gorath Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα στην παρέα! Δεν ξέρω αν γράφω στην σωστή κατηγορία καταρχάς. Αν όχι, ας φροντίσει ο καθ' ύλην αρμόδιος mod να το μεταφέρει παρακαλώ. Λοιπόν, με το καινούριο PC που έστησα, προέκυψε επιτακτική η ανάγκη για επιπλέον υποδοχές USB 2.0 και USB 3.0. Λίγο η υδρόψυξη και το τροφοδοτικό της Corsair, λίγο το card reader με USB 3.0 που θέλησα να ενσωματώσω στο κουτί, λίγο κάποια κάρτα ασύρματου δικτύου, διαπίστωσα πως οι 2 υποδοχές για USB 2.0 και η 1 για USB3.1 της μητρικής, δεν επαρκούν. Θα ήθελα, εφόσον μπορείτε, να μου προτείνετε λύσεις αν υπάρχουν, όπως internal hubs, splitters αλλά και δοκιμασμένοι controllers που να με καλύπτουν. Ευχαρσιτώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γράψε ποια μητρική έχεις και ποιες/πόσες συσκευές χρειάζονται usb 3.0. ΥΓ: Ναι σε λάθος κατηγορία είναι το θέμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γειά σου φίλε blueblood. Εχω την Gigabyte z370 gaming 7. Η μητρική έχει μία USB 3.1 και 2 USB 2.0 και χρειάζομαι μία ακόμη USB 3.0 και 2-3 USB 2.0. Την USB 3.0 την χρησιμοποιώ για τις μπροστινές θύρες του case και τη δεύτερη τη χρει'αζομαι για το card reader. Τις USB 2.0 τις χρησιμοποιώ για τις μπροστινές USB 2.0 θύρες του case και για μια κάρτα wifi/bluetooth. Χρειάζομαι άλλες 2 θύρες USB 2.0 για την υδρόψυξη και το τροφοδοτικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Να τα ξεκαθαρίσουμε. Η μητρική σου έχει ένα usb 3.0 και 2 usb 2.0 headers όχι θύρες. Άλλο headers και άλλο θύρες. Σωστά? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 https://technosound.gr/nzxt-iu-01-internal-usb-expansion-board/ Aν θελεις Internal header σε usb2 υπαρχει το παραπανω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Να τα ξεκαθαρίσουμε. Η μητρική σου έχει ένα usb 3.0 και 2 usb 2.0 headers όχι θύρες. Άλλο headers και άλλο θύρες. Σωστά? Σωστά. Όπως έγραψα, αυτά ήδη χρησιμοποιούνται για τις θύρες του case. https://technosound.gr/nzxt-iu-01-internal-usb-expansion-board/ Aν θελεις Internal header σε usb2 υπαρχει το παραπανω Αυτό το πλακετάκι για internal USB 2.0 headers είναι ιδανικό. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για USB 3.0/3.1 είμαι σούπερ καλυμμένος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Σωστά. Όπως έγραψα, αυτά ήδη χρησιμοποιούνται για τις θύρες του case. Αυτό το πλακετάκι για internal USB 2.0 headers είναι ιδανικό. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για USB 3.0/3.1 είμαι σούπερ καλυμμένος Τι ακριβώς έχεις και σου χρειάζονται τόσα header? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Τα περιγράφω πάνω κάτω και στο πρώτο ποστ. Για τις USB 3.0 θύρες του case (front) και για το card reader που θέλω να ενσωματώσω σε ένα μπροστινό φατνίο του case, το οποίο λειτουργεί με USB 3.0 header. Όσον αφορά τα USB 2.0 headers, είναι για τις μπροστινές USB 2.0 θύρες του case, για την υδρόψυξη AIO της Corsair, για το τροφοδοτικό της Corsair και την κάρτα wifi/bluetooth (βασικά το wifi λειτουργεί και χωρίς σύνδεση σε USB header - το bluetooth είναι που έχει θέμα). Έχω βρει κάτι όπως το παρακάτω σε controller για το USB 3.0 αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάτι όπως αυτό που μου πρότεινες της ΝΖΧΤ και για USB 3.0 μπας και βγει λίγο πιο οικονομική η κατάσταση... http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=51044&cat=16 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Για usb 3 δεν έχω βρει κάτι ακόμα και αυτό που είναι usb 2 βγήκε σχετικά πρόσφατα μιας και αρκετά πράγματα ζητάνε εσωτερικό usb 2 header για την επικοινωνία με τον υπολογιστή (aio coolers, rgb controllers κτλ) Αν δεν σου φτάνουν τα usb 3header μάλλον έπρεπε να το μελετήσεις από νωρίτερα και να το έβλεπες όταν έκανες την αγορά της μητρικής Μία άλλη λύση ειν να βρεις καλώδιο που να μετατρέψει της usb 3 που έχει πίσω η μητρική σε εσωτερικού header (όταν ξεκίνησαν να βγαίνουν κουτιά με usb 3 κάποιες εταιρίες έδιναν κάτι τέτοιο) και σίγουρα έχω δει σε σε αναζήτηση σε ebay αλλά έψαχνα κάτι άσχετο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αυτές οι κάρτες κάπου εκεί κυμαίνονται. Πάνω από 20 ευρώ. Πρέπει να δούμε όμως και τι chip φοράνε και ποιο είναι το καλύτερο. Όμως αν δεν χρησιμοποιηθούνε για να συνδεθούν απηκευτικά μέσα δεν σε νοιάζει τι chip φοράνε. Edit: Από τα πιο οικονομικά και με καλές κρητικές είναι τα Inateck https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Inateck+2-Port+PCI-E+USB+3.0 Χρησιμοποιούν chipser της FRESCO Logic. Παλιότερα δεν είχε γρήγορα και αξιόπιστα chipset αλλά τα έχουν βελτιώσει αρκετά. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2017 από BlueBlood7 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Ποιοτικά φαίνονται τα προϊόντα της inateck. Αυτό της Silverstone που έβαλα στο λινκ φίλε blueblood είναι της προκοπής (δεν το κατέχω το άθλημα )? https://technosound.gr/nzxt-iu-01-internal-usb-expansion-board/ Aν θελεις Internal header σε usb2 υπαρχει το παραπανω Το παράγγειλα. Πιστεύω σε μια δυο μέρες να το έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Το Silverstone φορά Eatron chipset το οποίο δεν διαβάζω και καλά πράγματα για drivers. Επίσης από ότι διαβάζω παίζει σημαντικό ρόλο και η μητρική. Κάποιες μητρικές έχουν θέμα με τους drivers και κάποιες όχι. Τα καλύτερα chipset είναι τα NEC/RENESAS, ASMEDIA. FRESCO Logic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα