Live in chaos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους έχω να πω την δικιά μου περιπέτεια η οποία άφορα τον πάροχο της VODAFONE, Κάτοικος δυτικής αττικής , σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ (<2,5 χλμτρ).Με γραμμή ADSL το μέγιστο της περιοχής είναι 4mbps. Από τις 20/11 πήγα σε ένα κατάστημα Vodafone για να κάνω αναβάθμιση την γραμμή μου σε VDSL2 50Mbps, όλα πήγαν καλά η αίτηση μου εγκρίθηκε, παρέλαβα τον εξοπλισμό στις 22/11 τον έκανα εγκατάσταση πέρασα τα username & password και μετά περίμενα τον ΟΤΕ να γυρίσει από το DSLAM (καφάο) την γραμμή μου σε VDSL2 και να μου γυρίσει το προφίλ με λίγα λογία. Το help desk της Vodafone μου είπε ότι προγραμματισμένη αλλαγή από adsl σε VDSL είναι για της 6/12, το οποίο δεν έγινε και όχι δεν γύρισε η γραμμή μου σε VDSL αλλά δεν είχα καθόλου ΊΝΤΕΡΝΕΤ το router δεν συγχρόνιζε ουτε σε ADSL αλλά ούτε και σε VDSL2, έπαιρνα τηλ στο 13830 για να βγάλω άκρη μου έλεγαν ότι είναι θέμα ΟΤΕ, ο ΟΤΕ έλεγε είναι θέμα VODAFONE και συγκεκριμένα θέμα Vectoring ΆΝΤΕ ΒΓΆΛΕ ΆΚΡΗ. Τυχαίνει να είμαι εργαζόμενος στο δίκτυο ΟΤΕ , ζήτησα μια χάρη από την δουλειά μου να έρθει ένας τεχνικός να δει αν έχει θέμα το σπίτι μου γιατί είχα απηυδήσει, να μην τα πολύ λέω ο ΟΤΕ είχε κάνει όλες τις ενέργειες για να έχω VDSL και το θέμα ήταν το ROUTER(ZTE ZXHN H267A) το οποίο μου είχαν δώσει. Όταν το είπα απο στους τεχνικούς την VODAFONE μου είπαν ότι έχετε δίκιο αλλά δεν έχουμε άλλο router να σας δώσουμε MONO TO ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΑΡΈΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ VDSL θα πρέπει να περιμενετε να πάει ο ΟΤΕ στο DSLAM και να κάνει μια μικρή ρύθμιση για να συγχρονίζει το router μας με το DSLAM . Ήθελα να πάω στο κατάστημα της vodafone και να της το φέρω κολάρο το ρουτερ ( το ξέρω δεν φταίει αυτή αλλά!!!), σήμερα έχουμε 14/12 και ακόμα να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ. Ωστόσο προμηθευτικά ένα router της COSMOTE με το Speedport Entry 2i (μεγάλη η χάρη του ) με το οποιο οχι απλά σταθεροποιηθηκε η γραμμή μου αλλα γύρισε αυτόματα του σε VDSL2 50Mbps. Για να το κλείσω μας προμηθεύουν με router που δεν είναι συμβατό με το DSLAM του ΟΤΕ, γαμ@ το κέρατο τους πραγματικά, αυτο ειναι απαράδεκτο, και οχι μόνο στην vodafone το διπλά σπίτι από το δικό μου έκανε αλλαγή απο 50mbps σε 100mbps (wind) και είχε το ίδιο πρόβλημα η λύση έγινε όταν βάλαμε πειραματικά ενα modem router του ΟΤΕ και αποκαταστήσαμε την ζημία μονοι μας . Τα σχόλια δικά σας! 5
MoviemakerGr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Από το 2014 που διάλεξες nickname τίποτα δεν άλλαξε λοιπόν.. 3
NikosKallithea Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 χαχααααα εναλλακτικοί παντελώς άτεχνοι 1
Mr_Terror Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μου θυμησες μια αναλογη περιπτωση που περασα με την 4νετ.Πριν 9 χρονια περιπου οταν ειχα ιντερνετ απο τον οτε και περασα στην forthnet.Η γραμμη μου ηταν isdn και αλλαξε σε pstn.Οταν ηρθε η μερα να ενεργοποιηθω στο δικτυο της 4νετ, το ρουτερ δεν συγχρονιζε. Τηλεφωνο στην 4νετ να βρουμε τι φταιει.Να μην τα πολυλογω φαγαμε ενα μηνα να βρουμε τι εφταιγε και δεν ειχα ιντερνετ.Αφου ειχα μιλησει με ολο το προσωπικο τεχνικης υποστηριξης, επεσα σε ενα παλικαρακι ευγενικο και προθυμο να βοηθησει.Παρατηρησε οτι η γραμμη δεν ειχε ρυθμιστει για pstn ρουτερ γιαυτο και δεν συγχρονιζε το ρουτερ.Να θυμησω ειχε γινει μεταβαση απο isdn σε pstn.Σε μιση ωρα μετα ειχα ιντερνετ.Το παιδι δεν ειπε κατι να δικαιολογηθει,ουτε εγω ειχα διαθεση για τσακωμους. 1
Live in chaos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Αμα δεν ξέρουν οι παροχοι πως να υποστηρίζουν της υπηρεσίες τους καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί!!! 1
ellinas12 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ μία απορία έχω. Αφού τυχαίνει να είσαι εργαζόμενος του ΟΤΕ γιατί δεν πήγες αμέσως στον ΟΤΕ αλλά επέλεξες την Vodafone?
Live in chaos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ μία απορία έχω. Αφού τυχαίνει να είσαι εργαζόμενος του ΟΤΕ γιατί δεν πήγες αμέσως στον ΟΤΕ αλλά επέλεξες την Vodafone? ειμαι νεος εργαζόμενος, είχα συμβόλαιο στην vodafone και δεν με συμφερε να το σπασω για να παω στον ΟΤΕ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 ο ΟΤΕ έλεγε είναι θέμα VODAFONE και συγκεκριμένα θέμα Vectoring ΆΝΤΕ ΒΓΆΛΕ ΆΚΡΗ. Έχει επιλογή για G.Vector το συγκεκριμένο ZTE? Γενικότερα προσπαθώ να βρω specs του στο net και δεν βρίσκω τπτ. Όυτε καν στο site της Voda δεν το έχουν...
bill2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 στο 267a το modulation το έχουν κλειδωμένο 1
ChimairaX Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Το ρούτερ της vodafone δε παίζει ούτε με Username: [email protected] Password: otenet ; Εγώ έτσι μπαίνω. Δε κατάφερα ποτέ να μπω στο ίντερνετ με τα δικά μου στοιχεία
Live in chaos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δεν το δοκίμασα αλλά κατα 99% δεν θα παίζει, διότι δεν είναι θεμα κωδικών και username αλλά εξοπλισμού-ρυθμίσεων απο το DSLAM (vectoring) Έχει επιλογή για G.Vector το συγκεκριμένο ZTE? Γενικότερα προσπαθώ να βρω specs του στο net και δεν βρίσκω τπτ. Όυτε καν στο site της Voda δεν το έχουν... Είναι κλειδωμένα Δεν μπορείς να τα πειράξεις
Lewnidas1995 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 ιδιο θεμα με forhtnet τον τελευταιο μήνα. Σημερα μετα απο 1 μηνα εχω ιντερνετ και πλεον vdsl... το πρόβλημα; Δεν επαιρνα ip. Συγχρώνιζα αλλα δεν επαιρνα ip κατι το οποιο ολοι μου ελεγαν αλλον λογο. Μεχρι και τεχνικο για καινουρια γραμμη μου ειπαν οτι θα φερουν. Ώσπου χθες πηγα στο καταστημα εδω στην Δράμα ετοιμος να τα σπασω ολα εκει μεσα και ο υπεύθυνος πηρε απευθείας τον διευθυντή τηλέφωνο και ως διαμαγείας έχω ίντερνετ σήμερα. 1
pp6210 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Για να το κλείσω μας προμηθεύουν με router που δεν είναι συμβατό με το DSLAM του ΟΤΕ, γαμ@ το κέρατο τους πραγματικά, αυτο ειναι απαράδεκτο, και οχι μόνο στην vodafone το διπλά σπίτι από το δικό μου έκανε αλλαγή απο 50mbps σε 100mbps (wind) και είχε το ίδιο πρόβλημα η λύση έγινε όταν βάλαμε πειραματικά ενα modem router του ΟΤΕ και αποκαταστήσαμε την ζημία μονοι μας . Τα σχόλια δικά σας! άρα λες να φταίνει όλοι οι εναλακτικοί με τα ρούτερ που δίνουν και όχι ο ΟΤΕ που δεν κάνει το δικό του κέντρο συμβατό με τα πρότυπα των "πελατών" του που τον πληρώνουν για καθε διασύνδεση... λογικό μου φαίνεται, αν δουλεύειw στον ΟΤΕ. Εγώ πάλι, που δεν δουλεύω στη vodafone, βίωσα την πιό seamless μετάβαση από adsl σε vdsl απλά βάζοντας το νεο modem στη γραμμή την προηγούμενη με΄ρα απο εκείνη που μου είπαν, δεν άλλαξα ούτε username/ password (τα ρυθμίζει αυτόματα νομίζω από τότε που ήμουν με HOL), και γυρίζοντας το απόγευμα από τη δουλειά, συγχρόνιζα από 5-6mbps σε 44+, χωρίς καμμία άλλη ενέργεια. Και μιλάμε για νότια προάστια, με σάπιο χαλκό και πάνω από 1,5 ΚΜ από το ΑΚ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 άρα λες να φταίνει όλοι οι εναλακτικοί με τα ρούτερ που δίνουν και όχι ο ΟΤΕ που δεν κάνει το δικό του κέντρο συμβατό με τα πρότυπα των "πελατών" του που τον πληρώνουν για καθε διασύνδεση... λογικό μου φαίνεται, αν δουλεύειw στον ΟΤΕ. Από την στιγμή που γυρνάμε σε Vectoring, οφείλουν οι πάροχοι να δίνουν εξοπλισμό που το υποστηρίζει. 3
bill2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Απο οσο ξέρω το zte zxhn h267a υποστηριζει vectoring
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα