Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τα πω εγω ολα αυτα στον τεχνικο που θα ερθει αυριο(δηλαδη να συνδεσει κατευθείαν τον 3ο οροφο στη γραμμη και τον 1ο να τον συνδεσει με την επιστροφη απο τον 3ο ωστε να εχει και αυτος μόνο τηλέφωνο) και ελπιζω να μην με γραψει στα τετοια του και ή μου πει μπαρουφες για να φυγει. Εγω θεωρητικά εχω πρόσβαση μονο στον χωνευτή μου ετσι; Το βοξ δεν εχω δικαίωμα να το πειραξω;

Επεξ/σία από F3niX
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κανονικα χωνευτη.και λογικα δεν θα χρειαστει στο ενδιαμεσο box.αν τωρα καποιον οροφο τον εχουν συνδεσει απευθειας στο ενδιαμεσο box αν και δυσκολο εκει ,υποχρεωτικα....θα πρεπει να το βγαλεις απο εκει

Δημοσ.

24 ώρες μετά, και είμαι 24 ωρες ονλινε!! Ο τεχνικος που ηρθε ηταν γαματος! και θελησε να ασχοληθεί. Σε ευχαριστω παρα πολυ Μ. (παιζει να διαβάσει το thread :P) Με γλύτωσες απο αρκετες χριστοπαναγιες. Ευχαριστω και σενα πουλινο που ασχολήθηκες με το θεμα και επιβεβαίωσες τις υποψίες μου! Θάνατος στα bridge taps!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το κακο ειναι οτι απειρα ατομα εχουν θεμα με τα bridge taps και δεν λενε στον πελατη ποιο ειναι το θεμα.απλα λενε φωναξε ηλεκτρολογο .η παει ο τεχνικος και λεει κατω ειμαι στα 50 πανω στα 30.ηλεκτρολογο.ο ηλεκτρολογος δεν ξερει καν τι να ψαξει και σου λεει ολα οκ και ξεκιναει το παρτυ μετα μεχρι να πει καποιος για τα bridge taps.

Δημοσ.

Ειναι η ευκολη λυση στο πρόβλημα, ο ενας να τα φορτωνει στον αλλον. Ημουν τυχερος που το παιδι ασχοληθηκε μολις ανεφερα bridge taps.  Στη δικια μου περιπτωση για να κανω και μια ενημερωση στο τοπικ. Αν και βελτιωθηκε η κατασταση και πλεον βλεπω 2-3 24ωρα(πριν δεν εβλεπα ουτε 1) ακομα κανει αποσυνδεσεις που και που. Αν ξεκινησει θα κανει απανοτες 3-4 αποσυνδεσεις. Αμα το "πιασει" δλδ μου σπαει τα νευρα για λιγη ωρα. Ο τεχνικος μου ειχε πει οτι αν συνεχισουν οι αποσυνδεσεις θα φτενε τα error(fec error ).που οντως πρεπει να εχω πολλα.  Προς στιγμή το παρατηρω.. 

Δημοσ.
13 hours ago, F3niX said:

Ειναι η ευκολη λυση στο πρόβλημα, ο ενας να τα φορτωνει στον αλλον. Ημουν τυχερος που το παιδι ασχοληθηκε μολις ανεφερα bridge taps.  Στη δικια μου περιπτωση για να κανω και μια ενημερωση στο τοπικ. Αν και βελτιωθηκε η κατασταση και πλεον βλεπω 2-3 24ωρα(πριν δεν εβλεπα ουτε 1) ακομα κανει αποσυνδεσεις που και που. Αν ξεκινησει θα κανει απανοτες 3-4 αποσυνδεσεις. Αμα το "πιασει" δλδ μου σπαει τα νευρα για λιγη ωρα. Ο τεχνικος μου ειχε πει οτι αν συνεχισουν οι αποσυνδεσεις θα φτενε τα error(fec error ).που οντως πρεπει να εχω πολλα.  Προς στιγμή το παρατηρω.. 

αν πλεον εχεις τον ιδιο συγχρονισμο κατω και τον ιδιο πανω οποτε δυσκολο να φταιει κατι στην καλωδιωση σου τοτε το προβλημα ειναι καπου εξω.η μια λυση ειναι να σου βαλουν καποιο μεγαλυτερο Profile για να παιζεις πιο σταθερα.η δευτερη λυση ειναι να παει βλαβη χωρις να σημαινει οτι θα γινει κατι.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, poulinos είπε

αν πλεον εχεις τον ιδιο συγχρονισμο κατω και τον ιδιο πανω οποτε δυσκολο να φταιει κατι στην καλωδιωση σου τοτε το προβλημα ειναι καπου εξω.η μια λυση ειναι να σου βαλουν καποιο μεγαλυτερο Profile για να παιζεις πιο σταθερα.η δευτερη λυση ειναι να παει βλαβη χωρις να σημαινει οτι θα γινει κατι.

Ακριβώς τον ίδιο έχω. Το attainable δεν έχει αλλάξει. Απλά αποσυνδεομαι πιο σπάνια

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 3071/30714 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 8669/41196 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 18.8/8.2 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 3.4/16.5 dB 
Output Power(Up/Down) 5.1/17.1 dBm 
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 40/134 
Interleave Delay(Up/Down) 7/7 ms 
INP(Up/Down) 2.6/0.9 symbols 
Profile 8b 
Showtime Start 21 h 1 min 25 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/971 
FEC Errors(Up/Down) 213/32580

Τσέκαρε και αυτό το βιντεο(Sorry για το potato quality)

https://youtu.be/pDdW9RAcZjc

Είναι λογικό να "μηδενίζουν" ετσι τα errors?Απλα κανω συνέχεια refresh τη σελίδα μέχρι που ξαναπανε απο την αρχή.

Επίσης δεν ξερω αν εχει σημασία αλλα δεν με έχουν σε καμπίνα VDSL.

Δημοσ.

αν εισαι απο το αστικο κεντρο και με την γραμμη που εχεις ειναι λογικο να παιζουν errors.το μηδενισμα ειναι παραξενο αλλα δεν φαινεται στο video με τιποτα..εφοσον καλωδιακα εισαι οκ ή θα μεινει ετσι ή θα πρεπει ο οτε να δοκιμασει αλλα ζευγαρια κεντρικα και απερχομενα μηπως παιξεις με λιγοτερα errors

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν εισαι απο το αστικο κεντρο και με την γραμμη που εχεις ειναι λογικο να παιζουν errors.το μηδενισμα ειναι παραξενο αλλα δεν φαινεται στο video με τιποτα..εφοσον καλωδιακα εισαι οκ ή θα μεινει ετσι ή θα πρεπει ο οτε να δοκιμασει αλλα ζευγαρια κεντρικα και απερχομενα μηπως παιξεις με λιγοτερα errors

Καλύτερο video: https://youtu.be/oWcK-NXPeAo

Παιζει να φτεει το ρουτερ ή καποια συσκευη του δικτυου οπως AccessPoint(δεν νμζ αλλα είπα να ρωτησω)

Απο ΑΚ ειμαι, ενω 2-3 τετραγωνα παραδιπλα υπαρχουν καμπινες... Και καλα λεει οσοι ειναι πολυ κοντα δεν τους βαζουν καμπινα... ελεος...
Τωρα αυτο με τα καλωδια που ειπες,τρέχα γυρευε μου ακουγεται...

Δημοσ.

Ναι αυτοι απο το ακ πηραν πρωτοι αλλα τωρα δυστυχως την πατησανε λιγακι που δεν θα μπουν καμπινες κοντα.ναι με τα καλωδια πρεπει να μπει βλαβη και να εχει ορεξη ο τεχνικος να δοκιμασει αλλα ζευγαρια.τωρα για τα errors μπορει να ειναι κανα bug στο firmware . δεν σε νοιαζει και πολυ.δυσκολο να φταιει καποιο access point εως απιθανο.εχω δει και σε thomson προβληματα με τα error counters να δειχνει κατι errors 1423231323123131 τεραστιο νουμερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα με βρίσει ο τεχνικός άμα τον ξαναφέρω.. :D 2 φορές το ίδιο παλικάρι ήρθε

Θα το αφήσω έτσι για τώρα και βλέπουμε. Αφού δεν μπορώ να κάνω τίποτα αλλο...
Εφόσων αυτό το καιρό δεν παίζω κάνα ονλινε παιχνιδι ώστε να βρίζω παναγίες καθε φορά που παίζω game και χάνω λόγω ιντερνετ. Θα κάνω υπομονή με τη σκατογραμμή μου,μέχρι να μου ξανασπάσει τα νεύρα...

Επεξ/σία από F3niX
Δημοσ.
7 minutes ago, F3niX said:

Θα με βρίσει ο τεχνικός άμα τον ξαναφέρω.. :D 2 φορές το ίδιο παλικάρι ήρθε

Θα το αφήσω έτσι για τώρα και βλέπουμε. Αφού δεν μπορώ να κάνω τίποτα αλλο...
Εφόσων αυτό το καιρό δεν παίζω κάνα ονλινε παιχνιδι ώστε να βρίζω παναγίες καθε φορά που παίζω game και χάνω λόγω ιντερνετ. Θα κάνω υπομονή με τη σκατογραμμή μου,μέχρι να μου ξανασπάσει τα νεύρα...

το κακο ειναι οτι εισαι απο το ακ με οτι αυτο συνεπαγεται με πιο μεγαλες αποστασεις κτλ.αλλιως μετα σου αλλαζουν profile χανεις σε ταχυτητα αλλα παιζεις πιο σταθερα.

Δημοσ.

Οι ελπίδες να με βάλουν μελλοντικά σε καμπίνα μάλλον είναι μηδαμινές, αφού έργα στην περιοχή δεν βλέπω,και κυριολεκτικά 1,5 τετραγωνο δίπλα υπάρχει καμπίνα vdsl οτε. 

Ας με παρουν ποτε να μου κανουν προσφορα για "50αρι" και θα τα ακουσουν. :P

Κάτι άλλο που θυμήθηκα  είναι ότι πριν 2-4 μήνες που είχε έρθει καποιος τεχνικός να βάλει τηλέφωνο και ιντερνετ στην κοπέλα που νοικιάζει το ίσόγειο,οταν αυτός πειραζε-εφτιαχνε το box κατω εμενα το attainable ανεβηκε στα 50 (δεν θυμαμαι για ποσο βεβαια γτ μετα ξαναπεσε,αλλά μου έκανε εντύπωση) Θα μπορούσε αυτό να είναι ένδειξη για κάτι; (οτι πχ κατι παιζει με το κουτι κατω)

Δημοσ.

ναι θα μπορουσε να παιζει κατι.απο οξειδωμενα καλωδια μεχρι δεν ξερω τι.να σε αποσυνδεσε και να σε βαλε αλλου αφου εφτιαχνε την αλλη δεν παιζει.οποτε ή το ζευγαρι σου εχει πραγματι θεμα με τιποτα Crosstalk ή καμια οξειδωση ή απλα ετυχε και ειδες 50αρι.ειδικα αν ειναι σιδερενιο το box τοτε ναι πολλα παιζουν αν και υποτιθεται οτι οταν δωσεις βλαβη τα τσεκαρουν αυτα.μπορει με αλλο ζευγαρι να παιζεις καλυτερα αλλα αντε να τους πεισεις να στο αλλαξουν.αν οι αποσυνδεσεις ειναι λιγες τοτε απλα σου αλλαζουν Profile ειτε δεν κανουν τιποτα.αν εχεις πχ μια την ημερα δεν θα ασχοληθουν καν ειδικα οταν μιλαμε και απο το ακ vdsl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ τωρα κατι γαμηθηκε officially. Λαμπακι ίντερνετ  κοκκινο. Στη σελιδα του router βγαζει οτι ειμαι ονλινε κανονικα, αλλα ιντερνετ δεν εχω, καμια εφαρμογη δεν μπορει να συνδεθει και καμια ιστοσελιδα δεν ανοιγει. Κιτρινο τριγωνο κατω δεξια στα windows. DNS προβλημα της vodafone?? 

(ρουτερ απευθείας στην πριζα για να εξαλειψω το ενδεχόμενο κακου φιλτρου)  

(ρουτερ εχει γινει ρεσταρτ, εγινε factory reset, εκανα ρεσταρτ υπολογιστη, οανενα αποτελεσμα, το ιδιο) 

EDIT: Ουτε η υποστηριξη της vodafone13844 λειτουργεί προσωρινά .. Και ουτε ο γείτονας εχει ιντερνετ τωρα.. 

Edit2: To internet επανήλθε μετα απο 1 ωρα.κάποιο τοπικό πρόβλημα της Vodafone .....

Επεξ/σία από F3niX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...