Προς το περιεχόμενο

Αυτοσχέδια αποτροπή εισαγωγής σκόνης στο κουτί του Υπολογιστή.

FishFIsh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Πρόσφατα έφτιαξα ένα ιδιαίτερο, μακρόστενο κουτί για υπολογιστή με μία είσοδο αέρα από τα αριστερά και μία έξοδο από τα δεξιά. Στην είσοδο και στην έξοδο μπήκαν από ένας 200mm ανεμιστήρες. Ανάμεσα στον κάθε ανεμιστήρα και στο κουτί έβαλα ύφασμα από πρόσοψη ηχείου για να αποτρέψω την σκόνη απ'το να εισέρχεται στο κουτί... Το κακό είναι ότι το ύφασμα είναι αρκετά πυκνό, με αποτέλεσμα να αποτρέπει τον περισσότερο αέρα να εισέλθει. Στην εξαγωγή δεν υπάρχει τόσο θέμα, καθώς το ύφασμα έχει μπει από την άλλη πλευρά του ανεμιστήρα συγκριτικά με την εισαγωγή και ο αέρας "ρουφιέται" από το ύφασμα σε αντίθεση με την εισαγωγή που προσπαθεί να το φυσήξει από μέσα του.

Θα ήθελα να μου πείτε, αν κάποιος βέβαια γνωρίζει, τι άλλο ύφασμα ή υλικό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω (μαύρου χρώματος καλό θα ήταν) και που θα μπορούσα εντός Αθηνών να αγοράσω το εν λόγω υλικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρο καλσόν, ή να πάρεις κάποιο φίλτρο αέρα (πλάκα) απο αυτοκίνητο.

• Like 1

Το καλσόν το έχω σκεφτεί και μπορεί να το δοκιμάσω (αν και ψάχνω κάτι με σχετικά ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα και το καλσόν δεν το δίνει και τόσο). Όσο για το φίλτρο αέρα, αν κατάλαβα σωστά ποιο εννοείς, είναι σχεδιασμένα για λειτουργία "σκούπας", δηλαδή για να ρουφιέται ο αέρας από το φίλτρο. Δε νομίζω να μπορεί να περάσει αέρας από το φίλτρο απλά με το φύσημα του ανεμιστήρα. Ευχαριστώ όμως για τις ωραίες ιδέες :-)

Το καλσόν είναι πολύ καλή λύση και όσο για το αισθητικό μέρος, αν αφιερώσεις λίγα λεπτά μπορείς να το κάνεις να φαίνεται σαν..'pre-installed'. Το έχω χρησιμοποιήσω αρκετές φορές, θα ανεβάσω φώτο με την πρώτη ευκαιρία.

Καθαρίζεται εύκολα με ένα πινελάκι και αν κάποτε παλιώσει, 'σκίζεις και κάνα καλσον' :P  και το αντικαθιστάς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...