therock Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Εχω παραγγειλει ενα ρουτερ (οχι μοντεμ) για να στελνω ασυρματα το σημα. Η wan port Που εχει πρεπει να συνδεθει απευθειας στο ρουτερ, η μπορω να το συνδεσω στο switch (που εκει ειναι και το ρουτερ) και να μεταδιδω ασυρματα και το ιντερνετ και τα shares Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Σε οποιαδήποτε δικτυακή συσκευή παρέχει πρόσβαση σε μία θύρα LAN (router, switch, AP κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Οκ απλα θελω να βεβαιωθω πως αν το συνδεσω στο Switch θα μπορω να φτιαξω AP, Και να μοιραζω και ιντερνετ και δικτυακους φακελους. Οποτε μου λες με βεβαιοτητα πως γινεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Ναι, γίνεται. Φυσικά μην ξεχάσεις το switch να είναι συνδεδεμένο με το modem/router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Ασφαλως, αυτο συμβαινει ηδη. Ποιος ειναι ο λογος που στην πραξη διαχωριζουν τις θυρες ετσι ονομαστικα ως Lan και Wan εχεις υποψιν σου. Εγκυκλοπεδικα ρωτωντας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 LAN = Local Area Network, το εσωτερικό μας δίκτυο. WAN = Wide Area Network, το εξωτερικό δίκτυο μέσω του οποίου έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο (ή σε άλλο δίκτυο). Ένας router έχει μία θύρα WAN για να πάρει πρόσβαση από άλλο δίκτυο και να την μοιράσει στις LAN. Σε ένα modem/router (ή αλλιώς DSL router) η WAN θύρα είναι αυτή που συνδέεται η τηλεφωνική γραμμή. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Βεβαια παροτι χαρακτηρισμενο με wan λειτουργικοτητα το Modem συνδεεται στο τηλεφωνικο καλωδιο ενω τα router οπως αυτο που θα παρω σε ethernet. Οποτε η θυρα φανταζω δεν εχει προδιαγραφες, απλα wan σημαινει οτι συνδεεσαι σε ενα πιο ευρυ δικτυο Τωρα κατι που ειπωθηκε απο καπου αλλου που με ανυσυχησε (καθοτι σημερα παραλαμνβανω και αρχιζω το στησιμο το ΣΚ) ηταν το εξης Αν θέλεις να το δουλέψεις σαν router και να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του, τότε θα πρέπει να συνδεθεί μέσω του wan με κάποιο υπάρχον modem/router που θα έχει ρυθμιστεί σε bridge. το switch και το nas θα πρέπει να συνδεθούνε μετά στις θύρες ethernet του asus Για ποιο λογο πρεπει το router να το κουμπωσω στο modem και να δουλεψει ως bridge. Απλα να παιρνει μεσω της wan το internet θελω, και να μοιραζει τα τοπικα αρχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Στα router κανονικά έχουμε interface, που ουσιαστικά είναι οι φυσικές Ethernet θύρες. Αυτές μπορούμε να τις ορίσουμε κατά το δοκούν. Δηλαδή ποιες θα παίζουν ως WAN και ποιες ως LAN. Στα απλά router για λόγους ευκολίας, οι εταιρείες έχουν ήδη κάνει αυτό τον διαχωρισμό και στα περισσότερα υπάρχει 1 θύρα WAN και αντίστοιχα 4 LAN. Επιπλέον υπάρχουν και συσκευές με περισσότερες WAN και τουλάχιστον 1 LAN, τα οποία προορίζονται ως Multi WAN ή Load balancing router. Όσον αφορά την ερώτηση, εξαρτάται από που θα πάρει πρόσβαση ο router, πως είναι στημένο το εσωτερικό σου δίκτυο και πως θέλεις να δουλέψει. Να θυμάσαι ότι ο router συνδέει μεταξύ τους 2 διαφορετικά δίκτυα, ότι και αν είναι αυτά. Συνήθως σε μια xDSL σύνδεση έχουμε ένα modem/router το οποίο το γυρίζουμε σε Bridge mode, ώστε να δουλεύει ως απλό modem και πίσω του βάζουμε το δικό μας router που θα κάνει την κλήση ΡΡΡ και θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο, μπορεί ο router να παίρνει σύνδεση από άλλο modem/router (ή σκέτο router) και να θέλουμε να έχει απλή πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς επικοινωνία των 2 LAN μεταξύ τους. Π.χ. μια τέτοια περίπτωση είναι όταν παίρνουμε ασύρματη σύνδεση μέσω ενός ΑΡ και βάζουμε τον router ώστε να έχουμε πρόσβαση από περισσότερες δικτυακές συσκευές (ενσύρματες ή/και ασύρματες), αλλά να μην φαίνονται και να είναι αποκομμένες από το δίκτυο αυτού που σου παρέχει την ασύρματη πρόσβαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_voun Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μια ερώτηση , έχω ένα ρουτερ του ΟΤΕ και θέλω να το βάλω σε έναν υπολογιστή στον οποίο περνώ Ίντερνετ απο usb για πρακτικούς λόγους . Ειναι εφικτό να δουλέψει το ρουτερ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Αν μπορεί μια LAN να ορισθεί ως WAN, ναι μπορεί να παίξει. Δεν έχουν όλα τέτοια δυνατότητα. Τα Speedport που δίνει ο ΟΤΕ το κάνουν. Αλλά πρέπει με κάποιον τρόπο να περάσεις στον υπολογιστή την σύνδεση που έρχεται στην USB θύρα, στην αντίστοιχη Ethernet στην οποία θα συνδεθεί ο router. Στα Windows γίνεται κάνοντας Bridge αυτά τα 2 και με χρήση του Internet Connection Sharing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2017 Επειδη το χασα με το bridge και τις ρυθμισεις εκανα ενα προχειρο σκετς απο το σεταπ μου. Στη πρωτη εικονα εχω το υπαρχον με το μοντεμ στο ενα δωματιο και τα υπολοιπα στο σαλονι. Αυτπ που λεω και θελω να κανω ειναι να παρω το καλωδιο που πηγαινε στο νας να το δωσω στο νεο ρουτερ και το νας να παιρνει τωρα απο το ρουτερ. Και ετσξ τα κινητα και οι ασυρματες συσκυες παιρνοντας απο το νεο ρουτερ να εχουν και ιντερνετ και τους φακελους που μοιραζω Ειμαξ σωστος η κατι δε καταλαβαινω σε αυτο που θελω να κανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Εχω στα χερια μου το νεο ρουτερ και ειμαι στο χωρο που θελω να το στησω αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει τι μου γινεται Απο το παραπανω προκυπτει πως απλως δινεις μια ip στην συσκευη εντος του range που να μην ειναι δεσμευμενη και απενεργοποιεις το dhcp server. Το καλωδιο γιατι πρεπει να συνδεθει μετα στο lan και οχι στο wan ειναι ακομα το αιωνιο μου ερωτημα. Οκ το τηλεφωνικο jack απο τη γραμμη στο τοιχο μεχρι το adsl modem του παροχου ειναι η μονη και αποκλειστικη χρηση θυρας wan για μια οικιακη εγκατασταση, απο κει και περα ολα συνδεονται σε lan? Αυτο προσπαθω να καταλαβω. Το adsl modem δε πιστευω πως ειναι απαραιτητο να το καταργησεις ως ρουτερ. Ας λειτουργει και αυτο ως ενα ακομα ρουτερ, μαζι με το αλλο και να εχω 2 SSID να γινονται Broadcast εφοσον αυτο δε δημιουργει προβληματα. Πρεπει σε αυτη τη περιπτωση να μπλεξω με bridge Και ιστοριες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 πολυ περιληπτικά για να μην μπερδεύεσαι η wan συνδέει δύο διαφορετικά δίκτυα πχ το 192.168.0.1 με το 192.168.2.1 ή στην περιπτωσή σου ... το ιντερνετ δηλαδή όλα τα έξω δίκτυα με το εσωτερικό σου που ειναι για παραδειγμα το 192.168.0.1 για τα υπολοιπα σου απαντώ στην συνέχεια: η συνδεσμολογια σου πρέπει να είναι η ακόλουθη: μοντεμ/ρουτερ του provider(πχ οτε) συνδέεται ένα καλώδιο στις LAN πορτες του με την WAN του νέου σου ρουτερ το νέο σου ρουτερ έχει τις 4 LAN που είναι το εσωτερικό σου δίκτυο και εκπέμπει και wifi (Αν δεν έχει πομπό wifi παιρνεις ένα AP και το συνδέεις πανω σε μια πόρτα του νέου σου ρουτερ δινοντάς του μια ΙΡ ή αντι για ΑΡ βάζεις ένα μοντεμ ρουτερ του ΟΤΕ και κάνεις ότι λεει το βίντεο) υ.γ μπορείς να χεις 2 διαφορετικά SSIDs άλλα αναγκαστικά θαναι στο ίδιο δίκτυο αρα θα τα πισι που θα μπαινουν στο SSID1 θα βλεπουν τα πισι του SSID2 .... για να τα διαχωρίσεις αυτά θες χωριστά vlan... κάτι που πρέπει να υποστηρίζει το νέο σου ρουτερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ποιο router έχεις παραγγείλει, για να σου πούμε τις ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις; Ένας router μπορεί να δουλέψει (ανάλογα σε ποια θύρα παίρνει πρόσβαση) είτε σαν router με σύνδεση στη WAN θύρα, είτε ως απλό ΑΡ και switch με σύνδεση σε μια LAN θύρα. Κάποιες συσκευές το κάνουν αυτόματα μέσω του λογισμικού, παίρνοντας πρόσβαση πάντα στη WAN, αλλά οι περισσότερες ανάλογα την θύρα σύνδεσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Αφηστε μαγκες μαλλον την πατησα και πηρα απλα ενα ακριβο ριπτερ. Asus-RP-AC68U το μοντελο, και δε βλεπω wan πισω ουτε ξερω αν μπορεις τις lan να τις χρησιμοποιησω ως εισοδο για να παρει το ιντερνετ Στο βιβλιαρακι δεν αναφερει παντως λειτουργια που παιρνει ιντερνετ απο ethernet. Σου λεει μονο πως μπορεις μεσω wps η απο web ui να συνδεθεις ασυρματα με το μοντεμ του παροχου και επειτα πως να δωσεις ασυρματα η με καλωδιο στους αλλους clients Μαρεσει κιολας που ρωτησα καπου αλλου για επιβεβαιωση και μου ειπαν οτι ναι κανει και σα ρουτερ Αυτο αξιζει τα λεφτα του στην κατηγορια η να κοιταξω κατι αλλοhttps://www.skroutz.gr/s/8806041/Asus-RP-AC68U.htmlΕιναι μονο repeater η μπορει να παρει ιντερνετ και με καλωδιο και να γινει και ρουτερ? Είναι router, θα πάρει internet μέσω ethernet, σε γενικές γραμμές μου αρέσουν τα asus, ..... SOS αν βλεπετε καπως να σωζει τη κατασταση πειτε μου γιατι εχω ξενερωσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα