Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο θέμα χωρίς να μακρηγορώ!

Έχω νοσοκομειακη ασφάλιση στην MetLife εδώ και 2,5 χρόνια. Η εν λόγω εταιρεία όμως δεν μου καλύπτει ένα πρόβλημα στη μέση που έχω (δισκοκήλη) διότι όταν είχα ασφαλιστεί δεν το είχα δηλώσει! Όχι επίτηδες βέβαια, απο άγνοια, διότι τότε ήταν η αρχή του προβλήματος και είχα κάνει μαγνητική (πριν την ασφάλιση) για να δώ τι θα δείξει. Κάποια στιγμή έκανα ένα χειρουργείο το οποίο, όπως μου είχε πει ο ασφαλιστής δεν θα μου το κάλυπταν, διότι φαινόταν, λόγω μαγνητικής, οτι προυπήρχε το πρόβλημα χωρίς να το έχω δηλώσει. Σώστο το βρίσκω αυτό! Εγώ έκανα την μαλακία! Το θέμα ειναι οτι ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνω και δεύτερο χειρουργείο! Έχω ενημερώσει τον ασφαλιστή μου , προτείνοντας του να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική και να πούμε οτι είχα ένα πρόβλημα και το διόρθωσα μήπως και με καλύψει απο εδώ και πέρα στο πρόβλημα αυτό. Γένικα όμως βλέπω οτι μου τα μασάει ο ασφαλιστής και δεν είμαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του! Οπότε θέτω τα εξής ρωτήματα.

1. Υπάρχει περίπτωση να πάω σε άλλη ασφαλιστική (σκέφτομαι allianz ή axa) δηλώνοντας τους εξ' αρχης το ιστορίκο με την μέση μου και να το δεχτούν?Να με καλύπτει δηλαδή....

2. Εάν πάω στην άλλη ασφαλιστική χάνω κάποια δικαιώματα απο το προηγούμενο συμβόλαιο? θα έχω “ποινές”?

3. Γενικά, πόσο εύκολο είναι να μεταβώ σε άλλη ασφαλιστική με τους όρους του τρέχοντος συμβολαίου?

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει γιατι είναι αρκετά σημαντικό για μένα.

Ευχαριστώ!

• Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σου καλύψει δεύτερο χειρουργειο η ασφαλιστική σου. Εφόσον προϋπήρχε το θεμα του συμβολαίου, γεια σας.

Ναι μπορεί αλλη εταιρεία να μη σου βάλει εξαιρέσεις. Εμενα η εθνική μου χε βάλει εξαίρεση στα γυναικολογικά λόγω παλαιότερου χειρουργειου ενώ η nn δε μου έβαλε κι έτσι εκανα εκει συμβόλαιο.

Αναλογα με την ηλικία τα ασφάλιστρα ανεβαίνουν. Τα 2.5 χρονια που έχεις το συμβόλαιο σου δεν ειναι μεγάλο διάστημα να πουμε πχ οτι το έκανες στα 30 και τωρα είσαι 45 όποτε θα χεις επιβάρυνση.

Πρέπει ομως να το δεις με ασφαλιστή για να σου λυθούν οι απορίες αφού κάθε εταιρεία έχει και τα "δικά της".

• Like 4
Δημοσ.

δεν μπορω να πω αποψη για το συγκεκριμενο θεμα αλλα με την ιδιωτικη ασφαλεια που εχω διαμεσον της εργασιας μου ειχα κανει κογχες στην μυτη πριν 4 5 χρονια και πηρα αυτα που ελεγε το συμβολαιο μου και πριν απο 2 3 μηνες εκανα διαφραγμα και κογχες και πηρα παλι τα προβλεπομενα χωρις να μου πουν οτι γιατι δευτερο χειρουργειο για την μυτη.ειμαι σε ομαδικο ασφαλιστηριο βεβαια οποτε δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο απλα το αναφερω μηπως βοηθησει.interamerican ειναι

και δεν θυμαμαι να με ειχαν ρωτησει τι επεμβασεις εχω κανει γενικοτερα διοτι στο στρατο ηταν η πρωτη φορα που ειχα κανει διαφραγμα και τωρα η δευτερη

• Like 2
Δημοσ.
  • Υπάρχει περίπτωση να πάω σε άλλη ασφαλιστική (σκέφτομαι allianz ή axa) δηλώνοντας τους εξ' αρχης το ιστορίκο με την μέση μου και να το δεχτούν?Να με καλύπτει δηλαδή....

Με βάση τη λογική όχι. Είναι σαν να θέλεις να κάνεις ασφάλεια κλοπής σε αυτοκίνητο που σου έχουν κλέψει ήδη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο θέμα χωρίς να μακρηγορώ!

Έχω νοσοκομειακη ασφάλιση στην MetLife εδώ και 2,5 χρόνια. Η εν λόγω εταιρεία όμως δεν μου καλύπτει ένα πρόβλημα στη μέση που έχω (δισκοκήλη) διότι όταν είχα ασφαλιστεί δεν το είχα δηλώσει! Όχι επίτηδες βέβαια, απο άγνοια, διότι τότε ήταν η αρχή του προβλήματος και είχα κάνει μαγνητική (πριν την ασφάλιση) για να δώ τι θα δείξει. Κάποια στιγμή έκανα ένα χειρουργείο το οποίο, όπως μου είχε πει ο ασφαλιστής δεν θα μου το κάλυπταν, διότι φαινόταν, λόγω μαγνητικής, οτι προυπήρχε το πρόβλημα χωρίς να το έχω δηλώσει. Σώστο το βρίσκω αυτό! Εγώ έκανα την μαλακία! Το θέμα ειναι οτι ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνω και δεύτερο χειρουργείο! Έχω ενημερώσει τον ασφαλιστή μου , προτείνοντας του να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική και να πούμε οτι είχα ένα πρόβλημα και το διόρθωσα μήπως και με καλύψει απο εδώ και πέρα στο πρόβλημα αυτό. Γένικα όμως βλέπω οτι μου τα μασάει ο ασφαλιστής και δεν είμαι ευχαριστημένος με την συμπεριφορά του! Οπότε θέτω τα εξής ρωτήματα.

1. Υπάρχει περίπτωση να πάω σε άλλη ασφαλιστική (σκέφτομαι allianz ή axa) δηλώνοντας τους εξ' αρχης το ιστορίκο με την μέση μου και να το δεχτούν?Να με καλύπτει δηλαδή....

2. Εάν πάω στην άλλη ασφαλιστική χάνω κάποια δικαιώματα απο το προηγούμενο συμβόλαιο? θα έχω “ποινές”?

3. Γενικά, πόσο εύκολο είναι να μεταβώ σε άλλη ασφαλιστική με τους όρους του τρέχοντος συμβολαίου?

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει γιατι είναι αρκετά σημαντικό για μένα.

Ευχαριστώ!

Συνήθως, οι προϋπάρχουσες παθήσεις δεν καλύπτονται καθόλου. Ωστόσο, δεν χάνεις κάτι με το να ρωτήσεις κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρεία που ενδεχομένως σε ενδιαφέρει, διότι μπορεί τελικά να δεχτεί να σε καλύψει, θέτοντας όμως η εταιρεία από τη μεριά της κάποιους ειδικούς όρους:

1. Nα πρέπει να περάσει πρώτα κάποια χρονική περίοδος αναμονής (π.χ. 2 ή περισσότερα έτη) μέχρι να καλυφθεί η προϋπάρχουσα πάθηση.

2. Ή/και να σου επιβληθεί επασφάλιστρο.

Πάντως, υπάρχουν και προγράμματα υγείας, όπως, αυτό της Groupama, αυτό της ΝΝ και αυτό της Generali, που καλύπτουν προϋπάρχουσες παθήσεις*, ωστόσο να είσαι έτοιμος και εκεί για (ενδεχόμενες) χρονικές αναμονές μέχρι την πλήρη κάλυψη του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζεις. Τουλάχιστον, όμως, θα έχεις την σιγουριά ότι δεν θα εξαιρεθεί ισοβίως η πάθησή σου.

*Επίσης, τα ανωτέρω προγράμματα της Groupama και της Generali καλύπτουν και τυχόν συγγενείς παθήσεις - όχι όμως καρδιολογικές συγγενείς παθήσεις.

Επεξ/σία από pluss
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ τι να πω που προέκυψε πρόβλημα στην καρδιά το 12 και μετά από τυχαία επίσκεψη σε γιατρό για να μου γράψει εξέταση μου λένε οτι υπάρχει όρος στο συμβόλαιο για τις συγγενείς παθήσεις που δεν καλύπτονται και έτσι δεν μου καλύπτουν τίποτα. Σε ερώτηση προς τον ασφαλιστή μου ποιές είναι οι συγγενείς παθήσεις μου λέει οτι συγγενής πάθηση θεωρείται κάτι που το έχεις από τότε που γεννήθηκες αλλά τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταγενέστερα ακόμα κι όταν φτάσεις τα 100 σου και ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί όλες οι παθήσεις αυτές κάθε χρόνο αυξάνονται. Πληρώνουμε κάθε χρόνο τα μαλιοκέφαλά μας για να χρησιμοποιούμε την ασφάλεια μόνο σε μερικές επισκέψεις σε γιατρούς και καμιά αίματος ούρων κοπράνων. Στα υπόλοιπα τον πούλο με το μπάχαλο στα δημόσια νοσοκομεία και τις αναμονές στα ραντεβού.

Δημοσ.

δεν μπορω να πω αποψη για το συγκεκριμενο θεμα αλλα με την ιδιωτικη ασφαλεια που εχω διαμεσον της εργασιας μου ειχα κανει κογχες στην μυτη πριν 4 5 χρονια και πηρα αυτα που ελεγε το συμβολαιο μου και πριν απο 2 3 μηνες εκανα διαφραγμα και κογχες και πηρα παλι τα προβλεπομενα χωρις να μου πουν οτι γιατι δευτερο χειρουργειο για την μυτη.ειμαι σε ομαδικο ασφαλιστηριο βεβαια οποτε δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο απλα το αναφερω μηπως βοηθησει.interamerican ειναι

και δεν θυμαμαι να με ειχαν ρωτησει τι επεμβασεις εχω κανει γενικοτερα διοτι στο στρατο ηταν η πρωτη φορα που ειχα κανει διαφραγμα και τωρα η δευτερη

Ειναι αλλη φαση τα ομαδικα!

Εδω καλυπτουν χωρις εξαιρεσεις τον μπαμπα μου με βηματοδοτη και εγκεφαλικο σε νεο συμβολαιο ΜΕΤΑ τα προβληματα αυτα :P

Φυσικα τωρα που εκανε και αιτηση για ατομικο στη τζενεραλι, αυτα τα 2 βγηκαν εκτος

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλων ειδων συμβολαια για παροχες υγειας και το καθενα εχει και συγκεκριμενες παροχες , τον γεναρη που μας περασε εκανα ενα χειρουργειο και ζητησα την καλυψη της interamerican, πηρα το 50% των χρηματων μου πισω λογω συμβολαιου μετα απο 4 μηνες βεβαια και μετα απο πολυ τρεξιμο γιατι ειχα συμβολαιο που πληρωνα 600 ευρω τον χρονο.

Ο πατερας μου που ειχε αλλο πακετο και πληρωνε τα διπλα χρηματα απο μενα τον χρονο εκανε χειρουργειο και αυτος και εδωσε μονο 200 ευρω.

Συμπερασμα : Διαβαζουμε πριν υπογραψουμε τι ακριβως καλυψεις εχει το πακετο και ειδικα τα ψιλα γραμματα εκει ειναι το ζουμι, ο ασφαλιστης θελει να πουλησει για να παρει και το ποσοστο του.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξερω αν ειμαι "λογικος" αλλα ποτε δεν θα εκανα ασφαλεια υγειας...

αρχικα μου παει ασχημα ιδεολογικα να πληρωνω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ δημοσια ασφαλεια μεσα απο την δουλεια μου , και να ξαναπληρωνω ιδιωτικες εταιρειες για το ιδιο πραγμα... εννοειται ξερω την κατασταση στην δημοσια υγεια, αλλα ελεος... προτιμω να παω να πληρωσω ιδιωτικο 100 % το ποσο αν τυχει "στραβη"

και το κυριοτερο, αυτο που εγινε και στο θεμα, θα κανουν τα παντα για να μην πληρωσουν ή να σε βγαλουν φταιχτη.... και αυτο ειναι αυτοποδεικτο, αν καλυπταν τα παντα που τους ζητουνται στις ασφαλειες απλως θα ειχαν χρεοκοπησει..

• Like 2
Δημοσ.

δεν ξερω αν ειμαι "λογικος" αλλα ποτε δεν θα εκανα ασφαλεια υγειας...

αρχικα μου παει ασχημα ιδεολογικα να πληρωνω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ δημοσια ασφαλεια μεσα απο την δουλεια μου , και να ξαναπληρωνω ιδιωτικες εταιρειες για το ιδιο πραγμα... εννοειται ξερω την κατασταση στην δημοσια υγεια, αλλα ελεος... προτιμω να παω να πληρωσω ιδιωτικο 100 % το ποσο αν τυχει "στραβη"

και το κυριοτερο, αυτο που εγινε και στο θεμα, θα κανουν τα παντα για να μην πληρωσουν ή να σε βγαλουν φταιχτη.... και αυτο ειναι αυτοποδεικτο, αν καλυπταν τα παντα που τους ζητουνται στις ασφαλειες απλως θα ειχαν χρεοκοπησει..

Τα είπες όλα...

Κάθε ασφαλιστική θα κάνει τα πάντα για να μην πληρώσει και στο τέλος η ταλαιπωρία κ το άγχος που θα έχεις τραβήξει θα είναι τετραπλάσια της αναμονής στο δημόσιο νοσοκομείο.

Μπορεί η αναμονή στο δημόσιο να είναι μεγάλη, ωστόσο θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις για το πρόβλημα σου. Αντίθετα στο ιδιωτικό μέχρι κ τα προβλεπόμενα στα παρουσιάζουν σαν εξειδικευμενα με αποτέλεσμα να ξοδευεσαι επιπλέον.

Δημόσιο κ πάλι δημόσιο κ από μένα.

• Like 2
Δημοσ.

Δε μπορεις να πληρωσεις ιδιωτικο αν "τυχει η στραβη". Εκτος αν εισαι εκκατομυριουχος και σου περισσευουν που και παλι...

Ή αν η "στραβη" αναφερεται σε τυπου πηγα να μου βαλουν γυψο κι εμεινα μια μερα.

Τα κοστη ειναι τεραστια.

Επισης δε τραβας κανενα αγχος για το αν θα πληρωσει η ασφαλιστικη.

Αλλα το θεμα μη το κανετε δημοσια vs ιδιωτικα.

• Like 5
Δημοσ.

αρχικα μου παει ασχημα ιδεολογικα να πληρωνω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ δημοσια ασφαλεια μεσα απο την δουλεια μου , και να ξαναπληρωνω ιδιωτικες εταιρειες για το ιδιο πραγμα...

Φαντασου σε αυτους που το κανουν συνεχεια πως φαινεται

προτιμω να παω να πληρωσω ιδιωτικο 100 % το ποσο αν τυχει "στραβη"

Οπως σου ειπε η margaritagr, δεν εχεις αντιληφθει το κοστος. Ενα μερος συγκεκριμενης θεραπειας για σοβαρη ασθενεια ξεπερνουσε τα $125000 ετησιως το '15-'16  που κοιταξα, και υπαρχουν και ακριβοτερα

Δημοσ.

Μερικά θεματάκια

1. Οταν ασφαλιζόμαστε κάπου, στέλνουμε το βιβλιάριο υγείας μας στον ασφαλιστή μέσω e-mail. Με αυτο το τρόπο ειμαστε

εξασφαλισμένοι. Ακόμα και να αποδειχθεί οτι πρόβλημα προυπήρχε, δεν είχες καμία γνωση εφόσον δεν υπάρχουν

συμπτώματα, οπότε η ασφαλιστική ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σε καλύψει.

2. Υπάρχουν ασφαλιστές που το ζητάνε, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε προσφορές κτλ, άλλοι ομως δε τα ζητάνε καθόλου

και εκει ο ασφαλιζόμενος την παθαίνει.

Ερώτημα για το θέμα του ts.

Που έμαθε η ασφαλιστική οτι ειχες κάνει μαγνητική εσυ? Ηταν γραμμένη στο βιβλιάριό σου? Πήγες μέσω ΕΟΠΠΥ?

Τους την έδειξες εσυ?

Διότι αν απλά το έψαξε μόνη της και το βρήκε, μπορεις να κινηθείς εναντίον του κέντρου που έκανες τη μαγνητικη για

παραβίαση απορρήτου.

Εαν απο μια μαγνητική (νέα) κατάλαβαν οτι το πρόβλημα προυπήρχε, ανεξάρτητα αν υπάρχουν συνήθως ειδικοί όροι που είτε καλύπτουν,

είτε όχι προϋπαρχουσες σωματικες βλαβες ή συγγενείς παθησεις και ανωμαλιες, μπορεις να το κυνηγήσεις διότι όντως δε το γνωριζες.

Δες καλά τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σου.

Και γενικά, δεν κάνουμε ασφάλειες υγείας που δε καλύπτουν θεραπεία για τη βρωμοαρρώστια και συγγενείς παθήσεις.

Καλύτερα να μη κάνετε καθόλου.

Την ασφάλεια δε τη θες μόνο για μη περιμένεις στα επείγοντα ω μη γενοιτο αλλά να σε καλύψει εκει που έχεις ανάγκη.

Τέλος δε μπορω να διαβάζω αυτά τα "δε θέλω να πληρωνω τη δημοσια ασφάλεια" και αν πληρωνα ιδιωτικη

θα μου έκαναν κωλοτουμπες. Πουθενά δε κάνουν κωλοτουμπες.

Το ελληνικο δημόσιο ειναι απο τα λίγα στον κόσμο που ακόμα πληρώνει καλά ειδικά τις φαρμακευτικές αγωγές

Φάρμακα που κάνουν 1000 ευρω, για βρωμοαρρώστες τα παιρνεις ακομα δωρεάν, τη στιγμη που σε χωρες οπως το ΗΒ

δε στα δινουν αν δεν έχεις ανεπανόρθωτη βλάβη (αυτο θέλουν να περάσουν και εδω και μια ψυχη ειχε κάνει τρομερη προσπάθεια προ 3ετίας

αλλά ευτυχως δε του πέρασε)

Η ιδιωτικη ασφάλεια, λειτουργει συμπληρωματικά και για να έχεις άμεση φροντίδα, χωρις να περιμένεις ουρές, απο θεωρητικά καλύτερους γιατρους

σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αρκει πάντα να ξέρουμε τι πληρωνουμε και τι υπογράφουμε

• Like 6
Δημοσ.

Το ελληνικο δημόσιο ειναι απο τα λίγα στον κόσμο που ακόμα πληρώνει καλά ειδικά τις φαρμακευτικές αγωγές

Φάρμακα που κάνουν 1000 ευρω, για βρωμοαρρώστες τα παιρνεις ακομα δωρεάν

Η αμηχανη στιγμη που ανακαλυπτεις το ελλειμα του κλαδου υγειας και κοινωνικων ασφαλισεων για τεσσερις δεκαετιες και το βουνο χρεους που δημιουργησε

τη στιγμη που σε χωρες οπως το ΗΒ δε στα δινουν αν δεν έχεις ανεπανόρθωτη βλάβη (αυτο θέλουν να περάσουν και εδω και μια ψυχη ειχε κάνει τρομερη προσπάθεια προ 3ετίας αλλά ευτυχως δε του πέρασε)

Μην καταντησουμε και σαν τους Βρετανους, εδω λεφτα υπαρχουν

Δημοσ.

Η αμηχανη στιγμη που ανακαλυπτεις το ελλειμα του κλαδου υγειας και κοινωνικων ασφαλισεων για τεσσερις δεκαετιες και το βουνο χρεους που δημιουργησε

Μην καταντησουμε σαν τους ανιδεους Βρετανους, εδω λεφτα υπαρχουν

Οπότε το να δίνεις φάρμακα στους άρρωστους, πριν υποστουν τις συνέπειες της ασθένειάς τους, ειναι η αιτία

για τη μαυρη τρυπα στον κλάδο υγείας μας?

Γιατι εγω νομιζα οτι το πρόβλημα ηταν η διαχείριση και οι μεγάλες τσέπες, όχι οι παροχές.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...