F3niX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) .Καλησπέρα παιδιά,έχω Vod VDSL απο το καλοκαίρι και έχω αποσυνδέσεις μικρής διάρκειας κατά τη διάρκεια της μέρας(αρκετές ώστε να μου σπάει τα νεύρα όταν παίζω ονλινε παιχνίδια κλπ).Γενικά δεν είχα δει ποτέ το ρουτερ με 24ώρες uptime. Μερικές πληροφορίες για την καλωδίωση: Είμαι στον 3ο όροφο,αλλά έχουμε την ίδια γραμμή με τον 1ο και 2ο. Ο 2ος και 3ος όροφος είναι ένα σπίτι(το δικό μου) και ο 1ος είναι το σπίτι της γιαγιάς μου. Η γραμμή έρχεται στον 3ο όροφο από έξω,εκεί έχω συνδέσει 2πλή τηλεφωνική πρίζα στην οποία συνδέεται το ρούτερ(στη μία) και στην άλλη μέσω του σπλίττερ του ρούτερ δίνω μόνο τηλέφωνο στις υπόλοιπες πρίζες του 2ου και 3ου ορόφου.(Εδώ να σημειώσω πώς επειδή είναι είναι ένα σπίτι υπάρχουν καλώδια που ενώνουν τους 2 ορόφους, και έτσι έχω καταφέρει αυτή τη συνδεσμολογία,όπως προτείνεται συχνά εδώ μέσα).Από όταν το έκανα πριν μήνες αυτό συγχρόνιζα πλέον και τα 30 Mbps από τα 25-27 που έπιανε πριν. Μετά από τηλέφωνο στην υποστήριξη μου είπαν να βγάλω όλα τα τηλέφωνα,και να αφήσω μόνο το ρούτερ στην πρίζα και αν συνέχιζαν οι αποσυνδέσεις θα φέρνανε τεχνικό. Την πρώτη φορά συνέχισαν οι αποσυνδέσεις(αλλά είχα ξεχάσει να βγάλω το μοναδικό τηλέφωνο της γιαγιάς,οπότε το ξαναπροσπάθησα χτες). Στη δεύτερη λοιπόν φορά πάω και τα βγάζω όλα(και της γιαγιάς) και κάθομαι στον υπολογιστή. Μέσα σε μία ώρα είχαν γίνει 5-6 αποσυνδέσεις. Τρελαίνομαι και τους λέω να φέρουν τελικά τεχνικό γιατί δεν έγινε τίποτα. 2:30 ώρες μετά το τηλεφώνημα ξανακάνει μία αποσύνδεση το ρούτερ και μέχρι τώρα τη στιγμή μου σας γράφω δεν έχει κάνει καμία αποσύνδεση για 14ώρες.(Ελπίζω να είναι τυχαίο και να μην έρθει τσάμπα ο τεχνικός αύριο) Σε μία αποσύνδεση είχα πιάσει τη γιαγιά να πάει να μιλήσει στο τηλέφωνο οπότε υποψιάζομαι ότι κάτι παίζεται εκεί. Ίσως επειδή η γραμμή στον όροφό της έχει ακόμα και τις συχνότητες του VDSL και του τηλεφώνου και γίνονται παρεμβολές(??). Τι μπορεί να είναι λέτε? Οτιδήποτε άλλη πληροφορία ρωτήστε με. Προσεύχομαι για ποστ του guru poulinos Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2017 από F3niX
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο το pdf τα λεει ολα.αν η γραμμη ερχεται κατευθειαν απο τον κατανεμητη στον τριτο οροφο και μονο στο πριζακι σου και μετα εσυ γυρνας την τηλεφωνια στα υπολοιπα πριζακια τοτε εισαι μια χαρα.αν ομως γυρνας την τηλεφωνια με σπλιττερ πισω στο ιδιο ζευγαρι που σου φερνει το ιντερνετ με σκοπο να παει στον κατανεμητη και απο εκει στα αλλα πριζακια τοτε ειναι λαθος.θεωρητικα θα πρεπει να εχεις δυο ζευγαρια απο κεντρικο πριζακι μεχρι κατανεμητη αλλιως μετα η καλυτερη λυση ασυρματα τηλεφωνα με πολλαπλες βασεις.το να γυρνας την τηλεφωνια πισω στο ιδιο ζευγαρι που ερχεται το vdsl ειναι μια ευκολη λυση και οχι οτι καλυτερο
