Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Photoshop CS26 ερωτησεις ..

1. Αν διπλασιασσω το επίπεδο η νεα φωτο δεν αποθηκευεται ,

αν οχι, τοτε μονο αποθηκευεται... γιατι ???????

Επισης

2. μολις παω να ανοιξω μια εικονα μου βγαζει...

'' αναντιστοιχια ενσωματωμενου προφιλ. Το ενσωματωμενο χρωματικο προφιλ της εικονας δεν ταιριαζει με τον ενεργο χρωματικο χωρο RGB

Τι θελετε να κανετε ? ''

και δινει 3 επιλογες.

Τι σημαινει αυτο ? Τι να επιλεξω ?

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε και καλωσόρισες στο insomnia.

Πρέπει να είσαι νέος χρήστης στο photoshop,έτσι;

Πάμε από την αρχή...

0. Adobe Photoshop CS, CS2... CS6 και μεά πάει CC!

CS26 δε ξέρω. :)

1. Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις εικόνα με επίπεδα σαν jpg ή bmp. Πρέπει να αποθηκευτεί σαν Photoshop PSD αρχείο (και στο λέει νομίζω). Αν τη θέλεις σε ενιαίο αρχείο θα πρέπει να την κάνεις flat από το μενού Layer->Flatten Image.

2. Η κάθε εικόνα έχει ένα αποθηκευμένο προφίλ χρωμάτων. Το ποιο συνηθισμένο είναι το RGB. Το μήνυμα σε ρωτάει αν θέλεις να χρησιμοποιηθεί το προφίλ από την εικόνα ή να μετατραπεί η εικόνα στο προφίλ που έχεις επιλεγμένο στο photoshop. Αν η εικόνα είναι η βασική σου εικόνα και πάνω σε αυτήν θα δουλέψεις, νομίζω ότι είναι καλύτερο να επιλέξεις να διαλέξεις να χρησιμοποιήσει το δικό της προφίλ. Αν η εικόνα θα χρησιμοποιηθεί πάνω σε άλλη τότε να κρατήσεις το υπάρχων για να μη σου αλλάξει τα χρώματα.

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε και καλωσόρισες στο insomnia.

Πρέπει να είσαι νέος χρήστης στο photoshop,έτσι;

Πάμε από την αρχή...

0. Adobe Photoshop CS, CS2... CS6 και μεά πάει CC!

CS26 δε ξέρω. :)

1. Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις εικόνα με επίπεδα σαν jpg ή bmp. Πρέπει να αποθηκευτεί σαν Photoshop PSD αρχείο (και στο λέει νομίζω). Αν τη θέλεις σε ενιαίο αρχείο θα πρέπει να την κάνεις flat από το μενού Layer->Flatten Image.

2. Η κάθε εικόνα έχει ένα αποθηκευμένο προφίλ χρωμάτων. Το ποιο συνηθισμένο είναι το RGB. Το μήνυμα σε ρωτάει αν θέλεις να χρησιμοποιηθεί το προφίλ από την εικόνα ή να μετατραπεί η εικόνα στο προφίλ που έχεις επιλεγμένο στο photoshop. Αν η εικόνα είναι η βασική σου εικόνα και πάνω σε αυτήν θα δουλέψεις, νομίζω ότι είναι καλύτερο να επιλέξεις να διαλέξεις να χρησιμοποιήσει το δικό της προφίλ. Αν η εικόνα θα χρησιμοποιηθεί πάνω σε άλλη τότε να κρατήσεις το υπάρχων για να μη σου αλλάξει τα χρώματα.

Ναι ειμαι νεα στη χρηση του.

Αρα μου λες

1. να επιλεξω '' χρηση του ενσωματωμενου προφιλ (αντι του χωρου εργασιας) .'' Σωστα ??

2. Τί εννοεις αν τη θελω σε ενιαιο αρχειο ?Δεν καταλαβα.

Δημοσ.

1. Ναι

2. Εννοώ αν τη θέλεις σαν jpg. Το psd είναι αρχείο του photoshop και δεν μπορεί εύκολα να το διαχειριστεί ή να το προβάλει άλλο πρόγραμμα. Το psd είναι αν θέλεις να κρατήσεις το αρχείο σαν μακέτα με τα layers και ότι κείμενα βάλεις για να μπορέσεις να την επεξεργαστείς στο μέλλον ξανά. Αλλιώς την κάνεις flat και την σώζεις σαν jpg (όχι jpeg2000, μην μπερδευτείς).

Δημοσ.

Εννοώ αν τη θέλεις σαν jpg. Το psd είναι αρχείο του photoshop και δεν μπορεί εύκολα να το διαχειριστεί ή να το προβάλει άλλο πρόγραμμα. Το psd είναι αν θέλεις να κρατήσεις το αρχείο σαν μακέτα με τα layers και ότι κείμενα βάλεις για να μπορέσεις να την επεξεργαστείς στο μέλλον ξανά. Αλλιώς την κάνεις flat και την σώζεις σαν jpg (όχι jpeg2000, μην μπερδευτείς).

Ναι θελω να την σωσω σαν .jpg

Πως θα γινει αυτο ??????Δεν καταλαβα.

Δημοσ.

File -> Export -> Export As

και εκεί επιλέγεις το είδος μετατροπής .jpg .png κτλπ όπως και τη ποιότητα που θέλεις

το .psd το κρατάς αναλόγως του χρόνου που θα επενδύεις σε κάτι

εφοσον αν αποθηκεύσεις σε .jpg και αύριο θέλεις να αλλάξεις κάτι θα πρέπει να τα κάνεις όλα από την αρχή ή να δουλέψεις πάνω στο .jpg το ίδιο που θα είναι πιο κακό σε αποτέλεσμα

Δημοσ.

File -> Export -> Export As

και εκεί επιλέγεις το είδος μετατροπής .jpg .png κτλπ όπως και τη ποιότητα που θέλεις

το .psd το κρατάς αναλόγως του χρόνου που θα επενδύεις σε κάτι

εφοσον αν αποθηκεύσεις σε .jpg και αύριο θέλεις να αλλάξεις κάτι θα πρέπει να τα κάνεις όλα από την αρχή ή να δουλέψεις πάνω στο .jpg το ίδιο που θα είναι πιο κακό σε αποτέλεσμα

Εμενα δεν μου εχει αυτη το Export as, αλλα αν δεν διπλασσιασω το επιπεδο ,το αποθηκευει ως .jpg

Δημοσ.

Πρέπει να ισοπεδώσεις πρώτα την εικόνα (Layer->Flatten) και μετά να την σώσεις σαν jpg αν και νομίζω ότι αν επιλέξεις jpg στην αποθήκευση (κάτω από το όνομα αρχείου) τότε θα σου βγάλει προειδοποίηση ότι θα σωθεί σαν αντίγραφο.

Δημοσ.

Πρέπει να ισοπεδώσεις πρώτα την εικόνα (Layer->Flatten) και μετά να την σώσεις σαν jpg αν και νομίζω ότι αν επιλέξεις jpg στην αποθήκευση (κάτω από το όνομα αρχείου) τότε θα σου βγάλει προειδοποίηση ότι θα σωθεί σαν αντίγραφο.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλεσ σου ,αλλα εγω εχω την ελληνικη εκδοση και δεν μπορω να βρω τιε επιλογες που μου γραφεις.

Ξερεις μηπως στην ελληνικη εκδοση που θα τα βρω αυτα ?

Δημοσ.

Δε ξέρω πως είναι στα Ελληνικά γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα με το ps στα Ελληνικά και ο λόγος που το έκανα είναι γιατί οι οδηγοί και τα βοηθήματα για το ps στο ιντερνετ είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία στα Αγγλικά και θα έπεφτα στο βάλτο που έπεσες τώρα κι εσύ. Προτείνω να βάλεις την Αγγλική του έκδοση αν θέλεις να ασχοληθείς με το ps.

Όσο για αυτό που λέω, ψάξε στο μενού Επίπεδα (πιθανόν να λέγεται έτσι) για επιλογή Ισοπέδωση (ή κάπως έτσι, πρέπει να είναι προς το τέλος των καταχωρήσεων του μενού Επίπεδο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...