Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυχαίνει και δουλεύω στην εν λόγω ασφαλιστική που αναφέρει ο φίλος. Όχι ως ασφαλιστής, αλλά ως IT Administrator.

Προϋπάρχουσες ασθένειες, δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Κι αν δεχτούν να το κάνουν, το επασφάλιστρο θα είναι πολύ μεγάλο.

Κάθε ασφαλιστική έχει το δικό της πρόγραμμα ασφάλειας, οπότε οτι έχεις δεν μπορείς να το μεταφέρεις αλλού.

Προσωπικά, θεωρώ οτι η ιδιωτική ασφάλιση, ειδικά πλέον στις μέρες που ζούμε, είναι απαραίτητη. Δημόσια υγεία δεν υπάρχει παίδες, όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει σοβαρά, θα το έχετε διαπιστώσει εύκολα.

Έχω χρησιμοποιήσει την ιδιωτική ασφάλιση αρκετές φορές για μένα και την οικογένειά μου, και πραγματικά με έχει σώσει. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Και επειδή θα πείτε οτι είμαι υπάλληλος, να τονίσω οτι το ατομικό μου συμβόλαιο είναι σε άλλη εταιρία καθαρά για λόγους κόστους. Απο εκεί και πέρα, βλέπω οτι η εταιρία μου, δίνει τρελά λεφτά σε αποζημιώσεις, και πραγματικά κάνουν εδώ ότι μπορούν για να αποζημιώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οτι κάνουν τα πάντα οι ασφαλιστικές για να αποφύγουν το claim. Τέτοιες πρακτικές, οδηγούν σε συρίκνωση του πελατολογίου.

Το κόστος ενός νοσοκομειακού συμβολαίου, εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, όπως ηλικία, καλύψεις, εκπιπτόμενο (πολύ βασικό) κτλ κτλ. Οπότε δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα. Μόνο ένας ασφαλιστής μπορεί να σας πει, βγάζοντας για εσάς μια προσφορά ανάλογα τις ανάγκες σας. Υπάρχουν συμβόλαια με 250€/χρόνο και άλλα με 5000€/χρόνο. 

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ολα αυτα τα νοσηρα φαινομενα που περιγραφεις βρισκονται κυριως στον χωρο της υγειας. Και ασχετα με το τι λεγεται, δεν υπαρχει προθεση απο πλευρας κυβερνησης και εκλογικου σωματος να αλλαξουν ουτε τωρα

Διακηρυξεις και αξιακες κρισεις χωρις λογιστικο ενδιαφερον

Ο προυπολογισμος ενδιεφερε τη χωρα σχεδον αποκλειστικα ως μια λογιστικη αφορμη για να εχουμε τα παντα δωρεαν, γι'αυτο και χρεωκοπησαμε. Η χωρα κατερρευσε οταν δεν μπορουσε να δανειζεται και να ξοδευει, οικονομικα και κοινωνικα

Στο χωρο της υγείας ήταν τα εξολιστικά? 70 δις χρεος?Απο εκει ξεκινάει το μεγαλύτερο καρκινωμα στον προυπολογισμου του Ελλ. κράτους εδω και 40 χρονια.

Η υγεία και η εκπαίδευση μια ζωή τελευταία ηταν. Πάντα ειχαμε προβλημα εκει.

Εν πάση περιπτώση η κουβέντα ειναι ανουσια.

* Οντως υπάρχει προγραμμα που σηκωνει ελικόπτερο σε νησιά?

*Συμβόλαια με 250 ευρω το χρόνο καλύπτουν μπολικα πραγματάκια πάντως.

Εκπτιπτώμενο 5000 και φθάνεις να έχεις καλύψεις ακομα και μέχρι 1.200.000, χημειοθεραπειες μέσα

, συγγενείς παθήσεις χωρις εξαίρεση κτλ.

Δεν ειναι λίγα τα 250 ευρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο χωρο της υγείας ήταν τα εξολιστικά? 70 δις χρεος?Απο εκει ξεκινάει το μεγαλύτερο καρκινωμα στον προυπολογισμου του Ελλ. κράτους εδω και 40 χρονια.

Η υγεία και η εκπαίδευση μια ζωή τελευταία ηταν. Πάντα ειχαμε προβλημα εκει.

Οι δαπανες εν καιρω ειρηνης για υγεια, κοιν. ασφαλιση και παιδεια ηταν πολλαπλασιες των αμυντικων απο ιδρυσεως του Ελληνικου Κρατους. Μπερδευεις τις προσωπικες σου αποψεις με την πραγματικοτητα. Γι'αυτο η κουβεντα ειναι ανουσια

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου αρέσουν τα επιχειρήματα σου....

Μου αρεσει το avatar σου

Δημοσ.

@Sorath

Αν μπορείς να γράψεις την εταιρεία που είσαι, πρόγραμμα και ποσό...

Ευχαριστώ

Στην Interasco έχω κάνει το ατομικό. 500€/χρόνο δίνω, με πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη, με εκπιπτώμενο 3000€.

Δημοσ.

Οι δαπανες εν καιρω ειρηνης για υγεια, κοιν. ασφαλιση και παιδεια ηταν πολλαπλασιες των αμυντικων απο ιδρυσεως του Ελληνικου Κρατους. Μπερδευεις τις προσωπικες σου αποψεις με την πραγματικοτητα. Γι'αυτο η κουβεντα ειναι ανουσια

Οχι. Η κουβέντα ειναι ανούσια, διοτι απο ένα κατεβατό που ανέφερε συμβουλές για ασφάλειες απο άνθρωπο που ξέρει 5-10 πράγματα

πιανομαστε απο μια μικρή πρόταση (στην οποία έκανα μια συγκριση που ειναι πραγματική για να δουμε τις διαφορές και να αντιληφθούμε οτι στην Ελλάδα η ασφάλεια λειτουργει ως συμπληρωματική και όχι όπως σε άλλες χωρες όπως οι ΗΠΑ που αν δεν έχεις, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα)

για να αναπτύξουμε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Για να τελειώνουμε, όποιος μπορει να διαθέσει 200-250 ευρω το χρόνο, μπορει να κάνει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο

που θα τον βοηθήσει να αποφύγει ταλαιπωρίες στο μέλλον.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λογικό δεν είναι να λειτουργεί συμπληρωματικά αφού δεν υπάρχει η ανάγκη στην Ελληνική αγορά για "full stand alone"? :P

Αν υπήρχε επιλογή να μην ασφαλίζεσαι στο δημόσιο, πιστεύεις ότι δεν θα είχαν εμφανιστεί ανάλογα πακέτα με το εξωτερικό?

Δημοσ.

Λογικό δεν είναι να λειτουργεί συμπληρωματικά αφού δεν υπάρχει η ανάγκη στην Ελληνική αγορά για "full stand alone"? :P

Αν υπήρχε επιλογή να μην ασφαλίζεσαι στο δημόσιο, πιστεύεις ότι δεν θα είχαν εμφανιστεί ανάλογα πακέτα με το εξωτερικό?

Eννοείται οτι κάποιοι θα το έκαναν. Με τα θετικά και τα αρνητικά του.

Να σου πω την αμαρτία μου βέβαια δε ξέρω τι πακέτα κυκλοφορουν στο εξωτερικο, ειδικά σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Οταν εργάστηκα εξωτερικό, απαίτησα στο συμβόλαιο που μου εκαναν να καλύπτει τα πάντα.

Απο φάρμακα μέχρι και στραμπούλιγμα στο φρύδι που λέει ο λόγος. Το έκαναν, δεν έχω ιδέα τι πλήρωσαν.

Δημοσ.

Οχι. Η κουβέντα ειναι ανούσια, διοτι απο ένα κατεβατό που ανέφερε συμβουλές για ασφάλειες απο άνθρωπο που ξέρει 5-10 πράγματα

πιανομαστε απο μια μικρή πρόταση (στην οποία έκανα μια συγκριση που ειναι πραγματική για να δουμε τις διαφορές και να αντιληφθούμε οτι στην Ελλάδα η ασφάλεια λειτουργει ως συμπληρωματική και όχι όπως σε άλλες χωρες όπως οι ΗΠΑ που αν δεν έχεις, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα)

Ο προυπολογισμος του κλαδου υγειας/κοιν.ασφαλισεων εδω και δεκαετιες υπερβαινει τα τακτικα εσοδα και καλυπτεται απο κρατικη επιδοτηση προερχομενη απο εξωτερικο δανεισμο, με επιτοκιο που υπερβαινει κατα πολυ τους ρυθμους αναπτυξης της οικονομιας. Οι δαπανες του κλαδου και οι δαπανες τοκων  σωρευτικα να εχουν πλεον ισοπεδωσει τον προυπολογισμο με ανελαστικες επιβαρυνσεις που διαρκως αυξανονται. Δομικα ελλειμματα επι δεκαετιες εχουν μονο μια καταληξη. Κανεις συγκριση μεταξυ ενος χρεωκοπημενου συστηματος και ενος αλλου χωρις να ασχοληθεις με τα οικονομικα μεγεθη και την αποκαλεις πραγματικη και καταληκτικη για την συζητηση γιατι ετσι σου αρεσει

Δημοσ.

Ο προυπολογισμος του κλαδου υγειας/κοιν.ασφαλισεων εδω και δεκαετιες υπερβαινει τα τακτικα εσοδα και καλυπτεται απο κρατικη επιδοτηση προερχομενη απο εξωτερικο δανεισμο, με επιτοκιο που υπερβαινει κατα πολυ τους ρυθμους αναπτυξης της οικονομιας. Οι δαπανες του κλαδου και οι δαπανες τοκων  σωρευτικα να εχουν πλεον ισοπεδωσει τον προυπολογισμο με ανελαστικες επιβαρυνσεις που διαρκως αυξανονται. Δομικα ελλειμματα επι δεκαετιες εχουν μονο μια καταληξη. Κανεις συγκριση μεταξυ ενος χρεωκοπημενου συστηματος και ενος αλλου χωρις να ασχοληθεις με τα οικονομικα μεγεθη και την αποκαλεις πραγματικη και καταληκτικη για την συζητηση γιατι ετσι σου αρεσει

Η κουβέντα ειναι ανούσια, διοτι απο ένα κατεβατό που ανέφερε συμβουλές για ασφάλειες απο άνθρωπο που ξέρει 5-10 πράγματα

(μπορω να το γράψω ακομα 50 φορές. ΔΕΝ ενδιαφέρει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αυτο το θρεντ αλλά το τι ισχύει στο θέμα των κρατικών παροχών σε συνάρτηση με μια ιδιωτικη ασφάλεια υγείας.

Το τι θα έπρεπε κατά τη γνωμη σου να ισχύει και σε σχέση με τα οικονομικά μας ως χωρα ειναι άλλη κουβέντα, πολυ πιο βαθιά με έντονο πολιτικο παρασκηνιο.

Kαταννοώ τις ενστάσεις σου,σε ορισμένες συμφωνω(σε άλλες όχι) αλλά δεν έχουν σχέση με το θρεντ.

Η αναφορά μου στο Η.Β. (το γράφω για 3η φορά) ήταν διότι άλλου ειδους ασφάλεια θα κάνεις εκει, άλλη εδω. Αλλες παροχές εκει, άλλες εδω. End of story.

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕΝ ενδιαφέρει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αυτο το θρεντ αλλά το τι ισχύει στο θέμα των κρατικών παροχών σε συνάρτηση με μια ιδιωτικη ασφάλεια υγείας.

Αν νομιζεις οτι το τι ισχυει στο θεμα των κρατικων παροχων σε συναρτηση με μια ιδιωτικη ασφαλεια υγειας ειναι ασχετο με την οικονομικη κατασταση της χωρας πραγματικα end of story. Ο ts μιλαει για την ασφαλιστικη του καλυψη στο μελλον

Δημοσ.

Αν νομιζεις οτι το τι ισχυει στο θεμα των κρατικων παροχων σε συναρτηση με μια ιδιωτικη ασφαλεια υγειας ειναι ασχετο με την οικονομικη κατασταση της χωρας πραγματικα end of story. Ο ts μιλαει για την ασφαλιστικη του καλυψη στο μελλον

Ξέρουμε τι θα ισχύει στο μέλλον?

Οσο για τον ts δεν βλέπω να αναφέρει τιποτε για το μέλλον. Ρωτάει για το αν ειναι καλύτερο να πάει σε άλλη ασφαλιστική και να αναφέρει ότι προβληματα υγείας, πράγμα που δεν ειχε κάνει νωριτερα.

Γενικά ένα συστημα υγείας, δε μπορει να αλλάξει απ τη μια μέρα στην άλλη, ειδικά οπως ειναι δομημένο στην Ελλάδα.

Κι εγω θα ηθελα να μη πληρωνω ΙΚΑ και να δινω 500 ευρω σε ιδιωτικη ασφάλεια ωστε να μου κάνουν κωλοτουμπες (οπως λέει ο αστικός μυθος)

Η αλήθεια ειναι οτι με 500 ευρώ και χωρις εοπυ στη μέση, ούτε τα βασικά δε θα μου καλύπτουν, διοτι οι ιδιωτικές ασφάλειες στην Ελλάδα ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ στον Εοππυ αυτή τη στιγμη.

Άρα μιλάμε βάση των τωρα δεδομένων και όχι βάση των δεδομένων που θα θέλαμε να ισχύουν. Και ειλικρινά δε καταλαβαίνω που ακριβως διαφωνεις. Εκτός αν έχεις καμια εσωτερικη πληροφορία οτι θα αλλάξει το συστημα υγείας τον άλλο μηνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...