F3niX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Οχι δεν το γυρναω στο ιδιο ζευγαρι. Το γυρναω σε δυο αλλα ζευγαρια που το ενα παει στον υπολοιπο 3ο οροφο και το αλλο στον 2ο(μεσω 3ου ζευγους). Απο τον "κατανεμητη" ερχεται μονο ενα ζευγαρι. Τωρα μηπως το προβλημα ειναι λογω της συνδεσης του 3ου και 1ου οροφου που γινεται καπου στον κατανεμητη;;
broxopios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο το pdf τα λεει ολα.αν η γραμμη ερχεται κατευθειαν απο τον κατανεμητη στον τριτο οροφο και μονο στο πριζακι σου και μετα εσυ γυρνας την τηλεφωνια στα υπολοιπα πριζακια τοτε εισαι μια χαρα.αν ομως γυρνας την τηλεφωνια με σπλιττερ πισω στο ιδιο ζευγαρι που σου φερνει το ιντερνετ με σκοπο να παει στον κατανεμητη και απο εκει στα αλλα πριζακια τοτε ειναι λαθος.θεωρητικα θα πρεπει να εχεις δυο ζευγαρια απο κεντρικο πριζακι μεχρι κατανεμητη αλλιως μετα η καλυτερη λυση ασυρματα τηλεφωνα με πολλαπλες βασεις.το να γυρνας την τηλεφωνια πισω στο ιδιο ζευγαρι που ερχεται το vdsl ειναι μια ευκολη λυση και οχι οτι καλυτερο Εγώ πάλι δεν το κατάλαβα αυτό. Εγώ έχω στο σπίτι την κλασσική σύνδεση. Έχω μια πρίζα (δε γνωρίζω ποια είναι η κεντρική) στην οποία συνδέω το spliter. Από κει το ένα καλώδιο πάει στο ρούτερ και το άλλο συνδέω το τηλέφωνο. Πάντα έτσι το είχα. Είναι λάθος λογική αυτή? ΥΣ. Μένω σε πολυκατοικία.
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ πάλι δεν το κατάλαβα αυτό. Εγώ έχω στο σπίτι την κλασσική σύνδεση. Έχω μια πρίζα (δε γνωρίζω ποια είναι η κεντρική) στην οποία συνδέω το spliter. Από κει το ένα καλώδιο πάει στο ρούτερ και το άλλο συνδέω το τηλέφωνο. Πάντα έτσι το είχα. Είναι λάθος λογική αυτή? ΥΣ. Μένω σε πολυκατοικία. ναι στο vdsl ειναι λαθος.ασχετα που δεν εχεις τηλεφωνα αλλου εχεις ομως bridge taps.απλα εφοσον δεν εχεις τηλεφωνα αλλου η καλωδιωση σου φτιαχνεται ευκολα Οχι δεν το γυρναω στο ιδιο ζευγαρι. Το γυρναω σε δυο αλλα ζευγαρια που το ενα παει στον υπολοιπο 3ο οροφο και το αλλο στον 2ο(μεσω 3ου ζευγους). Απο τον "κατανεμητη" ερχεται μονο ενα ζευγαρι. Τωρα μηπως το προβλημα ειναι λογω της συνδεσης του 3ου και 1ου οροφου που γινεται καπου στον κατανεμητη;; εφοσον μεχρι το ρουτερ ερχεσαι με ενα ζευγαρι συνεχομενο τοτε μετα το σπλιττερ δεν μας πειραζει τι κανεις.μπορεις να το κανεις και δοκιμη αποσυνδεοντας το phone του σπλιττερ οποτε δεν πρεπει να παιζει τιποτε αλλο ουτε στον τριτο οροφο ουτε στον δευτερο ουτε πουθενα 1
broxopios Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 ναι στο vdsl ειναι λαθος.ασχετα που δεν εχεις τηλεφωνα αλλου εχεις ομως bridge taps.απλα εφοσον δεν εχεις τηλεφωνα αλλου η καλωδιωση σου φτιαχνεται ευκολα Και ποια είναι η προτιμότερη λύση για vdsl? Που το λέει στον οδηγό?
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Και ποια είναι η προτιμότερη λύση για vdsl? Που το λέει στον οδηγό?αν διαβασεις τον οδηγο λεει τι πρεπει και τι δεν πρεπει.υπαρχει και εδω θεμα καλωδιωση για vdsl.το vdsl δεν θελει παραλληλες καλωδιωσεις aka bridge taps.οσο πιο πολλα και πιο μεγαλα τα bridge taps τοσο πιο πολυ ταχυτητα χανεις
F3niX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 εφοσον μεχρι το ρουτερ ερχεσαι με ενα ζευγαρι συνεχομενο τοτε μετα το σπλιττερ δεν μας πειραζει τι κανεις.μπορεις να το κανεις και δοκιμη αποσυνδεοντας το phone του σπλιττερ οποτε δεν πρεπει να παιζει τιποτε αλλο ουτε στον τριτο οροφο ουτε στον δευτερο ουτε πουθενα Σωστά το λες,αλλα όχι για τον 1 όροφο!! Αμα όμως λες εσυ αποσυνδεσω τα τηλεφωνα από το σπλιττερ τότε δεν παιζει ο υπολοιπος 3ος και ο 2ος(που ειναι το ιδιο σπιτι) Ο 1ος παιζει κανονικα γιατι ειναι συνδεμενος με τον 3ο καπου πολυ πριν το μαστερ πριζακι, λογικά κάπου στον "κατανεμητη" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι νομιζω δεν υπαρχει. Εχω την εντύπωση πως ολοι οι οροφοι καταλιγουν σε ενα εξωτερικό κουτί που νομιζω το λετε BOX)
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Σωστά το λες,αλλα όχι για τον 1 όροφο!! Αμα όμως λες εσυ αποσυνδεσω τα τηλεφωνα από το σπλιττερ τότε δεν παιζει ο υπολοιπος 3ος και ο 2ος(που ειναι το ιδιο σπιτι) Ο 1ος παιζει κανονικα γιατι ειναι συνδεμενος με τον 3ο καπου πολυ πριν το μαστερ πριζακι, λογικά κάπου στον "κατανεμητη" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι νομιζω δεν υπαρχει. Εχω την εντύπωση πως ολοι οι οροφοι καταλιγουν σε ενα εξωτερικό κουτί που νομιζω το λετε BOX) σε χωνευτη εννοεις.τοτε εχεις bridge taps οποτε ναι μπορει να σου κανει το προβλημα.θα σου γραψω περισσοτερα οταν θα ειμαι σε pc
F3niX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 σε χωνευτη εννοεις.τοτε εχεις bridge taps οποτε ναι μπορει να σου κανει το προβλημα.θα σου γραψω περισσοτερα οταν θα ειμαι σε pc Δεν ξέρω πως λέγεται αλλά εβγαλα φωτογραφία. Πρέπει να εξυπηρετεί και τη διπλανή πολυκατοικία από ότι καταλαβαίνω. Το (1) λογικά παει στον 1ο οροφο ,το (2) μαλλον στον 2ο και 3ο οροφο,(3) τα 2 μικρα πανε στα 2 ισόγεια και το μεγαλο το χοντρο παει στη διπλανή πολυκατοικία. Θυμάμαι όταν είχανε έρθει πολυ παλιά να μας ενώσουν τον 3ο όροφο με τον 1ο για να εχουμε το ιδιο τηλέφωνο μόνο αυτο το κουτί είχανε πειράξει.
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 το μεταλλικο ειναι η χωνευτη και εκειμεσα ειναι τα καλωδια των οροφων σου και το πλαστικο ειναι ενδιαμεσο box.τι εχεις κανει λογικα και πως φτιαχνεται.η γραμμη του οτε ερχεται στην χωνευτη που απο εκει ενωνεται με τον τριτο οροφο.απο τον τριτο οροφο δινεις με ενα ζευγαρι στα υπολοιπα πριζακια και σε ενα χρυτερο ζευγαρι πρεπει να κατεβαινεις παλι στην χωνευτη οπου εκει πας στον 2οροφο.οποτε αν κοψεις τριτο κοβεις και δευτερο.αντι ομως να σου συνδεσουν εκει και τον πρωτο οροφο δηλαδη στην επιστροφη που ειναι και ο δευτερος καποιος συνδεσαι τον πρωτο στο καλωδιο που παει το vdsl στον τριτο οποτε για αυτο δεν χανεις τον πρωτο.αυτο σημαινει οτι εχεις bridge tapπου δεν το θες και το τηλεφωνο θα θελει και φιλτρακι στην γιαγια.το σωστο ειναι να βγει και να μην ειναι παραλληλα με τον τριτο αλλα να ειναι παραλληλα με τον δευτερο.ελπιζω να μην σε μπερδεψα.
F3niX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πρέπει να έπιασα τι μου λες. Η επιστροφή δηλαδή απο τον 3ο στον 2ο πάει πρώτα μέχρι κάτω στη χωνευτή και μετά ξανανεβαίνει στο 2ο?? Εγω νομιζα οτι απλά κατεβαίνει στον κάτω όροφο.(5 μετρα δλδ). Αν είναι έτσι όπως το λες πρέπει να του πω να μου συνδέσει απευθείας τον 3ο όροφο(σε περίπτωση που δεν είναι) με τη γραμμή και τον 1 ο να τον βάλει μαζί με τον 2?? Τι γίνεται στην περίπτωση που ο 1ος οροφος ειναι στη χωνευτη (1) και ο 2ος και 3ος στη χωνευτή (2) ?? Η όλα θα γίνουν μέσα στο box? Edit: μετα απο 17 ώρες τελικά ξανα αποσυνδέθηκε ενω δεν είχα κανένα τηλεφωνο πάνω. Το bridge tap δημιουργεί προβλήματα ανεξαρτήτως αν υπαρχουν η οχι τηλεφωνα πάνω;; Εχει σημασία που παρατηρώ μεγαλύτερο πρόβλημα συχνα το βράδυ;; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2017 από F3niX
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Πρέπει να έπιασα τι μου λες. Η επιστροφή δηλαδή απο τον 3ο στον 2ο πάει πρώτα μέχρι κάτω στη χωνευτή και μετά ξανανεβαίνει στο 2ο?? Εγω νομιζα οτι απλά κατεβαίνει στον κάτω όροφο.(5 μετρα δλδ). Αν είναι έτσι όπως το λες πρέπει να του πω να μου συνδέσει απευθείας τον 3ο όροφο(σε περίπτωση που δεν είναι) με τη γραμμή και τον 1 ο να τον βάλει μαζί με τον 2?? Τι γίνεται στην περίπτωση που ο 1ος οροφος ειναι στη χωνευτη (1) και ο 2ος και 3ος στη χωνευτή (2) ?? Η όλα θα γίνουν μέσα στο box? Edit: μετα απο 17 ώρες τελικά ξανα αποσυνδέθηκε ενω δεν είχα κανένα τηλεφωνο πάνω. Το bridge tap δημιουργεί προβλήματα ανεξαρτήτως αν υπαρχουν η οχι τηλεφωνα πάνω;; Εχει σημασία που παρατηρώ μεγαλύτερο πρόβλημα συχνα το βράδυ;; αν καποιος δεν εχει κανει πατεντες τοτε ολα τα διαμερισματα πανε μεχρι την χωνευτη.σωστα η γραμμη παει τριτο οροφο μετα κατεβαινει απο το αναλληρωματιμο ζευγαρι μεχρι την χωνευτη και μετα παει στον δευτερο.και αντι να βαλουν εκει και τον πρωτο απλα σου εβαλαν τον πρωτο παραλληλα με τον τριτο.το οποιο ειναι πολυ μεγαλο παραλληλο οποτε μπορει να σου κανει μεγαλη απωλεια ταχυτητας συν περισσοτερα errors στην γραμμη.ακομα χειροτερα και αποσυνδεσεις στην γραμμη αν δεν υπαρχει φιλτρο στο τηλεφωνο του πρωτου οροφου οποτε αν το σηκωνει θα εχεις αποσυνδεση.και τηλεφωνα να μην εχει πανω το bridge tap κανει θεματα.αν το ψαξεις wikipedia σαν bridge tap θα δεις γιατι κανει θεματα.επισης στην χωνευτη πρεπει να πηγαινουν ολα και οχι ςτο box.ελπιζω να μην υπαρχει οξειδωση στα καλωδια εκει.το πλαστικο βοχ συνηθως δινει στην χωνευτη και η χωνευτη στα διαμερισματα.απο τον τριτο να πηγαινει στον δευτερο απευθειας μαλλον δυσκολο αλλιως καποιος εχει κανει πατεντες
F3niX Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Ωραια καλό αυτο, αλλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι 2 διαφορετικές χωνευτές; Η μία πάει στον 1ο όροφο και η 2η στον 2ο-3ο. Χτιστηκαν πιο μετα οι 2 τελευταιοι οροφοι οποτε ειναι σε ξεχωριστη χωνευτη. Οποτε φανταζομαι οτι το παντρεμα 1ου 3ου ειχε γινει μεσα στο box(λαθος?)
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Ωραια καλό αυτο, αλλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι 2 διαφορετικές χωνευτές; Η μία πάει στον 1ο όροφο και η 2η στον 2ο-3ο. Χτιστηκαν πιο μετα οι 2 τελευταιοι οροφοι οποτε ειναι σε ξεχωριστη χωνευτη. Οποτε φανταζομαι οτι το παντρεμα 1ου 3ου ειχε γινει μεσα στο box(λαθος?) πρεπει να δεις που εχει γινει.ακομα και μεσα στο box να γινεται η ενωση μπορεις το καλωδιο που παει στο box που μπορει να ειναι το δικο σου να το οδηγησεις στην χωνευτη.πρεπει να δεις που καταληγει τι και βεβαια να ξερεις τι κανεις πριν αφησεις καναν αλλον χωρις τηλεφωνο.αλλα λογικα ολα τα καλωδια καπου εκει καταληγουν.μεχρι και δικια σου χωνευτη θα μπορουσες να φτιαξεις και να τερματιζεις τα.κσλωδια σου εκειμεσα και αυτη να παιρνει απο το box.στεγανο ηλεκτρολογικο κουτακι με η χωρις ρεγκλετα μεσα.αν τωρα γινονται ολες οι ενωσεις στην χωνευτη η αν υπαρχει και δευτερη χωνευτη η αν καταληγουν το καλωδιο μεχρι το ενδιαμεσο box αυτο πρεπει να το δεις και να πραξεις αναλογα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα