theo93 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μου ήρθε και εμένα.Στο σπίτι έχω κανονικό θερμοστάτη, εκτός από τις έξτρα ενδείξεις υπάρχει κάποιο άλλο κέρδος;
katsikoula Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μου ήρθε και εμένα. Στο σπίτι έχω κανονικό θερμοστάτη, εκτός από τις έξτρα ενδείξεις υπάρχει κάποιο άλλο κέρδος; Φαντάζομαι πρόσβαση σε αυτόν μέσω εφαρμογής για κινητό και πιθανή συνεργασία με Alexa και άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της Xiaomi.
vrwmiaris Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Με αυτό μπορώ να χειρίζομαι την θερμοκρασία εκτός σπιτιού; ανοίγω, κλείνω επίσης;
Questioner Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί δεν διαβάζετε την περιγραφή; Xiaomi Thermostat can realize the intelligent linkage with other Mi equipment, which can automatically open and adjust the air-conditioning, fan, humidifier and other equipment Via Mi app to open humidifier when indoor humidity is too low and open air-conditioner when indoors temperature is too high 3
nkar Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 φαντάζομαι δουλεύει κι αυτό αποκλειστικά μεσω cloud στην Κίνα ...
Questioner Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 φαντάζομαι δουλεύει κι αυτό αποκλειστικά μεσω cloud στην Κίνα ... Οτιδήποτε περνάει από το app της Xiaomi περνάει και μέσα από τους servers της. Οπότε υποθετικά δουλεύει μέσω του cloud μόνο (εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή αποκλειστικά γι αυτό).
papars Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Προσέξτε λίγο την περιγραφή. Αναφέρει ότι είναι wifi αλλά δεν είναι σωστό. Έχει bluetooth. Υποθέτω ότι πρέπει να συνδεθεί σε κάποιο xiaomi gateway ....
Craven Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Ουσιαστικά απ ότι βλέπω φαίνεται να είναι σαν αυτό σε δυνατότητες automation https://www.gearbest.com/living-appliances/pp_344665.html που βγαίνει κατά καιρούς πιο φτηνά ακόμα (6 ευρώ είχα πάρει νομίζω τα δικά μου), απλά με οθόνη (μάλιστα η τετράγωνη version AQARA νομίζω μετράει και ατμοσφαιρική πίεση και είναι πλέον πιο φτηνή https://www.gearbest.com/access-control/pp_626702.html ). Αυτό χωρίς την οθόνη χρειάζεται το gateway για να δουλέψει. Όλα αυτά τα περιφερειακά μέσω gateway, δουλεύουν μόνο μέσω cloud σε σέρβερ Κίνα αυτή τη στιγμή (ο server Ευρώπη όλο έρχεται αλλά φαίνεται με τα πόδια). Όχι δεν παίζει η Xiaomi με καμία alexa και κανένα google home ή IFTTT κτλ (εκτός αν πας σε άλλα δύσκολα 3rd party κόλπα όπως HomeAssistant κτλ για να παίζεις και local και με IFTTT κτλ) μην τα μπερδεύουμε πχ με την yeelight που είναι άλλη εταιρεία. Τα περιφερειακά επίσης συνήθως παίζουν με zigbee (χαμηλής κατανάλωσης και χαμηλής ταχύτητας πρωτόκολλο που υπάρχει πολλά χρόνια). Το "thermostat" δεν ξέρω που προκύπτει και μου ακούγεται gimmick. Ότι περιγράφεται το κάνει και το απλό sensor που είπα. Το "Wifi" όπως είπε ο φίλος πιθανόν είναι είτε λάθος είτε αναφέρεται στην δυνατότητα να το χειριστείς και μέσω του gateway (wifi) αν έχεις οπότε να το δεις και εκτός σπιτιού, αλλιώς όπως είδα το συγκεκριμένο παίζει και με bluetooth (όπως πχ το Mi Scale). Εφόσον παίζει με bt τότε η σύνδεση με το gateway δεν θα είναι απαραίτητη απλά θα παίζει λογικά μόνο εντός σπιτιού και χωρίς το "smart" κομμάτι. Σίγουρα πάντως αφού αναφέρεται και automation με τα άλλα περιφερειακά τότε για αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να περνάει απ το gateway (εκεί ορίζεται το όποιο automation). Αν πάντως κάποιος έχει ήδη το gateway και δεν βαριέται να ανοίξει το κινητό, η διπλάσια τιμή απ το απλό (όταν και εκείνο είναι σε προσφορά), μόνο και μόνο για την οθόνη δεν δικαιολογείται παρά μόνο ίσως για την αμεσότητα των μετρήσεων μέσω bt (κάτι που απο κινέζικο cloud σίγουρα δεν το έχεις... μερικές φορές περιμένεις αρκετά για να ανανεωθεί η ένδειξη). Τώρα τα 8 (όταν το απλό aqara δεν είναι σε προσφορά) με τα 15 για να έχεις αμεσότητα και οθόνη δεν είναι διαφορά που δεν δικαιολογείται, αρκεί η οθόνη και το bt να μην σημαίνει ότι πρέπει να το ταϊζεις μπαταρίες κάθε λίγο και λιγάκι (το AAA σε σχέση με μια CR2032 που κρατάει ίσως και χρόνια στο άλλο, δεν μου ακούγεται καλά) 5
macovet Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 69 Yuan είναι λιγότερο από 9 € τόσο, μάλιστα. περιμένουμε! 1
mikeser Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Αυτο ή οι αλλοι 2 σενσορες θερμοκρασιας της xiaomi μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε εξωτερικο χωρο ? Εννοειτεε καπου που δεν θα βρεχονται
akisk79 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Αυτο ή οι αλλοι 2 σενσορες θερμοκρασιας της xiaomi μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε εξωτερικο χωρο ? Εννοειτεε καπου που δεν θα βρεχονται Ναι μπορούν. Εγώ έχω βάλει και στην βεράντα...
Craven Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Αυτο ή οι αλλοι 2 σενσορες θερμοκρασιας της xiaomi μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε εξωτερικο χωρο ? Εννοειτεε καπου που δεν θα βρεχονται Έχω και εγώ ένα στην βεράντα (πάνω στο τραπέζι, μακριά απο μέταλλα και σε σημείο που δεν το πιάνει η βροχή) και ένα στο γραφείο και στην κρεβατοκαμαρα ώστε να ξέρω ανάλογα με την υγρασία έξω πότε θα ανοίξω τον αφυγραντήρα ή την μπαλκονόπορτα. Φυσικά έχω να με ειδοποιούν τα μέσα πότε ανεβαίνει επικίνδυνα η υγρασία και το έξω πότε πέφτει ή ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία. Γενικά η χρησιμότητα τους είναι απίστευτη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα