Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εχω ξεκινήσει μια αποταμίευση εδώ και μερικους μηνες με το σκεπτικο λιγο πριν το καλοκαίρι να εχω παρει το δικο μου (πρώτο) αμάξι.

Ειμαι 21 χρόνων. Αρχικα οι προτιμήσεις μου ειναι τα ομορφα αμαξια, με σπορ πινελιες (οχι καγκουρικα βεβαια και ούτε με νοιαζει να πιανω 0-100 σε 4 δευτερα :') Απλώς δεν θελω να ειναι ασχημο για τα γουστα ενως απλου 21χρονου. Τα λεφτα τα οποια θα εχω μαζεψει μεχρι τοτε αν ολα εχουν παει καλα θα ειναι περιπου στα 6.000€, εδω τωρα ισως πεσει και μια μικρη βοήθεια απο την οικογένεια οποτε ίσως ανέβει 1 χιλιαρικο αρα περιπου 7.000€ . Εχω κοιτάξει πολλα αμαξια, ομως λόγω ηλικιας δεν γνωρίζω πολλα για αυτα. Ολοι με εχουν πριξει να επικεντρωθώ στα japan οχι και αδικα βέβαια γιατί το nissan primera του πατερα μου 99' μοντέλο κανει τα απολύτως βασικά για σέρβις, πρόβλημα βαρυ εχω πολλα χρονια να δω, ισως και ποτε απο οοσο θυμάμαι. Ομως οπως και να εχει τα golf, polo πχ ειναι ομορφα αμαξια και μιλαω για 09' και μετα, τα αλλα τα εχει σιχαθεί το ματι μου. Σε japan όμως λιγα ειναι όμορφα, το swiftaki στη σπορ έκδοση κατι κανει αλλα δεν μου αρεσει το μεσα του να πω την αλήθεια. Yaris εχω σιχαθεί να βλεπω, οντως ειναι αξιόπιστα θεωρω αλλα μεχρι εκει για υα δικα μου γούστα. Δεν θελω να παρω ενα αμαξι ετσι απλα για να μην καίει και να μην βγαζει προβλήματα. Θελω εναν συνδιασμο οικονομίας αποδοσης και εμφάνισης. Το μονο japan που εχω δει και μου αρέσει ειναι το Mazda 3 με τον κοφτο κωλο, 4πορτο μιας και θελω να κανω ταξιδακια που και που με παρεα μεσα, συνεπώς ψάχνω και καλο χώρο. Βέβαια χανω κατα 50% σε εμφάνιση αλλα καποια συγκεκριμένα μοντελα-εκδόσεις-χρώματα φαίνονται ωραια στο ματι οπως το μπλε του ουρανου ή το άσπρο που εχω δει.

Εχω διαβάσει σε specs οτι καίει μεικτα 5-6λ στα 100 χλμ όμως τα χαρακτηριστικά με την πραγματικότητα δεν ειναι η αλήθεια πάντα.

Γιαυτο λοιπόν ρωταω οποιον ξερει απο φιλους συγγενείς για το συγκεκριμένο αμαξι ή για γενικα mazda 2, mazda 6 μιας και ειναι της ιδιας οικογένειας ή ακόμα καλυτερα αν κάποιος εχει/ειχε αυτο το αμάξι. Στα λεφτά πανω κατω θα τα βρω πιστεύω μια και εκει κυμαίνεται. Ειναι 1600 που γενικά θεωρώ πως απο 1000-1300 κυβικά δεν λεει, είχα φιλο με ford fiesta 1000αρι αν θυμαμαι και σε ενα ταξιδάκι με 3 ατομα συνολο συν αποσκευές εκαψε οσο θα εκαιγε του πατερα μου το 20ετιας σε λιγο αμαξι. Σίγουρα θα κανω μικρα ταξιδακια γ αυτο θελω καλη απόδοση σε αυτο το κομμάτι.

Αρα (σας εχω πριξει το ξέρω, εσυ φιλε/η που το διαβασες μεχρι εδω εχεις μεγαλη υπομονή ή πρεπει να βαριέσαι απίστευτα) αρα λοιπον ψάχνω:

-Οικονομικ(ουλη) αμάξι, γιατι εχω και παπι για μεσα στην πολη οτι χρειάζομαι περνώ το παπι μου ( για βόλτες το θελω το αμαξι με τους φίλους ή τις κρύες /βροχερες μερες)

-4Πόρτο σίγουρα, σιχαίνομαι το ανέβα Κατεβα!

-Να τραβάει με 3 ατομα συνολο και με 2 βαλίτσες!

-Να ειναι κοφτό, δεν μου αρεσει προς το παρών η λιμουζίνα

Και τελος να είναι αξιόπιστο, σχετικο βεβαια αυτο γτ παιζει και η χρηση του καθενός!

Αυτα τα λίγα αχαχχαχαχαχαχα

Εγω ίσως να μην εμπαινα καν να διαβάσω ολο αυτό, συγγνώμη παιδια, αλλα όπως και να εχει, μιλαμε για το πρώτο δικο μου αμάξι, ελπίζω να με καταλαβαίνεται. Ευχαριστώ ολους όσους φτασανε μεχρι εδω. Ό,τι αλλο αμαξι μπορει να προτεινεις ο καθένας ειμαι εδω να το δουμε, ειπα τι κριτήρια εχω, μεχρι Ιούνιο θα ειμαι στο ψαξε ψάξε!

Δημοσ.

Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η αξιοπιστία αν μπορεί να ζήσεις με 2 πόρτες

https://www.car.gr/11649763-kia-proceed-pro-ceed-full-extra

Λογικά θα έχει 1-2 χρόνια ακόμα εργοστασιακή εγγύηση. Το παζαρευεις άμα έχεις και το μαρούλι. Δεν λέω για το συγκεκριμένο, όλο και κάποιο θα βρεθεί ακόμα μέχρι τον Ιούνιο

Δημοσ.

Το 3 είναι εξαιρετική επιλογή, αν εξαιρέσεις το ότι δε βάζει φωτιά στο δρόμο σε όλα τα άλλα είναι πολύ καλό.

Θα έλεγα να κοιτάξεις επίσης και το focus mk2.

Δημοσ.

Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η αξιοπιστία αν μπορεί να ζήσεις με 2 πόρτες

https://www.car.gr/11649763-kia-proceed-pro-ceed-full-extra

Λογικά θα έχει 1-2 χρόνια ακόμα εργοστασιακή εγγύηση. Το παζαρευεις άμα έχεις και το μαρούλι. Δεν λέω για το συγκεκριμένο, όλο και κάποιο θα βρεθεί ακόμα μέχρι τον Ιούνιο

Εμφανισιακά μου αρέσουν τα ceed ακομα και τα πιο παλλια μοντελα, 08-09' αλλα μου ειχανε πει λιγο ζημιαρικα και δύσκολα ανταλλακτικά. Δεν ισχύει αυτό δηλαδη?

Δημοσ.

Το 3 είναι εξαιρετική επιλογή, αν εξαιρέσεις το ότι δε βάζει φωτιά στο δρόμο σε όλα τα άλλα είναι πολύ καλό.

Θα έλεγα να κοιτάξεις επίσης και το focus mk2.

Φιλε μου δεν βρίσκω κατι στο car. Μπορεις να μου στειλεις εναν σύνδεσμο?

Δημοσ.

Eννοείς focus δε βρίσκεις; Ενδεικτικά:

https://www.car.gr/7945986-ford-focus-1-6-ti-vct-115ps-sport

Θα προτιμουσα το mazda 3. Ο φιλος πάνω οταν εννοει δεν θα βγάζει φωτιές εννοεί ότι δεν ειναι γρηγορο? Οσο πχ ενα πιο σπορ αμαξι οπως golf tsi?

Απο κατανάλωση ξερει κανεις απο πρώτο χέρι?

Δημοσ.

Ειμαι 21 χρόνων. Αρχικα οι προτιμήσεις μου ειναι τα ομορφα αμαξια, με σπορ πινελιες (οχι καγκουρικα βεβαια και ούτε με νοιαζει να πιανω 0-100 σε 4 δευτερα :') Απλώς δεν θελω να ειναι ασχημο για τα γουστα ενως απλου 21χρονου. Τα λεφτα τα οποια θα εχω μαζεψει μεχρι τοτε αν ολα εχουν παει καλα θα ειναι περιπου στα 6.000€, εδω τωρα ισως πεσει και μια μικρη βοήθεια απο την οικογένεια οποτε ίσως ανέβει 1 χιλιαρικο αρα περιπου 7.000€ . Εχω κοιτάξει πολλα αμαξια, ομως λόγω ηλικιας δεν γνωρίζω πολλα για αυτα. Ολοι με εχουν πριξει να επικεντρωθώ στα japan οχι και αδικα βέβαια γιατί το nissan primera του πατερα μου 99' μοντέλο κανει τα απολύτως βασικά για σέρβις, πρόβλημα βαρυ εχω πολλα χρονια να δω, ισως και ποτε απο οοσο θυμάμαι. Ομως οπως και να εχει τα golf, polo πχ ειναι ομορφα αμαξια και μιλαω για 09' και μετα, τα αλλα τα εχει σιχαθεί το ματι μου. Σε japan όμως λιγα ειναι όμορφα, το swiftaki στη σπορ έκδοση κατι κανει αλλα δεν μου αρεσει το μεσα του να πω την αλήθεια. Yaris εχω σιχαθεί να βλεπω, οντως ειναι αξιόπιστα θεωρω αλλα μεχρι εκει για υα δικα μου γούστα. Δεν θελω να παρω ενα αμαξι ετσι απλα για να μην καίει και να μην βγαζει προβλήματα. Θελω εναν συνδιασμο οικονομίας αποδοσης και εμφάνισης. Το μονο japan που εχω δει και μου αρέσει ειναι το Mazda 3 με τον κοφτο κωλο, 4πορτο μιας και θελω να κανω ταξιδακια που και που με παρεα μεσα, συνεπώς ψάχνω και καλο χώρο. Βέβαια χανω κατα 50% σε εμφάνιση αλλα καποια συγκεκριμένα μοντελα-εκδόσεις-χρώματα φαίνονται ωραια στο ματι οπως το μπλε του ουρανου ή το άσπρο που εχω δει.

Σου εχω το γρηγορο,αξιοπιστο,καταναλωση θα σου ειναι αδιαφορο στην εμφανιση αλλα κανε και συ μια υποχωρηση..

https://www.car.gr/11958923-toyota-corolla-1-6-vvti-full-extra

https://www.car.gr/10974459-toyota-corolla

• Like 1
Δημοσ.

Κατανάλωση 9+ ,γρήγορο σε σχέση με το ματιζ του άλλου θέματος και φυσικά 1 γενιά πίσω από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα του 2005-6.

Ουσιαστικά είναι τεχνολογία του 2000 το αμάξι.

Δημοσ.

Κατανάλωση 9+ ,γρήγορο σε σχέση με το ματιζ του άλλου θέματος και φυσικά 1 γενιά πίσω από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα του 2005-6.

ποσταρεις λαθος και το εχεις ξανακανει..

για κοιταξε το..

Δημοσ.

ποσταρεις λαθος και το εχεις ξανακανει..

για κοιταξε το..

Απλά δεν είμαι fanboy και δεν βλέπω με παρωπίδες. Εσύ να το κοιτάξεις

Δημοσ.

Ρε μεγαλε τι σχεση εχει ο κινητηρας του matiz τεχνολογικα με τον vvti???

γρηγορο σε σχεση με το matiz.. ιεροσυλια μονο που το αναφερεις!!!

και δεν ειναι στα 9+. Μεση καταναλωση εντος ειναι στα 8.5λ

Καιει απο 8.3 εως 9λ και στα ταξιδια μπορει να πεσει μεχρι τα 6.2λ.

Η τεχνολογια δεν εχει να κανει απολυτα με την χρονολογια αλλα το πως την διαχειριζεται η καθε εταιρεια..

Δημοσ.

Με ποιο αμαξι το συγκρίνεις το matiz γιατί δεν κατάλαβα.

Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα το Toyota auris 1.4 diesel 90hp τούρμπο δεν θα έχεις πουθενά πρόβλημα και μουρατο και χώρους και τετραπορτο κατανάλωση εθνική κάτω λίγο από 5λιτρα με τιμή πετρελαίου όμως ,εγώ είμαι 23 σε ίδια φάση με εσένα και επέλεξα mini cooper 1.4 με τον Toyota d4d κινητήρα θυσίασα λίγο χώρους αλλά μου δίνει ένα premium όλο το αμάξι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...