Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας

επειδη εχω καποια πραγματακια και καθονται σκεφτξκα να θλοποιησω αυτο το σχεδιο δηλαδη να φτιαξω ενα πινακα ταμπλο οπως εχουμε σε ενα αληθινο αμαξι...

εχω λοιπον ενα ταμπλο απο passat

εχω controller progauge

εχω arduino uno

το σχεδιο λοιπον εχει ως εξης.

θελω τους μηχανισμους με τις βελονες να το συνδεσω απο το progauge controller και με arduino να βγαλω τις ενδειξης των led.

Δημοσ.

θα ηθελα λοιπον την βοηθεια σας αν υπαρχει καποιος με το arduino θα ηθελα στον κωδικα arduino ide...

για αρχη θα ηθελα ενας που ξερει να μου πει πως μπορω να του δωσω εντολη πχ οταν αναβει το φλας στο παιχνιδι να αναβοσβηνει και το led στο ταμπλο το οποιο εχω βρει σε ποιο pin ειναι στην μπλε φισα των οργανων.

• Moderators
Δημοσ.

Έχεις κοιτάξει καθόλου αυτό το project (simhub); Φαίνεται να είναι αρκετά κοντά σε αυτό που θέλεις, υποστηρίζει κάποια γνωστά παιχνίδια και ο δημιουργός του φαίνεται να συνεχίζει να το αναπτύσσει και να προσφέρει υποστήριξη.

http://www.racedepartment.com/threads/simhub-diy-sim-racing-dash.121578/

Υπάρχουν και σχετικά videos στο youtube. 

Δημοσ.

καλημερα δεν ειναι κοντα σε αυτο που θελω και εχω στο μυαλο μου...εκει σε αυτο το forum παιζουν με simhub κατι που δεν με εξυπηρετει σε κατι.

εχω δει και στο youtube οντως υπαρχουν διαφορα tutorial  αλλα κανεις δεν δειχνει καποιο tutorial να γραψει κωδικα arduino πχ για τις ενδειξεις φλασ.παντως σε ευχαριστω για την απαντηση σου θα περιμενω μπας και ξερει κανεις απο εδωω να με βοηθησει αλλα ωστοσο θα κοιταω και εγω μπας και βρω λυση...

ευχαριστω πολυ και παλι...

• Moderators
Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει σωστά σε πρώτη φάση θέλεις να δουλέψει αυτό με τα φλας/blinkers. Οπότε θα χρειαστεί με κάποιο τρόπο να ανιχνεύεις την κατάσταση των blinkers στο παιχνίδι που θέλεις ώστε να μπορείς μετά να τη μεταδόσεις στο arduino.

Από όσο ξέρω αυτό (η ανίχνευση) τυπικά γίνεται με 3rd party telemetry plugins που υποστηρίζουν ένα ή περισσότερα παιχνίδια , ή κάτι ανάλογο που θα χρειαστεί να γράψεις εσύ.

Το simhub φαίνεται να δουλεύει με αυτή τη λογική. Telemetry plugin και αποστολή μηνυμάτων σε arduino που τα χειρίζεται ανάλογα. Δεν ξέρω αν κάνει detect/export κατάσταση blinkers. Υποθέτω είναι και ανά παιχνίδι αυτό.

Λογικά θα βρεις telemetry plugin για το παιχνίδι που σε ενδιαφέρει. Για το ets2 βλέπω να υπάρχουν ήδη κάποια.

Στο simhub δίνουν κάποια παραδείγματα για κώδικα για sketch ώστε το arduino να χειρίζεται μηνύματα από τι telemetry, και μάλλον μπορείς να δανειστεις τη γενική λογική τους και να κάνεις κάτι δικό σου.

Μεταφέρω το θέμα στο section του προγραμματισμου όπου ίσως βρεις περισσότερη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...