Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πολιτικα συστηματα που τα κυβερνα το χρημα τον λιγων και περνουν εγκαθετες εντολες δεν θελουν να εχουν ρομποτ γιατι θελουν να σε εχουν δουλο δηλαδη υπηρετη τους με το χρημα.... δηλαδη με ενα κοματι χαρτι ...η ενα κομματι πλαστικο...η ενα κομματι ξυλο η ενα κομματι πανι η με ενα εικονικο αριθμο καπου''... τα οποια μονο αυτοι τα πιστοποιουν..... ;) ..... Δειτε το βιντεο οσοι δεν το εχετε δει .... http://www.tilestwra.com/to-psema-sto-opio-zoume-ena-mikro-ntokimanter-pou-richni-mia-kritiki-matia-ston-kosmo-giro-mas/ ....... ;)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι αλλα ούτε να πεθάνουν απο την πείνα θελουν :)

στο εξωτερικο τη ψαχνουν τη λυση, UBI. αμα το υιοθετισουν οσο ζω ακομα εφυγα, καθιστε εδω να ρουτινιαζετε 10 ωρες αρκει να μη σας φανε τη δουλεια τα ρομποτ

Δημοσ.

Λες χαζομάρες, άνθρωπος άεργος θα πάει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση ή το πάθος του (ζωγραφική, αθλητισμό, κατασκευές)

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άτομα να κάθονται να κοιτάνε το ταβάνι. Ακομα και γω που μαι τεμπελοσκυλο και θα χαζεύω το pc όλη μερα, κάποια στιγμή θα βαρεθω και θα κάνω κάτι πιο παραγωγικό

Και αυτή ειναι η διαφορα, τότε θα μπορείς να σαι παραγωγικός, στο ελλαδισταν του σήμερα δεν μπορείς. Εμενα τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου, ότι καλό πας να κάνεις δεν υπάρχει κράτος να σε υποστήριξει αλλά και ο κόσμος ενώ στα λόγια είναι μαζί σου, στη πράξη λόγω κουλτούρας θα σε δυσκολέψει

Δημοσ.

Α και απο τους συναδέλφους σου βρισκεις "εμποδια", όχι απαραίτητα επειδή είναι κακοί ή τεμπέληδες, αλλα γιατί μπορεί να έχουν βαρεθεί να προσπαθούν να προσφέρουν ενώ όλο το σύστημα έχει στηθεί αλλιώς. Στη τελική άνθρωποι είναι και έχουν παιδιά και ανάγκες, τους παρεξηγείς άμα πάνε με τα νερά για να χουν ψωμί στο τραπέζι τους?

Δημοσ.

Η δήθεν νέα AI(νευρωνικά δίκτυα) είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιά και αυτό που κάνει είναι να προσεγγίζει άγνωστες συναρτήσεις. Αυτό που κάποιοι αποκαλούν υποτιμητικά curve fitting και στη στατιστική το λέμε παλινδρόμηση.

Όσα επιτεύγματα έχει παρουσιάσει αυτό το είδος AI είναι μέσα στον απλοϊκό κόσμο των παιχνιδιών όπου:

Α) είναι εφικτό να πειραματίζεται χιλιάδες φορές το σύστημα μέχρι να αρχίσει να αναπτύσσει μοτίβα χρήσιμων ενεργειών. Ενώ στην αληθινή ζωή π.χ. δεν γίνεται να τρακάρεις άπειρες φορές αυτοκίνητα για να μάθεις ότι είναι κάτι κακό. Το αντιλαμβάνεσαι εκ των προτέρων μέσω του "commonsense reasoning". 

και

β) Η συνάρτηση αξιολόγησης που ενημερώνει την ΑΙ για την πρόοδό της(π.χ. σκορ παιχνιδιού) είναι πάναπλη στο σχεδιασμό της, εν σχέσει με τις αντίστοιχες των ζώων(ένστικτα, συναισθήματα, αισθήσεις), οι οποίες απαιτούνται για την αξιολόγηση απείρως πολυπλοκότερων καταστάσεων του αληθινού κόσμου.

Πραγματική AI ικανή να στείλει σπίτι τους κάποιες ομάδες εργαζομένων θα δείτε μόνο όταν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο όρος unsupervised learning. Αυτό που κάνουν όλα τα πραγματικά νοήμονα όντα παράλληλα με supervised learning.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, το λέγαμε εδώ και καιρό. Όπως το έλεγαν δεκάδες επιστήμονες και αναλυτές από δεκαετίες.

Οι επερχόμενες αλλαγές θα συνταράξουν τις κοινωνίες σε απίστευτο βαθμό. 

Αλλά πως λένε και πολλοί εδώ, ο καμπιταλισζμός και οι αγγορές θα βρουν την λύση μην τρομάζετε τον κόσμο.... :rolleyes:

Δημοσ.

Ο προπάπους μου ήταν αμαξάς, και αν δεν είχε ανακαλυφθεί το αεροπλάνο σαν μέσο μεταφοράς τώρα θα είχα κληρονομήσει την επιχείρηση.

Ξέρετε πόσοι καβαλάρηδες χάσαν τη δουλειά τους;

• Like 4
Δημοσ.

Τελικά αυτό το σενάριο δεν αποτελεί πλέον θέμα επιστημονικής φαντασίας, το ζήτημα είναι ότι εάν όλα τα αναλάβουν τα ρομπότ θα μπορεί ο άνθρωπος να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο συνειδητότητας αρκεί όμως να μην υπάρχουν προβλήματα ανεργίας ή φτώχειας; 

Δημοσ.

Ο προπάπους μου ήταν αμαξάς, και αν δεν είχε ανακαλυφθεί το αεροπλάνο σαν μέσο μεταφοράς τώρα θα είχα κληρονομήσει την επιχείρηση.

Ξέρετε πόσοι καβαλάρηδες χάσαν τη δουλειά τους;

Ο αμαξάς αγόρασε αυτοκίνητο και έγινε ταξιτζής. Τα ρομπότ σου λέει το άρθρο θα σε πετάξει εκτός εργασίας. Δεν αλλάζει το εργαλείο της δουλειάς αλλά αντικαθίσταται ο εργαζόμενος. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Δημοσ.

Ο αμαξάς αγόρασε αυτοκίνητο και έγινε ταξιτζής. Τα ρομπότ σου λέει το άρθρο θα σε πετάξει εκτός εργασίας. Δεν αλλάζει το εργαλείο της δουλειάς αλλά αντικαθίσταται ο εργαζόμενος. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Και ο Χ, Ψ, Ζ φουκαριάρης που θα υποτιμηθεί από το αφεντικό γιατί έχει φτηνότερο μεροκάματο, τι είναι? Το ίδιο πράγμα δεν γίνετε εδώ και δεκαετίες??? Στα ρομπότ κολλήσαμε???

Δημοσ.

Aνθρωπος αεργος,κολοκυθι σαπισμενο...

θέλω Δουλειά γιατί μου αρέσει να είμαι Δούλος να έχει νόημα η ζωή μου να βάζω το κεφάλι κάτω να πορεύομαι χωρίς πολύ σκέψη

γιατί

το προβατίσιο μυαλό μου έννοιες σαν το Δημιουργική Απασχόληση δε θέλει να ζοριστεί να τις συλλάβει γιατί τότε θα πρέπει να αναρωτηθεί το γιατί και τελικά στο βάθος, ποιος ο λόγος της ύπαρξης μου και φοβάται να αρχίσει να ρωτάει τέτοια πράματα όταν στην εκκλησιά ο παπάς τα ξέρει ούλα αυτά τα δύσκολα και φοβιστικά

μοντελάκι που φοριέται πάρα πολύ, ειδικά στα επαρχιακά μέρη και κυρίως στα ζομποχώρια

• Like 1
Δημοσ.

Το ζήτημα προφανώς είναι υπαρκτό και πολύ σοβαρό. Υπάρχει μία ολόκληρη κουβέντα γι αυτό που λέγεται "μετα-καπιταλισμός", δηλαδή για το πως ο αυτοματισμός είναι ικανός να οδηγήσει τον καπιταλισμό σε κατάρρευση, αφού κόσμος χάνει τις δουλειές του, δεν δημιουργούνται αρκετές νέες δουλειές και, επομένως, η κατανάλωση κάποια στιγμή θα αρχίσει να πέφτει.

Θα θυμάστε το ρητό που λέει "ο καπιταλιστής είναι ικανός να σου πουλήσει το σκηνί με το οποίο θα τον κρεμάσεις"... Στην ουσία κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει. Ο καπιταλισμός βοήθησε πάρα πολύ στο να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας και, μέσω της εξέλιξης, να αντικατασταθούν δύσκολες δουλειές από πιο εύκολες και να βελτιωθεί δραματικά το επίπεδο ζωής μας. Αλλά αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι ο αυτοματισμός καταργεί δυσανάλογα πολλές θέσεις εργασίας σε σχέση με το πόσες δημιουργεί.

Το ζήτημα, προφανώς, αφορά όλους και γι αυτό ασχολούνται. Άνθρωποι που θεωρητικά δεν έχουν λόγο να φοβούνται (πχ. Bill Gates ή άτομα που εργάζονται στον αυτοματισμό) εκφράζουν από καιρό διάφορες απόψεις. Πιστεύω ότι μία λύση όπως η φορολόγηση ρομποτικών θέσεων εργασίας και το ενιαίο εισόδημα (UBI) αναγκαστικά θα προκύψει.

Παραθέτω και δύο ενδιαφέροντα, μη-συνομοσιολογικά και αρκετά εμπεριστατομένα βίντεο (κατά την άποψή μου) ως τροφή για σκέψη.

https://www.youtube.com/watch?v=WSKi8HfcxEk

https://www.youtube.com/watch?v=MGdQnL4-H9M

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, το λέγαμε εδώ και καιρό. Όπως το έλεγαν δεκάδες επιστήμονες και αναλυτές από δεκαετίες.

Οι επερχόμενες αλλαγές θα συνταράξουν τις κοινωνίες σε απίστευτο βαθμό. 

Αλλά πως λένε και πολλοί εδώ, ο καμπιταλισζμός και οι αγγορές θα βρουν την λύση μην τρομάζετε τον κόσμο.... :rolleyes:

ολος ο πλανητης υπερχρεωμενος εντωμεταξυ

Δημοσ.

Αυτό που δεν συμπεριέλαβε στο σκεπτικό του ο αρθρογράφος είναι, ότι ο πληθυσμός της γης τα τελευταία 13 χρόνια αυξήθηκε κατά 1,1 δις και μέχρι το 2030 θα έχει αυξηθεί άλλο τόσο (τουλάχιστον).

Τα ρομπότ μπορεί να αφαιρέσουν θέσεις εργασίας, αλλά οι συνολικές θέσεις εργασίας θα αυξηθούν, οπότε μαζί με τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τα ρομπότ (κάποιος τα φτιάχνει και τα συντηρεί) δεν αποκλείεται η αναλογία να παραμείνει η ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...