therock Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Εχω ενα δισκο με bad sectors. Ξερω πως στα windows με full format Μπορει να τον διαμορφωσει με τροπο που να μην τα χρησιμοποιει. Επειδη θελω ομως να τον βαλω στο Nas πως μπορω να κανω αυτο δημιουργωντας ενα ext4 linux partition που δεν θα χρησιμοποιει τα Bad αυτα sectors. Το αρχειο δε θα ναι μοναδικο δε με νοιαζει η απωλεια, απλα να λειτουργει οσο το δυνατον καλυτερα να μη με κουραζει οτα νθελω να διαβασω καποιο file Και καταληγει κατακερματισμενο Και στα windows να το κανω αν ξερετε πειτε μου, απλα θελω να εχω ως αποτελεσμα τον δισκο με ext4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Βρηκα αυτο. Ειναι οντως τοσο απλο οσο μια εντολη, το χει ελεξει κανεις; http://blog.ricardoamaro.com/content/howto-check-and-mark-badblocks-ext4-partitions 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Ναι είναι τόσο απλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Οκ γιατι ειμαι και νουμπας. Θα τον φορμαρω απο windows σε ext4 με ενα part manager και θα τον βαλω στο Μηχανακι και θα τρεξω τις εντολες απο κοσμολα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Οκ γιατι ειμαι και νουμπας. Θα τον φορμαρω απο windows σε ext4 με ενα part manager και θα τον βαλω στο Μηχανακι και θα τρεξω τις εντολες απο κοσμολα Αν είναι να το κάνεις από windows (γιατί είχα την εντύπωση ότι θα το έκανες από linux) κάνε ένα chkdsk /f (από command line ως administrator) και θα μαρκάρει αυτό τα bad sectors. Οι πιο σύγχρονοι δίσκοι (αυτοί που βγαίνουν από το 2000 και μετά) έχουν S.M.A.R.T. και ο microcontroller που εχουν μέσα θα έχει μαρκαρισμένα τα bad sectors. Άρα πρώτα κάνε αυτά στα windows και μετά βάλε το ΛΣ που θες άφοβα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Samsung F4 ειναι και εχει SMART αλλα δε νομιζω να εχει μαρκαρει και να εχει υποψιν του τιποτα. Μια χαρα ακομα και στη πραξη μου εμφανιζε προβληματα οταν πηγαινα να κανω access αρχειων η να γραψω στο προβληματικα κομματι Απο windows απλα θα φορμαρω το partition και μετα θα τρεξω την εντολη οταν το κουμπωσει στο λινουξ συστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα