Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδή και εγώ το ίδιο σύστημα θα κάνω πάνω κάτω χωρίς οθόνη, κουτί , ssd,  με 8Gb single RAM  corsair και με την gigabyte g1 6gb, σου προτείνω την Gigabyte Z370 Auros Gaming 3 https://www.skroutz.gr/s/13263912/Gigabyte-Z370-Aorus-Gaming-3.html είναι στα 10 παραπάνω αλλά αξίζει !

Έχουν κάποια ουσιώδη διαφορά? Γιατί από τη σύγκριση, σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά βλέπω. Εκτός αν έχεις προσωπική εμπειρία.

1. Αυτά που πρότεινα πιο πάνω έχουν εξωτερικές θέσεις. Αλλά το κουτί είναι και λίγο στα γούστα του καθενός σαν εξωτερική εμφάνιση. δεν παίζει ρόλο μόνον αυτή βέβαια αλλά και πολλά άλλα. Ρίξε και συ μια ματιά σε κουτιά και γράψε μας αν κάποιο σου έχει κινήσει το ενδιαφέρον.

Τα κουτιά που μου πρότεινες εσύ, ήταν μια χαρά με τις σωστές προδιαγραφές (μου). Σαν χαρακτηριστικά φυσικά, δεν είδα διαφορά οπότε ισχύει η υποκειμενική άποψη του καθενός!

3. Όχι δεν υπάρχει διαφορά. Ίσως κάπου να σε βοηθήσει αν έχεις 2 που λειτουργούν σαν dual channel. Θα έβαζες 1 αν αργότερα είχες σκοπό να βάλεις άλλη μία. Καλύτερα όμως δύο για λόγους troubleshooting. Αν τα τινάξει η μία να μπορείς να κάνεις δοκιμές.

Άρα ισχύει ότι είναι λίγο καλύτερα τα 2 κομμάτια (dual channel) από το 1. Οκ.

Για την οθόνη τώρα, με έβαλες σε σκέψεις. Η διαφορά κόστους είναι αμελητέα και δεν υπολόγιζα σε τόσο μεγάλη διάσταση. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να λάβω υπόψη (π.χ. απόσταση από οθόνη), πέραν του αν  χωράει στο γραφείο!!!

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια 27αρα σίγουρα θέλει λίγο μεγαλύτερη απόσταση. 

Μια οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση θέλει πιο κοντινή απόσταση αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει αυτό γιατί το budget σου είναι για την κλασσική ανάλυση 1920x1080.

Τώρα το πόσο ακριβώς απόσταση χρειάζεσαι θα το δεις εσύ αυτό. Άλλο τα μάτια μου και άλλο τα μάτια σου.

Επίσης αυτό που πρέπει να δεις σχετικά με την οθόνη είναι αν έχει ρύθμιση κατ' ύψος. Αν δεν έχει είτε θα πρέπει να βάλεις από κάτω να την ανεβάσεις ή να ρυθμίσεις την καρέκλα σου πάνω ή κάτω αν και εφόσον αυτή ρυθμίζεται. Επίσης ρόλο παίζει και το γραφείο. Αν είναι πολύ ψηλό τότε για να μπορούν και τα χέρια σου να πιάνουν σωστά σωστά το ποντίκι. Να ακουμπά όπως πρέπει το χέρ σου στο γραφείο. Έχω δει και τέτοιες περιπτώσεις. Δεν έχουν όλες οι οθόνες ρύθμιση κατ΄ύψος. Μια LG των 150 ευρώ ναι μεν καλή οθόνη αλλά δεν αναιβοκατεβαίνει. Συνήθως οι Dell οθόνες έχουν συτή την ρύθμιση + το ότι η Dell έχει άψογο service.  Το καλύτερο είναι αν μένεις Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα να πας στο Mall στo Μαρούσι (Σταθμός Νερατζιώτισσα) να χαζέψεις οθόνες. Μικρές-Μεγάλες, φθηνές-ακριβές, ματ-glossy, μικρής ανάλυσης-μεγάλης(2k-4k) κλπ

https://www.exclusivestores.gr/dell/index.asp

Δημοσ.

Όπως σωστά παρατήρησε και ο BlueBlood7, η σούμα βγαίνει στα 1.179.

Σ' ευχαριστώ για την πρόταση, απλώς να παρατηρήσω κάποια πράγματα:

1. Τα κουτιά δεν έχουν εξωτερικές θέσεις και θέλω θέσεις για DVD & Rack.

2. Η Μ2 NVME, έχει μεγάλη διαφορά από το SSD ή εγώ που είμαι "αρχαίος" δεν θα καταλάβω τίποτα?

3. Το ρώτησα και νωρίτερα, το ένα module (16) είναι καλύτερο από δύο (8) ή δεν υπάρχει διαφορά?

4. Φθηνότερη μητρική κατά πόσο? Να κατεβεί 30-40 ευρώ? Μήπως μέχρι να κατεβούν τόσο, ξανανέβουν RAM-GPU και βρεθώ περισσότερο χαμένος ή μήπως θα είναι πιο εξελιγμένες οι μητρικές?

5. Για τον συνδυασμό R7 1700 το σκέφτομαι, αλλά ανεβαίνω πολύ σε μπάτζετ.

6. Η οθόνη 27'' δεν είναι τεράστια για Η/Υ?

Amd r7 1700 (277$)

Asrock ab350m pro 4 (76$)

---------------------

353$

ή

Amd R7 1700 (277$)

Asrock ab350 pro 4 (92$)

------------------

369$

Intel I5 8400 (202$)

Asrock z370 killer (142$)

--------------------------

344$

Μόνο εγώ βλέπω πως δεν ανεβαίνεις καθόλου?

Αν εκμεταλλευτείς σωστά τις καλές τιμές των AB350 μητρικών , θα πάρεις αρκετά δυνατότερο σύστημα και σε μια αναβαθμισιμη πλατφόρμα .

Ο Nvme έχει διαφορά αλλά όχι τόση που να το αντιλαμβάνεσαι τρέλα όπως πχ γινόταν μεταξύ SSD και σκληρών δίσκων HDD.

Σε ότι αφορά την οθόνη προσωπικά παίζω με δύο 27αρες 1080p.

Δεν θα γυρνούσα ποτέ σε τίποτα μικρότερο.

Επίσης σε σχέση με αυτή που είχες διαλέξει η DELL είναι με IPS panel .

ΤΝ panel δεν ;γοραζεις το 2017

Δημοσ.

Λέμε σχετικά με το budget των 1000 ευρώ και όχι σχετικά με την σύνθεση που έκανε ο φίλος.Αλλά ακόμα και έτσι τον ανεβάζεις 60 ευρώ. Ανέβηκε που ανέβηκε 110 ευρώ το ανεβάζεις και άλλο. Του προτάθηκαν επίσης μνήμες φθηνότερες από αυτές που είχε βάλει κατά 20 ευρώ.

Δημοσ.

Να πω και γω τα 2 μου σεντς, η 27αρα δεν βολευει οσο η 23 / 24 για fps games. Απλα ειναι πολυ μεγαλη η επιφανεια και αργεις να "δεις" κοσμο. Ειδικα στο PUBG που παιζω πολυ τελευταια ειναι λιγο βασανο να εντοπισεις κοσμο. 

Δημοσ.

Για 27" FHD . Δεν νομίζω ότι θα είσαι πιο κοντά στην οθόνη από 55 cm !!!!

Εφόσον δεν είσαι πιο κοντά (που έτσι κι αλλιώς θα είχες πρόβλημα) πάρε 27" , αν δεν σε περιορίζει το οικονομικό . 

Τούτη , στα 190 ευρώ .

Δημοσ.

Όλες τα ίδια έχουν απλά αυτή έχει τα usb 3.1 gen 2 ενώ η asrock έχει τα gen.1... προσωπικά για αυτό αλλά και από θέμα ποιότητας θα διαλέξω την gigabyte

Δημοσ.

Όλες τα ίδια έχουν απλά αυτή έχει τα usb 3.1 gen 2 ενώ η asrock έχει τα gen.1... προσωπικά για αυτό αλλά και από θέμα ποιότητας θα διαλέξω την gigabyte

Με δεκα ευρω παραπανω παει εδω

https://www.anandtech.com/show/11860/z370-motherboards-asus-asrock-ecs-evga-biostar-msi-gigabyte/32

Αυτο για την ποιοτητα δεν ισχυει. Ποιοτικες και vfm μητρικες βγαζει η asrock και σε low budget βλεπε pro4 σε ολα τα sockets και σε high βλεπε taichi.

Δημοσ.

Μάλλον καταλήγω στο τέλος. Να επανέλθω σε 2 ερωτήσεις.

1. Έχω DVD-RW με LightScribe (εκτυπώνει σε επιφάνεια DVD) IDE σύνδεση. BlueBlood7 πρότεινες καινούργιο γιατί ο αντάπτορας IDE to SATA μπορεί να είναι πιο ακριβός. To θέμα είναι ότι δεν βρίσκω LightScribe καινούργιο. Αντάπτορα βρήκα αλλά δεν ξέρω για αξιοπιστία. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.

2. Έχω 2 δίσκους SATA1 σε RAID-0. Στο καινούργιο σύστημα, μπορούν να «κουμπώσουν» ξανά σε RAID-0 και να λειτουργήσουν, όπως ήταν? Δεν είναι τραγικό να χάσω τα αρχεία αν δεν γίνεται, αλλά από την άλλη έχω γύρω στα 50GB παιδικές ταινίες (καλή συλλογή) και η μικρή θα γκρινιάζει!!!

Δημοσ.

Ναι μπορεις.

Φθηνο ειναι το controller δοκιμασε εφοσον δε βρισκεις καινουργιο sata.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις τους.

Κατέληξα στο παρακάτω αφού με το ... μπουρου μπουρου, ανέβασα το μπάτζετ (το ήξερα από πριν πως θα γίνει!!).

CPU Intel Core i5-8400 Box

MOBO Asrock Z370 Killer SLI/ac

RAM Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz

SSD Samsung 850 Evo 250GB

PSU Corsair CX Series 550M

GPU Gigabyte GeForce GTX1060 OC (3GB, GDDR5, 192bit)

MONITOR Dell SE2717H

CASE Aerocool Aero-800

Άντε και καλές γιορτές σε όλους. Τα λέμε το 2030 ξανά (13 χρόνια!!!).

• Like 3
Δημοσ.

Μπορεις να εξοικονομησεις με αυτες https://www.skroutz.gr/s/11387683/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-2666MHz-BLS2C8G4D26BFSBK.html

και αφου το ανεβασες πας εδω https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX550M.html?from=catspan&keyphrase=tx+550

Αν δεν αλλαξεις καρτα γραφικων σε κατηγορια 1080 και πανω δεν εχει νοημα να βαλεις παραπανω watt.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...