Glikos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω αυτό το κινητό εδώ και κανά 2 εβδομάδες και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα κατά την εγγραφή βίντεο. Τις περισσότερες φορές (σε καλό φωτισμό, γιατί σε χαμηλό είναι ακόμα χειρότερα) τα βίντεο παρουσιάζουν το λεγόμενο 'jello effect' / artifacts. Λες και χάνει καρέ είναι κάτι φορές. Κυρίως σε 1080 / 30 fps, όπου και τραβάω τις περισσότερες φορές. Υποψιάζομαι ότι σχετίζεται με το OIS / EIS. Ίσως κάνω λάθος. ΟΚ δεν είναι τόσο τραγικό το πρόβλημα, ούτε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην βλέπονται τα βίντεο, αλλά γιατί να υπάρχει? Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι τέτοιο με το κινητό του? Επίσης να αναφέρω ότι σε κάτι reviews online αναφέρθηκε αυτό το πρόβλημα, οπότε δεν παίζει να είμαι ο μόνος. (Σκέφτομαι να μιλήσω με Huawei μπας και κάνουν καμιά αντικατάσταση αλλά θέλω να ψάξω μπας και διορθώνεται κάπως).
SeNNinhA Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Εαν το OIS ειναι ηλεκτρονικο τοτε ειναι συνηθισμενο προβλημα. Το αντιμετωπιζουν παρα πολλες action cams. Αντιμετωπιζεται εν μερη με αναβαθμισεις λογισμικου αλλα οχι απολυτα συνηθως.
Glikos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Το OIS απ'ότι ξέρω είναι πάντα ΟΝ, μιας και είναι θέμα hardware. Το EIS από την άλλη έχει επιλογή να το ανοίξεις στα 1080/30 fps, αλλά και στην σέλφι για βίντεο. Υποψιάζομαι ότι αυτό φταίει, και όποτε κάνω panning και αλλάζω σκηνές, παρουσιάζει αυτό το jello effect. Όχι πάντα, και περισσότερο σε χαμηλό φωτισμό. Είναι κάπως σπαστικό. Τώρα δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά όσο έχω ψάξει δεν έχω βρεί άλλη αιτία. Σκέφτομαι να το επιστρέψω. Αν και δεν είναι τόσο τραγικό το πρόβλημα. Και εγώ πιστεύω είναι θέμα software αλλά δεν ξέρω πότε και αν φτιαχτεί.
SeNNinhA Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Κλειστο να δουμε εαν συνεχιζει το προβλημα
Glikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Με το EIS OFF το πρόβλημα περιορίζεται, οπότε πιστεύω ότι φταίει αυτό. Τώρα βέβαια η λύση είναι να το έχω πάντα OFF αλλά το βίντεο δεν θα έχει καλή σταθερότητα. Είναι σπαστικό πάντως. Ειδικά σε χαμηλό φωτισμό.
SeNNinhA Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μαλλον κακομαθατε ολοι σας και θα πρεπει να μαθετε να εχετε πιο σταθερο χερι.
Glikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Από οποιοδήποτε ακριβό κινητό ναυαρχίδα - ish, περιμένουμε και την ανάλογη απόδοση. Όσο σταθερό χέρι και να έχεις αν το EIS/OIS δουλεύουν σωστά τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Αλλιώς θα είσαι με ένα τρίποδο κάθε 3 και λίγο.
SeNNinhA Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τα EIS ποτε δεν δουλευουν αρκετα καλα. Ειναι εγγενες το θεμα. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2017 από SeNNinhA
Glikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Κρίμας. Μακάρι να φταχτεί κάπως με update. Πάντως στο Google Pixel σπέρνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα