Pythonista Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ξεκινήσω να ασχολούμαι λίγο πιο επαγγελματικά με τον προγραμματισμό τόσο για να αποκτώ σιγά σιγά λίγη εμπειρία όσο και για να μπορώ να βγάζω κάποια εξοδάκια μέσα στον μήνα ενώ ακόμα είμαι φοιτητής. Σκέφτηκα σαν ιδέα το freelacing που πολύ προτείνουν χωρίς όμως να δίνουν κάποια ουσιώδη πληροφορία. Θα μπορούσε κάποιος freelancer να σταθεί part-time στην Ελλάδα? Πως κυμαίνονται οι απολαβές και ποιο είναι το φόρτο της δουλειάς? Έχουμε καμιά ελπίδα έναντι των Ινδών ? Επίσης υπάρχουν άλλες επιλογές πέρα του freelancing? Ευχαριστώ πολύ!
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 1. Δεν έχεις καμία ελπίδα έναντι των Ινδών. Γιατί ακόμη και μηδενική πληρωμή να αποφασίσεις για τη πάρτη σου, η φορολογία είναι τέτοια στην Ελλάδα, που δεν είσαι η 1η προταιρεότητα για το πελάτη. Δες εδώ. http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/130012 2. Μπλοκάκι σε χώρα της ΕΕ είναι εφικτό, αλλά δεν είναι όπως παλιά. Πλέον σε ελέγχουν και δε μπορείς να τη σκαπουλάρεις με λογικές Κύπρους πριν 10 - 15 χρόνια. 3. Από την άλλη το να πας τσάμπα για το χαρτζηλίκι δεν είναι λύση. Είσαι έρμαιο του κάθε αρπαχτικού που θέλει το Facebook με 100 ευρώ, και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.4. Αν θες πραγματικά να λερώσεις τα χέρια σου με κώδικα και να αποκτήσεις εμπειρία, κάνε contribute σε github repositories. Και με κανόνες θα μάθεις να παίζεις, και με κόσμο θα συνεργαστείς, και κώδικα θα δεις υλοποιημένο πως δουλεύει. Απλά δεν έχει απολαβές...αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.5. Κοίτα προγράμματα ΟΑΕΔ, ιδιαίτερα αν είσαι κάτω από 25. Κάπου μπορεί να τρυπώσεις.
paparovic Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ξεκινήσω να ασχολούμαι λίγο πιο επαγγελματικά με τον προγραμματισμό τόσο για να αποκτώ σιγά σιγά λίγη εμπειρία όσο και για να μπορώ να βγάζω κάποια εξοδάκια μέσα στον μήνα ενώ ακόμα είμαι φοιτητής. Σκέφτηκα σαν ιδέα το freelacing που πολύ προτείνουν χωρίς όμως να δίνουν κάποια ουσιώδη πληροφορία. Θα μπορούσε κάποιος freelancer να σταθεί part-time στην Ελλάδα? Πως κυμαίνονται οι απολαβές και ποιο είναι το φόρτο της δουλειάς? Έχουμε καμιά ελπίδα έναντι των Ινδών ? Επίσης υπάρχουν άλλες επιλογές πέρα του freelancing? Ευχαριστώ πολύ! Καταρχάς, λεφτά στο freelancing υπάρχουν πάρα πολλά αλλά μόνο α) όταν φτάσεις σε σημείο να είσαι καλός στην δουλειά και β) δουλεύεις με εξωτερικό. Μέχρι τότε, τα λεφτά που θα παίρνεις δεν θα είναι πολλά αλλά ούτως ή άλλως και part-time τοπικά να δουλέψεις, μην νομίζεις ότι θα πάρεις περισσότερα. Σε αυτή την δουλειά, δεν ανταγωνιζόμαστε στην τιμή - οι Ινδοί δεν σε απασχολούν. Ανταγωνιζόμαστε στο "τον εμπιστεύομαι ότι θα μου το φτιάξει χωρίς προβλήματα". Άρα αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι: α) τι έχει ζήτηση στο εξωτερικό και β) να στρώσεις κώλο να γίνεις expert σε αυτό. Αν σου αρέσει το web dev, η απάντηση στο 1ο είναι React/Redux/Flux, αυτή την εποχή και για το εγγύς μέλλον. Κλείνοντας, αγνόησε τις ανοησίες που έγραψε ο από πάνω. 1
vel0city Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Ανάλογα τι έχεις να προσφέρεις φίλε. Σχετικα με αυτα που ειπε ο "Kostas Palaiologos", δεν ισχυουν το 1 και 2. Case in point, ειμαι φοιτητης και εγω και δουλευω remotely για χαρτζιλικι οσες ωρες θελω με 20$ την ωρα. Εχω προφιλ σε φαση Upwork και τετοια, αλλα η συγκεκριμενη δουλεια ειναι πολυ specialized, με βρηκε μεσω Reddit ο τυπος. Ιδανικα κατι τετοιο θες, επειδη το Upwork πχ. σου παιρνει 20% απ'οτι δουλεια κανεις (μετα μειωνεται ανα εργοδοτη). Αλλα συνηθως δεν εχεις αλλη επιλογη. Αν θες να χτισεις skills, κανε contribute σε open-source, (σε Github ειναι τα περισσοτερα projects) και φτιαξε δικα σου projects. Αν δεν εχεις κατι να δειξεις στο προφιλ σου θα ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια εκτος και αν πας πολυ κατω σε τιμη. Και αν αποτυχεις στο project φαινεται στο προφιλ σου μετα. Οι εργοδοτες success rates κλπ τα κοιτανε εκτος και αν ειναι απελπισμένοι. Anyway, αν ξερει τι κανει ο εργοδοτης, GitHub θα κοιταξει πρωτα. Επισης μιλαμε παντα για εξωτερικο, δουλεια απο Ελληνα δεν εχω παρει ποτε και δεν ξερω πολλα σχετικα. Με web dev δεν ασχολουμαι σχεδον καθολου να σχολιασω. Εχει προφανως μεγαλη ζητηση, αλλα ειναι και πιο ανταγωνιστικο επειδη οι περισσοτεροι πανε εκει (αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν θεσεις, αν εισαι καλος). Αυτα, αν εχεις καποια αλλη ερωτηση πες.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Παιδιά εγώ μιλούσα για νόμιμες θεσμοθετημένες διαδικασίες, έναρξη επιχείρησης πχ Ι.Κ.Ε, τιμολόγια, και τα σχετικά, και όχι Upwork, fiver και πάει λέγοντας.Και στο 5 είμαι λάθος, γιατί μου ξέφυγε ότι είναι φοιτητής. ΕΣΠΑ για φοιτητές δεν υπάρχουν.
Pythonista Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κατάλαβα, με άλλα λόγια όλο το ζουμί βρίσκεται στο να βρεις ένα niche όπου είσαι καλός και να ασχοληθείς με αυτό. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! 1
visualizer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα Ένα χαρτζιλίκι μπορείς να το βγάλεις από το www.freelancer.com το οποίο φυσικά δεν είναι εύκολο ειδικά η αρχή .Το πρώτο βήμα είναι να πάρεις ένα project ακόμα και αν η τιμή είναι πολύ χαμηλή .Θυμάμαι για να πάρω το πρώτο project μου βγήκε η πίστη , έκανα προσφορές σε ότι υπήρχε ακόμα και αν είχα μηδαμινή εμπειρία .Αν θυμάμαι καλά μου πήρε καμιά βδομάδα και πάνω από 120 πρόσφορες . Φυσικά υπάρχει τρελός ανταγωνισμός με τους ινδους που δουλεύουν για ψίχουλα. Άμα είσαι καλος και αποκτησεις ευχαριστημενους πελατες ωστε να εχεις καλο rating μετα παιρνεις ευκολοτερα project.Αν αποκτησεις εμπειρια και αφιερωσεις αρκετο χρονο φυσικα μπορεις να βγαλεις και κατι παραπανω απο τον βασικο μισθο που εχει η Ελλαδιτσα μας . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα