Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Θέλω να βάλω γύρω στις 8 κάμερες στο εξοχικό για να παρακολουθώ το κήπο και να ξέρω τι γίνεται όταν λείπω γιατί τελευταία ακούω όλο και περισσότερα σπίτια να ανοίγουν. 

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο με μέγιστη απόσταση (καταγραφικού από κάμερα) τα 80 μέτρα.Οι άλλες θα είναι πιο κοντά.

Α) Το ερώτημα μου είναι αρχικά αν θα πρέπει να βάλω ip κάμερες ή αναλογικές?

Β) Αν η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει με utp ή με cctv καλώδιο.

Πιστεύω ότι το utp-cat6(για πιο χοντρούς αγωγούς)  μακροπρόθεσμα ίσως είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με το cctv. Ακόμα και αναλογικές κάμερες να βάλω μπορώ με balloon να μεταφέρω το σήμα και να ρίξω ένα καλώδιο συναγερμού extra για να έχω περισσότερα καλώδια για τροφοδοσία. 

Με το utp θα χρειαστώ πιο λίγα μέτρα σίγουρα γιατί θα  μπορώ να περάσω περισσότερα σήματα καμερών από ένα καλώδιο σε σχέση με το cctv. Βέβαια καλύτερα ένα utp ανα κάμερα.

Με το CCTV (επειδή δεν μπλέκουν θέματα δικτύωσης) φαντάζομαι θα είναι πιο απροβλημάτιστο.

Τι προτείνετε?  

Δημοσ.

Στα τεχνικά που ρωτάς δεν έχω να πω κάτι, ας πει κανένας πιο ειδικός. Εγώ θα σου πω για την γενική ιδέα.

Πως ακριβώς πιστεύεις πως οι κάμερες θα αποτρέψουν τις κλοπές και ειδικά σε εξοχικό σπίτι; Πιστεύεις πως οι κάμερες θα φοβίσουν το πιθανό κλέφτη; Ότι δεν θα σκεφτεί στη χειρότερη να βάλει μια μάσκα να μην φανεί ποιος είναι; Ή ότι φεύγοντας δεν θα πάρει και το καταγραφικό (μαζί και τις κάμερες);

Οι κάμερες δεν αποτρέπουν την κλοπή. Είναι απλά για να δίνουν στον ιδιοκτήτη την ψευδαίσθηση ότι ξέρει τι του γίνεται (πριν συμβεί το κακό). Για την κλοπή (αν συμβεί το κακό) οι κάμερες είναι άχρηστες και πιθανότατα να είναι και μέσα στα κλοπιμαία, το καταγραφικό σίγουρα.

Αντί να δώσεις λεφτά σε κάμερες δώσε τα λεφτά σε άλλα πράγματα που θα συμβάλουν καλύτερα στην ασφάλεια του εξοχικού σου. Ένα αξιοπρεπές σύστημα συναγερμού με διάφορες και έξυπνες παγίδες, αποτρεπτικά μέτρα (για να μην έρθει) και διάφορα απρόοπτα (σειρήνες, φώτα, θόρυβος κτλ) σε περίπτωση που έρθει.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Συναγερμό και περιμετρικό φωτισμό που ανάβει κάθε βράδυ έχω βάλει από την αρχή. Επίσης και η περίφραξη είναι ψιλή με λόγχες. 

Εχω βάλει και security που ειδοποιείται απο τον συναγερμό. 

Όμως κάθε φορά που κτυπάει ο συναγερμός και μέχρι να πάει η security πάει η καρδιά σου στην κούλουρη!

Οπότε για αυτό ήθελα τις κάμερες να μπορώ να ελέγξω γρήγορα τι γίνεται στο χώρο και δεύτερον να έχω το ιστορικό αν κάποιος παρατηρούσε το σπίτι κλπ πρίν κάνει το οτιδήποτε. 

Δημοσ.

ΟΚ τότε φιλέ μου.

Νόμιζα πως τα πρώτα λεφτά για την ασφάλεια θα τα ξόδευες για κάμερες. Αφού έχεις επενδύσει στα βασικά πάω πάσο.

Δημοσ.

πολλοι βαζουν ip καμερες ενω αλλοι απλες καμερες που τις βλεπουν ολες μεσα απο το καταγραφικο.αν βαλεις ip cameres η καθε μια θα πρεπει να ειναι σε διαφορετικο port για να την δεις εκτος αν παρεις public ip's.utp καλωδιο υπαρχει και για εξωτερικο χωρο για να μην παθαινει κατι απο τις εξωτερικες συνθηκες αλλα παντα μπορει να περαστει και μεσα απο σωληνα.ισως και οι καμερες να μπορουν να ειναι και poe για λιγοτερα καλωδια.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...