Προς το περιεχόμενο

Mirrorless pocketable?


haHa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαίνω στο ψητό:

έχω μια dslr Canon 1100D εδώ και μερικά χρόνια, που τελευταία(λόγω εξέλιξης των κινητών) την χρησιμοποιώ ελάχιστα.

Ακόμα και σε ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να μην την πάρω καν ή να την πάρω και να την χρησιμοποιήσω μόνο 1 ή 2 απογεύματα.

Φετος σε 6-7 ταξιδια στο εξωτερικο εκ των οποιων 2 μεγάλα (15 μερες σε Μεξικο και 15 μερες Φιλλιπινες) πρεπει να εβγαλα γυρω στις .. 50 φωτογραφίες με την dslr.

 

Το πρόβλημα είναι ο όγκος της: τόσο για την μεταφορά στο backpack όταν πηγαίνω ταξίδια όσο και μέσα στην ημέρα που βαριέμαι να έχω κάτι ογκώδες κρεμασμένο.

 

Ψάχνω λοιπόν για κάτι να την αντικαταστήσω. Δεν θέλω να δώσω πάνω απο 350€ και θέλω να πιάνει ελάχιστο χώρο στο backpack(ώστε να μην μπαίνω στο δίλημμα να την πάρω ή όχι μαζί μου) και ιδανικά να μπαίνει σε μεγάλη τσέπη μπουφάν. Αν έμπαινε και σε άνετη τσέπη παντελονιού, ακόμα καλύτερα!

 

Κοίταγα αρχικά την Sony A6000, αλλά ξεφεύγει σε τιμή(~600€). Οπότε κοιτάω την Sony Α5000, στα ~300€.

 

α) έχουν μεγάλες διαφορές; Το βίντεο δεν με ενδιαφέρει.

β) χωράει σε μεγάλη τσέπη μπουφαν;

γ) υπάρχει κατι μικρότερο με παρόμοια ποιότητα; Σε compact δεν θέλω να πάω, εκτός αν έχει εξίσου μεγάλο αισθητήρα.

δ) μελλοντικά θέλω να πάρω και εναν prime φακο. Για την canon που έχω, βρίσκω και στα 50€. Εικάζω οτι για τις sony mirrorless ειναι ακριβότεροι. Πόσο να υπολογίζω; Υπάρχει κάποια άλλη φωτογραφική με παρόμοιο picture quality, αλλά που θα έρχεται φθηνότερα συνολικά(body+kit φακός+prime) ;

ε) υπάρχει κάτι κοντά σε αυτά τα χρήματα με viewfinder;

 

Υ.Γ.: Φανταζομαι σε picture quality απο την canon 1100d θα είναι καλύτερη η sony A5000, σωστά;

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators

Τις sony δεν τις θεωρώ πολύ βολικές για την τσέπη μιας και έχουν ένα σχετικά στενόμακρο design  με το φακό στο ένα άκρο που δεν είναι ...ζυγισμένο σωστά.

 

Για ένα τέτοιο budget που λες θα κοίταζα και τις:

 

- Panasonic Lumix DMC-GF7K 12-32

- Canon EOS M10 Kit 15-45

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικοτερα προτιμω τον σχεδιασμο των sony A σε σχεση με αυτες που προτεινες, μονο και μονο επειδη η sony a εχουν hand grip.

Επισης αυτες ανεβαινουν στα 400€ σχεδον, οπου αν φθασω εκει, μαλλον θα πάω στα 500€ για να παρω μια sony a6000 που εχει και viewfinder. (τοσο επαιζε σε black friday και μπορω να την βρω περιπου τοσο και τωρα στο εξωτερικο) 

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Canon 1100D δεν ειναι και δεν ηταν ποτε η super μηχανη.

 

Εαν θελεις κατι πραγματικα pocketable που να χωραει σε τσεπη τζιν τοτε πας στην Sony RX100. Εαν δεν βγαζεις πραγματικα φωτο σε δυσκολες συνθηκες χαμηλου φωτισμου με ιδιαιτερα υψηλες απαιτησεις τοτε ειναι οτι πρεπει παρα τον αισθητηρα 1” που εχει. Δεν θα χρειαστεις και prime μιας και ο φακος της ειναι και καλος και φωτεινος στο wide. Παιζει και η Canon G7X στα ιδια σχεδον.

 

Απο την αλλη εαν θελεις να πας σε μεγαλυτερο αισθητηρα αλλα μικρη που να χωραει σε τσεπη παλτου πας σε μια Lumix LX100. Μεγαλυτερος αισθητηρας m4/3” και φωτεινος φακος επισης.

 

Πιο μικρη απο την Α6000 ειναι η Olympus OM-D-EM10ii. Εξαιρετικη. Αν και με αισιητηρα m4/3” θα ελεγα οτι ειναι καλυτερη απο την 1100D και σαφως μικροτερη απο την Α6000 (δοκιμασε την και θα δεις) και με φθηνοτερους φακους.

 

Η μοναδικη βεβαια στα 350€ ειναι η απλη Sony RX100 που θεωρω παρα τον μικρο της αισθητηρα οτι ειναι εξαιρετικη travel μηχανη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού έχεις ήδη Canon, κοίταξε την EOS M10.. εγώ αυτήν χρησιμοποιώ και με έναν αντάπτορα, παίρνει όλους τους φακούς της Canon..

 

Με τον ΚΙΤ φακό 15-45, χωράει σε μια μεσαία τσέπη...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις προτασεις!

 

Τις μαζεψα εδω και προσθετω τα σχολια μου οπου ουσιαστικα τις συγκρινω με την sony a5000 που ηταν η αρχικη μου επιλογη και αν θελετε με διορθωνετε/καθοδηγειτε:

 

1. Sony Cyber-shot RX100 στα 325€

Αρκετα μικροτερος αισθητηρας και φανταζομαι υποδεεστερη ποιοτητα εικονας, αλλα πραγματικα compact μεγεθος που χωραει και σε τσεπη παντελονιου. Στα υποψη λογω μεγεθους. Μπορει αυτη να τραβηξει προτραιτα με bokeh?

 

2. Canon EOS M10 Kit (15-45mm IS STM) στα 379€

Συγκρισιμη με την sony a5000, αλλα λιγο πιο μαζεμενη, απουσια hand grip, λιγο υψηλοτερη τιμη, μεγαλυτερη ποικιλια φακων.

 

3. Olympus OM-D E-M10 Mark II Kit στα 550€

Λιγο μικρότερος αισθητηρας, εχει viewfinder, υψηλη τιμη, φθηνοι φακοι

 

4. Panasonic Lumix DMC-LX100 στα 600€

Λιγο μικρότερος αισθητηρας, εχει viewfinder, υψηλη τιμη

 

5. Canon PowerShot G7 X Mark II στα 650€

Μικρος αισθητηρας, υψηλη τιμη, αρκετα μικρο μέγεθος, συγκρισιμη με την sony rx100, την οποια προτιμω λογω τιμης

 

6. Sony α5000 Kit (16-50 PZ OSS) στα 300€

Χαμηλη τιμή, καλο hand grip, καλο picture quaility

 

7. Sony α6000 Kit (16-50 PZ OSS) στα 570€

Μαλλον η καλυτερη οσον αφορα το picture quality, εχει viewfinder.

 

 

-----------------------------------------------

 

Στα ματια μου ξεχωριζουν οι:

1. Sony Cyber-shot RX100 στα 325€ λογω χαμηλης τιμης και οτι ειναι pocketable, αλλα υστερει σε picture quality και δεν αλλαζει φακους

6. Sony α5000 Kit (16-50 PZ OSS) στα 300€ λογω χαμηλης τιμης

 

Αν ανεβαζα το budget, μεταξυ sony a6000 και Olympus OM-D E-M10, μαλλον θα διαλεγα την sony a6000, γιατι μου φαινεται πιο μαζεμενη παρολο τον μεγαλυτρη αισθητηρα. Ειναι περιπου στα ιδια χρηματα, με την olympus να εχει το πλεονεκτημα των φθηνοτερων φακων

 

Sony-Alpha-a6000-vs-Olympus-OM-D-E-M10-t

 

 

Κανενα σχολιο πανω σε αυτα;;; Γιατι με βλεπω να πηγαινω προς a5000.

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα πας σε RX 100 , για ταξίδια αυτη θα επαιρνα σίγουρα

εχω δει φωτό απο αυτή και έχει πολυ καλη ποιότητα

 

Οι mirrorless Οπως η α6000 που την έχω δουλέψει ειναι συμαζεμένες αλλα πάλι θες κατι σαν τσαντάκι και έχει το κακό οτι η μπαταρία της ειναι κακή έως πολύ κακή

Επεξ/σία από Rush13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει τόσο τη Sony a5000 όσο και μηχανή του συστήματος 4/3 (Panasonic Lumix GM1), η δεύτερη μου βγάζει τουλάχιστον ισάξια ποιότητα εικόνας (καλύτερα χρώματα, ελαφρά καλύτερη ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ίσως λόγω του μεγαλύτερου ISO) παρά τον ελαφρώς μικρότερο αισθητήρα, συν το ότι έχει περισσότερες λειτουργίες (focus peaking, πολλαπλή έκθεση, exposure bracketing, εύκολο διαχωρισμό εστίασης / φωτομέτρησης από την οθόνη αφής), όπως φαντάζομαι και άλλες τέτοιες μηχανές, όπως η Panasonic GF7 που επιπλέον έχει και ανακλινόμενη οθόνη. Επιπλέον στην a5000 δε μου άρεσε η πολύ κακή ποιότητα οθόνης, το ότι όλα γίνονται από το όχι τόσο καλό μενού λόγω απουσίας χειριστηρίων, η απουσία φορτιστή (η μπαταρία φορτίζει από τη μηχανή), η όχι καλή ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η χωρίς λογική έκπτυξη – σύμπτυξη φακού κατά το άνοιγμα και κλείσιμο της μηχανής, η απουσία οθόνης αφής (βολεύει πολύ στην εστίαση ειδικά λόγω απουσίας σκόπευτρου) η κακή στεγανοποίηση (είναι απορίας άξιο πως μαζεύει κάθε τρεις και λίγο σκόνη στον αισθητήρα αφού είναι σχεδόν μονίμως σε τσάντα μεταφοράς και δεν αλλάζει ποτέ ο φακός), το άβολο zoom κατά την επισκόπηση φωτογραφιών. Η μηχανή αυτή έχει καλή σχέση ποιότητας εικόνας / τιμή αλλά μέχρις εκεί.

Την RX100 mark3 την έχει ένας φίλος. Έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας και σκόπευτρο. Όχι καλύτερη από την a5000 αλλά ενώ η a5000 είναι περίπου στον πάτο των αισθητήρων APS-C η RX100m mark3 φαίνεται πως είναι από τις καλύτερες με αισθητήρα τύπου 1”. Η a5100 τώρα νομίζω είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την a5000 όσον αφορά την ποιότητα εικόνας, και όχι μόνο λόγω αύξησης των mpixels.

Το handgrip δε νομίζω πως είναι σημαντικό πλεονέκτημα σε μηχανές pocketable με μέγεθος μικρότερο της a5000. Στην GM1 (που κι αυτή δε τη λες pocketable ακριβώς λόγω φακού) δε μου έλειψε καθόλου.

Αν το μέγεθος της μηχανής είναι για σένα πολύ σοβαρό κριτήριο, ρίξε μια ματιά και στην Nikon 1 J5. Διότι βάσει του παρακάτω:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_j5&attr13_1=sony_dscrx100&attr13_2=panasonic_dmclx100&attr13_3=canon_g7xii&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=160&attr16_1=200&attr16_2=200&attr16_3=200&normalization=full&widget=1&x=0&y=0.0010493372606775232

...μου φαίνεται πως έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από την Sony RX100 αν και έχει ιδίου μεγέθους αισθητήρα και μάλλον καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μηχανή με αισθητήρα τύπου 1” με τιμή κάτω των 1000 ευρώ. Από ότι έχω δει έχει πολύ καλή ανακλινόμενη οθόνη, βίντεο 4Κ, ενώ κάποιοι χρήστες εδώ έχουν αναφερθεί και στο πολύ γρήγορο σύστημα εστίασής της.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να δεις το πακέτο μηχανή μαζί με φακό.

 

Μεμονωμένα η Nikon 1 J5 φαίνεται καλή αλλά ο κιτ φακός είναι 10-30mm/3.5-5.6 δηλαδή όχι ιδιαίτερα φωτεινός.

Αντίθετα η RX100 III και η Canon G7X έχουν ανάλογου εστιακού μήκους φακούς αλλά f/1.8-2.8 δηλαδή πολύ πιο φωτεινούς.

 

Τώρα πρόσεξε το εξής: Οι φακοί αυτοί είναι παρόμοια ή ακόμα πιο φωτεινοί από τους κιτ φακούς των μεγαλύτερων mirrorless ή DSLR.

Εξαίρεση στη λίστα που έχεις είναι η Panasonic Lumix DMC-LX100 που έχει τον πιο φωτεινό φακό από όλες τις μηχανές της λίστας σου σε κιτ μορφή. Βέβαια είναι σχεδόν διπλάσιος όγκος από την RX100 ή ακόμα και από την G7X. Επιπλέον τραβάει 12Mp φώτο μόνο.
 
Στα χρήματά της η RX100 III είναι πολύ καλή επιλογή. Δεν υστερεί σε σχέση με οποιαδήποτε κιτ 4/3 ή APSC σε δυνατότητες.
Η LX100 ξεπερνά αρκετά όλες τις υπόλοιπες (χοντρικά μισό με ένα στοπ ανάλογα το εστιακό μήκος) αλλά κοστίζει περισσότερο και βέβαια έχει μεγαλύτερο όγκο από την RX100.
 
Την Olympus πάντως όλοι την συμπαθούν για τον καλό χειρισμό της, που είναι ένα ακόμα σημείο να προσέξει κανείς...

Για να στο κάνω πιο απλό, με βάση το αρχικό σου ποστ πάρε την RX100 III.

Την 1100D αν απλά έχεις τον κιτ φακό, μπορείς να την πουλήσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, η 1100d παει για πωληση, πιστευω γυρω στα 150-200€.

 

Καταλαβαινω οτι η sony rx100 ειναι μαλλον η καλυτερη σε αυτα τα χρηματα, ειδικα απο την στιγμη που εχει φωτεινο φακο.

Το θεμα ειναι οτι σκεφτομουν εστω και αργοτερα να επαιρνα εναν prime για καποια απο τις mirrorless και με την rx100 δεν θα εχω αυτην την δυνατοτητα, ενω φανταζομαι οτι πορτραιτα με καλο bokeh δεν θα μπορω να εχω. Σωστα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bokeh θα έχεις παρόμοιο (ανάλογα το εστιακό μήκος λίγο καλύτερο) με την 1100d αν υποθέσω ότι έχεις τον τυπικό κιτ 18-55mm/3.5-5.6

 

Θα αγοράσεις prime? Δεν το έκανες τόσο καιρό... (ούτε εγώ)

Επιπλέον οι mirrorless με εναλλάξιμους φακούς δεν είναι πραγματικά pocketable. Ίσως να μπαίνουν σε πλαινή τσέπη βερμούδας ή μπουφάν αλλά όχι σε τζιν.

 

εφόσον έχεις το κινητό μαζί, άνετα έχεις και την RX100.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το pocketable size της RX100 δεν παιζεται ουτε σε συγκριση με απλες compact μηχανες! Η ποιοτητα εικονας υπολείπεται μονο σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου. Το AF ειναι αργο αλλα μαλλον δεν ενδιαφερει στις συγκεκριμενες συνθηκες.

 

Εαν η ταχυτητα AF ενδιαφερει τοτε η Nikon 1 J5 ειναι ιδανικη επιλογη με τον εξαιρετικα γρηγορο AF και πολυ καλο 18.5mm (50mm) f/1.8 με μολις 180€ επιπλεον του κιτ φακου.

 

Απο εκει και μετα η LX100 ειναι μεγαλυτερη μεν αλλα καλυτερη απο τις προηγουμενες.

 

Και η OMD-EM10ii ειναι εξαιρετικα μαζεμενη και αξιολογη αλλα οχι ομως pocketable. Σαφως πιο μικρη απο τισΑ5100/Α6000.

 

Η Α6000 ειναι εξαιρερικη εαν εξαιρεσεις τις υπερθερμανσεις στο βιντεο

 

Η Α5100 ειναι μια Α6000 σχεδον χωρις το EVF αλλα με touch screen

 

Η Α5000 εχει πολυ πιο αργο AF σε σχεση με τις 2 προηγουμενες Sony

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η OMD-EM10ii ειναι εξαιρετικα μαζεμενη και αξιολογη αλλα οχι ομως pocketable. Σαφως πιο μικρη απο τισΑ5100/Α6000.

Πως ειναι ''σαφως πιο μικρη" οταν ειναι βαρυτερη και με μεγαλυτερες διαστασεις;

 

Sony-Alpha-a6000-vs-Olympus-OM-D-E-M10-I

 

Olympus-OM-D-E-M10-II-vs-Sony-Alpha-a600

 

1d40c33584914ace93a1022e4f4197e4

Επεξ/σία από haHa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...