε ΒΕΤΑ εκδοσή με την ολοκλήρωση του μετα τις 10/1/2018.

Καλες γιορτες !

επειδη δεν ξερω αν εχει λυθει το θεμα γενικοτερα με τα zte λογικο ειναι και ο παροχος να δωσει οτι βρει τωρα προκειμενου να λυσει το θεμαοποτε μην σε παραξενευει το beta.

Στο vdsl δεν παίζει ρόλο ούτε το πόσο "σάπιος" είναι ο χαλκός, ούτε αν είσαι 5 χλμ. από το Α/Κ. Γιατί η διασύνδεση γίνεται από το σπίτι σου στην καμπίνα (σε απόσταση δηλαδή όχι πάνω από 200-300m) και από εκεί και πέρα η καμπίνα συνδέεται με οπτική ίνα στο Α/Κ. Άρα αυτονόητο είναι ότι σε vdsl εξαλείφονται προβλήματα που τυχόν υπήρχαν στο adsl.

αν εχεις μακρυα το Kv

αν εχεις χαλια χαλκο μεχρι το Kv.

αν η καλωδιωση στο σπιτι σου εχει bridge taps

ειναι 3 λογοι γιανα παιξεις χειροτερα απο το adsl καθως το vdsl ειναι πολυ πιο απαιτητικο ειδικα στο θεμα bridge taps.

Δεν χρειάζεται να κάνει ο εναλλακτικός έξτρα επισήμανση στην αίτηση προς ΟΤΕ για τη ρύθμιση του vectoring. Είναι ενεργοποίηση vdsl γραμμής. Ο ΟΤΕ έπρεπε να την είχε κάνει με την παράδοση της γραμμής.

ο οτε ψιλοξερει που δεν παιζει.β.αν ηξερε να το λυσει τοτε θα το εκανε καθολικα σε ολους και μαζικα οχι να βαζεις επισημανση στην αιτηση.τι θα βαλεις επισημανση?οτι ο παροχος εδωσε zte?και δεν ξερεις ακριβως σε ποιον θα γινει το θεμα αφου δεν επηρεαζει ολα τα kv.

στο router δεν χρειαζεται να αλλαξει κατι απο ρυθμισεις.

χαχααααα εναλλακτικοί παντελώς άτεχνοι

Ναι οι εναλλακτικοι φταινε λες και το dslam ο εναλλακτικος το εβαλε.λεμε κατι ας το στηριξουμε λιγακι.

Μου θυμησες μια αναλογη περιπτωση που περασα με την 4νετ.Πριν 9 χρονια περιπου οταν ειχα ιντερνετ απο τον οτε και περασα στην forthnet.Η γραμμη μου ηταν isdn και αλλαξε σε pstn.Οταν ηρθε η μερα να ενεργοποιηθω στο δικτυο της 4νετ, το ρουτερ δεν συγχρονιζε.

Τηλεφωνο στην 4νετ να βρουμε τι φταιει.Να μην τα πολυλογω φαγαμε ενα μηνα να βρουμε τι εφταιγε και δεν ειχα ιντερνετ.Αφου ειχα μιλησει με ολο το προσωπικο τεχνικης υποστηριξης, επεσα σε ενα παλικαρακι ευγενικο και προθυμο να βοηθησει.Παρατηρησε οτι η γραμμη δεν ειχε ρυθμιστει για pstn ρουτερ γιαυτο και δεν συγχρονιζε το ρουτερ.Να θυμησω ειχε γινει μεταβαση απο isdn σε pstn.Σε μιση ωρα μετα ειχα ιντερνετ.Το παιδι δεν ειπε κατι να δικαιολογηθει,ουτε εγω ειχα διαθεση για τσακωμους.

στα dslam της forthnet παντως οι καρτες ειναι ειτε isdn ειτε Pstn>οποτε κατι αλλο μπορει να εφταιγε.

Μα παιζει κανονικα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα παιζει κανονικα

Μου αρέσει που δίνεις 2 διαφορετικές απαντήσεις σε 2 διαφορετικά posts σε αυτό που έγραψα. :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...