Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλες και φίλοι,

Με υπέρμετρη χαρά και ενθουσιασμό, αγόρασα πρόσφατα έναν SSD Crucial MX300 275gb, επειδή αποφάσισα να αναβαθμίσω το παλιό μου iMac 21.5" (late 2009)! Βλέπετε είχε καταντήσει σαραβαλάκι με τo πεπαλαιωμένο hardware, και ζοριζόταν αδιακρίτως να τρέξει σκέτα τα El Capitan. Ταυτόχρονα του κούμπωσα και άλλα 8gb ram στα αρχικά 4, και με 12gb σύνολο, τα επίπεδα ευχαρίστησής μου σε σχέση με πριν έχουν φτάσει στα ουράνια.

Επανερχόμενος στο θέμα μας, κάνοντας λίγη έρευνα στο internet για την αλλαγή του δίσκου, και προς μεγάλη μου απογοήτευση, διάβασα οτι υπάρχει ένα πρόβλημα και όταν κάποιος εγκαθιστά δίσκους που δεν είναι της apple, το σύστημα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις θερμοκρασίες του "ξένου" δίσκου και έτσι οι ανεμιστήρες τρέχουν στο μέγιστο διαρκώς, κάνοντας χαρακτηριστικό και βασανιστικό θόρυβο. Άκουσα στη συνέχεια οτι υπάρχουν κάποιες λύσεις οι οποίες μου διέφυγαν εντελώς! Yay me! :D

Όντας συνοφρυωμένος που θα πρέπει να μου βγει το λάδι για να κάνω μια απλή αναβάθμιση, κάλεσα την  InfoQuest για να μάθω πόσο θα κοστίσει και αν έχουν κάποια λύση για το πρόβλημα του ανεμιστήρα.

Το σήκωσε μία κοπέλα, και μου είπε αρχικά οτι για να μου αλλάξουν το δίσκο θα κοστίσει 75€. Ναι καλά ακούσατε! Εβδομήντα και πέντε ευρώ, σχεδόν όσο έκανε ο δίσκος. Στη συνέχεια φτάνοντας στην ερώτηση για τον ανεμηστήρα το μόνο που μου είπε είναι ότι "ααα.. επειδή δεν είναι δίσκος της Apple, δεν ευθύνεται η εταιρία μας για τυχών προβλήματα!".. Της το έκλεισα όπως όπως.

Συντετριμένος που η χαρά της αναβάθμισης μετατράπηκε σε θρήνο, θλήψη, και αγωνία,  είμαι σήμερα εδώ και απευθύνομαι πλέον σε εσάς! Τους διαδικτυακούς μου Αϊ Βασίληδες.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα service που να ξέρει να κάνει την αλλαγή, χωρίς να με γδάρει ζωντανό οικονομικά, και χωρίς να έχει τουπέ για αλλαγές του, κατά τ' άλλα, συμβατού SSD της Crucial;

Μήπως να το ψάξω και να το κάνω μόνος μου; Ξέρει κάποιος το θεματάκι του ανεμιστήρα πως λύνεται; Βεντούζες για το τζάμι μπροστά που βρίσκω;

Οϊμέ!

Δημοσ.

βεντούζα και μικρή αν έχεις κάνεις την αρχή και μετά με νύχια ή και μόνο νύχια μπορείς αρκεί να ξέρεις

για το θέμα του ανεμιστήρα έχει ένα καλώδιο που κουμπώνει με ένα τετράγωνο ας πούμε βύσμα στον παλιό δίσκο, εκεί βραχυκυκλώνεις τις επαφές που θα κουμπώνανε στον δίσκο με ένα μονόκλωνο καλώδιο και το μονώνεις για να μείνει πλέον στον αέρα και έλυσες το πρόβλημα

για να μπει ssd θέλει να βρεις καλή θήκη μετατροπής 3,5" σε 2,5" γιατί συνήθως είναι μικρές και δεν πιάνουν και οι 4 βάσεις που έχει το σασί για έναν 3,5" δίσκο - αυτό εφόσον δεν θές να το βάλεις μπακαλίστικα με tire-up ή ταινία

Δημοσ.

Καποια στιγμη ειχα ρωτησει στο καταστημα ired για αλλαγη hdd σε imac late 2012 και απο οσο θυμαμαι μου ειχε πει μια παραπλησια τιμη και με 3 μηνες εγγυηση (?)  Κανε μια ερωτηση δεν χανεις κατι......

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω τον δικό μου αλλά εδώ στο νησί μου ζητάνε περί τα 350 Ευρώ για να μου αλλάξουν σκληρό ssd και να μου βάλουν μνήμες και κοιτάζω μήπως βρω κάποιον άλλο εδώ που να κάνω την δουλειά μου χωρίς να τον στέλνω Αθήνα .

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostasrodos29 είπε

Και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω τον δικό μου αλλά εδώ στο νησί μου ζητάνε περί τα 350 Ευρώ για να μου αλλάξουν σκληρό ssd και να μου βάλουν μνήμες και κοιτάζω μήπως βρω κάποιον άλλο εδώ που να κάνω την δουλειά μου χωρίς να τον στέλνω Αθήνα .

Το έκανα μόνος μου απο guide στο internet.

Κατσαβίδια, βεντούζες και προσοχή χρειάζεσαι μόνο.

Μέτρια δυσκολία, και σχετικά εύκολη αν έχεις κάποιον να σε βοηθάει.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Έλεος είπε

Το έκανα μόνος μου απο guide στο internet.

Κατσαβίδια, βεντούζες και προσοχή χρειάζεσαι μόνο.

Μέτρια δυσκολία, και σχετικά εύκολη αν έχεις κάποιον να σε βοηθάει.

Έβαλες και δίσκο και μνήμες ? Πόσο σου κόστισε ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasrodos29 είπε

Έβαλες και δίσκο και μνήμες ? Πόσο σου κόστισε ?

80 ευρώ ο δίσκος και άλλα 70 οι μνήμες νομίζω.

Τη δουλειά την έκανα εγώ οπότε κόστισε μόνο το χρόνο και την προσοχή μου, μαζί με κάποια κατσαβίδια που δεν είχα (γύρω στα 5 ευρώ).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Έλεος είπε

80 ευρώ ο δίσκος και άλλα 70 οι μνήμες νομίζω.

Τη δουλειά την έκανα εγώ οπότε κόστισε μόνο το χρόνο και την προσοχή μου, μαζί με κάποια κατσαβίδια που δεν είχα (γύρω στα 5 ευρώ).

Μια χαρά μπροστά στα 350 που ζητάνε εμένα είναι πολύ καλά !

Δημοσ.

Κάτοχος παρόμοιου Mac με το δικό σου, αναβάθμισα πρόσφατα σκληρό και μνήμες και βρήκα την υγεία μου. Ο υπολογιστής για τη χρήση που τον θέλω είναι σαν καινούριος. 

Λόγω έλλειψης χρόνου (και διάθεσης) να ασχοληθώ τον πήγα σε έναν γνωστό μου που έχει συνοικιακό μαγαζί ηλεκτρονικών υπολογιστών και μου έκανε τη δουλειά γρήγορα και οικονομικά. Σημειωτέον η κοπέλα μου δούλευε τότε στην Infoquest και όταν μου είπε τα χρήματα που ζητάνε έπαθα σοκ και δεν πλησίασα καν.

Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι σε οποιαδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών υπολογιστών θα κάνεις τη δουλειά σου. Αν θες ωστόσο να σου συστήσω τον δικό μου πες μου.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Trapper είπε

Κάτοχος παρόμοιου Mac με το δικό σου, αναβάθμισα πρόσφατα σκληρό και μνήμες και βρήκα την υγεία μου. Ο υπολογιστής για τη χρήση που τον θέλω είναι σαν καινούριος. 

Λόγω έλλειψης χρόνου (και διάθεσης) να ασχοληθώ τον πήγα σε έναν γνωστό μου που έχει συνοικιακό μαγαζί ηλεκτρονικών υπολογιστών και μου έκανε τη δουλειά γρήγορα και οικονομικά. Σημειωτέον η κοπέλα μου δούλευε τότε στην Infoquest και όταν μου είπε τα χρήματα που ζητάνε έπαθα σοκ και δεν πλησίασα καν.

Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι σε οποιαδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών υπολογιστών θα κάνεις τη δουλειά σου. Αν θες ωστόσο να σου συστήσω τον δικό μου πες μου.

Είμαι Ρόδο και κοιτάζω κάπου από εδώ να μην τον στέλνω Αθήνα κτλ .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μετά από εγκατάσταση SSD & RAM σε ίδιο iMac (iMac 27 late 2009) η οθόνη μοιάζει να μαζεύει ίχνη σκόνης/τρίχες σαν κουκίδες στο εσωτερικό της, που φαίνονται όταν είναι κλειστή/μαύρη. Ξέρει κανείς τι παίζει? Αν δεν έχει τοποθετηθεί καλά και μαζεύονται πχ εκεί? Αν και θα το επιστρέψω να το φτιάξουν μέσα στη βδομάδα.

Επεξ/σία από Yiannis87
Δημοσ.

Η οθόνη έχει ένα τζαμί που την καλύπτει. Εκεί συνήθως μαζεύεται σκόνη. Βγαίνει με βεντούζες σχετικά εύκολα . Μόνο μαγνήτες το κρατάνε. Δες σχετικά βίντεο στο internet. Μπορείς να το βγάλεις να το καθαρίσεις.

Δημοσ.

Θα το πάω να το διορθώσουν. Απλά μου φάνηκε περίεργο που όλο αυτό εμφανίστηκε μετά την τοποθέτηση ssd και τον υποθετικό καθαρισμό που έκαναν 

Δημοσ.

όποτε ανοίξει κάποιος το μηχάνημα μπαίνει σκόνη μέσα ανάμεσα στην οθόνη και το τζάμι

προτού το κλείσει ξανά πρέπει να ξοδέψει κάποιο χρόνο να το καθαρίσει καλά και να κάνει και μερικές προσπάθειες πρώτα να το κλείσει μέχρι να πετύχει να μείνει η λιγότερη σκόνη στην οθόνη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...