Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 1000

Χρήση υπολογιστή : Γενική (Office, Internet, παιχνίδια)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:  Όχι ιδιαίτερα (επεξεργασία εικόνας, ενώσεις χαρτών)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι?  Ηχεία υπάρχουν.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Ναι, Win 10.

Επειδή ο παλιός Η/Υ παρέδωσε πνεύμα (μητρική) μετά από 13 χρόνια, σκέφτομαι για κάτι αξιοπρεπές. Μετά από σχετική έρευνα και αρκετή ανάγνωση στο forum, έκανα και μια ενδεικτική σύνθεση.

CPU                  Intel Core i5-8400 Box

MOBO              Asrock Z370 Killer SLI/ac

RAM                 Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz

SSD                 Samsung 850 Evo 250GB

PSU                 Seasonic M12II-520 EVO

CASE               NZXT S340 Elite

GPU                 Palit GeForce GTX1050 Ti 4GB Dual OC

MONITOR        AOC G2460VQ6

Βέβαια, επειδή έχω χάσει την στενή επαφή με το χώρο τα τελευταία χρόνια (από την εποχή του RAM!!!) θα ήθελα τα φώτα από τους «ειδικούς», για άλλες προτάσεις.

1. Το κουτί, θα ήθελα να έχει εξωτερικές θέσεις  για DVD Drive και HDD Mobile Rack.
  2. Η παραπάνω σύνθεση και το μπάτζετ, είναι σχετικά (ή άσχετα για κάποιους!!) καθώς, ούτως ή άλλως η διαφορά από το προηγούμενο σύστημα (875PBZ, P4 2.8 HT, 2 GB RAM) θα είναι μέρα με τη νύχτα. Απλώς, θα ήθελα να υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης – αναβάθμισης.
  3. Αξίζει τον κόπο, να στήσω το σύστημα χωρίς GPU και να είμαι με την OnBoard για λίγο καιρό και να περιμένω μπας και πέσουν οι τιμές στο εγγύς μέλλον? (Το ίδιο και για RAM)

Και κάποιες ερωτήσεις για τα εξαρτήματα του παλιού Η/Υ:

1. Έχω 2 δίσκους SATA1 σε RAID-0. Στο καινούργιο σύστημα, μπορούν να «κουμπώσουν» ξανά σε RAID-0 και να λειτουργήσουν, όπως ήταν? Εάν όχι, και χρειάζονται format, αξίζει να συνδεθούν σε RAID-0 (έστω για λίγη αύξηση ταχύτητας)?
  2. DVD-RW Drive IDE, μπορεί να συνδεθεί (με αντάπτορα?) σε σύνδεση SATA3?
  3. Έχω οθόνη SyncMaster920N. Φαντάζομαι μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με την καινούργια (για έξτρα επιφάνεια εργασίας)?
  4. Για Win10, κάτι διάβασα για κλειδιά ΟΕΜ, πολύ φθηνά (5-10€). Είναι αξιόπιστα?

Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τώρα όταν γράφεις για παιχνίδια τι εννοείς? Θέλεις να παίξεις καινούργια παιχνίδια ή τα παλιά?  Καινούργια ποια?

Απαντήσεις για τα παλιά

1. Όχι δεν αξίζει.

2. Πιθανότατα όσο κοστίζει ένας αντάπτορας κοστίζει ένα καινούργιο DVD Drive. Οπότε το παλιό για ανακύκλωση

3. Ναι

4. Ναι υπάρχουν στο psngames.org.

Δημοσ.

Λόγω του παλιού Η/Υ, δεν έχω δοκιμάσει κάποιο καινούργιο παιχνίδι. Αλλά σαν κατηγορία, αυτά που με ενδιαφέρουν είναι στρατηγικής και FPS (τύπου Age of Empires, Starcraft, Battlefield, Call of Duty, Assasin's Creed). Φυσικά κι ενδιαφέρομαι για καινούργια.

Δημοσ.

Αν θες να κρατήσεις τους δίσκους πάρε έναν εξωτερικό αντάπτορα να τους χρησιμοποιείς σαν αποθηκευτικούς χώρους. Κατά τα άλλα μου αρέσει η σύνθεσή σου για pc με all around χαρακτήρα. Αν θες καλύτερα γραφικά κοιτάς σε GTX1060 ή RX570 (για να τη συνδυάσεις με freesync monitor, όπως αυτό που έχεις επιλέξει)

Δημοσ.

Αντάπτορα έχω ήδη (και το rack). Για την 1060 κάποια πρόταση? Απ' ότι διαβάζω, 1060 με τα 3GB είναι αρκετή και τα 6GB ...too much. Να κρατήσω κάβα για Ram για αργότερα?

Δημοσ.

Για τη ραμ θα το καταλάβεις εσύ από τη χρήση που θα κάνεις αν χρειάζεσαι 16gb. Οι τιμές τους εικάζεται ότι θα ανέβουν κι άλλο πάντως. 

Κάρτα αν κινηθείς στα 200-230€ θα προτιμούσα RX570 4gb

Δημοσ.

Για τη ραμ θα το καταλάβεις εσύ από τη χρήση που θα κάνεις αν χρειάζεσαι 16gb. Οι τιμές τους εικάζεται ότι θα ανέβουν κι άλλο πάντως.

Θα ανεβούν κι άλλο? Κι εγώ ήλπιζα μπας και πέσουν οι τιμές, ώστε να πάρω αργότερα επιπρόσθετη. Δεν μου καιγόταν η μητρική νωρίτερα ...

Η μνήμη είναι εντάξει ή τα 3000Mhz είναι υπερβολικά (δεν αξιοποιούνται) και να επιλέξω κάτι φθηνότερο?

Κάρτα αν κινηθείς στα 200-230€ θα προτιμούσα RX570 4gb

Είναι καλύτερη από την 1060 3GB ή την προτείνεις λόγω freesync που είπες νωρίτερα?

Το τροφοδοτικό για αυτές τις κάρτες είναι αρκετό?

Δημοσ.

Είναι κοντά οι δύο κάρτες. Σε κάποια παιχνίδια η 570 είναι μπροστά (BF1,REvil7,Doom,Rainbow6) σε άλλα η 1060 (FarCryP, GTAV, ROTTR). Kαι το freesync παίζει ρόλο ναι, αφού τα freesync monitors είναι πιο φθηνά από τα gsync.

To Seasonic των 520w είναι πολύ καλό ακόμα και για 1080ti. Oι 1060,570 είναι εντάξει και με 400w.

• Like 1
Δημοσ.

Η μνήμη είναι εντάξει ή τα 3000Mhz είναι υπερβολικά (δεν αξιοποιούνται) και να επιλέξω κάτι φθηνότερο?

Υπερβολική θα ήταν από 3466mhz και πάνω. Και 2666mhz καλά είναι. 

Δημοσ.

Οι ram μέχρι το καλοκαίρι θα είναι στα ίδια ή παραπάνω και μετά θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές.(στο περίπου είναι το καλοκαίρι μπορεί η πτώση να είναι και μάιο μπορεί να φτάσει έτσι μέχρι και χειμώνα :P)

ram κοίτα για 3200 (όχι ότι έχει τρελή διαφορά με τα 3000 ή τα 2666 απλά υποτίθεται ότι είναι το ιδανικό)

Δημοσ.

Φτασαμε στο σημειο αυτες να θεωρουνται vfm και στις προτεινω αν πας σε 16gb αμεσα. http://www.dexter.com.gr/index.php?route=product/product&product_id=2082

Στο θεμα της καρτας τωρα ψηφιζω 1060. Μην σου δημιουργηθει η εντυπωση οτι σε δεσμευει στην επιλογη monitor το adaptive sync. Θα ειναι γενικη η χρηση οποτε θα ελεγα να αφησεις το μονιτορ που κοιτας και να επιλεξεις σε ips η va panel πχ https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=9872057%2C12738079%2C11453561

Απλα προτασεις δεν ειμαι ειδικος ουτε υπαρχει κανονας.

Δημοσ.

Επειδή δεν έχω τις γνώσεις σας, μήπως (για να διατηρήσω το μπάτζετ) να πήγαινα σε I3 8100 και αυτά που θα γλυτώσω να τα δώσω σε RAM και GPU? Κι επίσης τι είναι προτιμότερο 8GB 3200Mhz ή 16GB 2666Mhz, συχνότητα ή ποσότητα?

Δημοσ.

H συχνότητα είναι για τους ενθουσιώδεις gamers. Άρα καλύτερα ποσότητα στη ram για σενα. Όσο για τον 8100 είναι πρακτικά ένας τετραπύρηνος, όπως οι προηγούμενοι i5 kabylake και θα σου είναι αρκετός για τη χρήση που κάνεις. Απλά ο 8400 είναι πιο futureproof, λόγω των 6 πυρήνων.

Δημοσ.

Μετά από τις προτάσεις καταλήγω κάπου εδώ:

CPU                  Intel Core i5-8400 Box

MOBO              Asrock Z370 Killer SLI/ac

RAM                 Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-2666MHz

SSD                 Samsung 850 Evo 250GB

PSU                 Seasonic M12II-520 EVO

CASE               Aerocool Aero-800

GPU                 Gigabyte GeForce GTX1060 3GB

MONITOR        AOC G2460VQ6

Καμμιά αντιπρόταση?

Υπάρχει κάποια "ασυμφωνία" εξαρτημάτων (κάποιο πολύ καλό που δεν γίνεται εκμεταλλεύσιμο στο έπακρο)?

Το κουτί, είναι εντάξει από χώρο για τη GPU?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...