tasos854 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Αφού άλλαξα την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού ,δοκιμάζω τα routers , και παρατηρώ ότι το "μαμά Forthnet" συγχρονίζει στα 41.500kbps ενώ το Tp link στα 38.600kbps. Πριν αλλάξω την καλωδίωση, συγχρονίζονταν, ναι μεν χαμηλότερα και τα δύο, αλλά πάντα το Tp link πάντα 2-3 ΜΒ ψηλότερα από το "μαμά Forthnet". Γνωρίζει κάποιος τί μπορεί να συμβαίνει; (και στα δύο routers έγινε format πριν δοκιμαστούν). Επισυνάπτω τα status και των δύο routers. Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 α.διαφορετικο chipset διαφορετικος συγχρονισμος.τυπικα κανα firmware update αν υπαρχει.επισης την καλωδιωση ελπιζω να την εκανες ετσι https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf το 9980 επισης δεν υποστηριζει vectoring οποτε αν παιρνεις απο kv και αργοτερα γινει vectoring δεν θα παιζει
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Συγνώμη... έχω μιαν απορία:Format σε router???Τι ακριβώς εννοεί ο φίλος μας;;;Μήπως εννοεί reset (εργοστασιακή επαναφορά);;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ε ναι λογικά. το 9980 επισης δεν υποστηριζει vectoring οποτε αν παιρνεις απο kv και αργοτερα γινει vectoring δεν θα παιζει Δεν παίρνει από KV, στην 1η photo έχει 8b profile και στην 2η βλέπεις το VID που είναι 1102 αντί για το 835 των KV.
tasos854 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Παιδιά reset - εργοστασιακές ρυθμίσεις εννοώ! firmware update έχω κάνει στο tp link. To μαμά δεν έχει διαθέσιμα updates.. Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.... α.διαφορετικο chipset διαφορετικος συγχρονισμος.τυπικα κανα firmware update αν υπαρχει.επισης την καλωδιωση ελπιζω να την εκανες ετσιhttps://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdfτο 9980 επισης δεν υποστηριζει vectoring οποτε αν παιρνεις απο kv και αργοτερα γινει vectoring δεν θα παιζει από την εισόδου του διαμερίσματος το έφερα καρφωτά στο μπριζάκι. Καμία διακλάδωση πουθενα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταιει. Εαν κρατησώ το "μαμα" ως modem και κάνω Bridge mode με το router, θα κερδίσω τίποτα; Σε ευχαριστώ!
jkoukos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Την απάντηση θα την δώσεις μόνο εσύ, ανάλογα τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι 2 συσκευές (χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν τον συγχρονισμό) και σε βολεύουν: Αν σου φαίνονται τα ίδια, άσε το ΖΤΕ μόνο του στην γραμμή και παρόπλισε ή πούλα το 9980. Αν ξεχωρίζει το TP-Link, βάλε το ΖΤΕ σε bridge (με κέρδος τον συγχρονισμό) και πίσω του το 9980 που θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα ως ο κύριος router.
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 On 13/12/2017 at 7:02 PM, Criss_X said: Συγνώμη... έχω μιαν απορία: Format σε router??? Τι ακριβώς εννοεί ο φίλος μας;;; Μήπως εννοεί reset (εργοστασιακή επαναφορά);;;; factory default On 13/12/2017 at 7:17 PM, ThReSh said: Ε ναι λογικά. Δεν παίρνει από KV, στην 1η photo έχει 8b profile και στην 2η βλέπεις το VID που είναι 1102 αντί για το 835 των KV. ουτε καν το ειδα.αν ειναι να παρει αλλο παλι βεβαια καλο ειναι να παρει να παιζει με vectoring. On 13/12/2017 at 8:57 PM, tasos854 said: Παιδιά reset - εργοστασιακές ρυθμίσεις εννοώ! firmware update έχω κάνει στο tp link. To μαμά δεν έχει διαθέσιμα updates.. Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.... από την εισόδου του διαμερίσματος το έφερα καρφωτά στο μπριζάκι. Καμία διακλάδωση πουθενα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταιει. Εαν κρατησώ το "μαμα" ως modem και κάνω Bridge mode με το router, θα κερδίσω τίποτα; Σε ευχαριστώ! απο καλωδιωση εισαι μια χαρα.μπορεις να βαλεις το zte σε bridge αλλα ισως να θες admin στοιχεια,μπορεις να βαλεις το tp link να παιξει σαν δευτερος ρουτερ απο πισω(δεν ξερω αν μπορει να παιξει pppoe passthrough με το zte ή να βαλεις το tp link να παιξει σαν access point πανω στο zte On 13/12/2017 at 9:31 PM, jkoukos said: Την απάντηση θα την δώσεις μόνο εσύ, ανάλογα τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι 2 συσκευές (χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν τον συγχρονισμό) και σε βολεύουν: Αν σου φαίνονται τα ίδια, άσε το ΖΤΕ μόνο του στην γραμμή και παρόπλισε ή πούλα το 9980. Αν ξεχωρίζει το TP-Link, βάλε το ΖΤΕ σε bridge (με κέρδος τον συγχρονισμό) και πίσω του το 9980 που θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα ως ο κύριος router. Η και σαν access point αν το θελει για το wifi μονο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα