Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Thermostat Accuracy | Gearbest | 15.3€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ.. δεν κατάλαβα τι είναι αυτό το bluetooth gateway. Δηλαδή υπάρχει και άλλο gateway για τις bluetooth συσκευές?

Αν είναι έτσι και να βάλω άλλο ένα gateway στο σπίτι και δεν συνδέεται στο κλασσικό xiaomi gateway, να μου λείπει.

Edit: κοιτάζοντας λίγο καλύτερα το video, μου μοιάζει σαν να αναφέρεται στο Yeelight Bedside lamp για gateway  (πρόσεξα και το σύμβολο της yeelight στο video πάνω στο "gateway") 

Η Yeelight είναι συνεργάτης που βγάζει μόνο λάμπες, τώρα επειδή το bedside lamp (η τελευταία version πάντα) έχει πάνω και wifi και bluetooth ΙΣΩΣ με κάποιο firmware να λειτουργεί πλέον σαν gateway (bt->wifi) για τον σένσορα και άλλες bt συσκευές.

Όπως και να χει, αν συμβαίνει αυτό είναι πολύ κρίμα αν δεν δουλεύει με το κλασσικό gateway και θα το θεωρούσα φάουλ το να με αναγκάσουν να αγοράσω και το bedside lamp για να έχω την λειτουργικότητα που έχω με τα άλλα απλά.

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1
Δημοσ.

Χμ.. δεν κατάλαβα τι είναι αυτό το bluetooth gateway. Δηλαδή υπάρχει και άλλο gateway για τις bluetooth συσκευές?

Αν είναι έτσι και να βάλω άλλο ένα gateway στο σπίτι και δεν συνδέεται στο κλασσικό xiaomi gateway, να μου λείπει.

Edit: κοιτάζοντας λίγο καλύτερα το video, μου μοιάζει σαν να αναφέρεται στο Yeelight Bedside lamp για gateway ή μοιάζει με αυτό απο την ίδια εταιρεία (yeelight μιας και πρόσεξα το σύμβολο της yeelight στο "gateway"-λάμπα) πράγμα που είναι σίγουρα λάθος (είπαμε η yeelight είναι άλλη εταιρεία και βγάζει μόνο προϊόντα φωτισμού σαν συνεργάτης).

Ναι σωστά το "Yeelight Bedside lamp" εννοεί!

Κανόνικα θα έπρεπε το νέο "Getaway" να είχε υποστήριξη WiFi και Bluetooth!

Δημοσ.

Ναι σωστά το "Yeelight Bedside lamp" εννοεί!

Κανόνικα θα έπρεπε το νέο "Getaway" να είχε υποστήριξη WiFi και Bluetooth!

Έπεσαν μερικά edit από τότε που το διάβασες.. σίγουρα είναι το bedside lamp και προφανώς είναι η νέα έκδοση με wifi και bluetooth η οποία φαντάζομαι πως κάπως θα λειτουργεί σαν gateway (τεχνικά όχι περίεργο αλλά το ότι πρόκειται για yeelight προϊόν που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με την xiaomi, να έβαλαν firmware για να κάνουν την λάμπα τους firmware, θα μου έκανε εντύπωση). Το κανονικό gateway (την τελευταία νομίζω version με το internet κινεζοράδιο) σίγουρα δεν έχει bluetooth.. είναι gateway από zigbee σε wifi στην ουσία. Συμφωνώ πως αφού σχεδίαζε να βγάλει bt συσκευές η Xiaomi ΕΠΡΕΠΕ να υποστηρίζει bt αλλά.... πως θα μας τα έπαιρναν μετά με το V3?

• Like 1
Δημοσ.

Έστειλα ένα μήνυμα στη gearbest για ποιο gateway θέλει και δεν ξέρουν ούτε αυτοί.  Τους επισήμανα και το θέμα με το wifi/bluetooth και μου είπαν ότι θα ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

Αυτό του θέματος μου αρέσει σαν συσκευή, αλλά για stand alone χρήση είναι ακριβό.  Υπάρχουν πολύ φτηνότερα απλά θερμόμετρα / υγρασιόμετρα. 

Δημοσ.

Άρα δεν είναι ακριβώς σαν ένας θερμοστάτης που όλοι έχουμε στα σπίτια μας για το καλοριφέρ;

Πόσο θα έλεγε ένας τέτοιος; Όπως ανοιγοκλείνω την yeelight από απόσταση μέσω wifi, να κάνω το ίδιο και για το καλοριφέρ, με προγράμματα κλπ. 

Δημοσ.

Θερμοστάτης δεν είναι.  Μπορεί ( ; ) να γίνει σε συνδυασμό με κάποια άλλη συσκευή (gateway) και κάποια εφαρμογή στο κινητό.

Φτηνά θερμόμετρα / υγρασιόμετρα υπάρχουν δεκάδες

π.χ.

Στα €5,-

https://www.banggood.com/Multifunctional-Digital-Thermometer-Hygrometer-Temperature-Humidity-Meter-p-1211804.html

και στα €2.7

https://www.banggood.com/Digital-Display-Mini-LCD-Hygrometer-Thermometer-p-1006420.html

Υπάρχουν και wifi θερμοστάτες κάπου στα €10 νομίζω της sonoff.

Δημοσ.

Εγω παλι χτυπησα αυτο , απο το ξεπουλημα της ευρωπαικης αποθηκης του gearbest, για το καλοριφερ. Δεν το εχω λαβει ακομα για να δω πως παει

Δημοσ.

Άρα δεν είναι ακριβώς σαν ένας θερμοστάτης που όλοι έχουμε στα σπίτια μας για το καλοριφέρ;

Πόσο θα έλεγε ένας τέτοιος; Όπως ανοιγοκλείνω την yeelight από απόσταση μέσω wifi, να κάνω το ίδιο και για το καλοριφέρ, με προγράμματα κλπ. 

Υπάρχει της nest.. με alexa, google home, ifttt και ότι θα ήθελε κανείς ΑΛΛΑ... εκεί ετοιμάσου να τα σκάσεις χοντρά (και νομίζω θέλει και gateway).

https://nest.com/thermostats/nest-learning-thermostat/overview/

Εν κατακλείδι, αν κάποιος έχει το gateway της Xiaomi, παίρνει τα απλά που κατά καιρούς βγαίνουν στα 6-7 ευρώ. Δεν έχουν οθόνη και παίζουν μόνο με cloud (ή τοπικά με λύσεις σαν το homeassistant) αλλά με τα automations θα σας λύσουν τα χέρια και ας τρώει τα κολληματάκια του καμιά φορά το cloud (να πρέπει να προσέξεις πχ να περιμένεις λίγο μην βλέπεις προηγούμενη μέτρηση)

Αν πάλι κάποιος τυχαίνει και έχει το bedside lamp, μπορεί να πάρει αυτό του θέματος καθώς απ ότι κατάλαβα το bedside lamp (και πιθανόν και άλλα wifi+bt προϊόντα xiaomi, yeelight κτλ θα κάνουν το ίδιο) λειτουργεί σαν gateway.

Αν δεν έχει τίποτα και τον ενδιαφέρει απλά η μέτρηση σε μια οθόνη και τίποτα άλλο (standalone χρήση) τότε θα βρει πολύ φτηνότερα εδώ Ελλάδα να κάνει την δουλειά του.

Γενικά καλή, χρυσή η xiaomi, έχει δώσει φτηνές λύσεις σε αρκετά πράγματα αλλά αυτή η αντιμετώπιση του "μυρίστε τα νύχια σας" για το πως δουλεύει κάτι, όπως και το κακό support και η μηδαμινή υποστήριξη international χρηστών (εδώ ρώτησα για το τελευταίο mi box για ένα θέμα που είχα και μου απάντησαν πως δεν το πουλάνε και δεν το υποστηρίζουν... προϊόν ενός χρόνου), της αφαιρεί ΠΟΛΛΟΥΣ πόντους δυστυχώς.. είναι δυνατόν να πρέπει εμείς δια της εις άτοπον απαγωγής να καταλάβουμε (αν καταλάβαμε και σωστά) ότι παίζει με το bedside lamp και να μην το αναφέρει ξεκάθαρα τι και πως?

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παλι χτυπησα αυτο , απο το ξεπουλημα της ευρωπαικης αποθηκης του gearbest, για το καλοριφερ. Δεν το εχω λαβει ακομα για να δω πως παει

Εάν κάνει δουλειά, δεν είναι ακριβό για 30€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...