Προς το περιεχόμενο

raspberry pi 3 kodi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα σε ολους. εχω κανει εγκατασταση kodi σε raspberry pi3. θελω να ρωτησω τι ενεργειες πρεπει να κανω για να ειμαι προστατευμενος απο το ιντερνετ και απο κακοβουλες σελιδες ταινιων. εχω εγκαταστησει το gkobu ενα build που εχει καποια βασικα addon.. ευχαριστω!

Δημοσ.

Λιγα λογια για να ξερεις πως εχουν τα παγματα...

Καταρχην, δεν εχεις εγκαταστησει kodi στο rpi, εχεις εγκαταστησει μια διανομη που τρεχει το kodi σαν γραφικο περιβαλλον. Ποια εινια αυτη η διανομη? Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, απλα ρωταω.

Δευτερον, τα διαφορα προσθετα ΔΕΝ τραβουν ολη την σελιδα για να δουλεψουν, αλλα μονο το λινκ που εχουν τα βιντεο που θες να δεις και αργοτερα τα ιδια τα βιντεο.

Τριτον, μην βαζεις διαφορα build απο εδω και εκει γιατι δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο προρυθμισμενες εγκαταστασεις kodi με πολλα προσθετα, τα περισσοτερα unmaintained πλεον μιας και πολλοι devs σταματησαν την αναπτυξη τους, και σαβουρα (wallpapers, skins κλπ) που δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΕ περισσοτερο απο τη στοκ ρυθμιση. Θα κατεβαζες ποτε τον firefox/chrome/whatever απο κ@λοσσελιδες τυπου softpedia, softonic, κλπ και οχι απο την mozilla/google/whatever? Θα εβαζες ποτε windows gamati edition στο pc σου? Δεν νομιζω, γιατι δεν ξερεις τι σαπιιο μπορει να εχει το καθενα μεσα του. Ετσι ακριβως ειναι και τα builds, γιαυτο αποφευγε τα.

Τελος, προσοχη στα howto που ακολουθεις, γιατι σημερα τα περισσοτερα προμοταρουν repos και προσθετα που ειναι εξισου σαπια, πχ xvbmc.

Δημοσ.

Σέ ευχαριστώ πολύ. Έχω εγκαταστήσει το osmc . Είναι η πρώτη μου επαφή με το raspberry και δεν έχω καμιά γνώση. Εμένα με ενδιαφέρουν 2 πράγματα. Αν μου χακαρουν το raspberry κινδυνεύει και το υπόλοιπο δίκτυο που έχω συνδεδεμένο; Και δεύτερον τί βασικές κινήσεις πρέπει να κάνω από το να είμαι ασφαλής

Δημοσ.

Σέ ευχαριστώ πολύ. Έχω εγκαταστήσει το osmc . Είναι η πρώτη μου επαφή με το raspberry και δεν έχω καμιά γνώση. Εμένα με ενδιαφέρουν 2 πράγματα. Αν μου χακαρουν το raspberry κινδυνεύει και το υπόλοιπο δίκτυο που έχω συνδεδεμένο; Και δεύτερον τί βασικές κινήσεις πρέπει να κάνω από το να είμαι ασφαλής

Αν σου χακάρουν το pi κινδυνεύει πιθανών κάθε share σημείο του δικτύου. Πχ αν έχεις ενα φάκελο στον κεντρικό σου υπολογιστή όπου έχεις μέσα ταινίες κινδυνεύουν(αν δεν είναι read only).

Το τι κινδυνεύει βέβαια είναι και ανάλογα την χρήση που κάνεις. Για παράδειγμα αν το pi μέσα έχει key-logger και εσύ συνδεθείς στο mail στο Facebook, χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου κάρτα, προφανώς και το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο. Οπότε καλό είναι όπως προανέφερε o @jim_p καλό είναι να προσέχεις τι διανομές βάζεις μέσα στο pi σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...