aneurysm Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Εχω έναν FX 6300, σε μητρική Asrock 970-pro3 M, 16 GB corsair 2133, R9 380, σε ποιοτικά ρευματα και κουτι. Επεσε στα χερια μου ο ι5 2400, και ερωτω: Αξίζει η αλλαγή? Το πισι το εχω στο σαλονακι, για ταινιες μουσικουλα και χαλαρο gaming, Forza, PES και κανα άλλο ραλλάκι. Αν ναι, τι μητρική σε mATX να κοιτάξω, ετσι ώστε αργότερα αν πεσει στα χερια μου κανας 3770Κ να τον σηκώσει άνετα? Ψύξη εχει μια corsair H80 Θενξ!
strawman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Oχι. Ειναι εντελως sidegrade αυτο που πας να κανεις. Σε καποια games σιγουρα θα παει καλυτερα (αν και οριακα, μη φανταστεις τρελες διαφορες), αλλα δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για μητρικη ακομα και για το δελεαρ του 3770k στο μελλον. Αν στο μελλον εχεις λεφτα, σε 2-3 μηνες που θα βγουν τα entry level mobo παιρνεις 8400 + mobo στα 270€, δεν εχει νοημα να πεταξεις λεφτα σε τεχνολογια 7ετιας. 2
jgeorgiou Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 πράγματι τα κέρδη θα είναι μικρά , όταν μαζέψεις λεφτά πάρε ένα καινούριο(σοβαρό) μηχάνημα 1
Zaknafein Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Καλά όσο οι μνήμες DDR4 έχουν τιμή κοσμήματος (και όχι απλά χρυσού που έλεγε κι η διαφήμιση), ολική αναβάθμιση δεν αξίζει με ή χωρίς φθηνή mobo. Ο καιρός του FX πλησιάζει, αλλά είναι κακό το timing για τέτοιου είδους αναβάθμιση και έχει ψωμιά ακόμα για τέτοια χρήση. Για το sidegrade τα ίδια, λεφτά σε μητρική ~7 ετών +άλλα λεφτά μετά για 3770Κ; imho πούλα τον 2400 και φάτα σε τηγανιές (ή βάλτα στην άκρη για το μελλοντικό upgrade)
aneurysm Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κοιτα, δεν εχω παραπονακι απο τον FX, απλά επειδή εκατσε δωρεαν ο 2400, ρωτησα αν σαν sidegrade έπαιρνε ενα +20% τα πάνω του, απλά για το ψυχολογικο του θεματος, αν αξιζε να γίνει η κίνηση.. Ειδάλλως μια φθηνή μητρική και κατι ραμ που κάθονται και τον χαρίζω στο ανηψάκι μου. Οσο για το μελλοντικο Upgrade, νομιζω οτι μια τριετία την έχει ακόμα χαλαρα το πισακι για αυτα που του κάνω, σε 720p. Καλως τις DDR5 τοτε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα