Προς το περιεχόμενο

UPS:Επισκευάσιμο ή για πέταμα

Fuel7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.Ενας φιλος μου έδωσε ένα UPS,μεταχειρισμένο το οποιο  δεν το δούλευε καθοτι ειχαν πεθάνει συμφωνα  με τα λεγομενα του οι μπαταριες του και δεν τον ενδιέφερε να τις αντικαταστήσει.Εγω το UPS αυτο το προοριζω για να προστατέψει το στερεοφωνικο - home Theater combo μου.Το μοντέλο του UPS ειναι το TURBO X 1000SD.Προσπάθησα να  βρω τιποτε πληροφοριες στο  σαιτ του  πλαισιου,αλλα τίποτα απολύτως.Ετσι  αποφασισα να  κάνω  καποια 2 βασικά τεστ. το πρώτο  να  το  βάλω στο  ρευμα  να  δω οτι δουλεύει  και  να  παρατηρησω τυχον  ενδειξεις,και  δευτερο  να το  ανοιξω.Λοιπον  το  εβαλα  στο  ρευμα  αλλα  η  συσκευή δεν άναβε,δεν έπερνε  μπρος,και ανοιγοντάς το παρατήρησα οτι  δεν  ειχε μέσα μπαταρίες.Και  φτάνουμε  στα βασικά και εκει που θέλω την βοήθεια σας!Το οτι δεν δουλεύει το  ups χωρις  μπαταρία ειναι λογικό;Θα έπρεπε  να  δουλεύει  με  ή χωρις  την  μπαταρία;Που και πώς μπορώ να δώ εαν τυχον το UPS ειναι χαλασμένο;Επιμέρους εάν η επισκευη ενος UPS ειναι δυνατή και εαν συμφέρει.Ευχαριστώ πολυ προκαταβολικά.Ανεβάζω μαζι  με  το  ποστ  και  φωτογραφίες.
Περιμένω τις απαντήσεις  σας.

post-50195-0-97838600-1513038740_thumb.jpg

post-50195-0-79495700-1513038786_thumb.jpg

post-50195-0-31020100-1513038892_thumb.jpg

post-50195-0-79534700-1513038978_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα UPS στο 90% των περιπτωσεων, είτε 12βολτα με μια μπαταρια είτε 24βολτα με 2 σε σειρα, δεν λειτουργουν αν δεν εχουν λειτουργικες μπαταριες.

Ο λόγος ειναι απλός και να μη σε μπλεξω με πολυπλοκα ηλεκτρονικα. Η ταση VCC του επεξεργαστη που εχουν μεσα ερχεται απο τις μπαταριες μεσω διοδου και ενος ρυθμιστη LM7805 (στο 99% των περιπτωσεων) οποτε ακομα και οταν συνδεσες το UPS στο ρευμα η VCC παραμενει 0, αρα ο επεξεργαστης νεκρος αρα τα ρελε κλειστα αρα δεν συμβαινει τιποτα, ουτε λαμπακι ουτε ενδειξη ζωης.

Για να δεις οτι οντως δεν εχει αλλο προβλημα στην πλακετα και για να μην αγορασεις τσαμπα μπαταριες μολυβδου που δεν ειναι φθηνες, δοκιμασε να το ξεβιδωσεις και δωστου απο τα βυσματα +- που καταληγουν στις μπαταριες(2 χοντρα καλωδια κοκκινο-μαυρο με ανοξειδωτες κλεμες) 12 βολτ με ενα καλο τροφοδοτικο η με 3 καλα φορτισμενες 18650 σε σειρα. Λογικα ετσι θα δεις ιχνη ζωης. 

Υγ αν τελικα εχει προβλημα μην το πεταξεις στα σκουπιδια, οι ηλεκτρονικοι αυτο το θηριο μετασχηματιστη θα τον εκτιμουσαν απιστευτα και η αξια του στην αγορα ειναι 30 ευρω+

• Like 3

Το πιθανότερο είναι αυτό που είπε ο φίλος σου που στο έδωσε, δηλαδή να χρειάζεται νέες μπαταρίες,

Εάν δεν μπορείς να κάνεις το τεστ που σου λέει ο Spirtoulis, η μόνη λύση είναι η αγορά μπαταριών 12V 7.2Ah που είναι συνήθως κινέζικες αλλά υπάρχουν καλές και κακές (απόφυγε τις Ultracell).

Εειδη  δεν το  εχω ξανακανει  αυτο  που  λες ...φιλε  παιζει  και  να  το  καταστρέψω χαχα

Ακου να δεις ποιο ειναι το θεμα. Δευτερη φωτό με τη σειρα που της παρέθεσες, στη δεξιά πλευρά ειναι δύο καλώδια κόκκινο και μαύρο που ειναι στον αέρα. Εκει μπαινει η μπαταρία. Το θέμα ειναι οτι το UPS σου ειναι μάλλον 24βολτο και παιρνει 2 μπαταριες. Βρήκες μεσα στο κουτί ενα μικρό καλώδιακι χοντρό σαν και αυτά που ειναι στον αέρα και περίπου 4-5 εκατοστα?

Τελος παντων στο μαυρο καλώδιο πανε τα 0 βολτ και στο κοκκινο η θετική τροφοδοσία +24 μαλλον για το συγκεκριμενο UPS. Αν παρεις μπαταρίες χρειάζεσαι 2 και υπολογιζε ενα κοστος στο λιγότερο 30 ευρω.

Ακου να δεις ποιο ειναι το θεμα. Δευτερη φωτό με τη σειρα που της παρέθεσες, στη δεξιά πλευρά ειναι δύο καλώδια κόκκινο και μαύρο που ειναι στον αέρα. Εκει μπαινει η μπαταρία. Το θέμα ειναι οτι το UPS σου ειναι μάλλον 24βολτο και παιρνει 2 μπαταριες. Βρήκες μεσα στο κουτί ενα μικρό καλώδιακι χοντρό σαν και αυτά που ειναι στον αέρα και περίπου 4-5 εκατοστα?

Τελος παντων στο μαυρο καλώδιο πανε τα 0 βολτ και στο κοκκινο η θετική τροφοδοσία +24 μαλλον για το συγκεκριμενο UPS. Αν παρεις μπαταρίες χρειάζεσαι 2 και υπολογιζε ενα κοστος στο λιγότερο 30 ευρω.

Eπειδή ειμαι και εγώ σε ανάλογη θέση, ups σε αγνωστη κατάσταση με νεκρές μπαταριες. Παιρνει 2 και εχει και το μικρο καλωδιακι που τις ενωνει, αρα 24v.

Για να δοκιμασω δλδ το ups αρκει να παρω ενα κιτρινο δωδεκαβολτο καλωδιο απο το τροφοδοτικο και να το βαλω στο κοκκινο (που κανονικα δέχεται 24v) και το μαυρο (γειωση ) του τροφοδοτικου να το βάλω στο αντιστοιχο μαύρο του ups ?

To ups να το χω στην πριζα να παιρνει ρεύμα ή όχι? Φανταζομαι όχι αλλά ρωτάω μην παρουμε φωτιά.

Επισης πόσα Αmpere θα τραβήξει? Μιλαμε για ups eaton 5e 1500va ? Aρκεί ένα 16awg 12v απο καλο 500αρι τροφοδοτικο που πάει σε eps/pci-e ?

Υπαρχει περίπτωση να πάθει τπτ το τροφοδοτικό απο τα 24v?

sorry για τις ερωτήσεις αλλά δεν ξέρω και παρα πολλα απο καλωδιώσεις κλπ

edit @fuel7 προσωπικά θα σου λεγα να πάρεις κάποιο επώνυμο (apc / eaton) καινουριο στα 50-70 ευρώ πχ λινκ

οπως ειπες η συνδεση. Τα +24 στο κοκκινο και η γειωση στο μαυρο καλωδιο. το UPS εκτος πριζας σε καθε περιπτωση και για την ασφαλεια μας κυριως. η φυσιολογικη συμπεριφορα αν του δωσεις 24 βολτ απο τις μπαταριες ειναι να εκκινησει το UPS και αφου κανει τους οποιους ελεγχους μαλλον θα αρχισει να φωναζει το μπαζερακι του και η προστασια αποφόρτισης μπαταριών. Ο λόγος ειναι οτι 24 βολτ ή 12 βολτ αν ειχαμε μια μπαταρια σημαινει οτι η μπαταρια ειναι σχεδον αδεια ενω η ταση πληρους φορτισης των μπαταριων μολυβδου ειναι πανω απο 13.5V. 

Για το ποσο θα τραβήξει δεν ξερω να σου πω ακριβως. Λογικα θα τραβηξει πολυ στην αρχη και μετα λιγο. Η αρχη ειναι δυσκολη. Αυτη η διαδικασια ειναι καλυτερα να γινεται με εργαστηριακο τροφοδοτικο και να θεσουμε περιορισμο ρευματος 2Α πχ.

• Like 1

το 1000sd παιρνει 2 μπαταριες μεσα δηλαδη θελει 24 βολτ.

επισης δεν το βαζεις στο ρευμα αν θελεις να το δοκιμασεις.

επισης αν δεν ξερεις τι κανεις μην ασχοληθεις γιατι θα παθεις καμμια ζημια εσυ.

αν εισαι κοντα μενιδι μπορω να σε εξυπηρετησω να το φερεις να στο δοκιμασω με παλιες μπαταριες αν δουλευει.

δωρεαν.

Eπειδή ειμαι και εγώ σε ανάλογη θέση, ups σε αγνωστη κατάσταση με νεκρές μπαταριες. Παιρνει 2 και εχει και το μικρο καλωδιακι που τις ενωνει, αρα 24v.

Για να δοκιμασω δλδ το ups αρκει να παρω ενα κιτρινο δωδεκαβολτο καλωδιο απο το τροφοδοτικο και να το βαλω στο κοκκινο (που κανονικα δέχεται 24v) και το μαυρο (γειωση ) του τροφοδοτικου να το βάλω στο αντιστοιχο μαύρο του ups ?

To ups να το χω στην πριζα να παιρνει ρεύμα ή όχι? Φανταζομαι όχι αλλά ρωτάω μην παρουμε φωτιά.

Επισης πόσα Αmpere θα τραβήξει? Μιλαμε για ups eaton 5e 1500va ? Aρκεί ένα 16awg 12v απο καλο 500αρι τροφοδοτικο που πάει σε eps/pci-e ?

Υπαρχει περίπτωση να πάθει τπτ το τροφοδοτικό απο τα 24v?

sorry για τις ερωτήσεις αλλά δεν ξέρω και παρα πολλα απο καλωδιώσεις κλπ

edit @fuel7 προσωπικά θα σου λεγα να πάρεις κάποιο επώνυμο (apc / eaton) καινουριο στα 50-70 ευρώ πχ λινκ

εχω ήδη  ενα  που  θελει  μπαταριες ενα  Eaton Nova AVR 1250, to Turbo Χ προοριζεται για το στερεοφωνικο μου ,και  θα  πάρω αλλο ενα  για  τα εφέ μου  και  καποια  synths που  εχω σπιτι.

το 1000sd παιρνει 2 μπαταριες μεσα δηλαδη θελει 24 βολτ.

επισης δεν το βαζεις στο ρευμα αν θελεις να το δοκιμασεις.

επισης αν δεν ξερεις τι κανεις μην ασχοληθεις γιατι θα παθεις καμμια ζημια εσυ.

αν εισαι κοντα μενιδι μπορω να σε εξυπηρετησω να το φερεις να στο δοκιμασω με παλιες μπαταριες αν δουλευει.

δωρεαν.

Καλησπέρα,

Επειδη  ο  χώρος  του  μου  φαινεται πολυ  μικρος  για  να  παρει  2 μπαταριες.Θα  στειλω μαιλ  στο πλαισιο  να  ρωτησω για  τις  μπαταριες και ποσες παιρνει.

Φίλε ευχαριστώ πολυ  για  την  προθυμοποιηση  μένω  Πειραια

Το  καλωδιάκι που  γεφθρώνει  τις  μπαταρίες που  μπορει  να  να  βρεθει;

Μήπως  να  το  πάω σε ένα ηλεκτρολογειο  ή σε κάποιο  μαγαζι  με  στερεοφωνικά  αυτοκινήτου  να  το  δοκιμάσω εκει;

Οι επαφες του εχουν παιξει , λειπει το καλωδιάκι που  γεφυρώνει  τις  μπαταρίες και αμα το ανοιξε αγαρμπα και ξεπατωσε κανα καλωδιακη απο τη πλακετα ..... Οχι δε συμφέρει να το πας στο πλαισιο :lol:

Θέλεις γύρω στα 40 ευρώ για 2 καλές μπαταρίες 12v/7ah και με το ρίσκο να έχει βλάβη, εγώ θα το έδινα για ανταλλακτικά η θα το έβαζα στο χωριό με μπαταρίες αυτοκινήτου για να δουλεύει καμιά τηλεόραση.

Αν πάρεις μπαταρίες θα δώσεις ένα 40άρι ευρώ για turbox που δεν ξέρεις αν δουλεύει.

Με 50-60 ευρώ αγοράζεις καινούργιο ups.

Αν πάρεις μπαταρίες θα δώσεις ένα 40άρι ευρώ για turbox που δεν ξέρεις αν δουλεύει.

Με 50-60 ευρώ αγοράζεις καινούργιο ups.

Θα το  τεσταρω φιλε  μου  δεν  θα  παω  να  δωσω το  40αρι  ετσι.Με  45 παιρνω  καινουριο  του  κουτιου.μου  απάντησε το  πλαίσιο τα εξης

Για το UPS Turbo-X, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δέχεται 2 μπαταρίες με κωδικό: 1315528 Ultracell Μπαταρία UPS 12V/6.5Ah. Αναφορικά με το συνοδευτικό λογισμικό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://tinyurl.com/y8okle3d

Παρατήρηση:Ο  τύπος  απο  το  πλαισιο   προτείνει  να   δώσω 40 ευρώ  να  πάρω μακρόστενες  μπαταρίες που  δεν  χώραει  στο  ups. ΕΛΕΟΣ

Οταν ευπάρχει  και  αυτο: https://www.skroutz.gr/c/607/mpataries-ups.html?from=catspan&keyphrase=12V%2F6.5Ah

Θέλεις γύρω στα 40 ευρώ για 2 καλές μπαταρίες 12v/7ah και με το ρίσκο να έχει βλάβη, εγώ θα το έδινα για ανταλλακτικά η θα το έβαζα στο χωριό με μπαταρίες αυτοκινήτου για να δουλεύει καμιά τηλεόραση.

Αυτο  που  λες θα  γινει....αλλα  το  καλοκαιρι!

Γενικα να ξερεις οτι δεν βάζουν hifi σε ups.

Γιατι  δεν  βάζουν;;

Όπως έγραψα παραπάνω, οι μπαταρίες που παίρνουν οι UPS, συναγερμοί κλπ είναι 12V 7.2Ah και βρίσκεις μεγάλη ποικιλία εδώ.

Είναι μακρόστενες και χωράνε  σε κάθε μονάδα. Μπορεί να μπαίνουν και κάθετες, όπως στη μονάδα που έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...